Sveže
IZBERI DATUM:
IZBERI RUBRIKO: VSE RUBRIKE
22.38 23. 02. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bayer sprejel darilo vratarja Mainza in znova zmagal

Bayer Leverkusen je v nemškem prvenstvu še osmič zapored zmagal. Tokrat je bil pred domačimi navijači z 2:1 boljši od Mainza. Odločil je zadetek Roberta Andricha sredi drugega polčasa, pri katerem si je neverjetno napako privoščil gostujoči vratar Robin Zentner, ki mu je žoga ušla med rokami.
22.36 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Vsak milijon za oboroževanje je milijon, ki ga ne porabimo za zdravstvo, šolstvo'

V Ljubljani se mudi Jeremy Corbyn, britanski socialist, protivojni aktivist in nekdanji vodja britanske laburistične stranke. Prišel je na povabilo stranke Levica, ki gosti uradni začetek volilne kampanje Evropske levice za letošnje evropske volitve. Corbyn je med drugim poudaril, da je mirovniško usmerjena politika ključna v današnjem času številnih vojn in mednarodnih kriz.
22.11 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Neprimerno oblečena in brez tehnične opreme sta se znašla v snežnem metežu

Kljub zimskim razmeram v visokogorju sta se planinca odločila, da se na Storžič odpravita neprimerno oblečena in brez tehnične opreme. S seboj nista imela niti nahrbtnika, rokavic, hrane ali pijače. Na višini 1800 metrov pa sta se znašla v snežnem metežu, zaradi česar so jima na pomoč odhiteli gorski reševalci. Našli so ju po dobrih treh urah in nemudoma začeli z ogrevanjem, nato pa se z njima spustili v dolino. "Bila sta blizu veliko hujšega razpleta scenarija, a z veliko sreče sta jo odnesla brez posledic," so poudarili reševalci.
21.58 23. 02. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Zmaji za konec rednega dela izgubili v Linzu

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi zadnjega kroga rednega dela lige ICEHL v gosteh izgubili z Linzem s 5:6 (2:2, 2:1, 1:3).
21.18 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

ZDA z obtožnicami proti ruskim oligarhom, Biden se je srečal z Julijo Navalno

Ameriški predsednik Joe Biden se je srečal z vdovo ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, Julijo Navalno, in hčerko Dašo ter jima izrekel iskreno sožalje, je sporočila Bela hiša. Navalni je minuli petek umrl v zaporu na skrajnem severu Rusije, družina pa trdi, da je bil zastrupljen. ZDA so v četrtek tik pred drugo obletnico napada na Ukrajino vložile tudi obtožnice proti več ruskim oligarhom, ki podpirajo režim predsednika Vladimirja Putina. Washington je obenem napovedal nove sankcije proti Rusiji.
21.16 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Kaia Gerber o mami Cindy Crawford: Je kot dobro vino

Cindy Crawford je modna ikona, legendarna manekenka in ena od tistih lepotic, ki ji leta ne pridejo do živega. Da je kot dobro vino, ki je z leti vse boljše in boljše, se strinja tudi njena hčerka Kaia Gerber. 22-letnica je na svojo mamo zelo ponosna, kar je dokazala tudi z objavo na družbenih omrežjih, ki jo je nedavno delila, saj je njena mama praznovala 58. rojstni dan.
21.10 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Madež gnojevke že prišel do vstopa v Postojnsko jamo

Po izlivu gnojevke na kmetiji v okolici Postojne, se je zgodilo onesnaženje vodotokov na območju. Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk je povedal, da je madež že vstopil v Postojnsko jamo. Na območju izvajajo redne kontrole pitne vode, ki ni ogrožena.
20.55 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Nekatere višje dele Slovenije pobelil sneg, možno razlivanje rek

Zvečer in v noči na soboto bodo reke v večjem delu države naraščale. Dopoldan, ko so bili pretoki povečini še ustaljeni, so sicer reke v zgornjem Posočju ter na Gorenjskem in Vipavskem že začele naraščati. In če po večini države padajo deževne padavine, pa so se te v višjih predelih spremenile v snežinke. Kranjska Gora tako že dobiva zimsko podobo. Agencija RS za okolje opozarja, da je v Julijskih Alpah nad nadmorsko višino 1700 metrov velika nevarnost proženja snežnih plazov.
20.20 23. 02. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Superbike: novinec Bulega do zgodovinske prve zmage

V noči na soboto se je na legendarnem Phillip Islandu začela nova sezona razreda Superbike, ki jo boste lahko v celoti spremljali na VOYO. Ob 3. uri zjutraj so bile na sporedu kvalifikacije, prva dirka pa je sledila tri ure kasneje. Novinec Nicolo Bulega je bil najhitrejši tako na kvalifikacijah kot tudi na prvi dirki. "Mogoče je to najboljši dan v mojem življenju," je bil jasen po koncu. Na petkovih testiranjih se je najbolj izkazal Britanec Alex Lowes. Ne zamudite tudi pestrega nedeljskega dogajanja, pred dirkači sta še dve zanimivi dirki.
20.12 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Netanjahu predstavil povojni načrt za Gazo

