Sveže
IZBERI DATUM:
IZBERI RUBRIKO: VSE RUBRIKE
23.18 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Svet AVP Bratuškovi predlagal razrešitev Igorja Velova

Svet agencije za varnost v prometu je odločil, da ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek predlaga razrešitev direktorja agencije Igorja Velova, saj je po besedah predsednika sveta Jureta Prestorja s svojim "ravnanjem škodil ugledu agencije". Za vršilko dožnosti direktorja so predlagali Vesno Marinko, ki ima po Prestorjevih besedah več kot 20 let izkušenj na področju prometne varnosti.
23.14 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Kramar v Bohinjskem jezeru deset dni pustil ostanke črne gradnje

Da je enim dovoljeno, kar drugim ni, razkriva še en primer modus operandi poslancev državnega zbora. Nekdanji bohinjski župan in poslanec stranke Alenke Bratušek Franc Kramar je odstranil balkon na restavraciji svoje partnerice, ki je vsaj deset dni štrlel iz Bohinjskega jezera sredi zaščitenega Triglavskega narodnega parka, v katerem velja tudi Natura 2000.
22.59 23. 05. 2019
EU volitve Zadovoljna

Velika Britanija: državljane EU zavračajo na voliščih

V Veliki Britaniji in na Nizozemskem so se kot prvi v Evropski uniji podali na volišča, da izvolijo nove člane Evropskega parlamenta. A iz Združenega kraljestva so poročali o državljanih EU, ki so jih zavračali na voliščih, domnevno zaradi administrativne napake.
22.24 23. 05. 2019
MasterChef Slovenija Zadovoljna

Preobrat je sodnikom vzel sapo, odneslo je Klemna Lampiča

Na prvem delu izločitvenega testa sta se izjemno izkazala Špela Golob in Maj Janežič, z veliko sreče je uspelo tudi Bojanu Beštru. Na težjem delu adrenalinskega kuharskega testa je sprva zelo slabo kazalo Sanji Sirk in Tomažu Zevniku, na koncu pa je preveč napak storil prav Klemen Lampič.
22.21 23. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Težek žreb za Bedeneta in Zidanškovo, več sreče za Jakupovičevo in Hercogovo

V Parizu so danes izžrebali pare uvodnega kroga drugega turnirja za grand slam. V uvodnem krogu OP Francije bo nasprotnik za zdaj edinega slovenskega predstavnika v glavnem žrebu med posamezniki Aljaža Bedeneta Hrvat Borna Ćorić. Med posameznicami se bo v uvodnem krogu prva slovenska igralka Tamara Zidanšek srečala z Belgijko Elise Mertens.
22.17 23. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Prvič v zgodovini dva Evropejca v prvi peterki lige NBA: Giannis in Jokić

Srbski center Nikola Jokić je bil danes imenovan za člana idealne postave severnoameriške košarkarske lige NBA za redni del te sezone. Član Denver Nuggets se je v naj postavi najmočnejše košarkarske lige znašel ob boku prvih imen pretekle sezone Giannisa Antetokounmpoja in Jamesa Hardena.
22.05 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Na globalni ravni bo letošnji maj med najtoplejšimi doslej

Po daljšem obdobju hladnega in deževnega vremena smo končno dočakali več sonca in višje temperature. Žal vreme še naprej ostaja spremenljivo s plohami in nevihtami. Kljub neobičajno hladnemu in mokremu vremenu pri nas je večji del sveta v zadnjih tednih beležil nadpovprečne temperature, kar pomeni, da se bo maj na globalni ravni tudi letos uvrstil med najtoplejše doslej.
22.00 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V ZDA uspavali zdravo psičko, da so jo lahko pokopali skupaj z lastnico

Lastnica psa v ZDA si je zaželela, da jo po smrti pokopljejo skupaj z njeno psičko. Aktivisti in zavetišča po so se dva tedna trudili njene žalujoče sorodnike prepričati, naj za uresničitev njene poslednje želje ne usmrtijo psičke, a jim ni uspelo.
21.44 23. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Partizan do zmage nad Crveno zvezdo in pokalne lovorike

Nogometaši beograjskega Partizana so v finalu srbskega pokala z 1:0 (1:0) premagali mestnega tekmeca Crveno Zvezdo in tako osvojili svojo 16. pokalno lovoriko.
21.33 23. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Dobri obeti pred RG: Zidanškova v polfinalu Nürnberga

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale turnirja WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. V četrtfinalu je premagala Rusinjo Veroniko Kudermecovo s 6:4, 2:6, 6:3.
21.23 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

