Mali šef tekmovalci

Lana Osterman Limovšek in Ronja Druškovič Kavšek

Ljubljana, 26. 02. 2024 05.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lana in Ronja nista najboljši prijateljici, ampak sta se odločili, da se bosta skupaj prijavili. Lana je srečo poskusila že lansko sezono, vendar ji ni uspelo, saj ni imela prave partnerke.

Lana Osterman Limovšek in Ronja Druškovič Kavšek
Lana Osterman Limovšek in Ronja Druškovič Kavšek FOTO: POP TV

Lana in Ronja prihajata iz Domžal. Povezuje ju ljubezen do kuhanja, sicer pa priznavata, da nista najboljši prijateljici. Lana je že lani poskušala srečo pri Malem šefu, a pravi, da ji ni uspelo, ker ni imela prave partnerke. Letos bosta z Ronjo poskušali priti čim dlje. 

Ronjo, ki ima še 3 brate in 2 sestri, s katerimi radi gledajo filme in se sladkajo z mafini, sta nad kuhanjem navdušili mama in sestra Hana. Obožuje hamburgerje, najbolj zahtevna jed, ki se je je lotila, pa je ramen. Njena kuharska vzornica je Ana Roš. Ronja rada tudi poje, igra violino in plava, je zaščitnica živali in ko odraste, želi pomagati zapuščenim živalim.

Lana je oboževalka oddaje Mali šef Slovenije in prav oddaja jo je navdušila, da se je lotila učenja kuhanja. Dekle, ki je sicer alergično na jagode in maline, si v oddaji želi navdušiti žirijo, predvsem Mojco. Obožuje Joker out in s želii, da bi nekoč lahko spoznala pevca Bojana.

Osnovna šola Domžale 

Osnovna šola Domžale ima bogato zgodovino, ki sega v leto 1958, leta 2017 pa je postala popolna devetletka. Letos je vpisanih 932 učencev. Cilj šole je zagotavljanje kakovostnega izobraževanja otrokom v lokalni skupnosti. Vključeni so v številne mednarodne projekte, nosijo pa tudi naziv Ekošole, ob čemer se zavezujejo k delovanju za ohranjanje narave in hotenju za spreminjanje v skladu s sonaravnim razvojem kraja, občine in države. Pozneje so se priključili  še sorodnemu projektu Planetu Zemlja prijazna šola.

Osnovna šola Domžale
Osnovna šola Domžale FOTO: arhiv šole

Spodbujajo dobrodelnost, bralno značko, nagrade v regijskem in mednarodnem okviru pobirajo na praktično vsakem področju. Še posebej so ponosni na skupino Sovice, ki je uspešna v evropskem merilu. Petnajst let uspešno deluje debatni klub, vsa leta ekipno in posamično beležijo odlične dosežke, večkrat so bili tudi državni prvaki.

Učenci imajo možnost razvijanja svojih interesov in talentov v številnih šolskih in izvenšolskih dejavnostih ter v bogatem nadstandardnem programu.

Denar, zbran prek oddaje, bi potrošili za opremo učilnic, posodobitev gospodinjske učilnice z belo tehniko ali za dodatno opremo. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.