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je varnostnemu kabinetu predstavil načrt za upravljanje Gaze po končani vojni s palestinskim islamističnim gibanjem Hamas. V skladu z načrtom bi izraelska vojska ohranila neomejeno svobodo delovanja na celotnem območju Gaze, enklavo pa bi vodili lokalni uradniki, ki nimajo povezav s Hamasom.
20.04 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Meryl Streep in Martin Short znova ujeta skupaj

Igralca Meryl Streep in Martina Shorta so fotografi znova ujeli skupaj, ko sta se vračala iz večerje v eni od prestižnih restavracij v Santa Monici. Čeprav je 73-letni zvezdnik nedavno zanikal govorice, da sta več kot le prijatelja, pa se soigralca serije Only Murders in the Building v zadnjem času pogosto pojavljata skupaj.
19.53 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Klavrna podoba mariborskega akvarija terarija

Mariborski akvarij terarij, ki deluje že 70 let, je močno načel zob časa. Kljub bogati ponudbi rib in plazilcev ter kljub velikemu številu obiskovalcev se zgradba, ki je sicer v občinski lasti, v svojih temeljih pogreza. Osnovna konstrukcija objekta pa je, kar priznava tudi upravljavec, popolnoma dotrajana. In po več letih moledovanj, naj občina vendarle ukrepa, naj pristopi k sanaciji, bodo nekatera najnujnejša dela zdaj vendarle opravili. A popolne sanacije najbrž niti v prihodnjih letih ne bo.
19.46 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Kurzu za lažno pričanje osem mesecev pogojne zaporne kazni

Deželno sodišče na Dunaju je nekdanjega avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza zaradi lažnega pričanja pred parlamentarnim preiskovalnim odborom obsodilo na osem mesecev pogojne zaporne kazni. Kurz je že napovedal pritožbo.
19.40 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Ptice, želve, kiti, sloni: vsaki peti živalski vrsti grozi izumrtje

Človek brez narave ne more preživeti, pa vendar je najinvazivnejša vrsta, ki jo uničuje in povzroča množično izumiranje vrst, naj gre za podnebne spremembe, lov ali onesnaževanje. Za šokantne ugotovitve je poskrbelo najnovejše poročilo Organizacije Združenih narodov, saj so selitvene vrste živali po vsem svetu ogrožene. Vsaki peti vrsti grozi izumrtje, vključno s skoraj vsemi selitvenimi ribami, pri 44 odstotkih selitvenih vrst pa opažajo upad populacije.
19.29 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Ni primerno, da je želodec vreden manj kot avto nemškega proizvajalca'

Koliko je vredno človeško življenje, se postavlja vprašanje po odmevnem razkritju dveh zdravniških napak in priznanju obeh zdravstvenih ustanov, kjer so zamenjali tkiva dveh pacientov in ju posledično napačno zdravili. Jasno je, da denar ne more nadomestiti škode ali povrniti življenja, ni pa to razlog za nizke odškodnine, ob tem opozarja strokovnjak za medicinsko pravo David Sluga.
19.26 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Švarc Pipanova razkrila močno cenzurirano poročilo

Kot je napovedala, je Dominika Švarc Pipan še pred odhodom s funkcije pravosodne ministrice razkrila del poročila o nakupu nepremičnine na Litijski 51. Poročilo sicer več zakriva kot razkriva, saj je zaradi interesa preiskave v večji meri zatemnjeno. A med drugim lahko preberemo, da poročilo ugotavlja manjkajočo in prirejeno dokumentacijo ter indic, da je bila ta pripravljena z namenom preferiranja točno določenega ponudnika.
19.24 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Kako je mogoče, da je triletni fantek na pediatriji večinoma brez spremstva staršev?

Po spletu je zaokrožil ganljiv zapis mlade mamice, ki je ob sobivanju s svojim otrokom na pediatrični kliniki opazovala in tudi sama pomagala triletniku, ki je dneve tam preživljal večinoma sam. Starši so namreč prišli na kratke obiske, niso pa bili z otrokom hospitalizirani. Govorili smo z avtorico zapisa, na pediatrični kliniki pa preverili, koliko otrok je letno na zdravljenju brez staršev in kako to vpliva nanje.
19.20 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Nemški odvetniki ovadili Scholza zaradi vpletenosti v genocid v Gazi

Odvetniki, ki zastopajo Palestince, so vložili kazensko ovadbo proti nemškemu kanclerju Scholzu in nekaterim drugim nemškim politikom. Obtožujejo jih pomoči in podpore genocidu, ki ga, kot opozarjajo, Izrael izvaja v Gazi.
19.09 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Ukrajinci se borijo za svobodo, tudi za svobodo Rusov'

V središču Ljubljane je potekal shod v podporo Ukrajini. Priredili so ga ruski državljani v Sloveniji, da bi izrazili solidarnost z ukrajinskim ljudstvom, protestirali proti ruski vladi in obsodili politiko predsednika Vladimirja Putina tako v Ukrajini kot v Rusiji.
19.06 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Zanimanje za vojaške tabore je vsako leto večje. Je tudi za vojaški poklic?

