Sveže
IZBERI DATUM:
IZBERI RUBRIKO: VSE RUBRIKE
22.15 24. 02. 2023
Film/TV Zadovoljna

Slovenskemu filmu Babičino seksualno življenje cezar za animirani kratki film

Večkrat nagrajeni kratki animirano-dokumentarni film Babičino seksualno življenje slovenske režiserke Urške Djukić je na petkovi podelitvi filmskih nagrad cezar prejel nagrado v kategoriji najboljši animirani kratki film. Film je nastal v slovensko-francoski koprodukciji. Sorežiserka in animatorka je Emilie Pigeard, soscenaristka Maria Bohr.
22.05 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Streljanje v Zagrebu: 'Pritekel je iz BMW-ja, ga ustrelil v glavo in pobegnil'

V petek zvečer je v zagrebški soseski Špansko prišlo do streljanja. Po zadnjih informacijah naj bi šlo za poskus umora s strelnim orožjem, okoli 22. ure pa so osumljenca še vedno iskali. Po poročanju hrvaških medijev naj bi policisti vedeli, kdo je streljal, saj so enemu od očividcev pokazali fotografijo osumljenca, ta pa naj bi potrdil, da je prepoznal strelca.
22.03 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

V Kijevu na obletnico vojne: dan kot kateri koli drug v zadnjih mesecih

Najprej so zapovedovali, da bo večina uradov in šol zaprtih, potem se je zapoved spremenila v priporočilo ali pa pozabo. Na koncu je Kijev deloval kot na kateri koli drug dan v zadnjih mesecih. Pričakovane toče raket ali večjih napadov ni bilo. Iz Kijeva poroča Jure Tepina.
21.37 24. 02. 2023
Znanost in tehnologija Zadovoljna

Nadomestno vesoljsko plovilo sojuz poletelo proti ISS

Rusko vesoljsko plovilo sojuz je brez posadke iz Kazahstana poletelo proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS), od koder bo na Zemljo pripeljalo dva ruska kozmonavta in ameriškega astronavta. Kapsula Sojuz MS-23 bo nadomestila poškodovano kapsulo MS-22, s katero je trojica lani prispela na postajo.
21.33 24. 02. 2023
Hokej Zadovoljna

Hokejisti Olimpije na zadnji domači tekmi sezone izgubili

Hokejisti ljubljanske SŽ Olimpije so v predzadnjem, 51. krogu rednega dela lige ICEHL izgubili proti Bolzanu z 1:6. To je bila za Ljubljančane predzadnja tekma v tej sezoni lige ICEHL in hkrati zadnja v domači hali Tivoli.
21.21 24. 02. 2023
Tuja scena Zadovoljna

Shakira in Karol G s skupnimi močmi nad nekdanje: Pozabila sem, kaj sva imela

Izlivanje jeze in razkrivanje težav v propadli zvezi skozi pesem bo očitno postala stalnica Shakire. V novi pesmi, ki jo je izdala v duetu s kolumbijsko pevko Karol G, se je zvezdnica namreč ponovno spravila nad svojega nekdanjega partnerja Gerarda Piqueja. Pesem z naslovom TQG (Te Quedó Grande) govori o moških, ki sta ju v življenju najbolj prizadela, v besedilo pa sta ponovno vključili tudi precej grobe besede, takšne, s katerimi sporočata, da sta nekdanje partnerje že pozabili.
21.14 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Število žrtev po potresih v Turčiji in Siriji preseglo 50.000

Po zadnjih podatkih iz obeh držav je število žrtev potresov in številnih popotresnih sunkov, ki so v začetku meseca stresli jug Turčije in severozahod Sirije, preseglo 50.000.
21.01 24. 02. 2023
Ukrajina Zadovoljna

Moskva in Kijev odprta za posredovanje Kitajske v mirovnem procesu

Kitajska je predstavila načrt za politično rešitev konflikta v Ukrajini, v katerem Rusijo in Ukrajino poziva, naj čim prej začneta mirovne pogovore, posvarila pa je tudi pred uporabo jedrskega orožja. Kot kaže, sta tako Kijev kot Moskva odprta za posredovanje Kitajske v mirovnem procesu. A ob tem naj bi kitajsko podjetje z Rusijo razpravljalo o prodaji dronov.
20.39 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Bankrotirani Jones trdi, da mu želijo vzeti še mačko

Skrajno desničarski provokator Alex Jones, ki družinam žrtev pokola na šoli Sandy Hook dolguje skoraj 1,5 milijarde evrov odškodnine zaradi spornih izjav, je sredi stečajnega postopka, oblasti pa obtožuje, da so mu skušale odvzeti še družinsko mačko.
20.37 24. 02. 2023
Ukrajina Zadovoljna

Po številnih državah potekali shodi v podporo Ukrajini

Ob prvi obletnici napada na Ukrajino so po svetu potekali shodi v podporo Ukrajini. Poleg tega so številne države po svetu svoje znamenitosti "pobarvale" v simbolično rumeno-modro. Med njimi so sloviti Eifflov stolp v Parizu, milanska palača Palazzo Marino, portugalski parlament, cesta pred ruskim veleposlaništvom v Londonu. Simbolično podporo Ukrajini kot pomorski državi pa je izkazala tudi Slovenija, ki je ukrajinsko zastavo naslikala na svetilnik v Piranu.
20.37 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Zelenski: Če bo Zahod držal obljube, bo Ukrajina zmagala

Ukrajina bo v vojni zmagala, če bo Zahod izpolnil svoje obljube Kijevu o še večji finančni in vojaški pomoči, je v Kijevu na novinarski konferenci ob prvi obletnici ruske invazije dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Omenil je tudi sodelovanje z Latinsko Ameriko, Afriko in Kitajsko.
20.25 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Zaradi 12.000 evrov dragega ogrevanja hrastniškemu bazenu grozi zaprtje

Ali bodo bazeni zaradi visokih cen energentov za ogrevanje primorani zapirati svoja vrata? V Hrastniku, kjer se vsako leto nauči plavati okoli 7000 otrok iz Hrastnika in okolice, se je januarska položnica za ogrevanje bazena dvignila s 4000 na 12.000 evrov. Zaradi visokih stroškov pozivajo državo, naj sofinancira ceno kart za šolske otroke in tudi regulira ceno daljinskega ogrevanja. Petrol, ki dobavlja plin za daljinsko ogrevanje, namreč kljub nižjim cenam na evropski borzi, kot je bila ta pred vojno, cene plina ne znižuje.
20.22 24. 02. 2023
Ukrajina Zadovoljna

Novi leopardi za Ukrajino: 'Vojne ne podaljšuje pomoč Zahoda, temveč Rusija'

Mineva leto dni, odkar je ruski predsednik Vladimir Putin sprožil invazijo na Ukrajino. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prepričan v zmago svoje države: "Vemo, da bo leto 2023 leto naše zmage!" A oglasil se je tudi nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev, ki je dejal: "Ruska vojska bi morala ukrajinske sile potisniti vse do Poljske." Poljski premier se je tako leto po napadu navkljub nevarnosti odpravil v Ukrajino ter ji dostavil prvo pošiljko nemških tankov leopard 2. Ob tem je izpostavil, da je Poljska prva evropska država, ki je Kijevu predala bojne tanke leopard.
20.16 24. 02. 2023
Film/TV Zadovoljna

