Mali šef tekmovalci

Nika Grbec in Cataleya Španič Košir

Ljubljana, 26. 02. 2024 05.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prijateljici Nika in Cataleya prihajata z Obale, stari sta 9,5 in 10 let in sta prav sončno igrivi. Sta simpatični, živahni, glasni, zelo zgovorni in veliko se smejita. Pred kamero delujeta sproščeno, nimata treme, zdi se, da v pozornosti celo uživata.

Nika Grbec in Cataleya Španič Košir
Nika Grbec in Cataleya Španič Košir FOTO: POP TV

Nika in Cataleya sta prijateljici, stari 9,5 in 10 let, ki prihajata z Obale. Živahni, zelo zgovorni in nasmejani deklici se kamere prav nič ne bojita. V oddaji si želita navdušiti predvsem žiranta Jorga, za katerega Cataleya pravi, da ji "deluje kul in ima dobre tatuje".

Cataleya ima rada raznovrstno hrano in pravi, da vedno da hrani priložnost; rada okuša različno hrano in če ji ni dobro, pač ne poje. Njena kuharska partnerka in prijateljica Nika je malenkost mlajša, skupaj pa preživita veliko časa. Obe radi pojeta in skupaj tudi plešeta. 

Najboljši prijateljici in sošolki bi v Malem šefu radi dokazali, da znata dobro kuhati, kljub temu, da sta še majhni.

Osnovna šola Merezige

Osnovna šola ima v Marezigah že dolgo tradicijo. Stara šolska stavba je bila v Marezigah zgrajena že leta 1899, s poukom v njej pa so začeli leta 1900. Trenutno jo obiskuje 275 učencev.  

Osnovna šola Merezige
Osnovna šola Merezige FOTO: arhiv šole

Projekti Mali šef Slovenije prav gotovo prispevajo k ozaveščanju o pomenu zdravega prehranjevanja in uspešnejšemu učenju za življenje. Zavedajo se, da imajo mediji danes velik vpliv na otroke in mladostnike. Oddaja, kot je Mali šef Slovenije, poudarja pomen priprave sveže, kakovostne in lokalne hrane ter ima velik vpliv pri oblikovanju otrokovega zavedanja o pomenu zdrave in uravnotežene prehrane. Na šoli se trudijo vključevati čim večji delež bio in eko živil lokalnih dobaviteljev, predvsem pa si želijo ponuditi več rib.

Že vrsto let so vključeni v projekt Šolska shema, preko katerega enkrat tedensko učencem poleg šolskih obrokov ponujajo sadje in zelenjavo ter bio mleko ali mlečne izdelke brez dodanega okusa in sladkorja, in sicer med odmori po malici. 

Na pobudo učencev se vsako leto udeležujejo tekmovanja za Zlato kuhalnico. Povezani so z enoto Rdečega križa in sodelujejo pri akciji Hladilnik toplega srca. Če bi zmagali, bi denar namenili za prenovo gospodinjske učilnice, učilnice na prostem ali urejanje multisenzorne sobe. 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.