Obiskali smo zimski tabor v Bohinjski Beli, kjer so mladim poleg vojaških veščin prvič predstavili tudi veščine zaščite in reševanja. Po lanskoletnih poplavah sta se civilna zaščita in slovenska vojska povezali še bolj in se zavzeli, da bi mladim podrobneje predstavili tovrstne življenjsko pomembne vsebine. Na taboru je 145 mladih, med katerimi je četrtina deklet, gasilo, napeljevalo gasilske cevi in svoje kolege reševalo iz naravnih katastrof. V takšnih aktivnostih pa se seveda stkejo tudi prijateljstva.
18.59 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Afera z učbeniki o spolni vzgoji: moški intimni organi poimenovani, ženski pa ne

Na Hrvaškem odmeva afera, povezana z učbeniki, ki naj bi otroke v šestem razredu osnovne šole učili o spolni vzgoji. Kje točno tiči problem? Medtem ko je moški spolni organ v učbeniku poimenovan, ženski ni. Predstavnica vrhovnega sodišča Zlata Đurović pa je zaradi diskriminacije trem varuhom poslala prijavo. Prepričana je namreč, da s tem otrokom sporočajo, da je ženski spolni organ sramota.
18.44 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Strah Atelškovih: bo tudi njihov dom odnesla zemlja?

Atelškovi s kmetije v občini Ljubno se bojijo, da bi lahko tudi oni ostali brez doma. Kmetijo namreč še vedno ogroža več plazov, najbolj kritičen pa je tisti pod hišo, ki je že dodobra zaprl tudi pretok Suškega Grabna. A pristojni plaz gledajo le od daleč, so razočarani lastniki. Se lahko torej tudi tam zgodi najhuje in bo njihov dom naslednji, ki ga bo odnesla zemlja?
18.44 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Pisatelj Bret Easton Ellis razkril, da se njegov fant zdravi na psihiatričnem oddelku

Pisatelj Bret Easton Ellis, ki je najbolj znan po romanu Ameriški psiho, je nedavno razkril, da je njegov dolgoletni partner po aretaciji zaradi vloma bil sprejet na psihiatrični oddelek bolnišnice. 59-letnik je novico objavil na svoji spletni strani, kjer je zapisal, da je bil dolgo časa slep za težave, s katerimi se je spopadal njegov partner Todd Michael Schultz.
18.43 23. 02. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Timi Zajc in Domen Prevc brez konkurence na letalnici v Oberstdorfu

Slovenska smučarska skakalca Timi Zajc in Domen Prevc (884,5 točke) sta prepričljivo zmagala na tekmi dvojic za svetovni pokal na letalnici v Oberstdorfu. Vodila sta od prvega skoka in vse tekmece ugnala za najmanj 23,2 točke. Druga je bila Norveška (861,3), tretja Avstrija (855,7).
18.21 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Slovenija v Haagu: Palestinci imajo pravico do samoodločbe

Slovenija je na Meddržavnem sodišču v Haagu predstavila svojo vlogo s stališči v postopku izdaje svetovalnega mnenja glede pravnih posledic očitanih spornih ravnanj Izraela v Gazi in na Zahodnem bregu, vključno z Vzhodnim Jeruzalemom, ki ga je decembra 2022 sprožila Generalna skupščina OZN. Ključni poudarki Slovenije so pravica Palestincev do samoodločbe in obveznosti Izraela kot okupacijske sile, so zapisali na MZEZ.
18.05 23. 02. 2024
Ukrajina Zadovoljna

Fajonova: Rusija je agresor in Rusija ne spoštuje Ustanovne listine OZN

Zunanja ministrica Tanja Fajon je ob drugi obletnici ruske agresije na Ukrajino na zasedanju Generalne skupščine OZN poudarila, da smo zaradi vojne v Ukrajini priča največji humanitarni krizi v Evropi od časov druge svetovne vojne. Dodala je, da morajo vsi, brez izjem, ves čas spoštovati mednarodno humanitarno pravo in pravo človekovih pravic. In čeprav se po svetu širijo različne razlage o tem, kako se je vojna začela in zakaj je bil njen začetek neizogiben, poudarja, da so dejstva jasna: "Rusija je agresor in Rusija ne spoštuje Ustanovne listine OZN."
17.56 23. 02. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zmaga navijačev: DFL umika načrte o strateškem partnerju

Navijači nemških klubov proslavljajo odločitev vodstva nemške nogometne lige (DFL), da ne nadaljuje projekta iskanja strateškega finančnega partnerja. Dovoljenje za vstop tujega vlagatelja v nemški nogomet je povzročilo večmesečne proteste navijačev na nemških stadionih.
17.43 23. 02. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Contador verjame v Pogačarja: Mislim, da je mogoče po Giru dobiti še Tour

