Mali šef tekmovalci

Mark Božiček in Mark Vidrih Kolar

Ljubljana, 26. 02. 2024 05.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mark in Mark sta prijatelja, ki sprva to nista bila. Mark Božiček se je preselil v Ljubljano s Primorske pred dvema letoma. Ker sta želela imeti istega prijatelja, se nista marala. A na koncu sta se tudi ona dva spoprijateljila in zdaj sta skupaj v Malem šefu.

Mark Božiček in Mark Vidrih Kolar
Mark Božiček in Mark Vidrih Kolar FOTO: POP TV

Mark in Mark sta prijatelja, ki se nekoč nista najlepše gledala. Mark Božiček se je pred dvema letoma preselil v Ljubljano s Primorske in oba sta se borila za istega prijatelja. Kasneje so se spoprijateljili vsi trije, Mark in Mark pa sta se skupaj prijavila na Malega šefa.

Mark Vidrih zase pravi, da veliko pričakuje od sebe, pogosto ne verjame vase in je zelo samokritičen. Poleg tega, da rad kuha, tudi čara, sablja, igra v dramskem krožku in na radijskih igrah. Mark Božiček igra šah, plava, kolesari. 

Mark V. kuha vsak dan za celo družino, kuha pa tudi za psa in mu peče pasje piškote. Nekoč je sanja, da bi imel pasjo pekarno, zdaj pa si želi restavracije za suši. Njegov idol je Jurij Zrnec iz serije Ja, chef!

Mark B. tudi vsak dan kuha in prav tako si želi, da bi imel svojo restavracijo, a bolj kot hobi, sicer pa si želi postati kirurg. Kot pravi, je svoj kuharski talent podedoval po prababici, ki je bila zelo dobra kuharica. Ker je mama Ukrajinka ima rad tudi ruske in ukrajinske jedi. Najraje peče meso.

Osnovna šola Prule
Osnovna šola Prule FOTO: arhiv šole

Osnovna šola Prule

OŠ Prule je šola z dolgoletno tradicijo, ki deluje že od daljnega leta 1911. Poleg vzgojnih in izobraževalnih temeljev šola namenja posebno pozornost umetniškemu in izraznemu delu učencev. Kakovostne prireditve popestrijo nastopi odličnih pevskih zborov in vokalne skupine. Šola se ponaša z lastno galerijo, v kateri potekajo pouk likovne umetnosti, različne delavnice, likovna kolonija, obenem pa so v njej postavljene različne razstave – tako učencev kot uveljavljenih umetnikov. 

Učenci razvijajo svojo kreativnost tudi na malem odru, ki je v gledališki oder preoblikovana nekdanja učilnica.  Posebna pozornost je namenjena učencem z učnimi in vzgojnimi težavami ter učencem priseljencem. V zadnjih letih pa se sistematično več posveča nadarjenim učencem. 

Med izvedenimi dejavnostmi izpostavljajo Masterchef prijateljstva, prirejena po TV-oddaji MasterChef. Učenci so v trgovini med danimi sestavinami morali poiskati tri sestavine prijateljstva in zapisati recept prijateljstva. Želijo si, da učenci OŠ Prule vedo, da lahko sledijo svojim sanjam, vendar so za dosego cilja potrebni znanje, vložen trud, ustvarjalnost, sodelovanje, soočanje s problemi in iskanje kreativnih rešitev. 

Z denarjem bi kupili krožnike in lončke iz arcopala, morda bi naredili sobo pobega ali kupili rekvizite za fotografsko-snemalni krožek. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.