13°C

Kdo so tekmovalci nove sezone Mali šef Slovenije?

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
AVTOR
A.R. /
V nedeljo, 7. marca, ob 17.50 na POP TV prihaja tretja sezona priljubljene otroške kuharske oddaje Mali šef Slovenije. Po izjemnem odzivu otrok po Sloveniji, ki so se množično prijavili k sodelovanju, smo imeli težko nalogo izbrati osem najboljših parov, ki so pokazali odlično kuharsko znanje.

Na POP TV prihaja tretja sezona oddaje Mali šef Slovenije.
Na POP TV prihaja tretja sezona oddaje Mali šef Slovenije.FOTO: POP TV

Letošnja žirantska ekipa ostaja enaka, a je v primerjavi s preteklimi leti bogatejša za dve Michelinovi zvezdici, ki krasita restavraciji žirantov Uroša Štefelina inJorga Zupana. Trio dopolnjuje Mojca Trnovec, ki se veseli nove sezone: "Med obema žirantoma sem kot sirček v toplem sendviču. Ko se dva petelinčka, vsak s svojo mišelinko strokovno poglabljata v tehniko in detajle pripravljenih otroških jedi, mi kot zaščitniški mami ne preostane drugega, da včasih s kakšnim aforizmom ali litanijami vrednot posežem vmes.

Za nobeno sezono ne morem reči, da so bili otroci boljši ali slabši, ampak enostavno so enkratni, posebni vsak po svoje. Vsi so zmagovalci že na štartu in jih z zelo težkim srcem pošlješ domov, saj so otroci mehki, nežni, ampak so me vsakič znova presenetili, da so tako hrabri in se hitro poberejo. To jim zavidam. Tega nam odraslih manjka. Da zberejo pogum in se prijavijo, je šele začetek njihovega malega šefa, saj z vstopom v oddajo pridejo tudi nova znanja in napori. Dejansko postanejo ne samo mali šefi, ampak na neki način že mali podjetniki. Kakšne vizije in želje imajo izdelane že v svojih glavah, je nekaj, kar težko verjameš, da je to otrok v 5. ali 6. razredu."

Da bo vse teklo kot namazano in ker je tak po navadi tudi njegov jezik, bo otroke tudi letos bodril in jim brisal solze sreče največji prijatelj otrok – Sašo Stare!

Kdo so otroci, ki se bodo pomerili med seboj, in od kod prihajajo? Kateri šoli bodo priborili najvišje donacije Mercatorja?

Jan Janežič in Kristian Tomasović
Jan Janežič in Kristian TomasovićFOTO: POP TV

 

OŠ VALENTINA VODNIKA, LJUBLJANA
Jan Janežič & Kristian Tomasović

Jan in Kristian obiskujeta sedmi razred in sta najboljša prijatelja. Skupaj tudi zelo zavzeto trenirata nogomet. Kristian obožuje kitajsko hrano, Jan pa mamino lazanjo. Jan se najraje posladka s palačinkami, Kristian pa s suflejem. Jan najraje posluša pesmi, ki jih prepeva Challe Salle, Kristian pa je velik oboževalec Draka. Janova najljubša pesem je Paris, Kristianova pa Dubai. Prava mala svetovljana!

Gabriel Feguš in Emanuel Feguš
Gabriel Feguš in Emanuel FegušFOTO: POP TV

OŠ VIDEM, PODRUŽNICA LESKOVEC
Gabriel & Emanuel Feguš

Gabriel in Emanuel sta brata, Gabriel je star 12 let in je eno leto starejši od Emanuela. Oba rada spremljata oddaje o kuhanju, še posebej MasterChef Slovenija. Gabrielov vzornik je Luka Jezeršek, Emanuelov pa Bine Volčič. Skupaj čez teden največkrat kuhata za svojo družino. Obožujeta meso, branje knjig pa malo manj. V prostem času rada smučata in kolesarita, rada imata glasbo, naravo in živali. Eden igra kitaro, drugi pa harmoniko. Skupaj tvorita res krasen duet tudi v kuhinji!