Tadej Pogačar bo letos skušal postati prvi po Marcu Pantaniju davnega leta 1998 z zmagama na dirkah po Italiji in Franciji v isti sezoni. Ko je pred tedni naznanil svoje namene, je marsikoga presenetil, a ne Alberta Contadorja. Zmagovalec vseh treh največjih dirk na koledarju verjame, da lahko 25-letnemu Slovencu uspe visokoleteči podvig.
17.26 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Zendaya donirala gledališču, v katerem je začela svojo igralsko pot

Zendaya je dokazala, da se kljub slavi spominja svojih začetkov. Gledališču, v katerem je začela svojo igralsko pot, je donirala 100 tisoč dolarjev oziroma dobrih 92 tisoč evrov. "Globoko smo hvaležni," so sporočili z gledališča California Shakespeare Theater v Oaklandu.
17.25 23. 02. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Sagana čaka poseg na srcu, olimpijske igre niso vprašljive

Trikratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Peter Sagan bo prestal poseg na srcu. 34-letniku so aritmijo odkrili med dirko gorskega kolesarstva minuli konec tedna v pripravah na olimpijske igre v Parizu v tej disciplini.
17.08 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Nemčija legalizirala konopljo za osebno rabo

Nemški parlament je potrdil delno legalizacijo konoplje za osebno rabo. Predvidoma od 1. aprila bodo lahko v Nemčiji polnoletni posedovali manjšo količino marihuane. Zakon mora sicer potrditi še zgornji dom parlamenta, a potrditev ni obvezna.
16.50 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Zakaj ustna odobritev uporabe eksploziva ni bila dovolj?

Potem ko so se v četrtek začele vrstiti kritike in obtožbe, da je ukaz o dostavi eksploziva za reševanje poškodovanega jamarja v jami pri Jelen Brdu prišel krepko prepozno, smo poskušali izvedeti, zakaj je prišlo takšnega časovnega zamika med odobritvijo uporabe dinamita in njegovo dostavo reševalcem v jami. Kje v 'verigi poveljevanja' se je zapletlo? Uprava za zaščito in reševanje bo začela preiskavo.
16.42 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Golob o grožnjah z ukrepi: Govorijo stvari, ki se na sestanku niso zgodile

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je pozvala k začasni prekinitvi zdravniške stavke, saj da je dovolj merjenja moči na plečih pacientov. Slednje je popoldan sindikat zdravnikov pozval tudi premier Robert Golob, ki ga Fides obtožuje, da jim je v tem tednu "dvakrat odkrito grozil z ukrepi". A kljub številnim pozivom so v sindikatu odločeni: "Na pritiske vlade zdravniki ne pristajamo." S stavko torej nadaljujejo, vlado pa pozivajo, da udejanji, kar je že podpisala. Golob pa medtem: "Pogajanj o izboljšanju finančnega položaja ne moremo imeti v stavkovnih razmerah. Če se zdravniki nočejo zavedati, da so tu zaradi pacientov in ne zaradi svojih finančnih koristi."
16.27 23. 02. 2024
Domača scena Zadovoljna

Umrl je slikar in grafik Boris Jesih

V 81. letu starosti je umrl slikar in grafik Boris Jesih. Spada med začetnike slovenskega pop arta, pozneje pa je predrugačil slog in se usmeril predvsem v slikanje megličastih krajin.
15.15 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Družina Žgajnar zavrača očitke glede izliva gnojevke

Družina Žgajnar, na čigar kmetiji v bližini Postojne se je v nedeljo zgodil izliv večjih količin gnojevke, je zavrnila nekatere očitke na njihov račun v povezavi z dogodkom, ki je privedel do onesnaženja vodotokov na območju. Kot so navedli, vzrok za nesrečo še ni bil ugotovljen, izpostavili pa so tudi ukrepe, ki so jih izvedli po izlitju.
15.11 23. 02. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Kooij preprečil Merlierju hat-trick na dirki po ZAE

Nizozemski kolesar Olav Kooij (Visma-Lease a Bike) je zmagovalec pete etape dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih. Na trasi od Al Ake do Um Al Kuvajna (182 km) je bil najboljši po sprintu glavnine. V skupnem seštevku je vodstvo ohranil Avstralec Jay Vine (UAE Team Emirates).
15.00 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Keanu Reeves jutra v Sloveniji začenja s kapučinom iz bližnjega lokala

Keanu Reeves je na obisku v Sloveniji. Po naših neuradnih informacijah je svetovno znani zvezdnik pred dvema dnevoma priletel v našo deželico, kjer se mudi na poslovnem obisku. Po naših zanesljivih virih gre za strogo zaupno srečanje s podjetjem Akrapovič, ki se ukvarja z izpušnimi sistemi, saj naj bi za njih posnel oglas. 59-letnik je sicer znan kot velik ljubitelj motorjev in hitrih avtomobilov.
14.29 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Ognjeni zublji pogoltnili blok v Valencii, umrlo devet oseb

