Kmetija

Suzana se je morala posloviti, na posestvo se je vrnil Luka Juren

Velenje, 27. 11. 2023 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

David Peter Sekirnik je z zmagama v dveh dvobojih v znanju z eno samo točko več porazil Suzano Bajrić. Žan Simonič je ob slovesu napovedal, da se bosta videla 'zunaj'. Hiška, ki so jo tekmovalci gradili dva tedna, pa je postala dom Luke Jurena, ki bo znova poročal za Kmečki list.

David še ni bil pripravljen iti k dekletu

David Peter Sekirnik je bil jutro pred dvobojem na trnih. Imel je občutek, da mu bo v areni tokat težje kot med dvobojem s Tamaro Talundžić. David: "Vsekakor pričakujem napet boj, ker vem, da je Suzana sposobna marsičesa. Definitivno pričakujem vse drugo kot pa gladko zmago." Tudi Suzana je povedala, da pred dvobojem z Davidom nima ravno prijetnih občutkov, da pa se bo borila z vsemi močmi. Suzana: "Kolikor mi jih je še ostalo." Ko ga je vprašala, če je pripravljen iti domov k svojemu dekletu, je David odvrnil: "Sem, samo bom še malo počakal. Do drugega tedna."

Tekmovalci ponosni na hiško, Nadi je vzelo sapo

Tekmovalci so bili ponosni na hiško, ki so jo postavili v dveh tednih. Žan Simonič je povedal, da ga je naloga izčrpala, saj je moral biti pozoren na ogromno detajlov, projekt je od njega zahteval veliko razmišljanja. Tim Novak pa se je čudil, da so uspeli stopiti skupaj kljub razprtijam.

Gospodarica Nada je bila zadovoljna, ker so popravili ograjo okoli živalske vasice. Bila je navdušena tudi na hiško, ki se ji je zdela kot iz pravljice. Nada: "Na hiški so garali vsi, ampak Žanu kapo dol. Odlična glava družine." Ko je gospodarica vstopila, pa ji je vzelo sapo: "Kako lepo." Tekmovalcem je priznala, da iz tedna v teden dokazujejo, da veliko zmorejo. Tudi tokrat so nalogo uspešno opravili, obljubila pa jim je nepozabno nagrado.

David je prekršil pravila, Suzana je dobila prednost

Suzana je kot druga dvobojevalka izbirala vrstni red dvobojev, odločila se je za spretnost, moč in znanje. Ker je David v tem tednu večkrat prekršil pravila grešnih kozlov, je bil kaznovan. Suzana se je lahko odločila, v kateri igri bo imela prednost, odločila se je za prvo.

Suzana zmaga v spretnosti

Dvobojevalca sta se pomerila v igri Ne vrzi puške v koruzo. Z rokami, vklenjenimi za hrbtom, sta morala z ene na drugo stran arene prenesti koruzo in jo oluščiti v košarico na gugalnici. Prva je košarico dovolj napolnila Suzana, košarica je bila namreč delno že napolnjena, saj je to bila njena prednost. Gugalnica se je prevesila in prišla je do ključa, ki odklepa lisice. A je Davidu medtem uspelo prevesiti svojo gugalnico in je tudi prvi odklenil lisice, Suzana pa mu je bila tik za petami. V drugi fazi sta morala pobrati devet žogic svoje barve in jih zmetati v koš. Hitrejša je bila Suzana, ki je lahko začela z zadnjo fazo, v kateri je morala zgraditi leseni stolp. To ji je uspelo pred Davidom kljub poškodbi roke.

Močnejši David izenači rezultat

Dvobojevalca sta svoje moči merila v igri Bik, v kateri sta morala v petih minutah podreti bika nasprotne barve, nato pa zamenjati strani in sestaviti bika svoje barve. Davidu je uspelo porušiti vse kocke, Suzani ni uspelo porušiti treh in tudi pri sestavljanju je imela velike težave. Svojega bika je najprej uspelo sestaviti Davidu, s čimer je izenačil rezultat.

David z eno točko več do zmage v areni

Dvobojevalca sta se pomerila še v znanju, in sicer sta morala pravilno odgovoriti na sedem vprašanj. Suzana je bila sprva v vodstvu, nato je povedel David, nakar je Suzana znova izenačila. Tekmovalca sta bila v nadaljevanju izenačena vse do konca, ko je s pravilnim odgovorom na dodatno vprašanje zmago slavil David. David: "Ne grem še domov. Še vsaj en teden bom paral živce tem našim frajerjem v hiši."

