Mali šef Slovenije

Sašo o malih šefih: Po mojem se sploh ne zavedajo, kakšne šale pokajo

Ljubljana, 04. 03. 2024 12.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Sašo Stare se na zaslone vrača v vlogi zaupnika otrok in voditelja verjetno najbolj simpatičnega kuharskega šova Mali šef Slovenije. Nova sezona se začenja že prav kmalu, Sašo pa se veseli druženja z malimi šefi, za katere pravi, da so vsako leto bolj drzni, bolj samozavestni – in tudi vse bolj smešni.

"Iz leta v leto so otroci bolj drzni, bolj samozavestni in definitivno bolj smešni," je glede smisla za humor mladih kuharjev povedal zabavni voditelj Sašo Stare. "Vsaka generacija malih šefov me vedno znova uspe presenetiti. Na tej točki so nekateri rasli gor s to oddajo, tako da je zanimivo videti razliko v živčnosti in sproščenosti pri otrocih recimo med prvo in trenutno, že šesto sezono. Med snemanji so otroci tako v svojem delu in toliko se jim dogaja, da se po mojem dostikrat sploh ne zavedajo, kakšne šale medtem pokajo."

Sašo z otroki, starimi med osem in 15 let, v času snemanja oddaje preživi ogromno časa. "Je pa proces snemanja oddaje kar zahteven, veliko se pričakuje od otrok, tako da nekaj veliko prostega časa ravno nimamo," je pojasnil. "Ko sem jaz malo prost, oni snemajo izjave, ko so oni prosti, jaz snemam uvod in skeč za nalogo ... Tako da se večina našega druženja dogaja pred kamerami. Je pa res, da naše snemanje traja bistveno dlje, kot je razvidno v končni zmontirani oddaji, tako da preživimo kar nekaj časa skupaj."

Sašo Stare
Sašo Stare FOTO: POP TV

Otroci so bolj kritični gledalci

Čeprav se zdi Sašo rojen za vodenje otroških oddaj, ga lahko vidimo na številnih odrih v vlogi stand up komika, igralca, nedavno pa smo ga spremljali tudi v oddaji Slovenija ima talent. Je kakšna razlika med vodenjem 'bolj odraslih' in otroških oddaj? "Mislim, da ni neke ogromne razlike v stilu vodenja," je zaupal. "V obeh primerih gre za oddaje, ki jih lahko gledajo družine skupaj, v obeh primerih imamo tekmovalce, ki imajo malo treme, ker niso vajeni kamere, tako da jih skušam med snemanji nasmejati in sprostiti. Na splošno pa mislim, da so otroci morda celo najbolj kritični gledalci. Ker otroku je nekaj celostno všeč ali pa mu ni ..." je še dodal in priznal, da mu pri vodenju in povezovanju s tekmovalci in gledalci zagotovo pomaga tudi humor. "Nekaj kreativnih izzivov je, ko je treba nekaj let zapored pisati šale na temo hrane (smeh) ... ampak to so sladke skrbi!"

V Malem šefu Sašo strada

Sašo resda piše in poka šale na temo hrane, verjetno pa redko kdo ve, da v oddaji s hrano nima ravno tesnega stika. "Že šest let me vsi sprašujejo, ali poskusim vsako jed, ki jo otroci pripravijo prijatelji, znanci, ljudje me celo ustavljajo na ulici. In že šest let vsem odgovarjam, da jaz hrano le vonjam (smeh). Otroci skuhajo malce več, to je res. Ampak to je  večinoma za žirante. En krožnik je za žirante, novost v tej sezoni pa je, da je en krožnik tudi za male šefke, ki jed na koncu poskusijo pred kamero. En krožnik mali kuharji pripravijo še zato, da se lahko naredijo tisti lepi posnetki hrane, ki jih vidite v oddaji. Za ta krožnik sumim, da ga snede 'ekipca', medtem ko jaz vodim oddajo naprej," z nasmeškom še dodaja Sašo. "Je že kar interna šala, da se Sašota strada!" (smeh)

Mali šef Slovenije se na televizijske zaslone vrača 10. marca.
Mali šef Slovenije se na televizijske zaslone vrača 10. marca. FOTO: POP TV

Pa se je Sašo od malih kuharjev tudi naučil kakšnega trika? "Mali šefi imajo med snemanjem polne roke dela z vsemi nalogami in izzivi v oddaji. Nimajo časa, da bi še mene učili kuhanja, še posebej ker bi to pri meni trajalo več ur," je dodal v smehu. "Sem pa zato ogromno nasvetov in predlogov dobil s strani žirantov. Gregor, Jorg in Mojca so odlični učitelji in so mi pomagali kulinarično zrasti. Po njihovi zaslugi sem začel veliko več uporabljati pečico in pripravljati bolj zdrave jedi. Ves čas jim tudi grozim, da imam njihove telefonske in da jih bom od zdaj naprej poklical vsakič, ko bom potreboval pomoč pri 'fensi kuhanju' ... mislim, da so se tega malo ustrašili!"

Odločali bodo glasovi gledalcev

Žiranti imajo v šovu pomembno nalogo. Oni so namreč tisti, ki bodo ocenjevali jedi malih šefov in določili tri najboljše pare. O tem, kako se bodo ekipe malih kuharjev zvrstile od četrtega do osmega mesta, pa boste odločili vi, dragi gledalci. Ob nakupu v trgovinah Mercator boste prejeli posebno kodo za glasovanje, svoj glas pa boste namenili paru, ki vas bo s svojimi kuharskimi mojstrovinami najbolj navdušil. Spremljajte šov, poglejte, kako ustvarjajo mladi kuharski mojstri, nato pa le podprite par, ki vas bo najbolj očaral.

Kdo bo postal najboljši mladi kuhar letošnje sezone in si priboril laskavi naziv "mali šef Slovenije"? Kateremu paru bo uspelo svojim sošolcem in še naslednjim generacijam učencev svoje šole osvojiti najvišjo denarno nagrado in zagotoviti lepšo prihodnost? Na zamudite prve oddaje, ki bo na POP TV na sporedu v nedeljo, 10. marca! Oddaje Mali šef Slovenije si boste lahko en dan vnaprej ogledali na VOYO.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
04. 03. 2024 14.22
+3
Srečo ma, da je na Popu =)
Kuku456
04. 03. 2024 14.12
+4
Negledljiv zal
džonborno
04. 03. 2024 14.05
+7
Sašo poka šale? Sašo je najbolj pust voditelj, smešen le sam sebi!
Podlesničar
04. 03. 2024 13.29
+1
Tudi ti nisi ravno smešen... morda ti je zato smešno.