3°C

Pismo stricev iz ozadja pristalo v napačnih rokah, odnosi na preizkušnji

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
AVTOR
N.J. /
KOMENTARJI
10
Aljaž je našel pismo, ki mu ni bilo namenjeno, razkritje vsebine preostalim članom družine pa je vneslo še več negotovosti, dvomov, taktiziranja. Ambrož je v pismu določil novega člana družine, tedenska naloga pa je pošteno nasmejala člane družine. Pa bo smeh trajal dolgo?

Kmetijo lahko spremljate od ponedeljka do petka na POP TV, že en dan prej pa so epizode na voljo na VOYO.

Kmetija – vse epizode si lahko na VOYO ekskluzivno pogledate že dan pred predvajanjem na televiziji – po dvoboju med Ambrožem in Mattio ni več ista. Delitev na klane je še bolj očitna. 

V hiši v gozdu je Ambrož na ograji našel novo sporočilo stricev iz ozadja, v katerem je pisalo, naj pismo izpadlega tekmovalca napiše skupaj z Janom in Stanko ter skupaj z njima tudi izbere novega glavo družine. Ambrož je želel na mesto glave družine postaviti Nino, a se boji, da se bodo člani družine, ki so že tako nastrojeni proti njej, še dodatno uprli in naloge ne bodo opravili. Nini bi klobuk na glavo postavil tudi Jan, pa tudi Stanka, ki ji je Nina v kratkem času prirasla k srcu. A ubrali so boljšo taktiko - glava ne bo Nina.

Dela na njivi so se lotili le nekateri.
Dela na njivi so se lotili le nekateri.FOTO: POP TV

Na posestvu je Tilen še skušal voditi družino, a vsi mu niso sledili. Delali so le Tilen, Gino in Mattia. Tjaši se ni zdelo prav, da je Majda v kuhinji delala, Nina in Tadej pa nista počela ničesar. In medtem, ko so Tadej, Nina in Majda razglabljali o tem, kako na njivi vsi gledajo v zrak in ne počnejo ničesar, so člani družine počeli ravno nasprotno – vsi so bili zatopljeni v delo na njivi. 

Karin odprla oči

Polona in Karin sta se pogovarjala o tem, da bi bilo dobro kmalu izločiti Aljaža ali Lino, a sta v dvomih, če lahko zbereta dovolj glasov. Karin je končno spregledala in spoznala, kakšno igro igrata Aljaž in Lina. Svoje ugotovitve je razkrila Poloni, ki se je s Karin strinjala in ji je hvaležna za podatke. 

Najdeno pismo stricev iz ozadja je Aljažu in Lini dalo misliti.
Najdeno pismo stricev iz ozadja je Aljažu in Lini dalo misliti.FOTO: POP TV

Sporočilo stricev iz ozadja našel Aljaž

Na drugi strani posestva so se dogodki zapletali - usoda je namreč hotela, da je sporočilo, ki so ga strici iz ozadja namenili Mattii, našel Aljaž. Svoje odkritje je v mreži pokazal Lini. V zavoju je bilo odgriznjeno jabolko in sporočilo: »Strici zelo veliko dajo in malo zahtevajo. Edino, za kar bi morali poskrbeti, je to, da bi vaša tajna naloga ostala skrita. Če bi se dogovora držali, bi vas namesto jabolka tu zdaj čakala bogata nagrada. Strici iz ozadja.« Lina in Aljaž sta bila zmedena, čigava naloga je to bila. 

Tekmovalci  od Ambroža niso pričakovali takih besed.
Tekmovalci od Ambroža niso pričakovali takih besed.FOTO: POP TV

Zazvonil je telefon …

V kuhinji sta bila ravno Lina in Anže, ko so poklicali strici iz ozadja. "Pošta je odprta," so naznanili. Anže je iz nabiralnika vzel pismo in družino zbral ob mizi. Tilen je odvil pismo in prebral besede, ki jim jih je namenil izpadli tekmovalec Ambrož. Vsakega izmed članov družine, s katerimi mu je uspelo razviti odnos, je opisal z nekaj besedami, preostalim, med drugim Lini, Ambrožu pa je napisal, da si z njihovimi slikami zdaj lahko briše zadnjo plat in da so izloček. "Odj***!" je zapisal za konec. 

Branje pisma je prekinil Aljaž, ki je izvlekel pismo stricev iz ozadja. Vsi so domnevali, da gre za nalogo Nine in Romane, češ da ne bi smeli povedati, da Ambrožu nosita hrano. Ambrož je za glavo družine določil Franca, ki si po eni strani to šteje v čast, po drugi pa pravi, da je to dvorezen meč -  s tem namreč prihaja kup odgovornosti, med člani družine pa se oblikujejo tudi klani, kar otežuje delo na kmetiji. 

