Kmetija

In zmagovalec Kmetije 2021 je … Tilen

Ljubljana, 20. 12. 2021 21.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
P.Z., N.J.
Komentarji
45

Dvajset članov je štela družina na začetku, do superfinala pa se je uspelo prebiti le Karin Lipovnik, Tilnu Brglezu, Nini Radi, ki jih je zadnji dan čakal superfinale. Zjutraj so opravili še zadnja dela na Kmetiji, nato pa se kot levi spopadli v areni. Dekleti sta morali priznati premoč in zmagovalec Kmetije 2021 je suvereno postal Tilen Brglez.

Zmagovalec Tilen z voditeljico.
Zmagovalec Tilen z voditeljico. FOTO: POP TV

Zadnji dan na Kmetiji se je začel drugače od vseh prej. Franc in Tilen sta vse člane družine iz postelj pometala z glasnim razbijanjem in smehom. »Malo so me grdo gledali … pa saj je zadnji dan,« se je smejal Franc. Nekaj trenutkov kasneje je pri zajtrku že delil naloge. Pred prihodom gospodarice Nade mora biti namreč hiša počiščena.  

Porotniki so se lotili čiščenja glavne hiše, trije finalisti pa so lotili dela v turistični hiši. Vsi so poprijeli za delo: čistilo so tla, sobe, kopalnice, preoblačili postelje, pomili posodo … in posestvo se je bleščalo, ko je na posestvo prispela gospodarica Nada. 

Gospodarica Nada si je najprej ogledala turistično hišo v družbi treh superfinalistov in bila navdušena. Hiša se je bleščala.  

Ob prihodu v jedilnico so gospodarico Nado izpadli tekmovalci pričakali s pesmijo. Vsi so bili zbrani za mizo, Nada je bila navdušena in ganjena. »Kmetija – tip, top,« je ocenila njihov trud. »Moja kmetija je čista, tako kot mora biti, zdaj pa že čakamo naslednje leto,« je dodala. Počastila jih je s pojedino, ki jim jo je pripravila sama. Ganjen je bil tudi Franc, ki je vsem skupaj namenil nekaj besed ter se zahvalil za prijetno izkušnjo. Za konec so zapeli svojo himno, se družili, potočili nekaj solz in se poslovili od Nade.

Vrhunski superfinale!

Družina je zapustila posestvo in se odpravila v areno, kjer jih je čakal še zadnji, finalni dvoboj. »Dobrodošli v zadnji areni,« jih je pozdravila voditeljica Natalija in vse pohvalila, da v zgodovini Kmetije še ni imela tako pridne družine, ki bi tako uspešno izvedla vse naloge. Opomnila je tudi na rivalstvo ter izpostavila odnos med Ginom, Tjašo, Lino in Aljažem. Kot je Tjaša povedala, so se odnosi umirili že takoj po njenem porazu v areni in je vesela, da se zdaj vsi spet normalno pogovarjajo. Aljaž je dodal, da obžaluje, da ni vztrajal in je šov zapustil skupaj z Lino. »V tistem trenutku se mi je zdela to prava rešitev,« je povedal in dodal, da če bi se vrnil, ne bi storil enako. Lina je dodala, da bi ga v vsakem primeru podpirala. Svoj odnos sta pojasnila tudi Nina in Ambrož, ki sta priznala, da je bilo nekaj slabih dni med njima, a da sta vesela, da sta se spoznala.  

Tilen: »Jaz sem poskusil biti tak klovn, kot sem v realnem življenju, zvest sebi. Nisem se z nikomer kregal, rad sem prijel za delo in izgleda, da je to delovalo.« Pod sedežem je Tilna čakala ovojnica, v njej pa fotografija – njegova fotografija iz otroštva. Natalijo je zanimalo, kaj bi sam sporočil 'malemu Tilnu'? »Tilen, ostani ta kot si, ko pridem ven, pa bova nazdravila,« se je pošalil.

Karin je povedala, da meni, da je njej uspelo predvsem zato, ker je iskrena, ker se je sprostila in bila taka, kot je doma. Tudi njo je čakala fotografija pod klopjo. Karin je sama sebi sporočila: »Mogoče ni bila vsaka solza zaman (kot otrok je veliko prejokala). Samo pojdi naprej, tako kot do zdaj.«

Nina je želela na Kmetiji že večkrat obupati, a je vedno našla notranjo moč. Kaj bi si sporočila? »Po vsakem padcu se je treba pobrati. Grizi dalje in vztrajaj.« Napočil je čas za 'spopad'.

