Kmetija

Žan Simonič je veliki zmagovalec jubilejne desete sezone Kmetije

Ljubljana, 21. 12. 2023 21.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
K.A., Su.S.
Komentarji
18

Nuša Maloprav, Alen Ploj in Žan Simonič so troboj za zmago in denarno nagrado pričeli v popolni temi v velikem superfinalnim labirintu. Iz njega se je prvi prebil Žan in se povzpel na zmagovalni oder, bogatejši za 50.000 evrov

Alen in Nuša pogrešata Tima 

Alen Ploj se je že zjutraj učil Pratiko, ki bi lahko bila njegova največja ovira do zmage. Z Nušo Maloprav pa sta pogrešala Tima Novaka, ki je izpadel le dan prej, in superfinalistka je povedala, da bo dala vse od sebe, da zmaga vsaj en tekmovalec iz njunih koncev. Tekmovalci in porotniki so se nato lotili tedenske naloge, da bi razveselili gospodarico Nado. Tekmovalke so visoko gredo okrasile z rožami in nanjo zapisale lepo sporočilo: "Draga Nada! Radi vas imamo!"  

Na mladih svet stoji 

Gospodarica Nada ni bila ravnodušna, ko je še zadnjič stopila pred tekmovalce in porotnike. Povedala je, da je bila z njimi zelo zadovoljna, in ker so zanjo veliko naredili, jim je namenila majhne pozornosti. Vsi trije superfinalisti so dobili fotografije, Nadino vino in piškote. Klara Vodopivec se je v imenu vseh zahvalila za vse lepe trenutke, ki so jih preživeli skupaj. Nada je povedala, da bo visoka greda ostala za spomin na deseto sezono Kmetije. Prosila jih je, naj vse zamere pustijo na posestvu in naj odidejo kot prijatelji. Ko jo je Natalija Bratkovič vprašala, ali jim je uspelo dokazati, da na mladih svet stoji, je pritrdila. 

Obujanje spominov 

Pred areno so porotniki in superfinalisti še zadnjič sedli za mizo, da bi obujali spomine na pot, ki so jo prehodili na posestvu. Mateji Šereg bo najbolj v spominu ostalo druženje s tekmovalkami, Tamari Takundžić prvi uspeh pri tedenski nalogi in preoblikovanje družin. Suzana Bajrić je povedala, da ji je bilo težko vsak dan. Nuša je zacvetela, ko je prvič postala glava družine, dokazala se je v več dvobojih, tudi z boksarjem Marcelom Verbičem. Alen je povedal, da je kot glava družine deloval kot kapetan in poskušal čim bolj povezati ekipo. Pričakoval pa je, da bo kot športnik večkrat v areni. Natalija je o Žanu Simoniču povedala, da se je dokazal skoraj na vsakem področju, tudi ljubezenskem. Tekmovalec je poudaril, da vedno stremi k svojim ciljem, pri tem pa ne pokaže svoje ranljivosti in strahov. 

Za koga ali kaj se boste borili?

Superfinalisti so za konec povedali, za koga oziroma za kaj se bodo borili v zadnji areni sezone. Nuša je odgovorila, da se bo borila za vse, tako zase, kot za vse tekmovalke in celo Slovenijo žensk. Alen je razkril, da se bo boril za svojega psa in zaročenko, Žan pa zase, zato da se dokaže še v zadnji areni. 

'Vse se je začelo prav tukaj' 

Natalija je sredi arene pred finalno bitko za zmago povedala: "Vse se je začelo prav tukaj v tej areni. Na posestvo je na začetku stopilo 22 izjemnih tekmovalcev in tekmovalk. Skupaj smo preživeli neverjetnih 70 dni neusmiljneih bojev, trdega dela, solz in tudi smeha. Zdaj pa se ta veličastna zgodba zaključuje. V areni se bodo danes spopadli trije superfinalisti. Čas je, da izvemo, kdo bo zmagovalec ali zmagovalka jubilejne desete sezone Kmetije." 