Rudi Uran ob premieri: Živimo v času norcev

Živimo v času norcev, je ob premieri svojega novega filma Futura Revizija v Mariboru povedal režiser Rudi Uran. V družbeno kritičnem filmu, ki je nemi, močno vlogo odigra glasba, za katero sta poskrbela tudi Cveto Kobal in Zoran Predin. Gledalci so se strinjali, da bi bila govorjena beseda že preveč.
19.39 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

'Kot starš se ne moreš sprijazniti, da bo tvoj otrok dočakal manj let kot ti'

Medtem ko bodo njeni vrstniki rasli, se podili po igrišču in uživali otroštvo, se bo štiriletna Karolina začela pospešeno starati. Lahko bo pristala na vozičku, oslepela, oglušela in na koncu mnogo prezgodaj umrla. Karolina je namreč edini otrok v Sloveniji, ki ima Cockaynov sindrom tipa B, za katerega ni zdravila. Edino upanje, da se ta črni scenarij ne uresniči, je razvoj genske terapije. Prvi koraki so narejeni, a pot je še zelo dolga in draga.
19.33 24. 02. 2023
Črna kronika Zadovoljna

Furs ženi 'doktorja davčnih utaj' Roka Snežiča zasegel maseratija

Uslužbenci finančne uprave so sredi Maribora zasegli znameniti maserati bosanskih registrskih tablic doktorja davčnih utaj Roka Snežiča oziroma njegove žene. Tudi Snežič nam je potrdil, da so maserati zasegli, a kot pojasnjuje sam, s tem nima nič, saj da avto vozi njegova žena.
19.18 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Nebotičnik, simbol Ljubljane že 90 let

Nebotičnik je simbol Ljubljane, ki svoj status ohranja že 90 let. Veljal je za najvišjo stavbo na Balkanu, pomenil je prihod amerikanizacije in postavil nove temelje gradnje, na katere takrat niso gledali z navdušenjem. Kljub temu pa marsikomu nariše prijetne spomine, ob lepem razgledu na Ljubljano pa lahko uživate tudi danes.
19.07 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Ošpice se še naprej širijo, pristojni pozivajo k cepljenju

V Avstriji se je ponovno povečalo število primerov ošpic. Od začetka leta so tako zabeležili že 30 primerov, večina naj bi bila povezana z izbruhom na avstrijskem Štajerskem. Oblasti zdaj ljudi pozivajo k cepljenju.
18.54 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Javna najemna služba pridobila le šest stanovanj: lastnikom se ne splača

Na državnem stanovanjskem skladu lahko za 75 kvadratnih metrov veliko stanovanje ponudijo manj kot 400 evrov najemnine. Za toliko v Ljubljani danes ni mogoče najeti niti spodobne garsonjere. Prav take prenizke ponudbe za lastnike praznih stanovanj so prvi krivec, da se za sodelovanje z javno najemno službo in neprofitno oddajo v zadnjem letu in pol ni odločilo več kot 30 oseb, na trgu lahko namreč za bivališča dobijo veliko več. Kje se je zataknilo, da služba, v katero so že v času prejšnje vlade polagali upe k reševanju stanovanjske problematike, ni pripomogla več in kaj z njo nameravajo zdajšnji odločevalci?
18.52 24. 02. 2023
Zimski športi Zadovoljna

Lanišek najboljši v kvalifikacijah, Zajc tretji

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (141,6 točke) je zmagovalec kvalifikacij za sobotno posamično tekmo svetovnega prvenstva v Planici na srednji skakalnici. Lanišek je dobre nastope kazal že na treningih, na kvalifikacijah pa jih je le še potrdil, kar je odličen obet za tekmo. Odličen je bil tudi Timi Zajc (137,1), ki je kvalifikacije končal na tretjem mestu. Na sobotni tekmi bodo sicer nastopali štirje Slovenci.
18.45 24. 02. 2023
Slovenija ima talent Zadovoljna

Maša Ferme: Šla sem čez sebe in se naučila spopasti s tremo

Maša Ferme se je kljub začetni tremi, ki jo je tako zelo ohromila, da ji nastop enostavno ni stekel, prebila do finalnega odra oddaje Slovenija ima talent. Mojstrica obročev je v dnevih, ko potekajo predizbori za deveto sezono šova, tekmovalce spodbujala v zaodrju in jim vlivala pogum. Sama namreč zelo dobro ve, kako težko je stopiti pred občinstvo in komisijo ter pokazati svoj najboljši nastop.
18.44 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

'Ne gre le za Ukrajino, ampak za demokratične vrednote celega sveta'

Ob prvi obletnici začetka ruske invazije na Ukrajino je ukrajinska skupnost v Sloveniji pripravila dogodek na Kongresnem trgu v prestolnici. Na slovesnosti so se slišale besede obžalovanja, da morija v Ukrajini še vedno traja. Ob tem Ukrajinci zagotavljajo, da ne bodo odnehali, saj ne gre le za Ukrajino, ampak tudi za demokratične vrednote celotnega sveta.
18.19 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Novi generalni direktor policije Senad Jušić zanika opozicijske očitke

S politiko doslej nisem imel opravka, sem karierni policist, odgovarja novi v. d. generalnega direktorja Policije Senad Jušić na opozicijske očitke, da gre pri njegovem imenovanju za politično menjavo in da je Jušić človek, ki naj bi poskrbel, da Policija ne bi preganjala premierja Roberta Goloba. Še vedno namreč teče predkazenski postopek zaradi domnevno spornega poslovanja podružnice Gen-I-ja v Srbiji. Gre za izmišljotine stranke SDS in poskuse, da se premierja Goloba diskreditira prek represivnih organov, sporočajo iz premierjevega kabineta.
18.12 24. 02. 2023
Košarka Zadovoljna

Estonija s trojko v zadnji sekundi ugnala mlado slovensko reprezentanco

Pomlajena slovenska košarkarska reprezentanca se je na zadnji tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Talinu pomerila z Estonijo. Tesno tekmo je na koncu z uspešnim metom za tri točke v zadnji sekundi tekme v prid Estonije (79:78) odločil Kristian Kullamae. Najboljši strelec Slovenije je bil z 18 točkami Gregor Glas.
18.07 24. 02. 2023
Gospodarstvo Zadovoljna

Rdeča luč ideji, da bi imele kripto valute status uradne valute

Mednarodni denarni sklad (IMF) ne podpira podelitve statusa zakonitega plačilnega sredstva kripto valutam. To je prva na seznamu devetih točk priporočil sklada o tem, kako naj države obravnavajo kripto valute, kot je bitcoin. Status, kot ga imajo uradne valute, torej vsaj v očeh IMF ni načrtovan.
17.38 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Štrukelj izrazil bojazen, da se stvari ne bodo končale za pogajalsko mizo

Po skupnih pogajanjih z vsemi reprezentativnimi sindikati javnega sektorja so se nadaljevala še ločena pogajanja o stavkovnih zahtevah Sindikata, vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz). Dogovora ni bilo, vladna stran naj bi do srede pisno odgovorila na Svizove predloge. Štrukelj je ob tem izrazil bojazen, da se te stvari ne bodo končale za pogajalsko mizo. Vse bolj je prepričan, da bo napoved stavke treba uresničiti.
17.34 24. 02. 2023
Glasba Zadovoljna