Španske oblasti so popoldan sporočile, da je v požaru, ki je v četrtek izbruhnil v stanovanjskem bloku v Valenciji, umrlo je najmanj 10 oseb. A kasneje so izjavo popravili, da so v zogleneli stavbi našli devet trupel, ena oseba pa je pogrešana. Vzrok za požar še ni znan.
14.25 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Von der Leynova napovedala skorajšnjo sprostitev sredstev za Poljsko

Predsednica Evropske komisije je napovedala skorajšnjo sprostitev evropskih sredstev za Poljsko, pri čemer je izpostavila prizadevanja nove proevropske vlade, da ponovno vzpostavi načela pravne države. Trenutno je blokiranih 137 milijard evrov evropskih sredstev, namenjenih Poljski.
14.09 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

NSi zaradi napovedane reorganizacije zahteva nujno sejo odbora DZ

V NSi zaradi predvidene reorganizacije nujne medicinske pomoči (NMP) zahtevajo sklic nujne seje odbora DZ za zdravstvo. Vladi očitajo, da pri načrtovani reorganizaciji ni upoštevala regijskih posebnosti in da je "pogrnila" pri komunikaciji načrtovanih sprememb. Na seji si v NSi želijo tudi razprave o težavah nenujnih reševalnih prevozov.
13.52 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Pamela Anderson gostja presenečenja na Madonninem koncertu

Pamela Anderson se je pridružila skupini zvezdnikov, ki so se kot gosti večera na odru pridružili kraljici popa med njenim koncertom. Igralka in Madonna sta z velikima plakatoma s številko 10 ocenjevali nastope plesalcev in ob tem sodeč po videoposnetkih zelo uživali.
13.36 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Odpremili pomoč: 'Slovenija se postavlja na pravo stran zgodovine'

Slovenija je odpremila pomoč palestinskemu civilnemu prebivalstvu iz materialnih zalog, s katerimi razpolagata Slovenska vojska ter Uprava RS za zaščito in reševanje. Kot je poudaril premier Robert Golob, se je Slovenija tako postavila na pravo stran zgodovine.
13.27 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Razkriti dokumenti o skrivnem svetu kitajskih 'hekerjev za najem'

Zahodni mediji poročajo o razkritju tajnih dokumentov o "skrivnem svetu kitajskih hekerjev za najem". Kot pišejo, naj bi se kitajska vlada vse bolj obračala kar na zasebna podjetja, ki jim plača za vdiranje v tuje vlade in za nadzor na domačim prebivalstvom.
13.19 23. 02. 2024
Nogomet Zadovoljna

Finale pred finalom: Ajax proti Aston Villi

Po žrebu parov osmine finala Lige Evropa so v Nyonu dobili svoje nasprotnike še klubi, ki igrajo v Konferenčni ligi. Med njimi sta tudi turški Fenerbahče za katerega igra Miha Zajc, ki se bo pomeril z belgijskim Union Saint-Gilloisem, ter graški Sturm Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata, ki bo igral s francoskim predstavnikom Lillom.
13.07 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Tallulah Willis o motnjah hranjenja: Romantizirala sem nezdrave čase

Tallulah Willis, hči igralca Brucea Willisa, opozarja oboževalce, ki trpijo zaradi motenj hranjenja, da pot do okrevanja ni enostavna ravna črta. Najmlajša od treh hčera Demi Moore je na družbenem omrežju delila zapis, v katerem je spomnila, da je tudi sama imela težave in priznala, da se še vedno bori s spremembami, ki se dogajajo v njenem telesu.
12.36 23. 02. 2024
Zimski športi Zadovoljna

Ne samo skakalci, tudi skakalke bodo sezoni v slovo pomahale v Planici

13. sezona FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za skakalke se ne bo zaključila v norveškem Vikersundu, kot je bilo sprva predvideno, ampak v naši Planici, potem ko je Smučarska zveza Slovenije po velikih prizadevanjih uspela pridobiti organizacijo finalne tekme sezone, ki bo na sporedu 21. marca.
12.22 23. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Klubi v Ligi Evropa dobili tekmece osmine finala

V Nyonu je bil opravljen žreb osmine finala nogometne Lige Evropa. Zmagovalci skupin drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja so tako dobili nasprotnike, ki so si igranje v izločilnih bojih zagotovili z zmago v play-offu.
12.18 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Britanka, ki se je poročila z borcem ISIS, mora ostati v Siriji

Danes 24-letna Shahima Begum iz Londona je leta 2015 odpotovala v Sirijo. Leta 2019 so jo našli v begunskem taborišču, britanske oblasti pa so ji zaradi nacionalne varnosti odvzele državljanstvo. Po vrsti pravnih bitk je komisija odločila, da je bil odvzem upravičen, Begumova pa se je nad odločitvijo pritožila. Zgodba je zdaj dobila epilog, sodišče je odločilo, da zavrača njeno pritožbo in da je bil odvzem britanskega državljanstva zakonit.
12.03 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Kakšne hiše bodo ponudili poplavljencem?