102-letnico sumijo umora 92-letne sosede v domu za upokojence

102 leti staro žensko v Francijo sumijo umora njene 92-letne sosede v domu za upokojence. Enemu izmed skrbnikov v domu je dejala, da je "nekoga ubila", trdi tožilstvo. Osumljenka se sedaj nahaja v psihiatrični ustanovi. 
21.21 23. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Rdečelasa Geri tudi s pričesko h koreninam 'spajsic'

Pevka Geri Horner si je za turnejo Spice Girls lase spet prebarvala na rdečo, da je podobna tisti, ki jo je imela pred dobrimi 20 leti. Oboževalci bodo zagotovo veseli, saj se bo Ginger Spice očitno vrnila, kot se spodobi ...
21.13 23. 05. 2019
MotoGP Zadovoljna

Bo Mugello nova priložnost za uspeh bratov Marquez?

Na dirki razreda motoGP za Veliko nagrado Italije bosta imela Marc in Alex Marquez novo priložnost za bratski uspeh. Prihodnji konec tedna bosta v Mugellu skušala ponoviti uspeh iz Le Mansa, kjer sta stala na najvišji stopnički. Marc v razredu motoGP, Alex pa v moto2. To se sicer ni zgodilo prvič, pred štirimi leti sta skupaj praznovala celo naslova svetovnega prvaka.
21.01 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Inšpekcijski nadzor: hrana v šolah in vrtcih je kakovostna in varna

Dobra novica za starše: otroci v šolah in vrtcih jedo kakovostno in varno hrano. Tako je pokazal inšpekcijski nadzor Uprave za varno hrano, ki so ga naredili konec lanskega leta. Inšpektorji so se posebej osredotočili na sadje in zelenjavo, ki večinoma ustreza standardom, so pa v enem primeru na domnevno ekoloških jabolkah našli ostanke pesticidov, ki jih seveda ne bi smelo biti.
20.54 23. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Klopp pričakuje, da bo Firmino že ta vikend v polnem pogonu

Roberto Firmino bo že v petek na polno treniral - to je novica, s katero je Jürgen Klopp razveselil navijače Liverpoola dober teden dni pred finalom Lige prvakov v Madridu. Brazilski nogometaš, ki je v tej sezoni s Salahom in Manejem tvoril udarno Liverpoolovo trojko v napadu, po mnenju trenerja dobro okreva po poškodbi.
20.47 23. 05. 2019
Znanost in tehnologija Zadovoljna

Facebook: v pol leta odstranili tri milijarde lažnih profilov

Facebook je objavil novo poročilo, v katerem so izdali, koliko objav in računov je bilo odstranjenih med oktobrom lani in letošnjim marcem. V tem poletnem obdobju so namreč umaknili kar tri milijarde lažnih profilov, kar je več kot kadarkoli prej. Tudi odstranitev več kot sedem milijonov sovražnih objav je rekord.
20.37 23. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Polanc slekel moštvenega kolego in oblekel rožnato majico Gira 2019!

Dvanajsto etapo Gira od Cuneo do Pinerola je dobil Cesare Benedetti. Med ubežno skupino je bil tudi slovenski kolesar Jan Polanc (UAE), ki je na koncu slekel rožnato majico moštvenemu kolegu Valeriu Contiju in si jo kot drugi Slovenec na letošnjem Giru tudi nadel. Primo Roglič skupno ostaja na drugem mestu (+4:07).
20.20 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Šmučeva: Doletela nas bo uravnilovka zgodovinskih razsežnosti

Lansko sprejetje novele zakona o minimalni plači je bilo nepremišljeno in bo najbolj prizadelo ranljive posameznike, ki bodo težje našli delo, podjetja in panoge, je na posvetu v Ljubljani izpostavila generalna direktorica GZS Sonja Šmuc. Sindikati pa ob tem izpostavljajo, da pod nobenim pogojem ne bodo pristali na spreminjanje lani sprejete novele zakona o minimalni plači, opozorila delodajalcev o usodnih posledicah pa so ocenili za preveč drastična.
20.18 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Med zaporniki več konfliktov, manj pa drog in napadov na uslužbence

Slovenske zapore še vedno pestita kadrovska podhranjenostjo in prezasedenost. V upravi sicer beležijo, da je lani zbežalo več zapornikov, med njimi je prišlo tudi do več sporov, uporabljenih je bilo več prisilnih sredstev. Na drugi strani je bilo manj napadov na uslužbence in manj najdenih drog.
20.15 23. 05. 2019
Hokej Zadovoljna