Dejan Vunjak s himno za veseljake: Ni ga junaka, ki se ne bi našel v pesmi

Dejan Vunjak je znan po svoji veseli naravi, zdaj pa se je odločil, da za vse svoje soveseljake ustvari pesem. Za novo skladbo, ki jo je naslovil 'Nikol' še nismo šli', je prepričan, da ga ni junaka, ki se ne bi našel v njej. Kot je povedal priljubljeni pevec, je to žurerska pesem, ki se je rodila na eni izmed zabav, zato bo odlična himna za prave slovenske veselice, kjer ne manjka dobre družbe in harmonike. Glasbenik se veseli, da bo skupaj s svojim bendom Brendijeve barabe z novo pesmijo in vsemi starimi uspešnicami še naprej razveseljeval zabave željne oboževalce.
17.06 24. 02. 2023
Hokej Zadovoljna

Jeseničani umaknili prijavo za ligo ICEHL

Potem ko je hokejski klub Sij Acroni Jesenice sredi januarja vložil prijavo za nastopanje v razširjeni avstrijski ligi ICEHL, je danes sporočil, da jo umika za sezono 2023/24. Klub se bo tako zdaj osredotočil na uspešen zaključek letošnje sezone v ligi AHL, po sezoni pa bo čas za pogovore o spremembah v vodstvu kluba in prihodnosti kluba.
16.44 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Zaradi izjave o Petrolu Slovenija na zagovor poklicala hrvaškega veleposlanika

Po tem, ko je hrvaški minister za gospodarstvo Davor Filipović dejal, da ne bo več kupoval na črpalkah Petrola, se je odzvalo naše ministrstvo za zunanje zadeve. Ocenili so, da je izjava neprimerna in na zagovor poklicali Veleposlaništvo Hrvaške v Sloveniji. "O neprijetni situaciji bomo obvestili tudi Evropsko komisijo," so še zapisali.
16.41 24. 02. 2023
Nogomet Zadovoljna

Marcelo se je vrnil v Fluminense

Brazilski nogometaš Marcelo, ki se je pred nekaj dnevi razšel z grškim Olympiacosom, si je že našel nov klub. 34-letni bočni branilec se je namreč vrnil v domovino in podpisal za Fluminense, kjer je pred 17 leti začel profesionalno kariero.
16.26 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Golob bo Zelenskega obiskal v Kijevu

Predsednik vlade Robert Golob se bo v kratkem odpravil v Kijev, kjer bo obiskal ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, so potrdili v kabinetu predsednika vlade.
16.20 24. 02. 2023
Tuja scena Zadovoljna

Selena Gomez napovedala umik z družbenih omrežij: Prestara sem za to

Selena Gomez ima sicer šele 30 let, a sama je prepričana, da je za vse bedarije na družbenih omrežjih prestara. Pred kratkim je na TikToku v video v živo napovedala svoj umik iz spletnega sveta, kot razlog pa je navedla prav svojo starost. Zvezdnica se je s svojimi besedami verjetno sklicevala na nedavno dramo okoli videov Hailey Bieber. Prav tako je znana po tem, da zelo hitro podleže negativnim komentarjem na spletu, zato se je že večkrat odločila za krajše premore od Instagrama.
16.10 24. 02. 2023
Borilni športi Zadovoljna

UFC-jev veteran se bo zoperstavil izkušenemu prvaku

Nova sobota in nov borilni spektakel v boksu z golimi pestmi. Tokrat si boste lahko ljubitelji tega prvinskega športa na VOYO ogledali BKFC-jev dogodek z zaporedno številko 36, na katerem se bosta v glavni borbi večera za naslov prvaka težke kategorije pomerila aktualni prvak Arnold Adams in prvi izzivalec Alan Belcher. Borilni spektaktel v boksu z golimi pestmi si lahko v soboto od 3.00 dalje v živo ogledate na VOYO.
16.07 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Kaj o reformi pravijo sindikati? Zamrznitve napredovanj očitno ne bo

Sindikati javnega sektorja so se na današnjih pogajanjih odzvali na vladna izhodišča za reformo plačnega sistema. Nekateri predlogi so zanje nesprejemljivi, med njimi tudi predlog za zamrznitev napredovanj in delovne uspešnosti. Ker glede slednjega soglasja s sindikati ni, vladna stran pri predlogu, kot kaže, ne bo vztrajala.
15.56 24. 02. 2023
Gospodarstvo Zadovoljna

Vojna v Ukrajini prizadela tudi slovensko gospodarstvo

Ukrajina ima 10-odstotni delež na svetovnem trgu pšenice, 15-odstotnega na trgu koruze in 13-odstotnega na trgu ječmena. Pred vojno je bila Ukrajina s 33 milijoni ton sedma največja proizvajalka pšenice na svetu, zato se je ob začetku vojne kmalu pojavila skrb, kaj se bo zgodilo s ceno krmil v Evropi. A vpliv vojne se je poznal tudi pri manku steklenih kozarcev za slovenske čebelarje in steklenic za mikro pivovarje. Leto je torej prineslo precej sprememb tako za mini podjetja kot tudi naša največja podjetja, kot sta na primer Acroni in Talum. Cene energentov pa so povzročile, da so se ugasnile tudi peči.
15.56 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Pravilnik o poklicnih boleznih bo veljal od maja

V uradnem listu je bil objavljen pravilnik o poklicnih boleznih, ki se bo začel uporabljati z majem. Kot so na novinarski konferenci poudarili v ZSSS, namen pravilnika ni uveljavljati odškodninskih zahtevkov, temveč zagotavljati boljše pogoje za zdravje zaposlenih in primerno skrb za tiste s poklicnimi boleznimi.
15.55 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Napad podlubnika v Celju, odstraniti morajo bolne smreke

Inšpekcija za gozdarstvo ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je občini Celje naložila nujen sanitarni posek smrek, ki jih je napadel smrekov podlubnik, so sporočili. Bliža se pomlad in lubadar bo ponovno vse bolj napadal, opozarjajo. Občanke in občane prosijo, naj bodo pozorni, če se na njihovih vrtovih sušijo smreke. Če je povzročitelj lubadar, je takšno drevo nujno takoj posekati in skuriti.
15.28 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Napovedujejo sneg. Ste pripravljeni na razmere na cestah?

Zimskim razmeram se ne moremo izogniti, na spremenjene vozne okoliščine se je treba dobro pripraviti, prav tako je treba pripraviti vozilo. Agencija za varnost prometa je zato ponovno opomnila na več koristnih praktičnih nasvetov. Imate pravo zimsko opremo? Znate pravilno speljati in voziti po snegu? Kaj pa zavirati? Tudi po drseči podlagi?
15.06 24. 02. 2023
Tuja scena Zadovoljna

Paris Hilton prvič pokazala sina Pheonixa

Resničnostna zvezdnica je po razkritju sinovega imena, ki ga je sprva skrivno varovala tudi pred svojimi najbližjimi, sedaj na družbenem omrežju objavila še njegovo fotografijo.
14.56 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Dva meseca po nesreči razbito vozilo še vedno 'krasi' avtobusno postajališče

Na cesti med Pijavo Gorico in Turjakom se je dva meseca nazaj pripetila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Eden izmed udeležencev nesreče, obenem tudi povzročitelj, je bil huje poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico. Njegov avto, na katerem je imel nameščene ukradene tablice, pa je ostal zapuščen ob lokalni avtobusni postaji, kjer je še danes.
14.48 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Primopredaja poslov: Senad Jušić prevzel vodenje Policije