'Po moje je boljše, da grem'

Suzana je povedala, da je vesela za Davida in tudi zase. Zaradi poraza ni bila žalostna, saj je na posestvu veliko dosegla. Suzana: "Po moje je boljše, da grem." Pojasnila je, da je preveč vsega, da so jo prizadeli odnosi s sotekmovalci. Težko se ji je bilo posloviti od Žana, ki mu je zaželela srečo, on pa ji je sporočil: "Vidimo se zunaj."

Na posestvo se vrne Luka Juren

Ko so bili tekmovalci v areni, je na posestvo prišel Luka Juren, ki je povedal: "Moram reči, da sem kar malo navdušen, da sem spet tukaj. Res sem pogrešal to posestvo." Povedal, je da je spremljal dogajanje: "Tako da so mi stvari kar jasne." Poleg novosti na posestvu je opazil, da so se spremenili tudi odnosi med tekmovalci. Hiška, ki so jo gradili dva tedna, je postala njegov dom, njegova naloga pa bo poročanje za Kmečki list.

Kmetija je na sporedu od ponedeljka do četrtka ob 21.15 na POP TV, vsako oddajo pa si lahko ogledate dan prej na VOYO.

Kmetija
Kmetija FOTO: POP TV
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
28. 11. 2023 10.55
po videnem, lahko vsakdo vsakega premaga, ker te igre spet niso toliko na spretnosti in moči, vsakdo lahko čez pride, če je iznajdljiv in dovolj hiter. Tudi Žana po moje lahko ena ženska vrže dol. Dela se močnega, obenem ga pa prpa daje, da ga ženska skine dol...
iskriv
28. 11. 2023 09.11
+2
Sem vsaj malo upal , da bo odšel veliki spletkar DAVID , ki vse druge obsoja spletkarstva , sam pa je pravi rovar .
SigmaP40
28. 11. 2023 08.54
+4
Mateja in Tim sta s svojimi izjavami in obnašanjem pravi poden od podna. Nuša in Patricija pa njuni dve slepi kuri. Alen in Franc pa probocnika za njune interese.
PegySue
28. 11. 2023 10.42
+2
Vsak taktizira in igra na svoj način. Pokvarjenega je ubrala samo Mateja,ker v tem uživa. Ostali po svojih zmožnostih. Tim ve,zakaj je tam,sama ga ne vidim kot poden,ampak kot navihanega mladeniča,ki v svet odraslih vstopa vedoželjno,odgovorno in nekoliko nagajivo. Zagotvo moj favorit. Patricijo si močno podcenil,če jo jemlješ kot slepo kuro. Daleč od slepe kure,brez zaledja in podpore katerega od klanov,je prilezla zelo daleč. Prav ona se na nikogar ni šlepala. Nuša je res malce vodljiva,vendar pridna in srčna,Alena ne razberem,se mi pa zdi,da ni toliko zaigran,kot mu nekateri želijo pripisati. Francu manjka odločnosti,vendar podobna kot Suzana,povsem neškodljiv. David in Žan,sta sodobna kmetovalca,ki sta prišla taktizirati in spletkariti. David na odkrit,Žan na prikrit način. Žan je zelo močen tekmec v vseh pogledih. Bi me na koncu kar presenetil,če ne bi postal zmagovalec letošnje kmetije.
Primož Rus
28. 11. 2023 08.52
+5
Brez komentarja.....Lahko rečem samo to,da če bi bil jest Mateja BI ME BILO pošteno SRAM,ko bi se vrnil domov in bi ljudje s prstom name kazal v stilu"lej,froca ma,v showu je pa tale počela,da niti sina ni vredna met".....David je pa tak egoist,da ga videt ne morem....Z Žanom se špilata "vsemogočne bogove"....a tud ti bogovi hitro padejo.....
sportko47
28. 11. 2023 09.52
+0
kaj bi napisal v primeru , da bi komentiral? samo to me zanima ...
Klasik
28. 11. 2023 08.24
+8
Najbolj negativna oseba je Mateja, sledi Tim, Nuša potuhnjen, Alen in Franc pa brez svojega mnenja. O Mateji samo negativno, ker je žalostno kako se obnaša za svoja leta in ker ima sina. Če ni prišla tekmovat, po kaj je sploh prišla?
inside1
28. 11. 2023 08.32
+5
ja včeraj po odzivu, se vidi njihov karakter. Mateja pokvarjena, Tim je pač glumac pa hinavi, da čim dlje pride, Nuša pa se vleče z pohlevnostjo na drug račun, verjetno ni nevarna nasprotnica.