Kmetija

Mateja mora v areno, Tim je drugi polfinalist Kmetije

Velenje, 30. 11. 2023 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tim Novak si je s svojimi spretnostmi priboril imuniteto in s tem mesto v polfinalu letošnje Kmetije. Mateja Šereg pa se bo v torkovi Kmetiji borila za nadaljnji obstanek v tekmovanju, njena želja je izločiti Žana Simoniča.

Žan najde dragocenost

Žan Simonič je po vztrajnem iskanju le našel dragocenost, ki jo je na posestvu skrila Suzana Bajrić. To so bili njeni izpiski iz Pratike. Klan Tima Novaka pa je medtem sprejel odločitev, da bodo šli spat v hlev. Tim: "Da bi se David in Žan počutila malo izobčena." Patriciji Virant se ideja ni zdela dobra: "Ker fino je imeti prijatelje blizu, sovražnika pa še bližje." V nasprotnem primeru bi imela prosto pot, oni pa ju ne bi mogli nadzirati. A sta tekmovalca tako ali tako ves čas kovala načrte.

Luka je dobra vila

Luka Juren si je pred hiško privoščil bogato večerjo, da bi premamil tekmovalce v menjave za sočne informacije. Ko je zagotovil, da je dobra vila, se je Nuša Maloprav odločila, da mu bo postregla s toliko informacijami, da bo kot polnjena paprika. Tim pa mu je celo zaupal vrstni red, kako bodo izpadali člani njegovega klana. Po Mateji bi bil na vrsti Franc Rajšp, nato Patricija, na koncu pa bi ostali on in Nuša ali Alen Ploj.

Vohunka Patricija

Timov klan se je res preselil v hlev. Žan je bil mnenja, da se člani nasprotnega klana obnašajo kot otroci in da lahko v hlevu ostanejo do finala. Patricija pa se je odločila ostati v hiši, da bi lahko ujela kakšno informacijo. Pretvarjala se je, da sta se skregali z Matejo Šereg. Žan in David sta izkoristila priložnost in jo začela nagovarjati. Žan ji je namignil, da ima veliko moč, in da bi lahko ona imela koristi od tega. Zjutraj sta jo celo razveselila s kavico, ko pa je napovedala, da se namerava z Matejo pobotati, ker jo bo morda imenovala za glavo družine, pa jo je David takoj označil za dvolično in oportunistično.

Mateja je prva dvobojevalka, Tim drugi polfinalist

Natalija Bratkovič je Timu in Mateji poslala frači, s katerima sta se lahko pripravljala na dvoboj. Tim je pomislil, da bi eno skril, pa čeprav je Mateja napovedala, da bo boj predala. A tega na koncu ni storil, zato je lahko tekmovalka povadila, a ni bila tako uspešna kot Tim. Glavni preizkus je bil na trgu, kjer sta morala s fračama podirati glinene posode. Tim je po samo nekaj poskusih v rekordnem času zadel tri posode zapored. Mateja je tako postala prva dvobojevalka, Tim pa je dobil imuniteto, obenem pa postal drugi polfinalist sezone.

David izgubljal živce, sporekel se je z Žanom

David je kot glava družine priganjal tekmovalce k delu. Tim je pojasnil, da zanalašč ne pomaga, da bo David videl, kako je, ko garaš, drugi pa ležijo. Žan je naravnost povedal, da so proti koncu tekmovanja bolj od tedenske naloge pomembne priprave na dvoboje. Zavedal se je, da njemu in Davidu ne bo uspelo na svojo stran pridobiti nikogar in da mu arena ne uide. Tega se je zavedala tudi Mateja, ki se je pridno učila.

Žan sabotira nalogo

Žan se je isti dan odločil za sabotažo in je naredil luknjo v ograji okoli živalske vasice. To je bil njegov protest, ker so se tekmovalci spravili nanj, kot na velikega konkurenta. Žan: "Malo sem si jih privoščil, pa še si jih bom." Živali je lovila Nuša, ki je napovedala, da bo tisti, ki morda nagaja, končal v ajvarju. Žan pa je nato šel še na vrt in vneto teptal že prekopano zemljo.

Ne zamudite nove oddaje 10. sezone resničnostnega šova Kmetija nocoj ob 21.15 na POP TV. Oddajo pa si lahko ogledate že zdaj na VOYO.

Kmetija
  • ES_PL_24ur_309x5138
  • ES_PL_24ur_309x5137
  • ES_PL_24ur_309x5136
  • ES_PL_24ur_309x5135
  • ES_PL_24ur_309x5134
  • ES_PL_24ur_309x5133
  • ES_PL_24ur_309x5132
  • ES_PL_24ur_309x513

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.