Vlada je na predlog notranjega ministra Boštjana Poklukarja za novega vršilca dolžnosti generalnega direktorja Policije imenovala Senada Jušića. Po opravljeni primopredaji poslov je Jušić z današnjim dnem prevzel vodenje Policije. Kot je dejal, bo to pomembno funkcijo opravljal z vso odgovornostjo.
14.25 24. 02. 2023
Črna kronika Zadovoljna

Pri 37-letniku našli doma predelano malokalibrsko puško, pištolo in možnar

Na območju občine Slovenska Bistrica je bila odrejena hišna preiskava pri 37-letniku. Našli so orožje, pirotehnične izdelke in majhno količino posušene rastline. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.
14.04 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Oddaja portoroške plaže v najem: ovadili Gašparja Gašparja Mišiča

Nacionalni preiskovalni urad je končal preiskavo okoliščin oddaje dela portoroške plaže v najem. Kriminalisti so kazensko ovadili direktorja podjetja Okolje Piran Gašparja Gašparja Mišiča. Ta naj bi zlorabil položaj za pridobitev premoženjske koristi za podjetje Hotel Palace, ki je posredno v lasti Miodraga Kostića.
13.59 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Novo zavetišče za brezdomne osebe v Kopru

Občina Koper je uredila prostore, namenjene potrebam programov za brezdomne osebe in nudenju materialne ter socialne pomoči. Novi prostori bodo bistveno izboljšali kvaliteto bivanja vseh vključenih, tako uporabnikov kot tudi zaposlenih in prostovoljcev, je na odprtju povedala predsednica koprske območne izpostave Rdečega križa Marta Vrčon Komel.
13.46 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

SDS: Verjamemo, da bo policija razumela, da ni šlo za naklep

Računsko sodišče je opravilo revizije pravilnosti financiranja volilnih kampanj za lanske parlamentarne volitve. Sedmim strankam je sodišče izreklo pozitivno mnenje o pravilnosti poslovanja in pravilnosti poročanja, štirim pa mnenje s pridržkom. Organizatorji volilnih kampanj so upravičeni do delnega povračila stroškov volilnih kampanj v višini 324 tisoč evrov. Zaradi nepravilnosti, ugotovljenih v revizijah, so morali organizatorji v humanitarne namene vplačati skoraj 14.000 evrov.
13.39 24. 02. 2023
Tuja scena Zadovoljna

Rihanna bo po Super Bowlu zavzela tudi oder oskarjev

Rihanna si po Super Bowlu ne bo vzela daljšega premora. Pevka, rojena na Barbadosu, bo na podelitvi najpomembnejših filmskih nagrad v Hollywoodu izvedla pesem Lift Me Up, ki je nominirana za oskarja za najboljšo izvirno pesem in je bila uporabljena v filmu Črni panter: Wakanda za vedno.
13.06 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Z dohodkom pod pragom tveganja revščine približno 251.000 prebivalcev

Stopnja tveganja revščine je bila lani 12,1-odstotna in se je v primerjavi z letom prej zvišala za 0,4 odstotne točke. Z dohodkom, nižjim od praga tveganja revščine, je živelo približno 251.000 prebivalcev Slovenije oz. 8000 več kot leto prej.
13.00 24. 02. 2023
Liga Evropa Zadovoljna

Žreb LE: rdeči vragi proti Betisu

Na sedežu Uefe v švicarskem Nyonu so opravili žreb parov osmine finala nogometne Lige Evropa, ki je prinesel kar nekaj zanimivih dvobojev. Otoški Manchester United, ki je izločil Barcelono, se bo v boju za četrtfinale udaril s španskim Betisom iz Seville, torinski Juventus se bo boril z nemškim Freiburgom, Roma pa z Real Sociedadom iz San Sebastiana. Prve tekme so na sporedu 9. marca, povratne teden dni kasneje. Finale v Budimpešti je na sporedu 31. maja.
12.44 24. 02. 2023
Zimski športi Zadovoljna

Ema Volavšek dvanajsta, zlato na Norveško

Gyda Westvold Hansen je svetovna prvakinja v nordijski kombinaciji. Norvežanka je na svetovnem prvenstvu v Planici vodila že po skoku, po tekaškem delu pa potrdila zlato odličje. Najboljša Slovenka Ema Volavšek (+1:37,5) je tekmo končala na 12. mestu. Po skoku je bila sedma.
12.43 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Moški želel posiliti 57-letnico, a se je uštel. Odgriznila mu je jezik

Ženska je bila v Avignonu v okrožju Saint-Jean spolno napadena, medtem ko je sprehajala svojega psa. Moški v poznih 30. ji je sledil, nato pa se ji je približal, jo skušal na silo objeti in poljubiti, pri tem pa naj bi ji z roko zdrsnil v hlače.
12.40 24. 02. 2023
Film/TV Zadovoljna

Umrla je Kekčeva Mojca, Jasna Vidmajer

Poslovila se je Jasna Vidmajer, ki se je slovenskemu občinstvu najbolj vtisnila v spomin kot Mojca v legendarnem filmu Kekčeve ukane.
12.39 24. 02. 2023
Drugi športi Zadovoljna

Čeh: Pričakujem, da bo ta sezona podobna ali celo malo boljša kot lani

Najboljši slovenski športnik lanskega leta, atlet Kristjan Čeh, si v letošnjem letu želi v Budimpešti ubraniti naslov svetovnega prvaka v metu diska in zmagati na vseh tekmah diamantne lige. Lani mu je slednje uspelo. To sezono bo začel v nedeljo v Domžalah na zimskem prvenstvu Slovenije v metih.
12.24 24. 02. 2023
MotoGP Zadovoljna

Puig: Ducati je še vedno daleč pred vsemi

Dolgoletni šef Hondine ekipe Alberto Puig je bil v zadnjem času, še posebej v zadnji klavrni motociklistični sezoni, ves čas na izhodnih vratih. V povezavi z odhodom Puiga se je pojavljal nekdanji šef Suzukija Davide Brivio. Puig je "odbil" vse napade in ostal prvi med enakimi pri Hondi. A, glede na izide testiranj pred začetkom sezone in napovedane nove dominance Ducatija, se Puigu in druščini obeta še ena zahtevna sezona. Novo motociklistično prvenstvo se začenja konec marca z dirko v portugalskem Portimau.
12.04 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Nov mejnik ljubljanskega UKC: več kot 100 posegov, uspešnost 90-odstotna

V UKC Ljubljana so v torek zabeležili stoto vstavitev omejevalnika pretoka skozi koronarni sinus. Dosedanje raziskave so pokazale tako subjektivno izboljšanje simptomov angine pektoris kot objektivno izboljšanje zmogljivosti bolnika, pa tudi število operativnih in perioperativnih zapletov je majhno. Osnovni cilj zdravljenja s to metodo je izboljšati kakovost življenja koronarnega bolnika z zmanjšanjem pogostosti bolečin v prsnem košu.
12.03 24. 02. 2023
Gospodarstvo Zadovoljna

Januarja so v Sloveniji našteli za skoraj 50 odstotkov več turistov kot lani

V turističnih nastanitvenih obratih so januarja našteli 277.025 prihodov turistov, kar je 48,5 odstotka več kot januarja lani. Ustvarili so 780.694 prenočitev, kar je 38 odstotkov več in približno odstotek več kot leta 2020. Turisti so po podatkih statistikov največkrat prenočili v občinah Ljubljana, Kranjska Gora, Piran in Bohinj.
12.02 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Posvetovalna skupina za spremljanje koronavirusa zaključila z delom

Epidemiološka situacija v Sloveniji je stabilna, zato ni več potrebe po delovanju posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa, je sporočil vodja skupine Mario Fafangel. Ob tem se je vsem zahvalil za sodelovanje. So pa odločevalcem poslali nov dokument z usmeritvami za srednje in dolgoročno obvladovanje covida-19.
11.56 24. 02. 2023
Zimski športi Zadovoljna

Ilka Štuhec najhitrejša na treningu: Napadala sem, da vidim ...

