Kmetija

Žan Simonič z delavnostjo in osredotočenostjo do zmagovalnega odra

Velenje, 22. 12. 2023 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Žan Simonič se je na začetku svoje poti dokazoval predvsem z delavnostjo in spretnostmi. Kot močen konkurent je v nadaljevanju večkrat pristal v areni, kjer je navduševal z mirnostjo in osredotočenostjo. To ga je na koncu pripeljalo vse do zmagovalnega odra, domov pa odhaja bogatejši v več pogledih.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Žan Simonič z delavnostjo in osredotočenostjo do zmagovalnega odra
    01:43
    Iz 24UR: Žan Simonič z delavnostjo in osredotočenostjo do zmagovalnega odra
  • Žan se povzpne na zmagovalni oder in pade na kolena
    01:42
    Žan se povzpne na zmagovalni oder in pade na kolena

 

Žan Simonič si ni predstavljal, da bo ob koncu svoje poti v Kmetiji stal v superfinalni areni. Žan: "Moj cilj je bil, da ne izpadem prvi, kasneje je bil moj cilj, da pridem vsaj čez polovico." Na začetku se je dokazoval predvsem z delavnostjo in spretnostjo. Izkazoval se je denimo pri delu z lesom, ponosen je bil predvsem nad hiško, v kateri je bilo dopisništvo Kmečkega lista. Kot je povedal, je bil tudi sam presenečen nad tem, kaj vse zna in zmore.

Jubilejna sezona je sicer postregla s številnimi dvoboji, kot novost pa je produkcijska ekipa na posestvo pod krinko poslala dva novinarja Kmečkega lista, ki sta popestrila dogajanje. Tekmovalci, ki so prišli do finalne arene, so na posestvu preživeli okroglih 70 dni, od tega je več kot 20 dni deževalo.

Nov niz povsem drugačnih preizkušenj ga je doletel, ko so njegovi sotekmovalci ugotovili, da bi se bilo dobro znebiti močne konkurence. Dokazati se je moral v gozdu, na trgu in v areni. Kot je povedal, je bil njegov adut ta, da pred tekmovalci ni kazal strahu, zaradi njegove osredotočenosti in mirnosti pa so ga ti odkrito občudovali. Kot je povedal nekdanji profesionalni nogometaš, sedaj pa osebni trener Alen Ploj, je bil samozavesten in miren skozi celotno Kmetijo in v vseh dvobojih: "Tega še nisem videl pri nobenem športniku." Žan: "Fokus je res najbolj, najbolj pomembna zadeva tukaj, vsaj, ko si v areni. Da te ne zmotijo stvari iz okolice, da se ne oziraš na svojega sotekmovalca. Mene osebno težko kar koli vrže iz tira, ker vidim samo eno, in to je zmaga."

Takšna miselnost ga je pripeljala vse do superfinalne arene, ki je bila zanj neverjetna in nepričakovana preizkušnja. Svojih dveh nasprotnikov Alena in Nuše Maloprav ni podcenjeval, videl ju je kot močna nasprotnika, še posebej zato, ker o izidu bojev v areni lahko na koncu odloči tudi sreča. Tokrat je bila na njegovi strani, morda tudi po zaslugi njegovega 'talismana'. Kot je povedal ob zmagi: "Vse sem osvojil, vse borbe v areni, vse boje na trgu, vse boje za glavo družine, osvojil sem tudi Suzi. Suzana moja je res en talisman sreče. V bistvu, odkar sva se spoznala na kmetiji, mi res, res prinaša srečo."

Žan po izkušnji, ki je bila zanj nora, domov odhaja z življenjsko popotnico: "Stopi včasih korak nazaj, razmisli, kaj poveš, in zaupaj oziroma verjemi sam vase." Vsem, ki bi v prihodnje letu želeli biti na njegovem mestu, pa še sporoča: "Res malokdo si predstavlja, kako je to v Kmetiji. Dajte probati, če si upate. Ni lahko, ampak volja, fokus vas bosta pripeljala točno do sem, kjer sem zdaj jaz, in to je zmaga." 

Prijavi se v novo sezono Kmetije!
Prijavi se v novo sezono Kmetije! FOTO: POP TV

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Litlmen
24. 12. 2023 10.35
+2
Alen ha ha velik borec navadno skropucalo bodi dedec v areni
boss2
22. 12. 2023 21.40
+1
rogla
22. 12. 2023 17.20
-22
Samovšečen in slabega značaja.
Tone Češmin
22. 12. 2023 16.11
+28
Edini normalen tam.
jaka
22. 12. 2023 15.40
+28
Končno enkrat zmaga Zmagovalcu!!!
misterbin
22. 12. 2023 15.25
-13
Samo ,da se komu ,ki pišejo tu gor in pošiljajo neke ,čestitke ne odpelje in bo končal v Lj.Polje
SigmaP40
22. 12. 2023 15.13
+34
Žan =sd=super ded. In ne neki jokec Alen in neka samooklicana terminatorka Nuša. Zmago si je prislužil z delom in boji v areni. Ne z neko hinavščino, taktiziranjem oz. pomočjo neke čudne porote.
Litlmen
22. 12. 2023 14.36
+22
PoldeVeliki
22. 12. 2023 14.16
+46
Mateja pa v jok in na drevo.
Marck
22. 12. 2023 14.28
+36
Ja uboga reva tako se je trudla pa ji ni uspelo. Ni ji o vredno se tako obnašat in sramotit
andraa
22. 12. 2023 13.20
+17
z velikim veseljem pričakujemo nov šou

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.