Mesec dni časa imajo arhitekti, ki želijo zasnovati nadomestne gradnje za lastnike hiš, uničenih v poplavah in plazovih. Toliko časa namreč traja natečaj, ki ga je pripravilo ministrstvo za solidarno prihodnost. Njegova vsebina pa razkriva, kaj so nesrečnikom namenili: eno- ali dvostanovanjske stavbe, dvojček, vrstne hiše, velikost pa od 80 do 122 kvadratnih metrov. Okvirno so že določili tudi velikost prostorov, eden od pogojev pa je tudi, da morajo biti načrtovane tako, da jih bodo lahko ljudje s preprostimi posegi nadgradili in prilagodili svojim potrebam.
12.01 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Pogovori tudi v Celju: na seznamu za preselitev devet objektov

Sodelavci službe vlade za obnovo po lanskih poplavah in plazovih na čelu z vodjo službe Boštjanom Šeficem so individualne pogovore z lastniki objektov, predvidenimi za morebitno odstranitev, opravili tudi v Celju. V celjski mestni občini je za preselitev na seznamu vladne službe predvidenih devet objektov, največ z območja Medloga in Zagrada.
12.01 23. 02. 2024
Glasba Zadovoljna

Zaljubljena Selena Gomez izdala pesem in videospot o ljubezni

Selena Gomez je svoje oboževalce presenetila z novo pesmijo Love On, za katero je posnela tudi videospot. Tako besedilo pesmi kot zgodbo v videospotu zaznamuje ljubezen, v kateri ima zadnje mesece pevka veliko sreče - sveže je namreč zaljubljena v glasbenega producenta Bennyja Blanca.
12.00 23. 02. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Alex Lowes z najhitrejšim časom presenetil na prvih uradnih treningih

Sezona 2024 v razredu Superbike je uradno odprta. Dirkači so namreč pred prvim dirkaškim vikendom sezone na Phillip Islandu opravili prve uradne treninge, na katerih pa niso prednjačila pričakovana imena. Najhitrejši čas je postavil Kawasakijev Alex Lowes, ki bo, kot kaže, v Avstraliji lovil prvo zmago po letu 2020.
10.59 23. 02. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ostojić je (bo) velika novomeška okrepitev v boju proti vrhu tabele

Filip Nikola Ostojić, nekdanji član vseh mlajših selekcij slovenske nogometne reprezentance, je po dolgotrajnih težavah s kolenom, priprave na novo sezono začel s članskim moštvom novomeške Krke. Dolenjci, ki jih bo v prihajajočem spomladanskem delu sezone vodil znani strokovnjak Agron Šalja, so se v zimskem prestopnem roku močno okrepili in imajo visoke cilje. Od Ostojića se še posebej pričakuje, da bo velika okrepitev zelenih v nadaljevanju sezone.
10.57 23. 02. 2024
Glasba Zadovoljna

Ni še konec: EBU pod drobnogled vzela besedilo izraelske pesmi

Organizatorji tekmovanja za pesem Evrovizije so pod drobnogled vzeli besedilo izraelske pesmi. Obstaja namreč sum, da namiguje na napad Hamasa 7. oktobra lani, s čimer bi skladba kršila načelo o nepolitičnosti, ki velja za pesmi, ki sodelujejo na tekmovanju.
10.54 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Odpravite osebne težave in uresničite svoje cilje!

Z NLP veščinami lahko odpravite marsikatero osebno težavo in uresničite svoje cilje.
10.23 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Dihajte lažje in naravno s sodobnimi prezračevalnimi sistemi

Svež zrak je za človeka nujno potreben tako za produktivnost kot za splošno zdravje telesa.
10.00 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Brandi Glanville voditelja Andyja Cohena obtožila spolnega nadlegovanja

Nekdanja manekenka Brandi Glanville televizijskega voditelja Andyja Cohena obtožuje spolnega nadlegovanja. Obtožbe je posredovala v pismu, ki so ga njeni odvetniki poslali medijski družbi NBC in Shed Media ter studiu Warner Bros. Zvezdnica resničnostnega šova trdi, da ji je voditelj oddaje Watch What Happens Live leta 2022 poslal neprimeren video, v katerem je namignil na spolni odnos z njo.
09.58 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Ameriški obveščevalci brez dokazov o širših povezavah med UNRWA in Hamasom

Potem ko je Izrael UNRWA obtožil povezav s Hamasom, so številne države ustavile financiranje agencije. Ta je zdaj na robu propada, marca bi lahko ostali brez sredstev za delovanje. Medtem ameriški obveščevalci niso našli dokazov o širših povezavah med UNRWA in Hamasom.
09.36 23. 02. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Športne igre mladih, prireditev, ki ji stoji ob strani tudi Uefa

Športne igre mladih. Največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike je prišla tudi k nam. Igre, ki so se začele kot druženje prijateljev na ulici, so v zadnjih dveh desetletjih in pol prerasle v množično zborovanje in zabavo otrok. V 26 letih je sodelovalo več kot dva in pol milijona otrok. Športne igre mladih so lani v Splitu gostile športnike iz več kot 40 držav.
09.31 23. 02. 2024
Tujina Zadovoljna