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je bila najhitrejša na uradnem treningu smuka pred tekmo za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani v Švici. Štuhčeva se je na progo pognala s številko devet in s časom 1:26,75 za kar 91 stotink sekunde prehitela do takrat vodilno domačinko Laro Gut-Behrami. Tretja, Američanka Isabella Wright, je za danes zelo hitro Slovenko zaostala že 1,22 sekunde. Uradni preizkus smukaške proge je bil prvi in edini pred sobotno tekmovalno preizkušnjo v smuku. Četrtkov trening so odpovedali zaradi pretoplega vremena, ki je zmehčalo snežno podlago.
11.45 24. 02. 2023
Drugi športi Zadovoljna

Gajser po operaciji desne noge že doma

Slovenski motokrosist Tim Gajser je uspešno prestal operacijo po zlomu stegnenice desne noge. "Operacija je bila uspešna, zato se okrevanje lahko začne," je petkratni svetovni prvak v motokrosu zapisal v objavi na Instagramu po vrnitvi iz bolnišnice domov.
11.43 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Partnerju Eve Kaili odobrili hišni pripor

Francesco Giorgi, partner nekdanje podpredsednice Evropskega parlamenta, ki je bil pomočnik prav tako priprtega nekdanjega evroposlanca Piera Antonia Panzerija, je zadnja dva meseca in pol preživel v priporu v Belgiji. Pred tem je priznal, da je bil član organizacije, ki sta jo Maroko in Katar uporabljala za vmešavanje in vplivanje na odločitve Evropskega parlamenta. Kot je dejal, je bila njegova naloga upravljanje z denarjem iz omenjenih dveh držav.
11.37 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Energetska revščina v Sloveniji se je lani povečala

V Sloveniji je bilo lani energetsko revnih 62.000 oziroma 7,2 odstotka gospodinjstev, kar je približno 7000 oziroma za 0,7 odstotne točke več kot predlani. V njih je živelo okoli 102.000 oseb. Med letoma 2014 in 2022 se je delež sicer zmanjšal za približno tretjino oziroma za 26.000 gospodinjstev, je objavil statistični urad.
11.35 24. 02. 2023
Nogomet Zadovoljna

Vrhunci tekem EL in KL na enem mestu: Boleče slovo Partizana, šov Di Marie v Nantesu

Četrtkov nogometni večer je prinesel odločilne kvalifikacijske tekme za uvrstitev v osmino finala Lige Evropa in Konferenčne lige. V neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO ste lahko v naši družbi pospremili napredovanje Manchester Uniteda v izločilne boje Lige Evropa, prav tako je bil v omenjenih kvalifikacijah uspešen torinski Juventus, ki je na krilih izjemnega Argentinca Angela Di Marie s skupnim izidom 4:1 izločil francoski Nantes.
11.28 24. 02. 2023
Tuja scena Zadovoljna

Jude Law še sedmič očka

Britanski igralec Jude Law se je z ženo Phillipo Coan razveselil drugega skupnega otroka, ki je za zvezdnika že sedmi otrok. Par novice ni javno naznanil, ampak je ta v medijih odjeknila, ko so ju paparaci z novorojencem fotografirali na letališču.
11.18 24. 02. 2023
Znanost in tehnologija Zadovoljna

Nenavadne kapsule z baloni bodo potnike peljale na ogled vesolja

Za potovanje na 'rob vesolja' kmalu ne bomo več potrebovali raket. Japonsko podjetje je namreč javnosti predstavilo posebne balone za ogled lepot našega planeta 'od daleč'. Potovanje v eni izmed njihovih kapsul naj ne bi zahtevalo obsežnega usposabljanja, prav tako bodo cene vozovnic nekoliko nižje od običajnih.
11.11 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Hitra finančna pomoč

Ste se znašli v škripcih in nujno potrebujete denar za kritje nepričakovanih stroškov?
11.04 24. 02. 2023
Drugi športi Zadovoljna

Slovakinje bodo tekmice po meri za pomlajene Slovenke

Selektor slovenskih rokometašic Dragan Adžić je spregovoril o načrtih in pričakovanjih glede prihajajoče reprezentančne akcije. Izbrano vrsto Slovenija prihodnji teden čaka reprezentančna akcija, ki bo tokrat pripravljalne narave. Naša reprezentanca bo pripravljalni tekmi s Slovakinjami odigrala v pomlajeni zasedbi.
10.57 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Ste se zbudili z bolečino v vratu? Zamenjajte vzglavnik!

Uh, kako grdo sem se pa danes zaležala, tako me boli vrat! Se vam je že zgodilo? Verjetno boste odgovorili pritrdilno. Pa veste, zakaj se vam je to zgodilo?
10.50 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Po smrti 11-letne deklice zaradi ptičje gripe še 11 okuženih

Po tem, ko je v Kambodži umrla 11-letna deklica, ki se je okužila s ptičjo gripo (H5N1), so zdaj našli še vsaj deset in več okuženih. Svetovna organizacija za zdravje živali je sicer že nekaj časa sporočala, da ptičja gripa pustoši kmetije po državi, zaradi česar je poginilo več kot 200 milijonov ptic.
10.45 24. 02. 2023
Ukrajina Zadovoljna

Čustveni zgodbi Ukrajink: 'Na smrt me je strah, da bi Rusija zmagala'

"Šok, ki te ohromi. Prizori, ki jih vidiš le na srebrnih zaslonih, ko na osebo kričiš: 'Zakaj stojiš?! Beži!' Ampak točno to se je zgodilo. Mislila sem si: '28 let. To je to, kar si dobila,'" mi prve trenutke groze, ko je z družino brezupno upala, da je za eksplozijo kriva le huda prometna nesreča pred hišo, ne ruska vojska, ki je napadla Ukrajino, opisuje Ukrajinka, ki je zatočišče našla v Sloveniji. In ni edina, ki jo grozote vojne tudi več kot 1000 kilometrov stran in eno leto po začetku še vedno navdajajo s strahom. "Sin me sprašuje, kdaj se bomo vrnili, kdaj bo lahko znova objel očeta. Na ta vprašanja nimam odgovorov. Ne vem niti, ali ga bomo sploh še kdaj videli," pove mama dveh otrok, ki se je kmalu po začetku vojne zatekla v našo državo.
10.34 24. 02. 2023
Tuja scena Zadovoljna

