Mali šef Slovenije

'Otroci se morajo navaditi, da jim kdaj kaj spodleti'

Ljubljana, 03. 04. 2020 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Nadja Jurca
Komentarji
3

V prvih štirih oddajah so se štirje pari uvrstili neposredno v polfinale in ostali sta še dve prosti mesti. Na predzadnji stolček sta sedla Domen in Izidor, a šlo je za las.

Mali šef - 5. oddaja
Mali šef - 5. oddaja FOTO: POP TV
Naslednja oddaja Mali šef Slovenije bo na sporedu v soboto, 11. aprila ob 20. uri!

Zamujene oddaje si lahko ogledate na VOYO.SI

Peto polfinalno mesto sta osvojila Domen in Izidor z OŠ Planina pri Sevnici. Alen in Sebastjan z OŠ Preserje pri Radomljah sta se morala tako po tokratnem kuhanju posloviti od šova. "Je težko, a otroci so se na začetku zavedali, da je to tekma," meni Mojca, Uroš pa je dodal, da še ena priložnost niti približno ne pomeni, da imajo otroci v tej in naslednji oddaji 'popravca', kakor je ta krog šova nekoliko v šali poimenoval Sašo Stare. V obeh oddajah se bodo namreč pomerili 'poraženci' prvega kroga kuharskih dvobojev. "Prvi krog so dobro skuhali in so bile zelo majhne razlike. Mislim, da bo tokrat vidna velika nadgradnja ... Mislim, da ne bo velikih razlik, ampak bo dobro!" je bil že ob začetku oddaje optimističen Uroš. "Otroci se morajo navaditi, da jim kdaj kaj spodleti. Na napakah se največ naučimo," je še pristavil Jorg.

Prvi izziv: 'A obvladaš?!'

Tokratni prvi izziv je bil pripraviti narezek, ki naj bi bil čim bolj podoben 'spektakularnemu narezku', ki se je skrival pod škatlo. Oba para sta spretno zlagala salame in sire. Izidor in Domen sta imela težavo, ker sta imela le en nož. Alen in Sebastjan sta se med seboj nekoliko prerekala, saj se je Alenu Sebastjan zdel prepočasen in nenatančen. Na koncu jima je težave delala še zaseka, ki je nikakor nista mogla stresti iz posodice. Čas se je iztekel. Žiranti so pohvalili oba narezka, a sta vseeno vse skupaj nekoliko lepše zložila Izidor in Domen. V izzivu sta zmagala in pridobila prednost – pomoč žiranta v naslednjem, glavnem izzivu. Mojca je pred začetkom glavnega izziva svetovala Alenu in Sebastjanu, naj v prihodnje malce manj govorita. "Kdor veliko govori, malo naredi," jima je položila na srce.

Glavni izziv: 'Najboljši krožnik'

Domen in Izidor sta se razveselila osvojene prednosti in se odločila, da tokrat pomoči ne bosta izpustila, kot sta to storila v prejšnjem kuharskem dvoboju. Ko sta morala povedati, kdo naj jima priskoči na pomoč, sta dejala: "Ne bi izbrala Mojce in Uroša. Mojca me ima na piki. Izbrala bova Jorga, ker ima najboljši okus za slanost," sta sporočila svojo odločitev.

Mali šef - 5. oddaja
Mali šef - 5. oddaja FOTO: POP TV

Velika noč se bliža, zato je bil tudi glavni izziv velikonočno obarvan. Za glavno sestavino so določili šunko.

Medtem ko sta se Sebastjan in Alen odločila za pripravo šunke v testu, sta se Izidor in Domen lotila priprave štefani pečenke.

Izidor in Domen sta si razdelila delo – en štefani pečenko, drugi priloge. Alen in Sebastjan sta delovala umirjeno, povezano. Videti je bilo, da jima je dal Mojčin nasvet misliti. Lepo sta se dopolnjevala, si pomagala. Izidor in Domen sta se medtem nekoliko prepirala.

Izidor in Domen sta upala, da bodo jajčka lepo kuhana, da se ne bodo v pečenki 'pomečkala'. Ko sta jo hotela postaviti v pečico, sta ugotovila, da pravzaprav lovita zadnji  trenutek - na voljo je bilo še 30 minut, le 5 manj, kot jih za peko potrebuje pečenka. Alen in Sebastjan sta pripravljala šunko v testu. Žiranti so bili navdušeni nad njuno organiziranostjo.

Izidor in Domen sta se medtem še vedno prerekala, tokrat zaradi masla. Na prvo nestrinjanje sta naletela tudi Sebastjan in Alen, in sicer sta imela težave pri postavljanju šunke v testu v pekač. Ugotovila sta, da jima manjka smetana. Prosila sta svoja nasprotnika, če jima posodita malo smetane in Domen in Izidor sta jima jo brez pomislekov odstopila.

Mali šef - 5. oddaja
Mali šef - 5. oddaja FOTO: POP TV

Izidor in Domen sta na pomoč poklicala Jorga ter ga prosila, naj poskusi štefani pečenko. Na prvi pogled je ocenil, da je premalo pečena, a sta fanta vztrajala, da se njima vseeno zdi pečena. Ko je Jorg poskusil, ni mogel drugega, kot da jima je prikimal – bila je ravno prav pečena.

Nekaj minut pred koncem sta oba para začela postavljati krožnike. Domnu in Izidorju je razpadala pečenka, Sebastjanu in Alenu je hren kapnil na rob krožnika … A obema paroma je uspelo zaključiti z delom do izteka ure.

