Drugi športi

Teja Belak slavila v Tivoliju

Ljubljana, 19. 04. 2014 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska telovadka Teja Belak je na svetovnem pokalu v Ljubljani poskrbela za prvo slovensko zmago pod Rožnikom. Belakova je v finalu z oceno 14,112 točke prepričljivo slavila zmago; po letih 2010 in 2012 svojo tretjo pred domačimi navijači.

Teja Belak
Teja Belak FOTO: Damjan Žibert

"Trema je doma precej večja kot na tekmah v tujini, vsi se derejo in te spodbujajo s tribun, tako da si res želiš pokazati dober nastop in je pritisk še večji. Starši in prijatelji te le redko lahko v živo spremljajo na tekmovanjih, tako da se res želiš izkazati. Jaz sem danes zelo zadovoljna, čeprav nisem pokazala težjega skoka. Mislim, da sem zelo dobro pripravljena tudi za nadaljevanje sezone, seveda si pa želim, da bi mi v kratkem na tekmi uspelo obrniti še pol obrata, ker sem tega sposobna, le strah moram premagati," je po tretji zmagi v karieri povedala Teja Belak.

"Danes resda ni bilo potrebe za težji skok, a čas bi že bil, da ga pokažem na tekmi, saj se evropsko prvenstvo v Sofiji hitro bliža," je poudarila mlada telovadka, ki doma nima dobrih pogojev za trening preskoka, saj je zaletna steza prekratka. Skupaj s klubskimi kolegicami zato odpirajo vrata dvorane in tečejo od zunaj, a to ni prava rešitev. V finalu preskoka je poleg Belakove nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki je z oceno 13,325 zasedla šesto mesto. Belakova je danes nastopila tudi v finalu dvovišinske bradlje, kjer pa ji je zmanjkalo moči za seskok, tako da je z oceno 10,600 zasedla osmo mesto.

Sašo Bertoncelj je v finalu konja naredil napako in z oceno 13,925 ostal daleč za zmagovalnim odrom na sedmem mestu. Izkazalo se je, da še zdaleč ni bil edini med finalisti, ki danes niso mogli obvladati konja, saj so se napake telovadcev kar vrstile. V bistvu je zmagal edini med osmerico, ki je brez večjih težav opravil sestavo: Ukrajinec Oleg Vernjajev (15,200).

"Ne s konjem ni bilo nič narobe," je uvodoma po ponesrečenem nastopu v smehu dejal Bertoncelj in pojasnil: "Jaz sem se pred finalom zelo dobro počutil, morda predobro, pa sem bil zato premalo pozoren, kazen pa hitro pride. Bila je povsem moja napaka. Nastop sem zelo dobro začel, nato pa sem šel preveč ležerno v rusa na enem ročaju. Zmanjkalo mi je hitrosti, hotel sem še izvleči, kar bi se dalo, ampak sem se prijel za prst in padec je bil neizbežen."

Sašo Bertoncelj ga je polomil.
Sašo Bertoncelj ga je polomil. FOTO: Damjan Žibert

"Seveda sem razočaran, ker se mi je napaka pripetila ravno pred domačimi navijači, a ta čas je zaradi vseh težav z bolečinami v zapestju več verjetnosti, da padem z orodja, kot pa da mi uspe popolna vaja. Kondicijsko pa sem dobro pripravljen, zato bom že na naslednji tekmi skušal popraviti vtis," je še dejal Škofjeločan.

V današnji prvi finalni odločitvi dneva, finalu telovadcev na parterju, je nastopil Rok Klavora. Sestava mu ni uspela povsem po željah, tako da je z oceno 14,300 zasedel peto mesto. "Včeraj sem nastopil bolj elegantno kot danes, doskoki so bili bolj prepričljivi. Druga diagonala, ki je v kvalifikacijah nisem delal, mi je lepo uspela, a zadnji dvojni twist mi je odnesel vsaj pol točke, tako da bi bila ocena lahko precej višja," je po finalnem nastopu povedal Klavora.

V nedeljo bodo v Hali Tivoli nastopili trije Slovenci. Belakovo čaka še finalni nastop na gredi, v finalu parterja bo nastopila Saša Golob, ki je imela v kvalifikacijah prvo oceno, edini moški slovenski finalist pa bo v nedeljo Alen Dimic, ki bo nastopil med najboljšo osmerico na bradlji. Mitja Petkovšek je po napaki obstal v kvalifikacijah.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.