Živa Rebolj in Zarja Eržen
Živa Rebolj in Zarja ErženFOTO: POP TV

OŠ MATIJE VALJAVCA, PODRUŽNICA JEZERSKO
Živa Rebolj & Zarja Eržen

Zarja obiskuje 4. razred, Živa pa že petega. Druži ju predvsem ljubezen do gimnastike, ki ju obe trenirata, pa seveda ljubezen do kuhanja. Obe najraje skuhata rižoto. Živa najraje je špagete, ne mara pa brokolija. Zarja obožuje mango in pečenega piščanca, ne mara pa bučk in pehtrana.
Pri Zarji vsako soboto jedo palačinke, Živina družina pa po skrivnem družinskem receptu pripravlja štrudelj. Obe imata za domačo žival hrčka, Živa pa še zajca.

Janez Zibelnik in Žan Kern
Janez Zibelnik in Žan KernFOTO: POP TV

OŠ MATIJE VALJAVCA, PREDDVOR
Janez Zibelnik & Žan Kern

Za Janeza in Žana bi lahko rekli, da imata prijateljstvo v krvi. Najboljša prijatelja sta bila že njuna očeta in prav tako njuna stara očeta. Skupaj kuhata, se družita čez vikende in skupaj dopustujeta. Oba imata svojega kužka, rada kuhata, igrata nogomet in popravljata traktorje. 
Žan pravi, da bo kmet, ko bo velik. Janez si želi postati pravi kuhar in imeti svojo gostilno.

Agata Čepelnik in Neja Frelih Oblak
Agata Čepelnik in Neja Frelih OblakFOTO: POP TV

OŠ IVANA GROHARJA, ŠKOFJA LOKA
Neja Frelih Oblak & Agata Čepelnik

Neja in Agata obiskujeta peti razred. Radi kuhata skupaj, a se tudi velikokrat spreta. In ravno tolikokrat tudi pobotata. Kot pravi Neja: "Nama kaj drugega tudi ne preostane!"
Obe sta nad kuhanjem navdušili njuni mamici, ki sta tudi odlični kuharici. Agata najraje pripravlja mafine, Neja pa zelenjavno pito pa starem družinskem receptu. Obožujeta domače živali, radi pa imata tudi poletje, ker se takrat lahko kopata v morju, jezeru ali reki.

Živa Esih in Inja Slatinšek
Živa Esih in Inja SlatinšekFOTO: POP TV

OŠ MPT, VELENJE
Inja Slatinšek & Živa Esih

Inja in Živa sta pravi popotnici. Prepotovali sta že velik del Evrope in komaj čakata, da spet spakirata kovčke. Sta najboljši prijateljici, poznata se še iz vozička, sta tudi sosedi in sošolki.  Družijo ju skupni hobiji, obe sta tabornici, obožujeta Harryja Potterja, igrata klavir in veliko kuhata. Med kuhanjem se noro zabavata, sploh kadar sta sami doma.

Miha Horvat in Vika Magdič
Miha Horvat in Vika MagdičFOTO: POP TV

OŠ TURNIŠČE, TURNIŠČE
Miha Horvat & Vika Magdič

Vika obiskuje deveti razred, Miha pa osmega. Skupaj sta se prijavila v oddajo Mali šef Slovenije in od takrat se veliko družita, skupaj kuhata in skupaj pojeta. Ne nujno sočasno. Miha igra na kitaro ter poje v dveh pevskih zborih. Vika pa rada riše, slika in se ukvarja s fotografijo. Sta odličen tandem, večkrat se spreta, se pobotata, Miha si dovoli umetniško svobodo na kuhinjskem pultu, Vika pa potem za njim vse pospravi.

Aljaž Juntes in Katarina Krajnc
Aljaž Juntes in Katarina KrajncFOTO: POP TV

OŠ MARIJE VERE, KAMNIK
Aljaž Juntes & Katarina Krajnc

Aljaž in Katarina sta res prikupen kuharski par. Tako drugačna, a tako velika prijatelja. Živita v istem kraju, v istem bloku in se poznata že dolgo. Aljaž je povabil Katarino, da bi z njim sodelovala v Malem šefu Slovenije, in Katarina je njegovo povabilo z veseljem sprejela. Aljaž obožuje nutelo na žlico, Katarina pa palačinke za zajtrk. Kam bi prišli brez sladkorja? Nikamor!

Še več zanimivosti o naših letošnjih malih velikih kuharjih lahko izveste TUKAJ.OddajeMalega šefa Slovenijesi boste lahko en dan vnaprej pogledali naVOYO.