Pop in

Susan Sarandon proti Bushu

Pariz, 16. 09. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška igralka Susan Sarandon meni, da se morajo ZDA na predsedniških volitvah 2. novembra nujno "znebiti" predsednika Georgea W. Busha.

Susan Sarandon
Susan Sarandon FOTO: Reuters

"Nujno se je treba znebiti Busha. Ko to pravim, nisem niti najmanj navdušena nad (njegovim demokratskim tekmecem) Johnom Kerryjem. Glasoval je za vojno in za patriotski zakon," je v pogovoru za oktobrsko številko francoskega mesečnika Marie-Claire povedala igralka, znana po vlogah v filmih Rocky horror picture show ter Thelma in Louise.

"Žalili so me, mi grozili, postavili na črno listo. Na radiu, v pogovornih oddajah desničarjev (v ZDA so praktično samo takšni) so zame zahtevali smrt," je pojasnila Susan.

"Kljub temu sem optimistka, imam občutek, da se ameriško ljudstvo končno prebuja," meni Susan Sarandon. Igralka, ki se je zelo zgodaj izrekla proti vojni v Iraku, priznava, da je zato morala plačati določeno ceno.

"Skupaj z mojim partnerjem (igralcem) Timom Robbinsom naju obravnavajo kot izdajalca in nasprotnika Američanov, sem tudi pod nadzorom policije. FBI ima že kup dosjejev o meni," pravi Susan Sarandon.

SORODNI ČLANKI