Rusi dobili četrtfinalno klasiko z Američani, Kanada v polfinale po trilerju

Hokejisti Rusije so v prvem četrtfinalu na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Bratislavi premagali ZDA s 4:3 (2:0, 0:1, 2:2). Kot drugi so v polfinale napredovali Kanadčani, ki so se v Košicah čudežno izvlekli na tekmi s Švico.
20.08 23. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Polanc priznal: Rogličeva rožnata majica mi je dala motivacijo

"Naša ekipa je imela načrt, da mene postavi v beg, če bi Valerio bil v težavah," je po izjemno odpeljani 12. etapi Gira d'Italia v naš mikrofon dejal Jan Polanc, ki je kot drugi Slovenec na letošnjem Giru oblekel rožnato majico. Prvemu je to uspelo Primožu Rogliču, prav on pa je bil dodatna motivacija Polancu, da mu je ta podvig uspel.
20.05 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Skrajna desnica zaostruje kampanjo: kako bo Ibizagate premešal karte v Avstriji?

V Avstriji utegne karte na evropskih volitvah dodobra premešati korupcijska afera Ibiza, ki je močno prizadela desničarske svobodnjake in zaradi katere je razpadla tamkajšnja vlada. V številnih drugih državah pa skrajna desnica z vsemi topovi zaostruje kampanjo.
20.00 23. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Abramov na sodišču zaradi kredita, ki ga je zanj vzela mama nekdanjega dekleta

Na sodišče v Žalcu so pripeljali Sebastiena Abramova, osumljenega, da je napeljal svoje dekle, da si je z žago odrezala roko. Tokrat je na sodišče prišel zaradi zaradi kredita, ki ga ni odplačal mami nekdanjega dekleta.
19.49 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Ruski kibernetski napadi prizadeli 16 članic Nata

"V kibernetski dobi avtoritarne države posedujejo načine za spodkopavanje svobodnih družb, ki bi jim jih diktatorji iz preteklih obdobij zavidali," je poudaril britanski zunanji minister, ki je v Londonu generalnemu sekretarju Nata predstavil podrobnosti o ruskih kibernetskih napadih.
19.10 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Tornadi v Missouriju zahtevali najmanj tri življenja

Tornado, ki je malce po polnoči udaril na prestolnico ameriške zvezne države Missouri Jefferson City, je povzročil veliko gmotno škodo, saj je opustošil po območju, velikem okrog pet kilometrov, drug tornado pa je v 200 kilometrov oddaljenem Golden Cityju zahteval tri življenja.
18.57 23. 05. 2019
EU volitve Zadovoljna

Pogovor z Gregorjem Peričem, nosilcem liste stranke SMC

Gregor Perič, nosilec evropske liste stranke SMC se je rodil leta 1984. Je univerzitetni diplomirani politolog, aktiven je bil v različnih nevladnih organizacijah na lokalni, državni in mednarodni ravni. Svojo politično pot je začel leta 2014. Je podžupan občine Izola, leta 2018 pa je bil prvič izvoljen v državni zbor na listi SMC.
18.54 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V največji demokraciji na svetu slavil Narendra Modi

Na največjih volitavah v zgodovini človeštva je slavila stranka aktualnega premierja Narendre Modija. Rezultat iz leta 2014 so še izboljšali in predvsem presegli predvolilne napovedi. Sin prodajalca čaja bo tako Indijo vodil še nadaljnjih pet let, ostaja pa sporna osebnost, v času njegovega vladanja se je povečalo število linčanj muslimanov in pripadnikov najnižje kaste.
18.50 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

'Nedopustno je, da se ne ukrepa in da se o sumu zlorabe ne obvesti pristojnih institucij'

Inšpektorat za šolstvo in šport je takoj po objavi zgodbe o sumu zlorabe otroka v enem od vrtcev, začel postopke preverjanja. Ministrstvo pa je ob tem poudarilo, da bi morala ravnateljica takoj, ko se je pojavil sum o zlorabi, ukrepati in o tem obvestiti pristojne institucije.
18.40 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Korupcija v bosanskem pravosodju: 'Če ga želiš podkovati, pokliči mene'

Prvega moža bosanskega pravosodja so ulovili pri korupciji, ko je podjetniku obljubil, da bo zanj pri sodnici uredil pospešitev postopka. Pri pridobivanju strank mu, kot kaže, pomaga kar inšpektor državne agencije za preiskave. V javnost je namreč prišel posnetek dogovarjanja med podjetnikom in obema javnima uslužbencema.
18.27 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V ZDA aretirali bankirja, ki si je kupoval položaj v Trumpovi vladi