Cardi B v Chanelu opravljala družbeno koristno delo: Spoštujte zakon

Raperka Cardi B se je pred leti zaradi pretepa v striptiz klubu znašla v težavah z zakonom. 30-letni zvezdnici je bilo odrejenih 15 dni opravljanja družbeno koristnega dela, ki ga sedaj tudi opravlja in to kar v kosih prestižne francoske modne hiše Chanel.
10.32 24. 02. 2023
Košarka Zadovoljna

Dončić: S Kyriejem sva vse boljša, a tudi ostali nama sledijo

Košarkarji ekipe Dallas Mavericks so očitno dobro izkoristili teden dni premora v ligi NBA, saj so na domači tekmi proti San Antonio Spursom dosegli prepričljivo zmago s 142:116. Prvo ime obračuna v American Airlines Centru je bil kot ničkolikokrat doslej slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić, ki je z 28 točkami, 10 podajami in sedmimi skoki vknjižil nov dvojni dvojček. Po tekmi so bili v taboru Mavsov razumljivo zelo dobre volje.
10.23 24. 02. 2023
Ukrajina Zadovoljna

'Slovenci razumemo, kaj je na kocki, če si želi nekdo s silo prilastiti ozemlje'

Ob žalostnem mejniku enega leta vojne v Ukrajini so se oglasili tudi slovenski politični predstavniki. "Vse vojne so si enake v tem, da imajo vedno agresorja in nekoga, ki je žrtev," je sporočil predsednik vlade Robert Golob. Grozote vojne na evropskih tleh pa, da na žalost niso ostale le del mračne zgodovine. Nataša Pirc Musar je prebivalkam in prebivalcem Ukrajine namenila Kajuhove verze in ukrajinsko pesem, oglasila pa se je tudi zunanja ministrica Tanja Fajon, ki je poudarila, da Slovenija razume Ukrajino: "Razumemo, kaj je na kocki, če si želi nekdo s silo prilastiti ozemlje." Ob boku Fajonove se je Sloveniji za pomoč zahvalil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba.
09.42 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija Zadovoljna

O oddaji MasterChef Slovenija

Kuharski šov Masterchef Slovenija se vrača na POP TV.
09.39 24. 02. 2023
Črna kronika Zadovoljna

Ugrabljen v Nemčiji in prepeljan v Ljubljano. Slovencu uspelo pobegniti

Policisti Policijske uprave Ljubljana poročajo o ugrabitvi. Ta naj bi se zgodila v Nemčiji, slovenskega državljana pa naj bi nato storilci prepeljali v Ljubljano, kjer mu je uspelo pobegniti. O ugrabitvi je nato obvestil Policijo.
09.32 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

7 stvari, ki jih morate upoštevati pri nakupu pohodnih čevljev

Pohodništvo je med najbolj priljubljenimi športi v Sloveniji. Na dosegu roke imamo pestro izbiro poti, ki navdušijo še tako zahtevnega ljubitelja narave.
09.32 24. 02. 2023
Glasba Zadovoljna

Torul: Pesmi kot žig občutij, ki so katarzično usmerjene v prihodnost

Ljubljanska sintpop zasedba Torul po ustvarjalnem koronskem obdobju ponuja že sedmi studijski izdelek, album End Less Dreams. Napovedali so ga singli Resonate, Now I Die Inside ter Hero Material. "Treba se je potruditi priti do neke releativne magičnosti izdelka," je prepričan vodja zasedbe Torulsson.
09.27 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Skrivnostna krogla izginila z japonske plaže. Ne razkrivajo, za kaj gre

Na Japonskem so s plaže odstranili skrivnostno železno kroglo. A neznanke, od kod se je predmet vzel ter kaj pravzaprav predstavlja, oblasti še niso razkrile. Medtem na spletu teorije o njenem izvoru kar dežujejo. Da bi lahko šlo za predmet vesoljskega izvora ali kroglo iz priljubljene serije mang Dragon Ball, pa vse do teorij, da gre v resnici za jajce Godzille. A vse več je poročil, da gre najverjetneje le za bojo, ki se je osvobodila s priveza in odplavala na obalo.
09.18 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Severna Koreja izstrelila še več raket dolgega dosega

Severna Koreja je na svoji vzhodni obali poskusno izstrelila rakete dolgega dosega. Namen izstrelitve, ki jo je kasneje potrdila južnokorejska vojska, je bil preveriti zanesljivost raket in sposobnost hitrega odziva enote, ki upravlja s tem orožjem, so sporočili severnokorejski državni mediji.
09.08 24. 02. 2023
Hokej Zadovoljna

Kljub zadetku in podaji Kopitarja Kralji ostali praznih rok v New Jerseyju

Hokejisti ekipe New Jersey Devils so davi v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL premagali Los Angeles Kingse s 4:3. Ekipa Los Angelesa, za katero je Anže Kopitar dosegel gol in podajo, je na tekmi vodila z 2:0 in 3:2, na koncu pa so se po podaljšku vseeno veselili gostitelji.
09.04 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Petrin selfi z legendarno Norvežanko in aplavz menedžerjev

"Saj ne morem verjeti," zakliče Petra Majdič, ko ji v Planici na tribuni pomaha ženska s kapo, na kateri je norveška zastava. Našo zimsko šampionko v objem stisne Hilde Pedersen. "Ona je legenda. Ko sem bila začetnica v svetovnem pokalu, smo jo vse gledale z velikimi očmi. In ko sem jo nazadnje začela premagovati, sem vedela, da mi gre dobro," se smeji najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov.
08.44 24. 02. 2023
Nogomet Zadovoljna

Xavi po bolečem izpadu iz Evrope: Naslednjo sezono se vračamo močnejši

Nogometaši Barcelone so kljub dobremu vstopu v povratni obračun play-offa za uvrstitev v izločilne boje Evropske lige na Old Traffordu proti Manchester Unitedu in vodstvu na koncu morali priznati premoč rdečim vragom (2:1), ki so se s skupnim izidom 4:3 zasluženo veselili napredovanja v osmino finala omenjenega tekmovanja. Vzdušje v garderobi Kataloncev je bilo po izpadu iz Evrope razumljivo na nizki ravni.
08.41 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

'V Zdravstvenem domu Sežana stanje ni lepo, ni rožnato'

Težavam v zdravstvu se ni mogel izogniti niti Zdravstveni dom Sežana. Pomanjkanje družinskih zdravnikov, pacienti brez zdravnika, premalo prostorov ... Težave, ki pestijo zares veliko število slovenskih ambulant. Kako se bodo s temi izzivi soočili? Kako bo pomagala občina in kaj načrtujejo v ZD Sežana, nam je povedala v. d. direktorja ZD Sežana, dr. Katja Simunich.
08.12 24. 02. 2023
Tujina Zadovoljna

Najboljša darila je Biden dobil od ruskega in afganistanskega voditelja

Na novo objavljeni zvezni dokumenti jasno pričajo o tem, da sta ruski predsednik in strmoglavljeni afganistanski voditelj leta 2021 predsedniku ZDA Joeju Bidnu podarila najboljša darila – vse od dragega pisala do kakovostnih svilenih preprog.
08.05 24. 02. 2023
Film/TV Zadovoljna

V Parizu nocoj podelitev filmskih nagrad cezar, nominirana tudi Slovenka

V Parizu bodo drevi podelili filmske nagrade cezar. Z 11 nominacijami, tudi za najboljši film, je glavni favorit za nagrade film Nedolžen Louisa Garrela, ki je mešanica kriminalke in romantične komedije. V kategoriji najboljši animirani kratki film je med nominiranci tudi animirano-dokumentarni film Babičino seksualno življenje Urške Djukić.
08.00 24. 02. 2023
Ukrajina Zadovoljna