Izziv: Znanje

Na tabli je superfinaliste čakalo 5 vprašanj. 5 minut so imeli časa na voljo, da nanje odgovorijo ter si s pravilnimi odgovori priborijo prednost. Kakšno, Natalija ni takoj izdala. Na prvo vprašanje sta pravilno odgovorila Tilen in Karin. Na drugo ni pravilno odgovoril nihče. Na tretje vprašanje sta pravilno odgovorila Tilen in Karin, na četrto nihče in na peto je pravilno odgovorila le Karin.  

Prislužena prednost: Kolikor je napačnih odgovorov, toliko je tudi lukenj v piskru, s katerim bodo morali v glavnem izzivu polniti vrč. Karin bo imela v pisker navrtani 2 luknji, Tilen 3 in Nina 5.

Izziv: Glavni izziv

V prvem delu so morali odviti vrv, ki je bila ovita okoli desk, na enem koncu pa privezana nanje. Vrv je bila zelo dolga. Pri odvijanju se je tekmovalcem vrtelo, odvito vrv pa je bilo treba dobro držati, da se ni sproti na tleh vozlala in zapletala.

Prva je iz vrvi osvobodila deske Karin, sledil je Tilen, Nina je zaostajala, saj vrvi ni držala in se ji je sproti zapletala. Ko je Nina še vedno odpletala vrv, je Karin že prišla do prvega ključa čez majavi most. Karin je že polnila vrč z vodo, ko je do prvega ključa prišel Tilen, Nina še vedno ni odpletla vrvi.  

Nina je obupovala. Karin je pridno polnila vrč, a je vmes padla z majavega mostu. Tilen je napredoval in prevzel vodstvo – Nina je končno razpletla vrv. Ko je prišla Nina do ključa, sta bila vrča Karin in Tilna že skoraj do vrha napolnjena.  

Tilen je prvi napolnil vrč in se dokopal do drugega ključa. Ko je sestavil že skoraj polovico brvi, je tudi Karin napolnila svoj vrč. Nina se je skušala komaj dokopati do prvega ključa. Karin je začela postavljati brv, Tilen je začel že premagovati brv. Suvereno je prikorakal čez brv, se dokopal do konca poligona in postal zmagovalec Kmetije 2021!

Kakšno veselje! Zadihan, utrujen, a poln veselja. »Občutki so nori!« je komentiral. »Delil bi jih z vsemi, ne vem … nepopisno!« je dodal. Natalija mu je dala priložnost, da gledalcem sporoči karkoli. Tilen, ki je sicer izjemno zgovoren, je s solzami sreče v očeh komaj izustil nekaj besed in se zahvalil vsem: gledalcem, tekmovalcem, ekipi.

Solze niso tekle le Tilnu – bile so na licih prav vsakega člana družine.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.15

Zmagovalec Kmetije 2021 je postal Tilen!

Na koncu poligona je voditeljici dejal: ''Občutki so nori!'' Voditeljica mu je čestitala in dejala, da bodo njegovi žepi polnejši za 50 tisoč evrov. Tilen je ostal brez besed. Zahvalil se je za navijanje, s solzami v očeh je izrekel zahvalo tudi celotni družini. Tudi tekmovalci so bili ob koncu čustveni. Za konec so sledili objemi, Natalija pa se je od druščine poslovila z besedami: ''Dragi gledalci, prijavite se v resničnostni šov Kmetija in morda boste prihodnjo sezono prav vi stali na zmagovalnem odru kmetije 2022.''

22.15

Zmaga!

Tilen je prišel čez brv, pričel odklepati vrata na koncu poligona in tako prišel do vrvi. To je potegnil, na koncu pa se je spisalo ... ZMAGA!

22.15

. Tilen je prvi napolnil vrč in se dokopal do drugega ključa. Ko je sestavil že skoraj polovico brvi, je tudi Karin napolnila svoj vrč. Nina se je skušala komaj dokopati do prvega ključa. Karin je začela postavljati brv, Tilen pa jo je začel že premagovati.

22.10

Karin je pridno polnila vrč, a je vmes padla z mostu. Tilen je tako počasi prevzel vodstvo, Nina se jima je pridružila in končno razpletla vrv. Ko jima je Nina skušala slediti, sta bila vrča Karin in Tilna že skoraj napolnjena.

22.06

Naj se superfinalni boj začne zdaj!