FBI je v New Yorku aretiral 54-letnega bankirja Stephena Calka, ki je na položaju glavnega izvršnega direktorja banke Federal Savings v Chicagu odobril 16 milijonov dolarjev tveganega posojila Paulu Manafortu, od katerega je pričakoval, da mu najde udoben položaj v vladi Donalda Trumpa.
17.58 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V operaciji proti pedofilski spletni strani rešili 50 otrok

V dve leti trajajoči operaciji Blackwrist je Interpol razbil pedofilsko mrežo in rešil 50 otrok. Še vedno pa poskušajo identificirati 100 otrok s posnetkov in fotografij, ki so jih delili na pedofilski spletni strani. Prijeli so devet ljudi, pričakovati pa je še več aretacij.
17.05 23. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Moby v novi biografiji trdi, da je hodil z Natalie, Christino in Lano

Elektronski glasbenik Moby v svoji novi biografiji Then It Fell Apart (Nato je razpadlo) opisuje svoje romantične izkušnje s pevko Lano Del Rey ter igralkama Christino Ricci in tudi oskarjevko Natalie Portman. Kar je ona sicer zanikala, a sam pravi, da to ne spremeni dejstva, da sta bila kratek čas skupaj.
16.57 23. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

Nika Špeli pokazala plesni 'puma look', smejal se je tudi strogi Andrej

Pred finalno oddajo Zvezde plešejo svoje pete in plesne veščine pridno brusita tudi Špela Grošelj in Miha Perat. Na plesnem parketu sta se jima pridružila sodnika Andrej in Nika, ki sta iz rokava potegnila nekaj plesnih nasvetov. Nika je Špeli pokazala plesni 'puma look', smeha pa ob tem ni manjkalo.
16.49 23. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Jernej Zoran: Vse, kar dam od sebe, je narejeno s srcem, občutkom, dušo

Novomeški glasbenik Jernej Zoran še naprej neutrudno deluje, saj je v zadnjih sedmih letih ponudil kar štiri albume. Najnovejši se imenuje Stik, na katerem ponovno sodeluje s pevko Nino Radkovič, nekaj pesmi pa je instrumentalnih. Več o albumu nam je razložil v intervjuju.
16.37 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Se bomo proti podnebnim spremembam borili s posebnim podnebnim zakonom?

"Boj proti podnebnim spremembam je dolg boj in zahteva da sodelujemo vsi, posamezni resorji, celotna vlada, parlament in širša javnost," je dejal okoljski minister Simon Zajc. V boj proti podnebnim spremembam pa bi se njegovo ministrstvo podalo s posebnim podnebnim zakonom.
16.25 23. 05. 2019
Borilni športi Zadovoljna

LeBron James, glavni krivec za McGregorjevo "preobrazbo"

Čeprav zadnje čase Conor McGregor časopisne strani polni predvsem s svojimi incidenti, pa je zloglasni Irec v enem nedavnih intervjujev priznal, da je močno spremenil svoj življenjski slog. Če je nekoč hrepenel po materialnih dobrinah, danes več denarja vlaga vase in svoje dobro počutje.
16.18 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V prazni slovenski cisterni voznik našel štiri migrante, dva umrla

Voznik tovornjaka cisterne s slovenskimi registrskimi tablicami je v torek v prazni cisterni svojega tovornjaka našel štiri nezavestne migrante z znaki toplotnega udara in dehidracije. Našel jih je, ko je v avtopralnici v kraju Futog na severu Srbije odprl prazno cisterno, da bi jo opral. Dva migranta sta umrla, dva sta v kritičnem stanju.
16.04 23. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Še en nogometaši želi med trenerje: Rooney upa na priložnost

Wayne Rooney je v nedavnem pogovoru z mediji razkril, da si po zaključeni karieri poklicnega nogometaša želi preseliti med nogometne trenerje. Nekdanji kapetan angleške reprezentance trenutno brani barve DC Uniteda v ameriški ligi MLS.
15.56 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Z laserskim snopom motil ameriška vojaška letala

Japonska policija je pridržala Yosinorija Sigekawo, ki je z obeskov za ključe usmerjal žarke svetlob proti ameriškim letalom v bližnji bazi Yokota. Šestdesetletnik se sedaj sooča z obtožbami, da je skušal ovirati polete ameriških letal.
15.32 23. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Invazija Nemcev na Ljubljano za koncert Die Ärzte