Fokus, mirno, gas 

Žan je tik pred superfinalnim spopadom izjavil: "Dolgo sem čakal ta trenutek, da bo moja noga stopila v zadnjo superfinalno areno. Fokus je res najbolj, najbolj pomembna zadeva tukaj, vsaj, ko si v areni. Da te ne zmotijo stvari iz okolice, da se ne oziraš na svojega sotekmovalca. Mene osebno težko karkoli vrže iz tira, ker vidim samo eno, in to je zmaga." Alen: "Proti areni grem zelo mirno, motiviran, da pokažem, kaj znam, da nimam kaj izgubiti. Se mi zdi, da nisem v vlogi favorita. Lahko samo pridobim." Nuša: "Jaz si v glavi govorim: Nuša imaš to in samo gas." 

Začetek poti do zmage v labirintu in v popolni temi 

Natalija je superfinaliste pozdravila z napovedjo težkega troboja: "Upam, da ste si dobro pogledali labirint, ki je pred vami. Vaša pot do zmage se bo namreč danes začela v temi." V največjem izzivu sezone so se morali s prevezami čez oči znajti v velikem superfinalnem labirintu. V njem so morali poiskati tri vreče s koluti, ki so jih morali odkleniti vsak s svojim ključem. Superfinalistom so bile v pomoč oznake treh različnih oblik. 

Žan prvi iz labirinta in prvi na zmagovalni oder 

Najhitreje je po labirintu napredoval Žan, Nuša mu je bila sprva tik za petami, nato so se superfinalisti razkropili po celotnem labirintu. Prvi je svojo vrečo našel in osvobodil Žan, kmalu za njim Nuša. Alen je kot zadnji našel prvo vrečo. Nuša je v nadaljevanju postala bolj suverena in hitrejša, našla je že drugo vrečo. To je uspelo tudi Alenu, medtem ko je bil Žan tokrat zadnji, a je ugotovil, kako se mora orientirati. In res se je prvi dokopal do zadnje vreče in takrat si je lahko snel prevezo. Vrnil se je na sredino labirinta, kjer je vreče odvezal in začel kolute po dolgi mizi kotaliti v luknjo. Med njegovimi prvimi neuspešnimi poskusi se je Nuša dokopala do zadnje vreče. Tako se je lahko pridružila Žanu na odru. Pred tem je Žan v luknjo spravil prvi kolut, zato je Nuša pohitela z odvezovanjem vreč. Žan je bil uspešen tudi v drugo, nakar je Nuši uspelo v luknjo spraviti svoj prvi kolut. Žanu je nato uspelo s tretjim kolutom priti do noža, s katerim je prerezal debele vrvi in osvobodil lesene elemente. Iz njih je začel sestavljati rampo, med čimer je začela Suzana glasno navijati. Žan: "Ko slišim Suzano, da navija, da vriska, to me še bolj podžge, in ja, zdaj grem pa do konca." Ko je namestil še zadnjo desko, se je lahko po rampi povzpel na oder, kjer je razgrnil veliko zmagovalno zastavo in padel na kolena. Žan: "To! Zmaga je moja! Vse sem osvojil, vse borbe v areni, vse boje na trgu, vse boje za glavo družine, osvojil sem tudi Suzi. Suzana moja je res en talisman sreče. V bistvu odkar sva se spoznala na kmetiji, mi res, res prinaša srečo." Kot zmagovalec desete sezone Kmetije pa je osvojil tudi 50.000 evrov. 

Žan in Natalija vabita v Kmetijo 

Odprte so že prijave v novo sezono Kmetije. Žan je ob tem povedal: "Kmetija je zaključena, za mano je ena velika, velika življenjska izkušnja. Res malokdo si predstavlja, kako je to v Kmetiji. Dajte probati, če si upate. Ni lahko, ampak volja, fokus vas bosta pripeljala točno do sem, kjer sem zdaj jaz, in to je zmaga." 

Natalija pa vas vabi: "Zgodba desete jubilejne sezone Kmetije je napisana. Z vami smo bili 14 tednov in če ste kadarkoli v tem času vsaj enkrat pomislili na to, da bi se tudi sami preizkusili v resničnostnem šovu Kmetija, potem imate sedaj priložnost. Prijavite se, da vidite, ali ste prav vi tisti, na katerega čaka 50.000 evrov in laskavi naziv zmagovalec ali zmagovalka Kmetije 2024." 