Karin je uspelo desko prvi osvoboditi od vrvi, sledil ji je Tilen. Ob tem je bil vidno izmučen in utrujen. Karin je nato prišla do prvega ključa čez majavi most. Že je polnila vrč z vodo, ko je do prvega ključa prišel Tilen, Nina še vedno ni odpletla vrvi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sinister
21. 12. 2021 15.25
+5
Težko je bilo gledat Nino v finalu, brez volje, energije, verjetno jo je spet kaj bolelo, razmišljanje na nuli. Bogi Ambrož, ki jo more doma poslušat. Govori kot, da bi vsakič ravno vstala iz 10 urnega spanca.
Wyatt
22. 12. 2021 08.16
+2
Če si opazil, je tolko lena, da skoraj ust ne premika. Ampak tudi Ambrož ni najbolj bister, če je še vedno z njo, saj si zdaj lahko pogleda kako manipulira, laže, govori v njegovem imenu... Pač, ženska pri 30 še vedno samska, že to bi mu moral biti alarm.
KrTakoNeki
21. 12. 2021 14.42
+3
...zanimivo bi bilo enkrat gledat tak ali podoben šov brez vnaprej zrežiranih situacij, res popolnoma spontan...
storz909
21. 12. 2021 13.17
+1
A to so spet predvajali na tv...?? Sm mislu da so ukinili to neumnost....
Ellerion2
21. 12. 2021 17.44
-1
Dobiš 👍 za enako mnenje o tem bedastem režiranem šovu.
srecnii
21. 12. 2021 13.06
+1
kaj če bi takole tekmoval kdo bo pomagal starejšim pri obnovi stare hiše, material in ostalo se zbira preko sms
pridigarka
21. 12. 2021 10.44
+4
Vse je bilo sila ceneno. Produkcija se norčuje iz gledalcev. Njim je pomemben le zaslužek. Nisem pa zasledil podatka o gledanosti oddaje.
pomlad14
21. 12. 2021 09.53
+5
Pa saj ženska proti moškemu nima šans. Sploh ne bi smelo priti do takšnega tekmovanja. Farsa.
Ellerion2
21. 12. 2021 10.11
+1
Ja. Sploh, ker so "tekmovalci" morali delati po scenariju. Že mesece nazaj je bil znan zmagovalec. Pro plus je tekmovalcem dal v podpis izjavo, da ne bodo razkrili, da je vse zrežirano.
medo90
21. 12. 2021 09.06
+4
nisem gledal ker se je vse skupaj že pred koncem izdalo. Žalostno, da so mi briaali komentarje vendar pop bi moral to drugače poštimati ali vse skupaj organizirati v živo. Stanki ter pajdašema pa naj zagotovi še kak prtljažnik kislih kumar ter ostalih vloženih dobrot.
Sarmx
21. 12. 2021 08.46
+8
Ni bilo zanimivo, vedelo se za Tilena
brabusednet
21. 12. 2021 08.15
+10
Čestitke za zmago brez taktiziranj, klanskega lizanja,hinavščine in škodoželnosti drugim.Ti si pokazal svojo naturo in ta je pohvale vredna.Upam,da zaslužen denar pametno porabiš ter vse dobro v življenju naprej.
Podlupo
21. 12. 2021 08.10
+17
Brezveze, ko se je pa mesece že prej vedelo, kdo bo zmagal.
stanka2
21. 12. 2021 08.07
+27
Ja Nini se ni dalo. Delat, tekmovat, niti govorit. Samo jedla bi in se obešala po Ambrožu. Pa skakala je še na Tilna, Ambrož pa se z drugimi niti pogovarjat ne sme.
Ellerion2
21. 12. 2021 10.16
+9
Za to blondo me ne briga. Ko je razkrila svoj načrt za maščevanje, mi je dol padlo za njeno napredovanje. Za nedelo je prišla predaleč.
DaDo77
21. 12. 2021 08.04
+7
Kaaaaaaj 😲 😲 😲 wow to pa je nepričakovano
DavidVirtek
21. 12. 2021 08.00
+3
Irvan
20. 12. 2021 21.59
+12
Manjka samo še napis izredna novica😂
92ddt 1
20. 12. 2021 21.55
+9
In tudi to je toliko pomembno, da mora biti na prvi strani obvestil? Se pravi kruha in iger bi. Dela pa ne bi?
Irvan
20. 12. 2021 21.54
-4
Tilč misli, da je dovolj 5 minut na tvju in je že dovolj dober za manekena😂😂
Andrej Volaj
20. 12. 2021 21.52
+9
Kmetija bo doživela interpelacijo 😄
DavidVirtek
21. 12. 2021 08.01
+7
Kotlar12
21. 12. 2021 08.31
+2
Pa kokice bojo imeli na dnevnem meniju🤣
Ellerion2
21. 12. 2021 10.26
+1
Bolj bi bil pravi linč s katranom in perjem
Špartanec
20. 12. 2021 21.50
+7
Saj ste včeraj objavili, da je Tilen. Po moje vam poživitveni škodujejo.
smajser1
20. 12. 2021 21.39
+7
24 ur kaj vi se norca delate, ali ste resnicno brez mozganov?
predator999
20. 12. 2021 21.59
+2
vrtnar01
20. 12. 2021 21.38
+18
Da je Tilen zmagovalec, se ve že vsaj 1.5 meseca