Zimski športi

Težave z dihanjem: Višnarjeva se počuti bolje

Soči, 17. 02. 2014 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je imela zadnje dni resnejše zdravstvene težave, saj je opazila pogostejši občutek težkega dihanja, pojavilo se je kihanje in draženje v nosu. Zdravniška službe reprezentance je težave že odpravila.

Katja Višnar
Katja Višnar FOTO: Reuters

Smučarska tekačica Katja Višnar je imela veliko težav z dihanjem že med štafetno preizkušnjo, ki so jo Slovenke končale na 11. mestu. Višnarjeva, ki je nastopila v polfinalu sprinterske tekme, se po terapijah počuti že bolje, so sporočili iz slovenske olimpijske reprezentance. Ima astmo in redno opravlja predpisano terapijo. Zadnje dni je opazila pogostejši občutek težkega dihanja, pojavilo se je kihanje in draženje v nosu ter solzenje brez ostalih znakov infektivnega obolenja, kot sta prehlad ali gripa. Zdravniki so ocenili, da to kaže na poslabšanje astme zaradi alergije. Matej Svetec, zdravnik biatloncev, ki skrbi tudi za ostale slovenske športnike, ji je predpisal antihistaminik. Včeraj je vzela že drugo dozo, težave izginjajo in Višnarjeva se že bolje počuti.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojito88521
17. 02. 2014 11.25
+3
Vprašanje kaj vse so Rusi spustili v zrak, v želji po čim boljših snežnih razmerah.