Ko se v Ljubljani prvič oglasi "najboljši bend na svetu", kar so si Die Ärzte prislužili v 37 letih obstoja, potem se zgodi to, kar je zdaj doživel Kino Šiška. Mesece vnaprej razprodan koncert in praktično 95 odstotna nemška udeležba. Slovenske besede v dvorani, zanimivo, skoraj ni bilo slišati.
15.30 23. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Nezadovoljstvo v Barci, Rakitić stopil v bran Griezmannu: Rad bi ga imel v svoji ekipi

Francoz Antoine Griezmann je pred družabnih omrežij že pred časom potrdil govorice, da se po koncu sezone poslavlja od španskega podprvaka, madridskega Atletica. Njegova naslednja postaja sicer medijem ostaja neznanka, vse glasnejše pa so špekulacije o odhodu v Barcelono, ki je bila na tapeti že v minulem poletnem prestopnem roku. Očitno pa si katalonska slačilnica glede prihoda francoskega reprezentanta ni enotna.
15.22 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Amazonu zelena luč za prodajo tehnologije prepoznavanja obrazov

Svet delničarjev podjetja Amazon je zavrnil predlog zaposlenih, ki so zahtevali zaustavitev prodaje orodja za prepoznavanje obrazov Rekognition ameriškim uradnim organom. Prav tako je padel predlog za omejitev ogljikovih izpustov.
14.45 23. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Teden dni festivalske svobode z Edom Sheeranom in Foo Fightersi

Otok svobode, kot pravijo festivalu Sziget, bo tudi letos postregel z največjimi glasbenimi zvezdami, med drugim bodo v sedmih dneh na sto tisoče obiskovalcev zabavali Ed Sheeran, Foo Fighters, Twenty One Pilots in Post Malone.
14.35 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Zadnji trije primeri ošpic: dva odrasla in en otrok, ki ni bil cepljen

Znanih je več informacij o zadnjih treh primerih ošpic pri nas. Gre za dva odrasla in otroka, ki ni bil cepljen. Cepilni status odraslih oseb pa ni znan. Pri vseh treh primerih gre za vnešene ošpice, so potrdili na NIJZ. Skupno smo v Sloveniji letos zabeležili že 12 primerov ošpic, v celotnem lanskem letu devet, leta 2017 osem, leto pred tem pa en primer.
14.33 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Varnostnik pri potniku spregledal simulirano eksplozivno sredstvo

Je nadzor na ljubljanskem letališču pomanjkljiv? Po neuradnih, a zanesljivih informacijah nacionalne televizije varnostnik pri letu v Frankfurt pri lažnem potniku ni odkril simulirane eksplozivne naprave.
14.20 23. 05. 2019
MasterChef Slovenija Zadovoljna

Špela: Klemen ne seže Maju niti do kolen

Potem ko sta Maj Janežič in Klemen Lampič merila svoje spretnosti kot dražitelja, se bosta nocoj soočila še na izločitvenem testu. Klemen se ne strinja s sotekmovalci in v Maju ne vidi izrazitega favorita, a napovedi Špele Golob so precej črnoglede.
14.19 23. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Kapetan Henderson ne podcenjuje nasprotnika: Zavedamo se, kako dobri so

Nogometaši Liverpoola se na finalni obračun Lige prvakov pripravljajo v španski Marbelli. Redsi se zavedajo, da jih v Madridu čaka velik preizkus, kapetan Jordan Henderson pa je prepričan, da bo potrebno izkoristiti vse pridobljene izkušnje in še enkrat znova dati vse od sebe. Le tako si, ne glede na rezultat, ne bodo imeli kaj očitati.
13.50 23. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Glavni osumljenec preprodaje heroina še vedno na begu

Na današnji konferenci za medije sta predstavnika Policijske uprave (PU) Koper in Finančne uprave RS predstavila vsebino kriminalističnih aktivnosti, ki so v začetku tedna potekale na območju celotne države.
13.28 23. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Leto dni pred abrahamom o izbruhih jeze in nasilja

Supermanekenka Naomi Campbell je proslavila 49. rojstni dan in leto dni pred jubilejnim abrahamom med drugim spregovorila o svojih dosedanjih izbruhih jeze in nasilja, zaradi katerih je morala poiskati strokovno pomoč.
13.22 23. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

