Drugi športi

Tina Pisnik nova kapetanka ženske teniške reprezentance

Ljubljana, 08. 01. 2013 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Analiza dela in rezultati v sezoni 2012 ter visoki cilji za prihajajočo sezono so po mnenju Teniške zveze Slovenije pripeljali do odločitve o izboru nove kapetanke ženske članske reprezentance. Strokovni svet TZS se je med nominiranimi kandidati odločil, da za novo kapetanko imenuje Mariborčanko Tino Pisnik.

Tina Pisnik
Tina Pisnik FOTO: Reuters

Ženska članska ekipa se je pod taktirko Iztoka Božiča in z odličnimi predstavami najboljših igralk Katarine Srebotnik in Polone Hercog leta 2010 uvrstila v svetovno skupino in se leta 2011 po zmagi nad Kanado tam tudi obdržala. V sezoni 2012 je vodenje ekipe prevzela nekdanja izkušena igralka, danes uspešna trenerka Maja Matevžič, ki pa zadanih ciljev z žensko člansko ekipo ni izpolnila. Obe tekmi v svetovni skupini, prvo na Japonskem in drugo v Franciji, je slovenska reprezentanca izgubila in tako zdrsnila stopničko nazaj, v 1. evroafriško skupino.

Po odstopu Matevžičeve se je strokovni svet TZS v novi sezoni odločil k srednjeročnemu sodelovanju povabiti zmagovalko turnirja WTA na Bolu Tino Pisnik, ki je v svoji osemletni karieri vzela skalpe igralkam, kot so Kim Clijsters, Justine Henin, Jelena Dementjeva, Ana Kurnikova, Francesca Schiavone, Amelie Mauresmo ... V letih od 1998 do 2004 pa je uspešno nastopala za slovensko vrsto v pokalu federacij, tudi v svetovni skupini.

Danes Pisnikova uspešno sodeluje z vrhunskimi teniškimi igralkami, ki jim svetuje pri njihovem napredku, in bo tako z vsem svojim kapitalom znanja in izkušenj lahko nedvomno močno pripomogla k ponovnim uspehom, menijo pri TZS.
"Moji odločitvi je v prvi vrsti botrovalo to, da so se pri teniški zvezi obrnili name, me povabili k sodelovanju in me ne nazadnje tudi izbrali med vsemi kandidati. A najpomembneje pri vsem skupaj se mi zdi, da lahko veliko prispevam k slovenskemu tenisu; veliko sem dala že kot igralka, menim pa, da lahko veliko dam tudi kot trenerka. Zdi se mi, da lahko dekleta zelo motiviram in jim dam nekaj tiste svoje športne nadutosti v tednih, ko nas čakajo reprezentančni dvoboji," je o svoji odločitvi, da sprejme položaj kapetanke, povedala Pisnikova.

"Od igralk pričakujem absolutno predanost in borbenost, da bodo v tistem tednu, ko bodo igrale za Slovenijo, dale 110 odstotkov tistega, kar so ta trenutek zmožne dati. Želim si, da bi bile vse predane temu cilju, da se skupaj spet prebijemo v svetovno skupino ženskega tenisa. Imamo dobre igralke, tako da verjamem, da lahko ta cilj uresničimo. Potencial vsekakor imamo, treba si je zastaviti pravo strategijo in imeti visoke cilje, saj na koncu šteje le rezultat," je dodala nova kapetanka.

Pisnikova je že imenovala igralke, ki bodo v Izraelu med 6. in 9. februarjem zastopale Slovenijo; Pisnikova je izbrala Polono Hercog, Nastjo Kolar, Andrejo Klepač in Katarino Srebotnik. Reprezentantke so bodo na kraju dogodka zbrale in začele na nastop pripravljati 2. februarja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.