Trije dnevi, dolgi eno leto

365 dni, na stotine uničenih mest in vasi ter več deset tisoč mrtvih vojakov in civilistov kasneje, od začetnega ruskega poskusa bliskovite vojne do krvavega boja za vsak meter ukrajinske zemlje. Če je v Moskvi pred začetkom "posebne vojaške operacije" prevladovalo prepričanje, da bodo sunkoviti prodori v prvih dneh Ukrajino hitro spravili na kolena – ali pa v Kijevu in na zahodu, da bodo oblast v Kremlju pokopale sankcije in žrtve med vojaki – so se načrti vseh bolj ali manj izjalovili. Druga največja armada na svetu ne zmore zlomiti odpora vse bolj oboroženega nasprotnika, na drugi strani Ukrajina in zahod trepetata zaradi kritično nizkih zalog streliva. Pred nami je vojna izčrpavanja med Rusijo ter Ukrajino in zahodom na drugi strani.
07.19 24. 02. 2023
Tuja scena Zadovoljna

Alec Baldwin se je v primeru streljanja izrekel za nedolžnega

Alec Baldwin se je na sodišču izrekel za nedolžnega v primeru tragičnega streljanja na prizorišču snemanja filma Rust, v katerem je bila leta 2021 ubita direktorica fotografije Halyna Hutchins. 64-letni igralec do nadaljnjega ne sme piti alkohola, posedovati strelnega orožja ali komunicirati z morebitnimi pričami, razen o stvareh, ki se tičejo nadaljevanja snemanja filma.
07.13 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Neprijetna izkušnja uporabnika z Darsom: dve e-vinjeti za en avto

Uporabnik e-vinjete je oktobra lani kupil avto in vinjeto, nato pa je decembra dobil še eno v dar. Obdarovalca sistem namreč ni obvestil, da vinjeta za to registrsko oznako že obstaja. Obrnil se je na Dars, a njegovemu zahtevku za vračilo denarja niso ugodili, češ da je imel mesec dni časa za pritožbo, kar pa je v tem primeru popoln nesmisel. Ko je svojo izkušnjo javno delil na družbenih omrežjih, pa je prejel opravičilo in pojasnilo Darsa. Preverili smo, ali se nakup dveh vinjet na eno registrsko tablico še vedno lahko zgodi, in odgovor je da. Prav tako se več kot leto dni po uvedbi e-vinjet še vedno dogaja, da vozniki v obrazec vpišejo napačno registrsko tablico. Previdnost torej res ne bo odveč.
07.00 24. 02. 2023
POPKAST Zadovoljna

Uroš Kuzman in Aleš Novak o sarkastičnih komentarjih žensk: Ja, bogi

Komedija 'Mali otroci, veliki problemi' z Urošem Kuzmanom in Alešem Novakom bo v petek zvečer v ljubljanskem SitiTeatru doživela jubilejno 100. ponovitev, starševskim izzivom pa se bodo s pomočjo zvezdniških gostov obiskovalci smejali tudi z dobrim namenom. Strokovnjakoma za "fotroslovje" se namreč izteka mandat ambasadorjev akcije 40 dni brez alkohola, pet evrov od vsake vstopnice pa bo namenjenih društvu Žarek upanja, ki pripravlja programe za otroke iz družin, ki trpijo za posledicami odvisnosti od alkohola.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Nik Marolt

Nik kuha, odkar se spomni. Takoj, ko je bil dovolj visok, da je videl čez kuhinjski pult, je namreč pomagal mami pri 'čaranju' kuharskih dobrot. Ljubezen do kulinarike se ga drži še danes, pred štedilnikom pa vedno rad preizkuša nove stvari. Najraje pripravlja kombinacijo sladkega in slanega, ki je po njegovem zelo podcenjena.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Tilen Belošević

Tilen je bil kot otrok pri hrani zelo izbirčen, zato se je posluževal predvsem sladkega. Kasneje je začel odkrivati slane jedi in različne kombinacije okusov, ki so ga spreobrnile v ljubitelja slanega. V kuhinji vsak teden preživi od dve do tri ure, njegova specialiteta pa je jabolčna pita, saj gre za sladico, ki jo je v življenju največkrat pripravljal in posledično najbolj izpilil.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Žiga Škvorc

Žiga Škvorc se je v kuhinjo zaljubil, ker združuje kombinacijo tehničnega in oblikovnega znanja. Tam na dan preživi približno eno uro, ob tem pa rad pripravlja tako sladke kot tudi slane jedi. Kljub temu da se skuša držati meril in postopkov, pravi, da mu vedno uspe ustvariti kaos.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija Zadovoljna

O sodnikih MasterChef Slovenija

Luka, Bine in Karim so sodniki kuharskega šova Masterchef Slovenija. Tekmovalce bodo učili, jim svetovali in jih na koncu seveda ocenjevali. Kdo bo letos najbolj strog sodnik?
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Sandra Dobaj

Sandra zase pravi, da je v kuhinji zelo natančna in si rada vzame čas za kuho, zato v kuhinji največ časa preživi med vikendi. Čeprav je nekaj stvari že zelo usvojila, se zelo rada izobražuje in uči novih stvari. Prav zato bi ob priložnosti, da lahko kuha s katerim od naših sodnikov, izbrala Bineta. Z njim, pravi, da bi se zagotovo naučila kaj novega, ker se sodnik navdušuje tudi nad tujimi kuhinjami. Misli, da bo v MasterChefu težko? Da!
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Doris Vlah

Upokojena trgovka iz Opatije velja za simpatično in zgovorno osebo, ki se zna dobro pošaliti tudi na svoj račun. Zase pravi, da bi bila v svetu hrane debela, sočna in fina buča, medtem ko prve spomine na kuhinjo enači z mrzlo sardino, ki jo je poskusila.
06.00 24. 02. 2023
Zimski športi Zadovoljna

Tina Maze: Tujci se nam ne nehajo čuditi

26 zmag svetovnega pokala, 80 uvrstitev na zmagovalni oder, točkovni rekord, težak 2414 točk, in veliki kristalni globus. Ko je govora o največjih tekmovanjih pa – 4 olimpijske medalje (2 zlati) in 9 medalj s svetovnega prvenstva (4 zlate). To je Tina Maze.
06.00 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Golob razkril novosti glede zdravstvene in davčne reforme

Protesti se kar vrstijo, premier Robert Golob pa je v oddaji 24UR ZVEČER pojasnil, da je treba nepravičen plačni sistem spremeniti v celoti, ne po posameznih skupinah. Glede zdravstvene reforme je napovedal, da pričenjajo s tremi projekti: digitalizacijo, prenovo ZZZS in nacionalnim klicnim centrom. Slednji bo začel delovati s 1. marcem, državljani pa bodo na brezplačni telefonski številki informacije glede osebnega zdravnika dobili takoj. Po njegovi napovedi bodo davčne spremembe v veljavo stopile 1. januarja 2025, dajatve pa bodo za lastnike ene nepremičnine ostale enake. Spregovoril je še o dogajanju v Policiji, draginji in tem, ali bo dokončal mandat.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija Zadovoljna