L'Equipe razkriva, da se je tragično preminuli Sala upiral odhodu na Otok

Že nekaj mesecev je od tragične smrti argentinskega nogometaša, ki je umrl v letalski nesreči na poti v Cardiff, kjer naj bi podpisal pogodbo po prestopu iz Nantesa. Posnetek, ki ga je objavil francoski L'Equipe, razkriva, da nesrečni Argentinec nikakor ni želel na Otok. V prestop naj bi ga prisilil pohlepni predsednik Nantesa.
12.47 23. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

Tanja Žagar je razkrila svoj amulet za srečo

V nedeljo bo znano, kdo bo novi zmagovalec ali zmagovalka šova Zvezde plešejo. Zagotovo napeto in polno presenečenj. Finalistka Tanja Žagar se že vneto pripravlja na zadnji nastop, ob tej priložnosti pa nam je razkrila, kaj ji vsako nedeljo še dodatno prinaša srečo.
12.40 23. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

V finalu bo stiskal pesti za spurse: Beckham obiskal trening Tottenhama

Sloviti angleški nogometaš David Beckham v tej sezoni preveč užival v predstavah svojega dolgoletnega kluba Manchester Uniteda, tako je Anglež v nogometnih vodah tako našel novo 'simpatijo'. Obiskal je trening Tottenhama, ki se pospešeno pripravlja na finalni obračun z Liverpoolom.
12.15 23. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

'Porzingis je zahteval odhod iz New Yorka, v nasprotnem bi zbežal v Evropo'

Predsednik NBA ekipe New York Knicks Steve Mills je na druženju z novinarji vnovič moral odgavarjati na že oguljeno vprašanje, zakaj je klub prodal latvijskega košarkarja Kristapsa Porzingisa, ki se je sredi sezone pridružil ekipi Luka Dončića Dallas Mavericks.
11.31 23. 05. 2019
Film/TV Zadovoljna

Sarajevski filmski festival se je pridružil družini vodilnih mednarodnih filmskih festivalov

Akademija za filmsko umetnost in znanost je Sarajevskemu filmskemu festivalu podelila status mednarodnega filmskega festivala Oskar v kategoriji kratkega filma.
11.31 23. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Začelo se je sojenje hrvaškemu glasbeniku Tonyju Cetinskemu

Na okrajnem sodišču v Pazinu se je pričelo sojenje hrvaškemu glasbeniku Tonyju Cetinskemu, ki je leta 2017 do smrti povozil 62-letnika. Po prebrani obtožnici na sodišču se je Cetinski zagovarjal, da ni kriv.
11.25 23. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Blaž Rola in Kaja Juvan v finale kvalifikacij Roland Garrosa

Na drugem turnirju za grand slam v tej sezoni, odprtem prvenstvu Francije v Parizu, je na dobri poti v glavni turnir Blaž Rola. Slovenec je v prvem krogu z gladko zmago izločil enajstega nosilca, Avstrijca Dennisa Novaka, s tem pa si priigral v drugem krogu nepostavljenega igralca, kar je tudi izkoristil.
11.25 23. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Slovenca zaradi preprodaje heroina celovško sodišče obsodilo na 30 mesecev zapora

Obsojeni je iz Slovenije v Avstrijo pretihotapil 700 gramov heroina in ga tam tudi prodal. Zato ga je sodišče v Celovcu obsodilo na 30 mesecev zapora. Sodba še ni pravnomočna.
11.08 23. 05. 2019
Hokej Zadovoljna

Risi bodo hokejsko elito lovili v Stožicah

Slovenski hokejisti bodo naslednje leto vrnitev v elitno skupino lovili na domačem ledu. Svetovno drugoligaško prvenstvo bo namreč leta 2020 v Sloveniji. Na prizorišču bojev elite v Bratislavi bodo o prirediteljih sicer še odločali, a Slovenija je edini kandidat za SP divizije I (skupina A).
10.46 23. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Pijani voznik napadel policista

Škofjeloški policisti so obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, zasegli pa so mu tudi sadike prepovedane konoplje. Ker je postal med postopkom nasilen in je fizično napadel policista, ga obravnavajo tudi zaradi suma kaznivega dejanja.
10.38 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Panasonic ne bo več kupoval komponent kitajskega Huaweija

Japonski Panasonic ne bo več kupoval komponent kitajskega Huaweija, so sporočili iz podjetja. Tako so se pridružili številnim drugim, ki so se po ameriških sankcijah distancirali od njih. Pred tem se je za podoben korak že odločila Toshiba, japonski in britanski mobilni operaterji pa bodo zadržali prodajo novih Huaweijevih telefonov.
09.52 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Britanska premierka naj bi v petek naznanila odstop