Člani družine so se spraševali, kaj so želeli strici iz ozadja sporočiti s svojim pismom in kdo je bil dejansko neuspešen pri opravljanju naloge. Lina vztraja, da sta pri nalogi pogrnili Nina in Romana. Tadej zagovarja, da tudi če to drži, je vesel, da sta za nalogo povedali. "Raje imam iskrenost," je dodal. Romana je bila po vsem skupaj prepričana, da jo je tudi Ambrož zmanipuliral. 

Še bolj kot skrivna naloga pa članom družine ni dalo miru dejstvo, da je Ambrož napisal pismo v tako grdem slogu. Ne kup grdih besed, ne njegovo mnenje o drugih članih družine – nič jim ni bilo več jasno. 

Situacija pa ni bila jasna niti Janu in Stanki, ki sta prepričana, da ima Ambrož skrivno nalogo in da ne more biti z njima kot 'svoboden'. Stanka je napovedala, da bo zdaj, ko je ponovno v igri, pametno pokvarjena, s čimer je presenetila Jana in Ambroža. Zdaj ne verjame več nihče nikomur.

Tokrat za nalogo veselica

Nov teden, novi glava družine, nova naloga. »Toliko mladih in stara glava,« je Franca pozdravila gospodarica Nada. Tokrat je za nalogo naložila pripraviti kmečko veselico. 

Postaviti bodo morali igralski oder z zaveso, s pobarvanimi in poslikanimi stenami. Pohištvo, ki so ga izdelali, bodo morali uporabiti kot scenografijo, sami pa bodo morali tudi nastopiti na odru. Pripraviti bodo morali scenarij in na odru uprizoriti drug drugega. Povezovalca bo določil Franc. Nada je še napovedala, da si predstave ne bo ogledala sama, temveč bo prišla v družbi. 

Članom družine je prinesla potico in kruh – taka bodo morali speči, izmisliti pa si bodo morali še veliko drugih kmečkih dobrot. Ker bodo na kmetijo prispeli gostje, morajo tudi očistiti živali, hišo, hleve, čevlje …

Ambrož, Nina in Romana
Ambrož, Nina in RomanaFOTO: POP TV

Ambroževo pismo zmedlo člane družine

Ambrož mora dobro skrivati svojo nalogo. S težavo tako pridobiva hrano za tri osebe, saj mora svoja sostanovalca skrivati. Nina je Ambrožu dostavila hrano, hkrati pa Ambrožu zaupala, da je dogajanje na Kmetiji izjemno napeto in da je o njem poslušala zares grde stvari. Romana je bila povsem neposredna in o pismu povprašala kar Ambroža. Pojasnil ji je, da se bo vse uredilo sčasoma, a da je na njegovi strani ograje bolje kot na njeni. Ambrožu Romana sicer zaupa in verjame vanj ter mu ne zaupa. 

Videti je, da je Lino močno prizadelo, kar je Ambrož napisal v pismu. Prepričana je, da ima še koga na drugi strani ograje. Franc je na drugi strani napovedal ostro vodenje. »Kdor ne dela, ne je,« je dejal. Ekipa je bila motivarana za delo in moški del družine je skorajda že zaključil z gradnjo odra. 

Nina je svoje stiske zaupala Romani in videti je, da sta se dobro ujeli. Delita enako mnenje o Aljažu in Lini – obe sta ju nekoč videli kot prijazna, a sta odprli oči in postalo jima je jasno, da je njun boj za denarno nagrado umazan. 

Žreb, ki je izzval obilo smeha.
Žreb, ki je izzval obilo smeha.FOTO: POP TV

Kdo bo koga?

Franc se je odločil, da bodo kar z žrebom določili, kdo bo koga igral v igri. Ob žrebu je bilo ogromno smeha in zabave in če bo tudi predstava takšna, bo dogajanje več kot le zanimivo.

Medtem pa v hiši v gozdu …

Stanka, Ambrož in Jan v hiši v gozdu zaenkrat uživajo. Stanka in Jan sicer ne zaupata Ambrožu, taktike pa zaenkrat še nimajo izdelane. Ambroža je strah, da bodo lažni, medtem ko Stanka in Jan pravita, da je hrane več kot dovolj in da se ni treba bati, ker v gozdu ne bo nihče lačen. 

Prihodnjič bo znova na vrsti glasovanje o prvem dvobojevalcu in veselje, ki je bilo dan prej prisotno, bo nenadoma poniknilo – v ospredju bodo znova spletke, klani in igra moči. Komu bo sreča obrnila hrbet in kdo bo zdaj na tapeti? Ne zamudite dogajanja jutri ob 21.00 na POP TV ali že zdaj na VOYO.

Kmetija
KmetijaFOTO: POP TV