Dogovor potrjen, Hrvaška in Italija sta si razdelili Jadransko morje

Hrvaška vlada je potrdila dogovor z Italijo o izključnem gospodarskem pasu, ki sta ga državi podpisali maja 2022 v Rimu. Z njim sta Jadransko morje praktično razdelili na dvoje, hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman pa ga je takrat ocenil za zgodovinskega, saj rešuje vprašanje razmejitve. Državi sta za mejo potrdili že obstoječo črto razmejitve epikontinentalnih pasov na morskem dnu.
09.22 23. 02. 2024
Film/TV Zadovoljna

Znane nominacije za nagrade Sindikata hollywoodskih scenaristov

Zahodna in vzhodna veja ameriškega Sindikata hollywoodskih scenaristov. Podobno kot pri ostalih nagradah, tudi tu z nominacijami prevladujeta filmski uspešnici Oppenheimer in Barbie, med serijami pa priljubljeni Nasledstvo in The Bear.
09.10 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ana Klašnja nam je zaupala, kako neguje svojo kožo ...

Vedno nasmejana balerina, znana tudi kot žirantka v šovu Slovenija ima talent – Ana Klašnja, izgleda kot 30-letnica. Kaj je skrivnost njene čudovite kože?
07.57 23. 02. 2024
Zanimivosti Zadovoljna

Michelangelov David na dva meseca deležen čiščenja

Michelangelov kip Davida, ki ga je umetnik dokončal leta 1504 in ga danes hranijo v Galeriji Akademija v Firencah, je na dva meseca deležen čiščenja.
07.49 23. 02. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Za 85.000 evrov ogoljufal podjetje s pnevmatikami

23-letni moški z območja Celja si je ob pomoči 27-letnika pridobil za 85.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Kazniva dejanja je izvrševal z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin, tako da je oškodovano gospodarsko družbo, ki se na območju mesta Maribor ukvarja s prodajo pnevmatik, zavedel, da mu je v devetih primerih izročila avtomobilske pnevmatike, ki pa jih ni plačal. Pnevmatike je naročal po spletu, v imenu različnih in dejanskih pravnih oseb, katerih imena je zlorabil, plačila pa je prikazoval z lažnimi oz. ponarejenimi potrdili o spletnem bančnem plačilu, z namišljenimi in neobstoječimi transakcijskimi računi.
07.30 23. 02. 2024
Hokej Zadovoljna

Nashville končal pozitivno serijo Los Angelesa

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so bili po nizu dobrih predstav v ligi NHL tokrat na domačem ledu brez pravih odgovorov proti Nashville Predatorsom. Končni izid je bil 4:1 za goste. Slovenski as Anže Kopitar je s podajo sodeloval pri edinem zadetku domačega moštva.
07.14 23. 02. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončić: Obramba? Trudim se zaradi soigralcev, saj je energija, ki jo dajem, nalezljiva

Luka Dončić tudi po krajši tekmovalni pavzi v ligi NBA zaradi tekme vseh zvezd ostaja v odličnem tonusu. Ljubljančan je Dallas z 41 točkami, enajstimi podajami in devetimi skoki, zbral pa je tudi spoštljive štiri ukradene žoge, vodil do sedme zaporedne zmage in izboljšane situacije na tabeli, kjer Teksašani zasedajo že šesto mesto. Zadnje, ki neposredno vodi v play-off.
07.01 23. 02. 2024
Tuja scena Zadovoljna

Zoe Gregory trdi, da je Justin Timberlake z njo prevaral Cameron Diaz

Justin Timberlake je eden od tistih zvezdnikov, ki se lahko pohvali s tem, da je ukradel srce številnim zvezdniškim lepoticam. Trenutno je sicer srečno poročen z igralko Jessico Biel, s katero ima tudi dva otroka, a ga očitno še danes preganjajo grehi iz preteklosti. Na udaru je njegova zveza s Cameron Diaz, saj se je po skoraj dvajsetih letih oglasila Zoe Gregory. Nekdanja Playboyeva manekenka namreč trdi, da jo bila ona tista, s katero je Justin prevaral Cameron.
06.44 23. 02. 2024
Znanost in tehnologija Zadovoljna

Ameriško vesoljsko plovilo Odisej uspešno pristalo na Luni

Ameriški komercialni robotski pristajalnik Odisej je v četrtek uspešno pristal na Luni, je sporočilo podjetje Intuitive Machines iz Houstona, poročajo tuje tiskovne agencije. Gre za prvi ameriški pristanek na Luni po več kot pol stoletja.
06.29 23. 02. 2024
Gospodarstvo Zadovoljna

Ljudske obveznice: na trgovalnih računih 261.000 obveznic

Na trgovalne račune vlagateljev so bile vpisane t. i. ljudske obveznice, ki jih je Slovenija v skupni vrednosti 261 milijonov evrov izdala prvič doslej. Predvidoma v torek se bo z njimi začelo trgovati na Ljubljanski borzi in od tedaj bodo prosto prenosljive ter jih bo lahko kupil kdorkoli, tudi pravne osebe.
06.24 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