Potem ko je iz njene vlade odstopila še predsednica predstavniškega doma in ko ni dobila zadostne podpore za svoj najnovejši predlog dogovora o brexitu, naj bi britanska premierka Theresa May kmalu podala odstop. To naj bi sporočila v petek.
09.41 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Afero Ibiza naj bi pomagal zasnovati svetovalec za varnost z Dunaja

V javnosti so se pojavile nove podrobnosti avstrijske afere Ibiza, zaradi katere so morali svobodnjaki FPÖ zapustiti vladajočo koalicijo z ljudsko stranko (ÖVP). Afero naj bi pomagal snovati svetovalec za varnost z Dunaja, ki je bil nazadnje vodilni družabnik detektivske agencije v Münchnu.
09.04 23. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Ocvirk po novem celjskem naslovu: Veliko ljudi si je želelo, da nam ne bi uspelo

Serijski slovenski rokometni prvaki iz Celja so izkoristili svojo prvo priložnost za osvojitev 23. naslova državnih prvakov, prvega trenerskega v članski konkurenci za Tomaža Ocvirka, ki je bil tudi igralec ekipe, ki je v sezoni 1991/92 osvojila prvi naslov državnih prvakov.
08.56 23. 05. 2019
Zanimivosti Zadovoljna

Po analizi DNK izvedel, da je podedoval veliko posest in milijone

Iz Velike Britanije prihaja nenavadna zgodba 31-letnega Jordana Adlarda Rogersa, ki je s pomočjo DNK analize izvedel, da je v resnici sin pokojnega bogataša in obenem njegov edini potomec. Njegovo življenje se je čez noč spremenilo.
08.38 23. 05. 2019
Ljubezen po domače Zadovoljna

Tomaž ni hotel prelomiti obljube, Eva se je zavila v molk

Tomaž Bizjak je v zadnji oddaji Ljubezen po domače poskrbel za nepričakovan preobrat. Potem ko se je že poslovil od Dragane Lukić, si je premislil in domov poslal Evo Poklič. Podeželski junak pojasnjuje, zakaj je sprejel takšno odločitev.
08.33 23. 05. 2019
MotoGP Zadovoljna

Vinales: V Le Mansu sem plačal račun za slabe kvalifikacije

Klavrn dirkaški konec tedna je za Maverickom Vinalesom. Na prostih treningih se še ni dalo slutiti, da ga čaka razočaranje, nato pa je v kvalifikacijah nastopil slabo in dirko začel zgolj z enajstega mesta ter si tako močno otežil položaj. Pika na i vsem tegobam je bil še nedeljski padec in predčasno slovo na dirkališču Bugatti. VN Francije za pozabo ...
08.20 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

To je najbolj učinkovita krema v boju proti gubicam!

Sodobna ženska ima na voljo številne kreme, ki obljubljajo mladosten videz, vendar ni vsa kozmetika zares učinkovita.
08.19 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Imate težave s koncentracijo in pozornostjo? Izboljšajte ju.

Koncentracija je osnova miselne vitalnosti, opredelimo jo lahko tudi kot zbrano pozornost. Pomaga nam, da se usmerimo na neko aktivnost, torej se ne zmenimo za motnje in dražljaje, ki niso njen del.
07.40 23. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Dokončna odločitev: na SP v Katarju bo nastopilo 32 reprezentanc

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je dokončno opustila zamisel, da bi svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022 razširila z 32 na 48 moštev. V izjavi za javnost je krovna nogometna organizacija sporočila, da je po "temeljitem preverjanju skupaj z vsemi deležniki zaključila, da pod trenutnimi pogoji ni možno podati predloga za razširitev".
07.14 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Neurja v osrednjem delu ZDA zahtevala najmanj štiri življenja

Po osrednjem delu ZDA od začetka tedna divjajo huda neurja, ki povzročajo tudi poplave. Doslej so zaradi tega umrli najmanj štirje ljudje. Dve osebi sta umrli v Missouriju zaradi hudega naliva na cesti, tornado je v Iowi ubil 74-letno žensko, v Oklahomi pa je v poplavah umrla ženska.
06.54 23. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Pentagon pripravil načrt za napotitev 10.000 vojakov na Bližnji vzhod

