Kmetija

Žan je zadnji polfinalist sezone, Mateja mu je dala vetra

Velenje, 05. 12. 2023 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Žanu Simoniču je med dvobojem z Matejo Šereg še kako prav prišla prednost 70 sekund. Kot zadnji tekmovalec se je uvrstil v polfinalni teden, ob tem pa Mateji čestital za velik pogum. Tekmovalka se je, ponosna na svoj dosežek, vrnila v objem svojega sina.

Naloga ni opravljena, David za neuspeh krivi sotekmovalce

David Peter Sekirnik je bil ves polomljen zaradi dela na vrtu, a je bil odločen, da bo tedensko nalogo dokončal, pa čeprav sam. Želel je namreč končno slišati Nadine čestitke. Gospodarica pa je najprej poskusila ozimnico in se čudila olupljenim vloženim kumaram, tudi med okušanjem ni bila videti zadovoljna. Ko je prišla na vrt, je David poskušal preusmeriti njeno pozornost, a je takoj opazila, da se je vrt čez noč 'zmanjšal'. David ji ni povedal po pravici, kako je prišlo do tega, zato se je razjezila. Nada: "Od Davidovega popravnega izpita sem pričakovala več." Tedenska naloga ni bila opravljena, mora pa biti do njenega naslednjega obiska. David je za neuspeh krivil nedelo Tima Novaka, Žana Simoniča in Mateje Šereg. Dopisnik Kmečkega lista Luka Juren pa je komentiral, da David ne vidi, da je dejansko slab vodja.

Žan je zmagovalec dvoboja v moči

Po Nadinem odhodu je bil čas za enega najbolj pričakovanih spopadov sezone. Žan je kot drugi dvobojevalec za vrstni red določil moč, spretnost in znanje. V igri piramida moči sta morala z Matejo slediti vrvi in skozi vse ovire priti do lopate na drugi strani. Na označenem mestu sta morala nato izkopati vrečo s ključem. Žan je prvi prišel skozi ovire in začel kopati. Medtem se je kopanja lahko lotila tudi Mateja, a je Žan prvi našel ključ, ki je odklepal verigo, s katero so bile povezane gume. Osvobodil jih je in jih po velikosti postavil v stolp. Postal je zmagovalec prvega dvoboja, a Mateja ni vrgla puške v koruzo.

Žan izkoristi prednost in postane zmagovalec arene

Dvobojevalca sta se nato pomerila v igri hiša iz kart. Iz lesenih deščic sta morala zgraditi visok stolp, ki ga nista smela nasloniti na meter. Z njim sta morala doseči vrh metra ali v petih minutah postaviti višji stolp. Tekmovalca sta ubrala dva različna načina gradnje, Žan je postavil širše temelje, Mateja pa je tvegala več in je bila hitrejša od njega. Žan se je zato odločil, da bo izkoristil prednost, zaradi česar je Mateja morala počakati 70 sekund. A se mu je v tistem trenutku njegov stolp podrl, zato je moral začeti od začetka. Tokrat se je tudi on odločil za bolj tvegano, a hitrejšo pot. Mateja je po izteku časa lahko nadaljevala s postavljanjem, a je Žanu na koncu s tresočimi rokami le uspelo postaviti višji stolp. Kot zmagovalec arene se je kot zadnji tekmovalec uvrstil v polfinalni teden.

Mateja ponosna na svoj dosežek

Mateja je ob slovesu povedala, da se vse od video sporočila najdražjih veseli vrnitve k svojemu sinu. Mateja: "Vesela sem, da sem sama sebi dokazala to, v kar sem verjela ... in da mi ni veliko zmanjkalo do zmage." Patricija je bila žalostna, zavedala se je, da bo Žan velik zalogaj za vse ostale tekmovalce. Žan pa je povedal, da je Mateja dokazala svoj pogum, saj se ni bala pomeriti z njim.

Napoved dvoboja med Davidom in Timom ter prihoda porote

Za prednost v polfinalnem tednu se bosta pomerila David in Tim. V prvem delu se ne bosta borila sama, imela bosta pomočnika. Prednost bo zelo pomembna, saj je vezana na poroto, ki prihaja na posestvo.

Kmetija je na sporedu od ponedeljka do četrtka ob 21.15 na POP TV, vsako oddajo pa si lahko ogledate dan prej na VOYO.

Kmetija
Kmetija FOTO: POP TV

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SigmaP40
06. 12. 2023 11.08
+3
Zdaj pa sta Nuša in Patricija ostali brez moralne podpore. Tim želi da ga Mateja da za glavo obenem pa presrečen da je ispadla...
krokodil555
06. 12. 2023 09.00
+6
japajade a zato ona odhaja domov? ta sporočila na 24ur in Luka v kmetiji - še večji dolgčas od letošnje kmetije kjer je še bolj vidno, da produkcija vse vodi - celo to kaj naj povedo... Patricije ne morem več slišati - tam imam občutek da skoz bere z lista
inside1
06. 12. 2023 09.54
+10
ja popušila je, pa si noče priznati. pol pa kako da komaj čaka da gre k sinu... pa ja de, bi pa doma ostala.....
rogla
06. 12. 2023 09.00
-3
Žan najbolj neznačajen tip v tej skupini pozornosti željnih osebkov.
Klasik
06. 12. 2023 08.42
+11
To bi morali storiti že na začetku, Matejo poslat domov. Bravo Žan.
wilkins
06. 12. 2023 08.25
+9
Če bi Mateja zmagoslavno odšla iz arene neham spremljati odajo za zmeraj.
Tone Češmin
06. 12. 2023 08.22
+12
Mateja mu je dala vetra? No razen nakladanja ni bilo z njo nič 🤣🤣🤣

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.