Vreme
KMETIJA

Tamara je za Luko prava mačka, med fantaziranjem ga je odneslo

Velenje, 18.09.2023, 22:20 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Maja Pavlovič je klobuk glave družine namenila Tamari Talundžić, s katero se najbolj razume in ji najbolj zaupa. Nad postavno svetlolasko se navdušuje tudi novinar pod krinko Luka Juren, a v malce drugačnem smislu.

Klara se vrne na posestvo

Maja Pavlovič po prihodu iz arene ni bila navdušena. V kokošnjaku so namreč tekmovalce pričakale kokoši, ona pa se boji vsega, kar ima perje. Kmalu zatem se je vrnila tudi Klara Vodopivec, ki se je v areni onesvestila. Klara: "Vesela sem, da je z menoj vse v redu, pa da se vračam v mojo družino." Opazila pa je, da so tekmovalci bolj veseli od tekmovalk, s čimer je bila tudi zadovoljna. Družina v hiši se je po zmagi pri tedenski nalogi razveselila nagrade: pojedine in piva. Družina v hlevu je upala, da bodo nagrado delili, a tega niso dočakali. Izzivalci v šotoru pa so se nadvse zabavali, dobili so namreč 'televizor'.

Domen se jezi na Franca

Domen Ofak se je jezil na Franca Rajšpa, ki ga že ves teden prosi za hrano, poskrbel pa je samo za eno kosilo. Ko so za hrano prosili Alena Ploja, jim je ta takoj prinesel obrok. Domen: "Jaz sem neskončno hvaležen za to, ampak malo mi že dol pada, ker ne bi več prosjačil za hrano ... Danes se menja glava družine, pa upam, da bo bolje."

Maja za glavo določi Tamaro

Glavo družine v hlevu je morala določiti Maja. Izbrala je Tamaro Talundžić, s katero se najbolje razume in ji najbolj zaupa. Maja: "Spiva skupaj. Žličkava se." Tamara si je nadela klobuk in bila je vesela: "Zato ker smo jim pokvarili vse načrte." Marcel Verbič si tega ni želel, a je tudi dodal: "Priložnost si pa zasluži vsak. Mogoče bo pa celo še boljša kot vsi poprej." Klara pa je napovedala, da bodo ta teden na tapeti fantje.

'Beli, dolgi nohti'

Gospodarica Nada je napovedala, da je za družini pripravila zahtevno nalogo. Ko je zagledala Tamarine nohte, pa je komentirala: "Beli, dolgi nohti. Ne vem, če si bo glava družine upala sploh umazati roke." Luka pa si je sosedo pozorno ogledoval in se prepustil fantaziranju.

Družini bosta morali postaviti visoko stopničasto gredo, sestavljeno iz korit, in sicer v obliki rimske desetice. Izbrati bodo morali teren, ga poravnati, nato izdelati vsaka družina po osem korit, eno korito pa bo moralo biti skupno. Stopničasta greda mora biti visoka dva metra in 70 centimetrov, gospodarica bo ocenjevala videz, funkcionalnost in kvaliteto gradnje. Glavi sta morali pošteno razdeliti material in ker ima Tamarina družina manj delovnih rok, lahko glava na dnino povabi izzivalca, ki ga bodo morali plačati z dobrinami.

'Kristijan je slabo predal navodila tako kot vedno'

Ko se je Kristijan vrnil v hišo, so tekmovalci ugotavljali, da je pred njimi težka naloga. Ni se jim svitalo, kako bi morali stopničasto gredo sploh postaviti. Luka: "Kristijan je slabo predal navodila tako kot vedno. Nekaj govori, ampak tako ali tako se njemu še sanja ne, kako naj bi to izgledalo." Zato so šli raje počivat, kasneje pa je Kristijan taktiziral skupaj z dekleti, medtem ko so se ostali moški iz obeh družin poskušali uskladiti glede izvedbe. Luka je povedal, da poleg glave družine ne dela tudi David Peter Sekirnik.

Kristijan noče hraniti izzivalcev

Domen je šel na vrt nabrat krompir, za kar se je hitro izvedelo. Izzivalci so poskrbeli za ogenj v strehi, ker so povedali, da naj bi jim krompir dal Franc. Zaradi tega je Kristijan Kozole prekinil menjavo z njihovo družino, ki je ostala brez jajc, kruha in zelenjave. Kristijanu se namreč ne zdi prav, da izzivalci sploh dobivajo hrano, saj so ves čas v šotoru in nič ne delajo. Informacija pa je prišla na ušesa Domnu in nato še Anji Malešič, ki se je še isti dan soočila s Kristijanom. Slednji je vse zanikal, a je kasneje vse potrdil in se pohvalil, da lahko za nos vleče 20 ljudi hkrati.

Romeo in Julija

Žan Simonič in Suzana Bajrić sta posedala na meji med obema deloma posestva in klepetala o nalogah. Žanu pa so se po glavi podile druge misli: "Suzana je fajn punca, moram reči. Nič se je ne bi branil." Suzana: "Izgleda čisto ok fant, ampak mora se malo sprostiti, pa postati ne tako sramežljiv, da se lahko začneš konkretno pogovarjati." Ali se rojeva nova simpatija?

Spremljajte Kmetijo od ponedeljka do petka ob 21. uri na POP TV, vsako oddajo pa si lahko ogledate dan prej na VOYO

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.