Kmetija

Spletne šale na račun Kmetije osvajajo vrtoglave številke

Ljubljana, 24. 10. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Eva Mavrič
Komentarji
8

Kmetija: Cela štala je ta teden nekoliko drugačna. Klepetali smo z ustvarjalcema priljubljenega profila na Instagramu in TikToku, ki vsak dan poskrbi za viralne spletne šale. Ustvarjalca v veliki meri material črpata iz resničnostnih šovov naše medijske hiše, med katerimi je trenutno aktualna prav Kmetija. Ker avtorja t. i. memov zaenkrat ostajata anonimna, si pogovor z njima lahko preberete v pisnem intervjuju.

Profil smejmose32 ima na TikToku že več kot dva milijona všečkov in več kot 45 tisoč sledilcev. Tudi na Instagramu jih je že več kot 41 tisoč. Kako sta zgradila tako veliko bazo oboževalcev?

Vse skupaj se je začelo iz čiste zabave šest let nazaj. Naredila sva ta profil in začela objavljati smešne meme (spletne šale, op. a.), videe in kar naenkrat je profil rasel in rasel. Dobivala sva nove sledilce, ogromno pozitivnih komentarjev, ljudje so se veliko presmejali najinim šalam, kar naju je samo še bolj motiviralo in pripeljalo do tega, kjer sva danes. Veliko sva ciljala tudi na resničnostne šove. Imava najboljše sledilce, ki nama dajejo motivacijo za nadaljnje ustvarjanje. Smeh je pol zdravja!

Kaj je pravzaprav potrebno za nastanek dobre spletne šale?

Vedno moraš biti poln idej. Jaz recimo vidim eno sliko ali video in takoj dobim ideje v glavi, kaj bi lahko iz tega nastalo, in potem izberem tisto najboljšo. Vmes se zgodi, da dobim dobro idejo za video meme, grem to hitro ustvarjat in hitro objavit, nato pa čez minuto ugotovim, da je poln slovničnih napak, in grem popravljat in ponovno nalagat. Potrebna sta torej dobra volja in pa smisel za humor. 

Navdih pogosto črpata iz resničnostnih šovov naše medijske hiše. Trenutno je aktualna Kmetija. Od kod ideja za ustvarjanje spletnih šal na račun tega šova?

Kmetija nama je vedno bila eden najboljših šovov zaradi ogromno smeha in drame ter različnih tipov tekmovalcev, kar ti da material za objavo videa ali slike. Vedno komaj čakava novi del na VOYO, da dobiva material za novo objavo. 

Kmetija je zaradi humorja in drame ter različnih tipov tekmovalcev polna materiala za spletne šale.
Kmetija je zaradi humorja in drame ter različnih tipov tekmovalcev polna materiala za spletne šale. FOTO: POP TV

Kako so vsebine, povezane s Kmetijo, sprejete med uporabniki?

Zelo so priljubljene, kar vidiva po odzivih. Tudi sama glede tekmovalcev in samega dogajanja na Kmetiji deliva mnenja brez dlake na jeziku in odziv je vselej velik. Poveževa pa se seveda tudi z najinimi sledilci, ki nama tudi sami povejo, ali se strinjajo z najinim razmišljanjem ali ne. Trenutno smo imeli lepo dilemo, kdo je največja lisica oziroma največji negativec letošnje sezone. 

In kakšne so ugotovitve?

Dolgo sva bila mnenja, da je to Mateja, a misliva, da je David veliko pred njo, ker Mateja vsaj vsakemu pove v obraz, kaj si misli, za razliko od njega, ki je najbolj glasen pred kamero, ko pa se je treba z nekom bolj konkretno soočiti, stisne rep med noge. Spremljajo pa objave in storyje tudi pretekli in letošnji tekmovalci Kmetije, kar nama daje še dodatno motivacijo. Ob tem je vredno poudariti, da midva tekmovalcev osebno ne poznava in da komentirava zgolj na podlagi tega, kar vidiva v šovu.

Kako pa se na šale odzovejo tisti, ki so del njih? So jezni ali se tudi sami nasmejejo na svoj račun?

Večinoma se vsi nasmejijo, saj razumejo, da je vse skupaj samo šala. Z veliko preteklih tekmovalcev sva tudi sodelovala in posnela zabavne videe s praktičnimi šalami. Je pa ena letošnja tekmovalka to sprejela malo preveč osebno, pa ni bilo nič nesramnega, ampak vsak ima svoje razmišljanje.

Kdo izmed letošnjih tekmovalcev je poskrbel za najbolj zabavne trenutke?
Kdo izmed letošnjih tekmovalcev je poskrbel za najbolj zabavne trenutke? FOTO: POP TV

Letošnja sezona Kmetije je ponudila že veliko zanimivega dogajanja. Kateri trenutki so najbolj izstopali? Iz katerih je nastalo največ šal?