Predsednica republike podpisala odlok o razpisu evropskih volitev

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je podpisala odlok o razpisu volitev poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Volitve bodo 9. junija, volilna opravila pa bodo začela teči 11. marca. Od tedaj bo možno tudi vlaganje kandidatur. Predsednica je pozvala tudi k udeležbi na volitvah in posvarila pred lažnimi novicami.
06.07 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

V jami so potrebovali eksploziv, dostavil ga ni nihče

Zakaj je bilo 18-urno reševanje poškodovanega jamarja z globine 150 metrov, ko so s kladivi in vrtalniki kopali izhod, tako zahtevno? Walter Zakrajšek in Maks Merela sta v oddaji 24UR ZVEČER izpostavila, na kakšen problem je opozorila reševalna akcija v jami Jelen brdo na Kočevskem, ki se je sicer končala srečno.
06.00 23. 02. 2024
POPKAST Zadovoljna

Vid Valič in Sašo Stare: Šale umetne inteligence so res slabe

Komika Vid Valič in Sašo Stare se v družbi še trinajstih komikov vračata na oder dvorane Španskih borcev, kjer bodo predstavili svoje najboljše šale. V zabavnem pogovoru sta se dotaknila tudi umetne inteligence – ali so komiki ogroženi ali ne? Zdi se, da so še nekaj časa varni. Sašo in Vid sta se od srca nasmejala šalama o njima, ki si ju je izmislila prav umetna inteligenca. Ocena šale? Zelo slabo.
06.00 23. 02. 2024
Košarka Zadovoljna

Blažič: Hierarhija je jasna, Prepelič je naš motor

Slovenski košarkarji so kvalifikacije za Eurobasket 2025 po pričakovanjih začeli z zmago proti Ukrajini (87:73), ki pa se je predvsem v prvem polčasu izkazala za zelo neugodno tekmico. Po 20 minutah je celo vodila za točko, potem pa sta v tretji četrtini ključno razliko pripravila Klemen Prepelič in Jaka Blažič, ki je v tem delu tekme dosegel štiri zaporedne trojke.
05.58 23. 02. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas tudi po tekmi zvezd ostaja v zmagovalni formi

Po nekajdnevni tekmovalni pavzi v košarkarski ligi NBA, ko je bil v središču pozornosti podaljšani konec tedna v Indianapolisu, kjer je šlo za All-Star tekmo in vse kar ta prireditev še prinaša, se nadaljuje sezona v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Dallas je pred tekmo zvezd, kjer je četrtič sodeloval tudi slovenski as Luka Dončić, močno dvignil formo in nanizal nekaj zaporednih zmag. Tokrat so se Teksašani doma udarili z ekipo Phoenix Suns in jo premagali s 123:113. Za Dallas je to sedma zmaga v nizu. Vnovič je blestel Luka Dončić, ki je dosegel 41 točk. Ljubljančan je dodal še enajst podaj, devet skokov, imel pa je tudi štiri ukradene žoge.
00.55 23. 02. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vse na enem mestu: vrhunci povratnih tekem play-offa

Pred vami so vrhunci povratnih tekem play-offa v Ligi Evropa in Konferenčni ligi. V Ligi Evropa so si napredovanje zagotovili Karabah, Freiburg, Milan, Benfica, Marseille, Roma, Sparta Praga in Sporting, v Konferenčni ligi pa Ajax, Dinamo Zagreb, Servette, USG, Olympiacos, Molde in Sturm.
00.27 23. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Rimljani po enajstmetrovkah napredovali v osmino finala

Nogometaši Rome so v sklopu play-offa Lige Evropa gostili Feyenoord. Kluba sta se na prvi tekmi v Rotterdamu razšla z rezultatom 1:1, po 120 minutah v Rimu pa sta prav tako obe ekipi dosegli po en zadetek. Po enajstmetrovkah so se napredovanja veselili domačini.
00.15 23. 02. 2024
Slovenija Zadovoljna

18. dm tek za ženske tečemo 25. maja 2024!

dm tek za ženske v letu 2024 praznuje svojo polnoletnost. 18. dm tek za ženske bo v soboto, 25. maja 2024 v ljubljanskem parku Tivoli in bo potekal pod okriljem skrbi za žensko zdravje.
00.14 23. 02. 2024
Liga Evropa Zadovoljna

Po končanem playoffu znani vsi udeleženci osmine finala Lige Evropa

V osmino finala Lige Evropa so se po povratnih tekmah playoffa uvrstili Freiburg, Benfica, Karabah, Milan, Roma, Sparta Praga, Marseille in Sporting Lizbona. Omenjeni klubi se bodo v osmini finala pridružili zmagovalcem skupin Lige Evropa. To so West Ham United, Brighton & Hove Albion, Rangers, Atalanta, Liverpool, Bayer Leverkusen, Villarreal in Slavia Praga.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.