Prijavi se v novo sezono Kmetije!

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.33

Se želite tudi vi preizkusiti v Kmetiji? Prijave za novo sezono so že odprte.

Prijavite se in se potegujte za naziv zmagovalec Kmetije 2024 ter 50.00 evrov.
22.33

Zmagovalcu so čestitali tudi njegovi nekdanji sotekmovalci.

"Pokazal je skozi celotno Kmetiji, da je kralj aren in to dokazal še v zadnji areni," mu je čestital Nejc, da si je zaslužil pa se je strinjal tudi Franc.
22.24

Žan je z zmago osvojil tudi 50.00 evrov.

"Kam boš peljal Suzano?" je po zmagi zanimalo Natalijo, Žan pa je obljubil, da nekam zagotovo.
22.23

Alen: 'Arena je bila težka, a pravična za vse tri'

"Vsaka čast Žanu in Nuši," je po porazu priznal Alen, ki ga je prva faza igre - labirint popolnoma zmedla. Kljub temu je prepričan, da je bila igra pravična za vse tri. "Žan, zasluženo si zmagal," je dodal.
22.23

Nase je ponosna tudi Nuša.

"Čestitam Žanu. Ponosna sem tudi nase, kaj vse sem tu doživela. Do konca sem prišla," je bila vesela kljub porazu v finalnem troboju edina ženska superfinalistka.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bitialinebiti
22. 12. 2023 11.31
+7
Legenda pravi, da Alen se dandanes isce tretjo vreco. 😂
Nebittokbrihtni
22. 12. 2023 10.56
+9
Matejina kisla faca ob zmagi zana neprecenljivo!
anjerd
22. 12. 2023 10.07
-2
Negledljivo, letos še posebej, kaki luzeri
tomahawk
22. 12. 2023 09.27
+7
Ja pa so mi res izbrisal moje mnenje da ni vredu da vemo zmagovslca že en mesec prej. In kaj je tu takega? Mogoce za vas bols da izboljšate naslednje oddaje.... jaoooo sam brište jaz bom pa pisal si bom cajt vzel res. Pol me pa blokirite pa zbrišem to. Kaj čes mnenja ne smes povedat pa ni blo nc zaljivega.... Ja danes ne smeš povedat karkol. Je svoboda
rogla
22. 12. 2023 09.22
-10
Tip s slabim značajem ...
Retros
22. 12. 2023 09.03
-7
Po komentarjih vidim da tole dejansko nekdo gleda. Res mi je žal za vas ljudje 🤦🙏🤣
Wookie55
22. 12. 2023 11.44
-1
Komentator aligator
22. 12. 2023 12.15
+2
Retros in wuki pohitita prijave za novo sezono že sprejemajo.
Bozji
22. 12. 2023 08.40
+3
Kar dobro se je treba prostituirat za 35 k eur po davku, ko s tabo zasluzijo velike vsote kreatorji …
nimamkaj
22. 12. 2023 11.31
PoldeVeliki
22. 12. 2023 08.20
+18
Zaslužena zmaga. Mateja pa ob zmagi Žana še vedno dolg nos neprecenljivo.
nimamkaj
22. 12. 2023 11.31
+0
Julijann
22. 12. 2023 08.17
+7
Kako lepo. Kot je lepo, da naš kmetijski minister " promovira" kmete in je daroval 200 tisočakov oddaji Masterchev, ki jo predvaja pop. Bravo Šarec, tako se to dela.
Buc90
21. 12. 2023 21.49
-3
Hvala gospodarici.Pa nisem gledala.
Anion6anion
21. 12. 2023 21.46
-3
Ena sama štala. Sreča da je konec. Kdaj bo na sporedu Šarcev vojaški šov?
Komentator aligator
21. 12. 2023 21.31
+19
Šok za Tamaro in Matejo
anabanana
21. 12. 2023 21.20
+9
Bitno, da je TIM izpadel, ker je zelo nesramen in misli da je car, na koncu pa je podlegel, super Tim, nissi za kmetijo🥴

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.