Letošnja kraljica šova in spletnih šal je Anja, ki je s svojimi izjavami poskrbela za šov in obilo smeha. Tudi krave so legendarne, ker jim ne pustijo spati in jih vznemirjajo. Pa Francijevo petje. Pa tudi Suzana s svojimi izjavami in jokanjem daje veliko smešnega materiala.

Zabavnih izjav je veliko. Kdo od letošnjih tekmovalcev je poskrbel za najboljše?

Vsekakor Anja in upava, da se vrne kot porota. Če bi bila midva v šovu, bi se najbolj ujela z njo, to bi bile salve smeha. Zdaj jo glede izjav počasi nadomeščata Suzana in pa seveda Tim.

Kaj pa če se ozremo nazaj. Kateri trenutek oziroma tekmovalec iz preteklih sezon Kmetije je poskrbel za največ smeha?

Ne moreva pozabiti na Tilena Brgleza in Nino Radi. Zaradi njiju sva naredila tudi priredbo pesmi 'Zakaj mi lupčka nisi dala', ki so jo prepevali še tekmovalci predlanske sezone. Pa seveda tudi Polona Kranjc z "Kdo si pa ti?" (Sanjski moški) ter prepir med Majo in Nikom zaradi njenega ljubosumja. Tudi Franc in njegove legendarne nepozabne izjave, Karin in njen legendarni smeh ter na žalost pokojna Sabina Mlakar. Ne smemo pozabiti niti prepira Arturja Šterna in Salome zaradi cekinov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za konec, identiteta lastnika oziroma lastnikov profila smejmose32 zaenkrat ostaja skrivnost. Se bo to v prihodnosti spremenilo?

Nikoli ne reci nikoli. Zaenkrat nimava te želje, v redu je tako, kot je. Mogoče pa v naslednji sezoni Kmetije (smeh).

Lahko do takrat vseeno izvemo kakšno zanimivost o vaju?

Rada imava grozljivke, rada imava potovanja. Najljubša hrana je pica. Rada smučava, tečeva, gledava dobre serije in filme. Pa še nekaj zanimivega. Enkrat je eden od naju že bil v Kmetiji, a kot gledalec, ki se je imel možnost boriti z enim od nekdanjih tekmovalcev. To so bile tiste še stare Kmetije z nama ljubšimi dvoboji, za katere upava, da bodo prišli nazaj. Pa še nekaj, kar ni skrivnost. Letos navijava, da zmaga Tim, to pa zato, ker je brez dlake na jeziku in pove vsakemu, kar si misli, brez olepševanja. Je delaven in vedno poln novih idej. Prišel je zmagat, ne pa jokat. Zmago bi privoščila tudi Alenu, Tamari in Nuši.

Kmetijo lahko spremljate med ponedeljkom in četrtkom ob 21. uri na POP TV in dan prej na VOYO. Vsak teden pa na 24ur.com ne zamudite novega dela spletne oddaje Kmetija: Cela štala.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FC Chelsea2
24. 10. 2023 09.46
+13
V tej letosnji kmetiji se je bolj za jokat kot pa smejat, ker vam je uspelo prek avdicij zbrati najbolj lene in nesposobne za na kmetijo tekmovalce.
mamma mia
24. 10. 2023 09.18
+14
Bolj kot ne,sami sebi namen.Normalen človek ne dojame bistva tega neumnega kmetovanja.Če bi bili kmetje tako neumni in nevešči,bi propadli v enem mesecu.Nehajte poneumljati ljudi.
marson948
25. 11. 2023 18.18
+2
Že sami snovatelji tega šova bi morali imeti vsaj malo znanja in kmečke pameti.
Amor Fati
24. 10. 2023 08.40
+19
Bi napisal kaj vse si mislim, ampak preprosto nočem biti žaljiv do nastopajočih in nočem biti žaljiv do voditeljice. Mislim pa, da je število ogledov dovolj zgovorno =)
kryptix
24. 10. 2023 08.36
+12
Hehe en tiktok posnetek 10 sekund bolj gledan kot cel del kmetije. dinozavri ste res ste bogi.
vrzwta1
24. 10. 2023 08.30
+12
Glede na norcevanje iz nastopajočih in nenazadnje iz gledalcev, ki je brez bistva, se ne cudim, da si "ustvarjalca" ne upata razkriti svoje identitete.
Dragica Cegler
24. 10. 2023 08.05
+18
Joj kak ste grupi.Ta kmetija ni za gledat ,kaj šele,da bi bila smešna.