Pred žiranti

Prva sta jed pred žirante postavila Izidor in Domen. Jorg ju je kar nekaj časa hvalil. Tudi Mojca ni našla nobene posebne napakice. Uroš je komentiral, da je omaka malce premalo slana, meso preveč, pire pa po Jorgovem mnenju ni imel prave strukture.

Spremljajte nas na Facebooku in Instagramu! Z vami bomo redno delili vse pikantne, zabavne in tudi manj zabavne podrobnosti iz šova Mali šef Slovenije!

Kot druga sta svojo jed na pokušnjo postavila Sebastjan in Alen. "Zanimivo, da sta se odločila za to, da postrežeta juho s šunko v testu," je povedal Jorg. Šunko je pohvalil. "Ampak niste 'fan' rukule," je komentiral Alen. "Ker je nisem komentiral?" je vprašal Jorg, a Alen se ni vdal: "Ker je niste probali." "Dobra je, slana je dovolj," je nato dodal. Uroš je krožnik kot celoto pohvalil, a dodal, da je 'juha' prej krema, saj je pregosta in da je je količinsko preveč. "Hrenova pena res paše not," so se žiranti strinjali. Mojci se zdi vse skupaj dovolj slano, sama šunka in testo pa premalo.

Ocenjevanje

Domen in Izidor: Jorg jima je dal 4 zvezdice, Mojca 5 in Uroš 4.
Alen in Sebastjan: Uroš jima je dal 4 zvezdice, Mojca 4 in prav tako Jorg.

Bodite z nami in ne pozabite: najbolj 'kulski' hashtag te pomladi je #malisef!

Peto mesto v polfinalu sta osvojila Domen in Izidor, Alen in Sebastjan pa se od tekmovanja poslavljata. A tudi za njiju zgodba še ni končana, zdaj ste na vrsti vi, gledalci in bralci, da ju podprete!

NE ZAMUDITE: Naslednja oddaja Mali šef Slovenije bo na sporedu v soboto, 11. aprila ob 20. uri! Zamujene oddaje si lahko ogledate kadarkoli in od koderkoli na VOYO.SI

Krožnik, ki sta ga pripravila Sebastjan in Alen.
Krožnik, ki sta ga pripravila Sebastjan in Alen. FOTO: POP TV
Zmagovalni krožnik, ki sta ga pripravila Domen in Izidor.
Zmagovalni krožnik, ki sta ga pripravila Domen in Izidor. FOTO: POP TV

Glasujte

V šovu tekmujejo pari, ki obiskujejo različne osnovne šole na različnih koncih Slovenije. Potegujejo se za naziv "Mali šef Slovenije" in denarno podporo s strani Mercatorja, s katero bosta pomagala svoji šoli pri nakupu nečesa, kar res potrebuje. Medtem ko bodo o prvih treh mestih odločali žiranti, bo od vas, dragi bralci in gledalci, odvisna uvrstitev preostalih tekmovalcev. Zato kupujte Moje znamke, prejmite kodo in glasujte za šolo po vaši izbiri!

Pokažite, kaj znate!

Mercatorjev Mali šef – »kuhanje je kul«

Da kuharski predpasniki, kuhalnice in vse, kar sodi v kuhinjo, ne bo rezervirano samo za tekmovalce v šovu, Mercator, prijatelj kuharskega šova Mali šef, h kuhanju vabi tudi ostale osnovnošolce.

Šole, pokažite svoje mojstrovine!
K sodelovanju so vabljeni osnovnošolci, ki obiskujejo predmet sodobna priprava hrane. Mercator vabi, da z njimi delite svoje kreacije, ki jih skupaj z učitelji pripravljate pri kuharskih uricah. Na Mercatorjevem Instagram profilu jih bodo tudi predstavili, tam bo pa potekalo tudi glasovanje za najboljši recept. 30 z največ všečki bo prejelo darilno kartico Mercator v vrednosti 100 EUR.

To pa še ni vse! Osem šol se bo s svojim receptom podalo v finalni krog tekmovanja. Med seboj se bodo pomerili v dvoboju, končni zmagovalec pa prejme glavno nagrado - darilno kartico Mercator v vrednosti 500 EUR. Najbolj zanimivi recepti bodo objavljeni tudi v nekaterih revijah in spletnih portalih.

Kako se lahko prijavite?
Recepte zbirajo vse do 27.03.2020. Če že imate kakšno mojstrovino na voljo, jo že lahko pošljete. Splošni pogoji in pravila sodelovanja pri natečaju Mercatorjev Mali šef – »kuhanje je kul« so objavljeni na Mercatorjevi spletni strani.

Mali šef - 4. oddaja
Mali šef - 4. oddaja FOTO: POP TV
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezpodre
03. 04. 2020 11.48
+0
Mislim, da je v l.2020 neodgovorno, da sta v vašem "šovu" 2 otroka debela. Če ljubezen do kuhanja izvira iz tega, da rad /preveč/ ješ, ni to pravi motiv in daje iskrivljeno sporočilo mladi generaciji . Tudi oni uhani debeluščka ne naredijo nič bolj pomembnega, povedo pa veliko o starših.
Primož Rus
03. 04. 2020 12.16
+1
Primož Rus
03. 04. 2020 11.36
+3
iskreno tista alen in sebastijan sta mi delovala precej samozavestno iz egoistično,sploh slednji....trenira boks a nikjer se mu ne pozna....oziroma bi mogu shujšat,ker se lohk hitr zgodi kej hudga