Črna kronika

FOTO: Sosed, ki je onesposobil strelca: V tisti sili sem moral nekaj storiti

Spodnji Velovlek, 30. 06. 2013 10.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./STA/U.Z.
Komentarji
0

Dolgotrajen spor med 67-letnikom in njegovim pastorkom je privedel do streljanja. 67-letnik je pastorka ustrelil v komolec, njegovo partnerico pa v vrat. Da ga bo ubil, je zagrozil tudi sosedu, a ga je ta onesposobil. "V tisti sili sem moral nekaj narediti. Nisem vedel, kaj bo storil," pojasnjuje hrabri Andrej.

V soboto so ptujski policisti okoli 22. ure dobili obvestilo, da sta po streljanju v Spodnjem Velovleku dve osebi obležali na tleh. Na kraj je odhitelo več policijskih patrulj ter zdravnica in reševalci iz ptujskega zdravstvenega doma.

Izkazalo se je, da se je streljanje odvilo pred stanovanjsko hišo, v kateri skupaj živijo 67-letnik, 47-letnik in njegova 48-letna partnerica. 47-letnik je pastorek 67-letnika, moška pa sta že dlje časa v sporu.

Nekaj pred 22. uro sta 47-letnik in njegova partnerica stala pred kletnimi prostori hiše, družbo pa jima je delal 31-letni sosed Andrej. Z vrta je proti trojici prišel 67-letnik in začel streljati s pištolo, za katero ni imel dovoljenja. V smeri 47-letnika je izstrelil pet nabojev. Pri tem je pastorka zadel v levi komolec, njegovo partnerico pa v vrat.

47-letnik in sosed sta žensko zvlekla v kletne prostore, kjer so se poskušali skriti pred streli 67-letnika. A ta je prišel za njimi in s pištolo v roki grozil, da jih bo vse pobil. To je preprečil sosed, ki je skočil na 67-letnika, ga razorožil in onesposobil. "V tisti sili sem moral nekaj narediti, saj nisem vedel, kaj bo storil. Če je že ustrelil oba, zakaj je za nami prišel še enkrat?" je Andrej Murko pojasnil v oddaji 24UR.

Sosed Andrej Murko je onesposobil napadalca.
Sosed Andrej Murko je onesposobil napadalca. FOTO: Mia Media

Policisti pravijo, da so pri pregledu orožja ugotovili, da je bil v ležišču naboja orožja tulec, v nabojniku pa še en naboj. 67-letnik je v žepu imel še preklopni nož.

Ustreljena ženska je hudo poškodovana in je v smrtni nevarnosti. Pastorek je prav tako hudo telesno poškodovan, a njegovo življenje ni ogroženo. Sosed je bil v soočenju s 67-letnikom lažje poškodovan. 67-letnik pa je bil prav tako hudo poškodovan. Vsi, razen soseda, so na zdravljenju v mariborskem kliničnem centru.

Na PU Maribor pravijo, da bodo policisti osumljenca, takoj ko bo njegovo zdravljenje končano, privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Osumljen bo treh kaznivih dejanj poskusa umora. Za vsako od dejanj je zagrožena zaporna kazen najmanj 15 let.

Neuradno naj bi bila jabolko spora strelčeva žena oz. mati 47-letnika

Delo poroča, da sta 67-letnik in njegov pastorek sprta zaradi žene oziroma matere. Pred dvema letoma naj bi strelčevo ženo zadela kap, po zdravljenju v bolnišnici pa se je preselila v dom starostnikov. 67-letnik je želel, da se žena vrne domov, njen sin pa naj bi temu nasprotoval. Delo dodaja še neuradne informacije, da je 67-letnik že dolgo grozil, da bo pastorka in njegovo partnerico ubil.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.