Mali šef tekmovalci

Lavina Vasiljevič in Ema Škerjanec

Ljubljana, 26. 02. 2024 05.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zelo glasni in energični punci, najboljši prijateljici, sošolki in zaveznici. Ema je sanjala, da je šla na Masterchefa, sedaj je na Malem šefu, pobudnica za prijavo pa je bila Lavina. Obe sta artikulirani, zelo zgovorni, Ema govori zelo hitro, obe sta energični in navihani. Obe prihajata iz Ljubljane.

Lavina Vasiljevič in Ema Škerjanec
Lavina Vasiljevič in Ema Škerjanec FOTO: POP TV

Energični deklici sta najboljši prijateljici, sošolki in zaveznici. Čeprav je bila pobudnica za prijavo Lavina, je tudi Ema hrepenela po tem – sanjalo se ji je namreč že, da je nastopila v Masterchefu. 

Emina najljubša sestavina je peteršilj, ne mara pa koriandra. Lavina je bolj domača v sladicah in jih tudi rada pripravlja. Obe sicer pravita, da sta glede hrane kar izbirčni. 

Lavina trenira balet, tenis in kotalkanje, Ema pa igra golf in si želi nekoč postati zobozdravnica. Veselita se že, da bosta lahko v oddaji pokazali, kaj znata v kuhinji.

Osnovna šola Trnovo Ljubljana 

Pravijo, da so šola srčnih vrednot in odličnosti za zagotavljanje enakovrednih možnosti učencev in učiteljev v naši državi, Evropi in po svetu. Njihovo poslanstvo je omogočiti vsakemu posamezniku optimalni razvoj v močno, samozavestno, izobraženo osebnost, ki se bo zmožna odzvati na izzive sodobnega časa. Vrednote OŠ Trnovo so srčnost, znanje, odgovornost, ustvarjalnost in varnost.

Osnovna šola Trnovo Ljubljana
Osnovna šola Trnovo Ljubljana FOTO: arhiv šole

Danes je OŠ Trnovo sodobna mestna šola z 90 zaposlenimi, ki jo obiskuje 700 učencev. V pouk uvajajo sodobne metode poučevanja, ki jih nenehno nadgrajujejo tudi z uporabo sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije. Vključevali so se v evropske projekte Comenius, myEurope in European Schoolnet. 

Veliko pozornosti na šoli namenjajo poučevanju tujih jezikov in razvijanju kompetenc učiteljev in učencev. Kot edina osnovna šola v Sloveniji so sodelovali v razvojnih projektih ZRSS Obogateno učenje tujih jezikov in Sporazumevanje v tujih jezikih, bili so prva šola, ki močno podpira inkluzijo otrok s posebnimi potrebami in je všolala otroke z Downovim sindromom. Hkrati so tudi prva šola v Sloveniji z interaktivno tablo v učilnici. 

Na OŠ Trnovo podpirajo vse projekte, ki učencem omogočajo kakovosten osebnostni razvoj in pridobivanje različnih znanj ter veščin. Z zmago v oddaji Mali šef Slovenije bi kupili opremo za gospodinjsko učilnico, opremili šolsko avlo ali kupili knjižna gradiva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.