Pentagon bo Beli hiši predložil načrt o napotitvi do 10.000 dodatnih ameriških vojakov na Bližnji vzhod. Šlo naj bi za utrjevanje obrambe pred morebitno iransko agresijo in ne za morebitni odgovor na kakšno dejanje Irana.
06.31 23. 05. 2019
Gospodarstvo Zadovoljna

Katastrofa ali pogajalska taktika: 'V našem interesu je, da so Američani uspešni'

Da bodo nove carine "katastrofa za potrošnike", v pismu predsedniku Donaldu Trumpu opozarja več kot 170 ameriških podjetij, na čelu z obutvenimi in tekstilnimi velikani Adidas, Nike in Puma. Trumpa pozivajo, naj prepreči, da bi podjetja v panogi postala žrtev trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko.
06.22 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Največja zmaga je premagovanje lastnih omejitev

Otroci iz rehabilitacijskega inštituta Soča so z izjemno srčnostjo že osmič zapored dokazovali, da je največja zmaga premagovanje lastnih preprek. Na mini oviratlonu so ovire premagovali kot za šalo, ker pa sta pri oviratlonu in v življenju nasploh zelo pomembni medsebojna pomoč in solidarnost, so jim pri tem pomagali številni znani Slovenci.
06.21 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Tudi moderni arheologi so lahko pustolovski kot Indiana Jones

Skupina slovenskih, čeških, slovaških in grških arheologov se bo z deblakom, kakršne so izdelovali pred 8.000 leti, podala na 400 kilometrov dolgo pustolovščino po Egejskem morju. S tem želijo dokazati, da so naši daljni predniki na videz primitivne čolne, narejene iz enega kosa lesa, uporabljali tudi za daljše poti v ekstremnih razmerah in da so tako raziskovali nova ozemlja. 
06.09 23. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

'Na zahvalni dan je domov pripeljal prostitutko. Povabila sem jo na večerjo'

Igralca Charlie Sheen in Denise Richards sta bila poročena štiri leta. Kljub temu da se je ljubezenska zgodba začela pravljično, je šlo hitro navzdol. Zvezdnik je popival, užival prepovedane substance ter varal.
06.09 23. 05. 2019
Dejstva Zadovoljna

Dejstva o dejstvih o dobrem milijonu na mandat evropskega poslanca

V uredništvo (naslovljeno na avtorja članka Miha Plementaša in prispevka v oddaji 24ur Marka Gregorca) smo dobili vprašanja Klare Škrinjar, Oštro. Ker na spletu nismo našli ne strani Razkrinkvanje.si ne Razkrinakvanje.si, v imenu katerih piše gospa Škrinjar, ji na prošnjo za komentar odgovarjamo v tej rubriki.
06.09 23. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Brooklyn Beckham s svojo izbranko prvič na rdeči preprogi

Za Brooklyna Beckhama je letošnji 72. filmski festival nekaj posebnega, saj se ga je udeležil prvič. Po rdeči preprogi se je sprehodil v elegantni moški obleki, spremljala pa ga je tudi njegova srčna izbranka.
06.08 23. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

'Pričakovala sem, da bo Mihi nerodno, nisem si pa mislila, da bo tudi Katarini'

Priprave na finalno oddajo najbleščečejšega šova Zvezde plešejo so v polnem teku. Miha Zupan in Maja Geršak sta na enem od treningov dobila nepričakovan obisk. Njun napredek in učenje plesnih korakov je pozorno spremljala Katarina Venturini.
06.08 23. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Vicente del Bosque brez dlake na jeziku: Guardiola bo za španski narod večni izdajalec

Legendarni španski nogometni strokovnjak Vicente del Bosque, ki je dosegel izjemne uspehe tako na klopi madridskega Reala kot tudi tamkajšnje članske izbrane vrste, je prepričan, da Katalonec Josep Guardiola kljub vsem trenerskim podvigom zaradi političnih prepričanj v svoji domovini nikdar ne bo priljubljen, kot bi dejansko moral biti.
05.53 23. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Ob višjih temperaturah večja možnost za nastanek močnejših neviht

Vremenski vzorec nad našimi kraji se je v zadnjih dneh spremenil, saj smo iz hladnega in deževnega obdobja prešli v občutno toplejše, a še vedno spremenljivo obdobje s pogostimi plohami in nevihtami. Zaradi višjih temperatur in še vedno razmeroma hladnega zraka v višinah bo v prihodnjih dneh na voljo dovolj energije tudi za razvoj nekoliko močnejših neviht z nalivi in drobno točo. Na srečo bodo nevihte zgolj kratkotrajne in ne bodo prepotovale velikih razdalj.