Spoznajte tekmovalce nove sezone šova MasterChef Slovenija

Deveta sezona MasterChefa Slovenija odpira vrata, skozi katera je entuziastično vstopilo 16 novih tekmovalk in tekmovalcev z enako misijo: postati nov MasterChef Slovenija. Pod uro, ki bo neusmiljeno priganjala nov razred tekmovalcev, so jih počakali prekaljeni sodniki, vrhunski chefi in dobri prijatelji Luka Jezeršek, Bine Volčič in Karim Merdjadi. Tekmovanje si boste namreč lahko KMALU ogledali na POP TV, dan prej pa na VOYO.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Zala Pungeršič

Zala pravi, da v njeni kuhinji ponavadi vlada urejen kaos. A čeprav je na zunaj videti, kot da je sredi neurja, sama vedno ve, kje ima kaj in kaj še mora postoriti, da bo njena jed končana. Receptur se nikoli ne drži do potankosti, vedno kaj odvzame, doda ali zamenja – vsako njeno kuhanje je eksperiment. Stavi, da bo v šovu MasterChef Slovenija sodnike prepričala s svojo energičnostjo, zagnanostjo in iznajdljivostjo.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Špela Leskovar

23-letna frizerka je energična, zabavna in nasmejana in priznava, da v njeni kuhinji navadno vlada kaos. V šovu stavi na svoje mehiške tortilje, do potankosti pa ima razdelano tudi poslovno idejo lastne restavracije. Z nagrado bi začela svojo sanjsko pot – odprla bi svojo kavarno in bistro.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Marko Vertačnik

Marko je družinski človek, rad potuje in odkriva nove kraje. Njegova velika strast je kuhanje, kjer rad eksperimentira. Žal njegova želja po ustvarjanju novih receptov včasih pripelje do neokusnih jedi, a kot pravi, se iz tega veliko nauči. MasterChef sodnike bo skušal prepričati s svojimi močnimi in pristnimi okusi.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Saša Košuta

Če bi bil nasmejani Primorec Saša Košuta jed, bi bil kar mineštra, ker je, kot pravi, cel zmešan. Poslovodja, ki se je s kuhinjo srečal že v rosnih letih, rad eksperimentira in se le redko drži receptov. Sam si najraje privošči slane posladke, po besedah drugih pa mu od rok gre tudi priprava sladic. In kako bi porabil denarno nagrado? "Prej, kot lahko rečeš keks," se je pošalil.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Lucijan Lipovšek

Lucijan se je prvič spopadel s kuhalnico v osnovni šoli, ko je staršem pomagal pri kuhanju. Njegova prva kuharska izkušnja je bila torta, ki jo je pripravljal kar tri dni pod budnim očesom svoje sestre. Danes najraje pripravlja slane jedi, ki se mu zdijo bolj uporabne kot sladke, njegova kuharska specialiteta pa je ragu, ki bo po njegovem sezul MasterChef sodnike.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Aljoša Galun

Aljoša je radoveden Štajerc, ki najraje dela z ljudmi. Po službi svoj stres sprošča v kuhinji, kjer ustvarja preproste, a okusne jedi. Pri sladicah veliko eksperimentira, kljub temu pa je v njegovi kuhanji vedno organiziran kaos. Stavi, da bo sodnike navdušil s svojo mirnostjo in pristnimi okusi.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Sabina Jeršin

Mamica dveh otrok in velika navdušenka peke sladic pravi, da si želi, da bi sodnike navdušila prav s svojimi monoporcijskimi sladicami. In kaj bi bila, če bi bila hrana? Sočna sladica, seveda! 28-letnica je navdušena nad kuhanjem in se svojih začetkov spominja kot mala deklica, ki se je vrtela okoli babice, ko je ta pripravljala kosila in slaščice. Njen prvi poskus v kuhinji so bile kremšnice, njena največja mojstrovina pa 3D-torta.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Anja Fir

Rada potujem in odkrivam mesta ter kulinariko lokalcev, spijem preveč kave, najraje jem sladoled pozimi, berem, igram ukulele in vsake toliko vzamem v roke violončelo, da vidim, če še znam spraviti zvok iz njega," se opiše zgovorna 29-letnica. Njen največji kulinarični eksperiment pa je 18-urni krompir. Na vprašanje, koga od treh sodnikov se najbolj boji, pravi, da kar vseh treh. Zakaj? "Ker je vsak strokovnjak na svojem področju," je povedala.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Brina Robinik Kobal

21-letnica, ki se je udeležila akademije Gordona Ramseyja, a njega žal ni spoznala, se je pa na akademiji naučila marsičesa. Brina pravi, da blesti v omakah, saj so ravno te tiste, ki krožnik dvignejo na novo raven. Pričakuje, da tekmovanje v MasterChefu ne bo najlažje, a se zaveda, da se ravno iz stvari, ki nam predstavljajo izziv, lahko naučimo nekaj novega. Od sodnikov najbolj želi navdušiti Bineta, saj se ji zdi, da sta si po slogu kuhanja najbolj podobna.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Barbara Nonis

45-letnica je velika ljubiteljica morja in morske hrane. V globine se odpravi tudi s harpuno in iz morja najraje pride s svežo hobotnico, ki jo potem pripravi za družino. Je pa tudi velika ljubiteljica japonske kulture in njihovih tradicionalnih jedi. Pravi, da je srečno poročena ženska, s svojim možem imata tri otroke, ki jih, kot pravi, vzgajata s pokončno držo. Nerada hrano meče v smeti, zato se potrudi porabiti vse, kar ima v omarah in v hladilniku.
06.00 24. 02. 2023
MasterChef Slovenija tekmovalci Zadovoljna

Marko Lapajne

Marko zase pravi, da je oseba z ostrim pogledom, za katero se skriva mehka duša, ki je vedno pripravljena pomagati. Že od malih nog je ljubitelj sladkega, kar pa je z leti s svojimi kuharskim znanjem nadgradil, da lahko sedaj s sladicami razvaja svojo družino. V kolikor bo s svojimi specialitetami navdušil MasterChef sodnike in zmagal, bi delež nagrade usmeril v kuharsko izobraževanje.
05.03 24. 02. 2023
Košarka Zadovoljna

Dončić znova prvo ime Dallasa ob prepričljivi zmagi nad Spursi

Po tednu dni premora so košarkarji Dallasa v severnoameriški poklicni ligi NBA v svojem American Airlines Centru gostili že zdavnaj odpisani San Antonio Spurs in slavili prepričljivo zmago s 142:116. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je bil znova najučinkovitejši posameznik dvoboja, saj je v dobrih 30 minutah igre 28 točkam dodal še 10 podaj, sedem skokov ter dve ukradeni žogi in blokadi.
00.15 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Odkrijte vse novosti Samsung Galaxy S23 serije

Prefinjen videz, najboljša tehnologija in misel na planet odlikujejo novo Galaxy S23 serijo pametnih telefonov.
00.15 24. 02. 2023
Slovenija Zadovoljna

Učenje smučanja zdaj ceneje kar do 30%

Najbolj navihana Šola smučanja Kekec v Kranjski Gori vas vabi, da se prvih smučarskih zavojev naučite vnjihovi družbi. Od prihajajočega tedna in vse do konca sezone vam nudijo učenje smučanja in izposojo opreme po kar do 30% nižjih cenah.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.