Kmetija

Žan si je priboril prednost, glava družine je David

Velenje, 28. 11. 2023 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Žan Simonič si je v dvoboju proti Patriciji Virant priboril največjo prednost doslej. Odločiti se mora za prednost pri izbiri grešnega kozla ali drugega dvobojevalca. Suzana Bajrić pa je za novo glavo družine določila Davida Petra Sekirnika.

Žan premaga Patricijo in si pribori prednost

Glava družine Žan Simonič in zmagovalka dvoboja grešnih kozlov Patricija Virant sta se borila za največjo prednost doslej. Pomerila sta se v igri Odskočna deska, v kateri sta morala najprej steklenico z vodo po deski s pomočjo vrvi povleči k sebi, nato pa vodo zliti v vrč. To sta morala ponavljati, dokler nista vrča napolnila do konca. Žan je bil v prvem delu dvoboja veliko uspešnejši, medtem ko Patriciji sprva nikakor ni uspelo ujeti steklenice. Žan je tako prvi dotočil dovolj vode, da je prišel do ključa, ki je odpiral škatlo. V njej sta bila tablica in pisalo za kviz. Patricija je uspela ujeti drugo steklenico, ko je Žan že začel odgovarjati na vprašanja. Res pa mu na začetku ni šlo dobro in preden je nabral tri pravilne odgovore, je Patriciji uspelo priti do ključa in pravilno odgovoriti na prvo vprašanje. A je Žan z naslednjim vprašanjem le uspel osvojiti tretjo točko ter si priboril prednost. Nuša Maloprav: "Jaz sem zelo razočarana, da je zmagal Žan. In, ja, Žan nam zna kaj zakuhati."

Pestra dobrodošlica za Luko Jurena

Ko so se tekmovalci vrnili iz arene, so zagledali tablo z napisom Dopisništvo Kmečkega lista, v hiški pa so našli Luko Jurena. Nekdanji novinar pod krinko je povedal, da bo samo dopisnik, a je bil Žan kljub temu sumničav. Tekmovalci so namreč želeli izvedeti več, a jim Luka ni smel ničesar razkriti.

Lepa sporočila najdražjih 

Gospodarica Nada je tekmovalcem v video sporočilu povedala, da so jo zelo navdušili s tedensko nalogo: "Jaz vas bom pa navdušila še bolj. Pripravite robčke in uživajte." Ko je zagledal svojo drago, David Peter Sekirnik ni jokal, je pa jokala Nuša, ko je zagledala svojo psičko in najdražje. Nuša: "Srce mi bo razgnalo. Mislim, da bom vsak čas počila. Mislim, da me bo razgnalo tule po kmetiji." Kot začarana je bila tudi Patricija, ki ni mogla verjeti, kako zelo je zrastel njen sinko.

Franc Rajšp se je veselil 'čage' s svojimi prijatelji, raznežil pa se je, ko je videl starša. Tekmovalci so se zabavali ob sporočilu najdražjih Tima Novaka, lepa sporočila najdražjih Mateje Šereg pa so tekmovalko pahnili v stisko. Mateja: "Vse preveč pogrešam. Tudi Leon ni več tak vesel. Res bi rada šla domov."

Luka komentira tekmovalce

Luka je po svoji stari navadi brez dlake na jeziku komentiral tekmovalce. Zdelo se mu je, da se je najbolj spremenil Žan, ki je bil sprva tih in se ni izpostavljal, sedaj pa se je povsem spremenil, da bi se prikupil močnejšemu klanu. Glede Davida in Mateje je imel enako mnenje, in sicer da manipulirata s sotekmovalci. Luka: "Mateja je zdaj zelo osamljena. Prej je bila kot ena alfa samica, ki so ji vsi sledili, zdaj je pa kot en zapuščen volk, ki tava sam, cel lačen." David pa je komentiral, češ da Luke nekateri tekmovalci na začetku niti povohati niso želeli, sedaj pa se slinijo okoli njega. To je Luka tudi opazil, a ga je bolj zanimalo to, kdo je naslednja žrtev Davida in Žana.

Glava družine postane David

Suzana je v zadnjem sporočilu družini določila novo glavo. Pojasnila je, da ženske ne bo izbrala, saj da tekmovalke niso stopile skupaj. Izbrala je Davida. Suzana: "Glej, da me ne razočaraš, da narediš, kar sva se dogovorila." Nuša: "David je dobil takoj krila, ko je dobil klobuk na glavo. Se že šopiri po celem posestvu, zdaj bomo pa videli, kako dolgo bo nosil ta ponos." 

Oba klana sta se takoj zatem umaknila vsak na svoj konec posestva. Žan in David sta poskušala na svojo stran pridobiti Franca, Nuša je medtem povedala: "Glede na to, kako so se obnašali čez celoten potek igre, tak ne more biti zmagovalec Kmetije." Alen Ploj je omenil, da so bili člani nasprotnega klana ves čas prepričani v svojo zmago: "Jaz imam spoštovanje do vsakega. Oni ga nekako še niso izkazali. Mogoče pa se jim to enkrat vrne."

Težka tedenska naloga

Gospodarica Nada je Davidu predala navodila za novo tedensko nalogo. Prvi del je priprava ozimnice, in sicer morajo vložiti kumarice in rumene paprike. Pripraviti bodo morali tudi ajvar ter skuhati jagodno in slivovo marmelado. Nada bo ocenila okus in videz ozimnice, dodaten plus bo, če bodo poskrbeli še za dekoracijo. Pospraviti pa morajo tudi zalivalni sistem na vrtu, ga izprazniti in prekopati.

Dilema za Žana

Žan je bil postavljen pred dilemo. Z zmago proti Patriciji si je priboril prednost, odločiti pa se mora za prednost pri izbiri grešnega kozla ali prednost pri izboru drugega dvobojevalca. Iz pisma: "Dobro premisli. Si tik pred finalom."

Katero prednost bo izbral Žan?
Katero prednost bo izbral Žan? FOTO: POP TV

Kmetija je na sporedu od ponedeljka do četrtka ob 21.15 na POP TV, vsako oddajo pa si lahko ogledate dan prej na VOYO.

Kmetija
Kmetija FOTO: POP TV

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.