Mali šef Slovenije

Mali šef Slovenije: Emo in Ulo sladki ravioli ponesli v polfinale

Ljubljana, 10. 03. 2024 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Začela se je že šesta sezona šova Mali šef Slovenije in v kuharskih spretnostih sta se pomerila prva kuharska para – Ema in Ula ter Nika in Cataleya. Sladka veganska jed, ki je morala biti videti kot slana, ni bila lahek izziv, a oba para sta ga opravila z odliko. Vseeno pa so sladki ravioli Eme in Ule premagali sladke "mesne kroglice" Nike in Cataleye.

V kuharskem znanju sta se pomerila para iz OŠ Polzela in OŠ Ivana Babiča - Jagra Marezige. Ula in Ema iz OŠ Polzela sta 11-letnici, ki sta hkrati tudi najboljši prijateljici. Navdušeni kuharici priznavata, da sta pri hrani precej izbirčni, Ema pa je še alergična na mleko, mlečne izdelke, arašide, oreščke, breskve in kivije. Zgovorni Nika in Cataleya iz OŠ Ivana Babiča - Jagra Marezige sta prav tako najboljši prijateljici, stari  let in pol in 10 let, ki se veliko smejeta in zabavata. Tremo premagujeta kar s pačenjem, med kuharskim tekmovanjem pa se želita predvsem zabavati. 

Žiranti predstavili prvi izziv 

Tudi to sezono so v čevlje žirantov stopili stari znanci oddaje – Jorg Zupan, Mojca Trnovec in Gregor Jager. Jorg je razkril, da bodo pri izzivih tokrat ubrali nekoliko drugačen vrstni red – začeli bodo s sladico. "Ampak ne s klasično. Izgledati mora kot slana jed," je dodal Gregor. Žiranti so nalogo še dodatno otežili, saj so malim kuharjem naložili še dodatno nalogo, in sicer, da mora biti sladica veganska.  

Sašo poskusil lazanjo, ki je bila v resnici sladica.
Sašo poskusil lazanjo, ki je bila v resnici sladica. FOTO: POP TV

Oba para sta se zagnala v trgovino in dekleta so hitela nabirati prave sestavine. Pri tem so morale biti male šefinje previdne, da so izbrale le sestavine rastlinskega izvora. Čeprav se zdi na prvi pogled preprosta, je bila naloga v  prvi oddaji v resnici zahtevna. "Če smo prej kuhali klasično, se moramo zdaj naučiti uporabljati te sestavine, drugačna živila – in se moramo naučiti drugače kuhati," je pojasnil Jorg.  

Ema in Ula sta se odločili pripraviti raviole z nadevom iz čokolade in čičerike ter mangovo omako. Nika in Cataleya sta se odločili za pripravo čuftov iz suhega sadja s sadno omako ter pireja iz riževega mleka, koruzne moke in vaniljevega pudinga.  

Ula in Ema med pripravo krožnika
Ula in Ema med pripravo krožnika FOTO: POP TV

Vmesni izziv prinese nekaj zmede 

Oba para sta bila sredi priprave jedi, ko je zazvonila sirena. Cataleya in Ula sta stekli k pultu. Najprej sta morali vreči kocko tako, da se je pokazala šestica, nato pa z debelimi kuharskimi rokavicami odrezati vrstico čokolade z nožem. Po opravljenem izzivu sta se lahko vrnili h kuhinjskemu pultu in nadaljevali kuhanje. Prva je izziv uspešno opravila Cataleya, Uli pa ni in ni šlo. Ko je nalogo le uspešno opravila še Ula in se vrnila v kuhinjo, je znova zazvonilo. Tokrat sta izziv opravljali Nika in Ema. Ko sta se vrnili h kuhanju, je bila Ema nekoliko zmedena, a se jima je z Ulo uspelo zbrati. Nika in Cataleya sta bili svojo bitko ... 

VIDEO: Težave v kuhinji ... 18:52 (Kaj se kaj topi?)19:51 (samo zabrisala to testo) 

Jorg je bil navdušen, ko je videl, da sta Cataleya in Nika sproti čistili pult za sabo, imeli vse pod nadzorom in umirjeno končevali. Pri Emi in Uli je bilo nekoliko bolj stresno. Nika in Cataleya sta zložili hrano na krožnik še pred iztekom časa. Cataleya: "Sem pogledala, ko sta bili Ula in Ema panični proti koncu in me je bilo strah, da ne bosta opravili." 30 sekund pred koncem sta se še prerekali, nato pa jima je v zadnjem hipu le uspelo. 

Nika in Cataleya v akciji
Nika in Cataleya v akciji FOTO: POP TV

Kdo bo prvi polfinalist? 

Žiranti so poskusili prve krožnike letošnjih malih šefov. Pri Uli in Emi je žirante nekoliko zmotil umazan pult, ob prvem grižljaju pa se je razpoloženje hitro izboljšalo. "Uau," je bil kratek Jorg, ko je okusil raviol. Z Gregorjem sta nato ugotavljala, da pri omaki nekaj vendarle manjka. Nadev  v raviolu se je žirantom zdel odličen. Mojca je bila navdušena nad vonjem celotne jedi in postavitvijo. "Elegantna, mehka, nežna sladica," je opisala Mojca. 

Krožnik, ki sta ga pripravili Ula in Ema
Krožnik, ki sta ga pripravili Ula in Ema FOTO: POP TV

Nad pultom Nike in Cataleye so bili žiranti navdušeni, saj je bilo vse pospravljeno. Čufti so se jim zdeli na pogled, kot bi bili mesni, prav tako se jim je zdela omaka podobna paradižnikovi. Le pire je bil preveč tekoč. Pohvalili so okus kroglice, prav tako omake, ki je dodala kislino. "Kremo, ko jo samo probaš, si lahko razočaran, ko pa daš vse skupaj, je pa zakon," je pokomentirala Mojca. "Zelo dobra kombinacija," je dodal Gregor. Navdušen je bil tudi Jorg, le pri omaki mu je nekaj znova manjkalo ...  

Žiranti so morali sprejeti odločitev in paroma so podelili ocene. 

Krožnik, ki sta ga pripravili Nika in Cataleya
Krožnik, ki sta ga pripravili Nika in Cataleya FOTO: POP TV

Ocene: 

Ema in Ula: Mojca 5, Gregor 5, Jorg 4 – skupaj 14 zvezdic. 

Nika in Cataleya: Mojca 4, Gregor 5, Jorg 4 – skupaj 13 zvezdic.  

Prvi polfinalistki sta postali Ula in Ema. 

Prvi polfinalistki Ula in Ema
Prvi polfinalistki Ula in Ema FOTO: POP TV

Oddajte svoj glas in pomagajte razdeliti 30.000 evrov.

Spremljajte oddajo Mali šef Slovenije na POP TV in glasujte! 

Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef na računu prejmete kodo za glasovanje. Z njo na malisef.mercator.si glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. 

Šolarji, ki tekmujejo v oddaji Mali šef Slovenije, bodo s prvimi tremi mesti, ki jih določi žirija, svojim šolam prinesli zmagovalne donacije, preostale šole, ki tekmujejo v oddaji, pa so odvisne od vaših glasov. Zato glasujte in pomagajte mednje razdeliti skupaj 30.000 evrov. 

Še več zanimivosti o naših letošnjih malih velikih kuharjih lahko izveste TUKAJ. Oddaje Mali šef Slovenije si lahko en dan vnaprej ogledate na VOYO

Glasovanje poteka od 11. 3. 2024 do 13. 5. 2024. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.