Mali šef Slovenije

Sašo Stare: Otroci so najbolj iskrena in najmanj cinična publika

Ljubljana, 30. 03. 2024 15.52 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
K. D., K. Z.
Komentarji
7

Sašo Stare ni samo komik, zadnja leta blesti v vlogi voditelja šovov Slovenija ima talent in Mali šef Slovenije, katerega novo sezono že spremljamo ob nedeljah na POP TV. Kot nam je nedavno povedal, vedno z veseljem poklepeta s tistimi, ki ga prepoznajo na ulici, ali pomaha otrokom na zadnjih sedežih, ki svojim staršem za volanom razlagajo, da v sosednjem avtu sedi Sašo s Talentov oziroma Sašo iz Malega šefa.

Kot pravi Sašo Stare, je bil še nekaj let nazaj Sašo iz Skečoholikov, zdaj pa je Sašo iz Malega Šefa ali pa Sašo s Talentov. "Odvisno, katera oddaja je bila zadnja na sporedu," dodaja voditelj, ki je vedno bolj prepoznaven tudi na ulici. Med tistimi, ki ga prosijo za avtogram, so predvsem otroci, on pa jim z veseljem ustreže in z njimi tudi poklepeta.

Sašo Stare je priljubljen predvsem med mlajšo publiko.
Sašo Stare je priljubljen predvsem med mlajšo publiko. FOTO: POP TV

Sašo, koliko se ti zdi, da si prepoznaven med mladimi zaradi Malega šefa?

Največji znak, da so me otroci vzeli za svojega, je, da velikokrat, ko sedim v avtu, in na semaforju čakam na zeleno, vidim, kako otroci na zadnjih sedežih sosednjega avtomobila naredijo celo galamo, povejo bratom, sestram ali pa mami, kažejo name in so iskreno veseli. Potem pa vidijo, da sem jih opazil in mi veselo začnejo mahati skozi okno, da me čisto vsakič spravijo v dobro voljo!

Na POPU imamo velikokrat oglede vrtcev in šol. Kot vem, si že padel v naročje eni takšni skupini. Kakšen je bil odziv, ko so te zagledali?

Ja, več kot eni (smeh) ... Čeprav moram reči, da mi ni všeč ta izraz 'padel v naročje', ker če bi res padel v naročje kakšni skupini otrok, potem bi prišlo do poškodb! (smeh) Sem jih pa res srečal in so me bili zelo veseli. Potem sem jim malo razkazal studio, kjer snemamo Talente in skupaj smo sprožili zlate lističe, ki so bili prava zvezda tega srečanja. No, zlate listke sem potem tudi lepo pometel in pospravil, da ne bo kdo mislil, da smo vse razmetali, potem pa šli ... Včasih, ko imamo vaje ali pa kaj manjšega snemamo, v studio kar naenkrat pride ves razred otrok, ki so na ogledu in potem ustavimo snemanje in z veseljem odgovarjamo na vprašanja.

Se običajno hočejo slikati s teboj, tvoj avtogram ali samo te pozdraviti?

Uf, otroci so najbolj iskrena in najmanj cinična publika, njim si ali všeč ali jim pa nisi. Tako preprosto je, tako da sem vedno zelo vesel, ko so otroci navdušeni, ko me vidijo. Včasih se želijo samo malo pogovarjati, včasih imajo zelo specifična kuharska vprašanja o kuhanju v določeni epizodi, recimo pete sezone Malega šefa, na katere ne vem, če znam zares odgovoriti. (Smeh)  Včasih jih zanima potek snemanja in koliko časa vse skupaj traja ... včasih si pa seveda tudi želijo samo sebek ali avtogram ali pa oboje. Zadnjič sem se recimo prvič nekomu podpisal na roko, potem pa še v ovitek telefona, na katerega smo potem naredili tudi sebek. To je tak 'hat-trick prepoznavnosti'! 

Te vprašajo kaj posebnega?

Najbolj pogosta vprašanja so ponavadi; ali so otroci res tako dobri kuharji, ali so žiranti tako strogi tudi, ko ne snemamo in koliko časa traja snemanje. Bom kar odgovoril na vsa tri. JA, naši otroci so zares tako dobri kuharji in samo še boljši bodo z leti. NE, žiranti, ko niso pred kamero, niso strogi, v bistvu so taki mucki, v zaodrju se veliko šalimo in si pošiljamo meme in smešne videe v skupni pogovor, tudi ko ne snemamo. Večino ljudi pa najbolj preseneča, ko jim povem, da snemanje enega dela Malega šefa traja okoli šest ur. Tako da preživimo kar nekaj časa skupaj v studiu! 

Otroci imajo res bujno domišljijo. Te je že kdo kdaj vprašal kaj, česar ne boš pozabil?

Oh, absolutno! Zadnjič sem bil v trgovini in je en dvanajstletnik prišel do mene, se slikal z mano, potem me pa z najbolj resnim obrazom pogledal direktno v oči in s še bolj resnim glasom vprašal: 'Ti, koliko pa ti to kaj zaslužiš?' Ta kontrast med otroškim obrazom in nemutiranim deškim glasom ter težo tega sila resnega vprašanja me je zlomil in sem se nasmejal do solz! Enkrat je bil pa en fant tako specifično tehničen glede štedilnika v oddaji, da sem ga kar takoj vprašal, ali si želi biti kuhar ali inženir? Pa je rekel, zakaj pa ne oboje? In je imel prav, zakaj pa ne! Sem rekel, da ga bom poklical, ko mi bo doma kaj crknilo, pa je rekel, da okej, ampak ne bo pa znižal cene samo zato, ker se poznava (smeh), kar spoštujem (smeh).

Sašo pravi, da so otroci, ki kuhajo v Malem šefu Slovenije, res dobri kuharji.
Sašo pravi, da so otroci, ki kuhajo v Malem šefu Slovenije, res dobri kuharji. FOTO: POP TV

Če so otroci danes navdušeni nad tabo, ko te srečajo ali spoznajo ... Nad kom si se ti tako navduševal, ko si bil majhen? 

Uuu, ne vem ... Komik v meni bi rad rekel, da sem bil navdušen nad Pipijem iz Pipi in Melkijad, zato ker mu ni nikoli zmanjkalo vprašanj in tudi zato, ker imam rad slanino! (Smeh) Ampak če pa skušam odgovoriti iskreno, je pa to absolutno Adi Smolar! Doma imam še vedno nekje njegov avtogram, ki sem ga dobil, ko sem bil še v osnovni šoli in je Adi prišel v Kranj!
To je bilo pred socialnimi mediji in glasbeniki ter igralci so bili bistveno dlje od naše realnosti. Zdaj lahko komur koli, ki ti je všeč, slediš na Facebooku, Instagramu in drugje ... takrat pa so bili 'slavni' take skorajda mistične osebnosti, kot eni samorogi, tako da je tisti Adijev avtogram malemu Sašu pomenil ogromno!

Projekt, ki izpostavlja pomen priprave hrane

"V Mercatorju smo si želeli projekt, s katerim bomo kot trgovec z živili izpostavili pomen priprave hrane in pritegnili k sodelovanju tudi naše dobavitelje in kupce. In tako je nastala ideja o Malem šefu Slovenije, v katerem se pari otrok iz posameznih šol potegujejo za denarna sredstva za uresničitev šolskih projektov. Dobavitelji so v projekt vključeni s svojimi izdelki, Mercatorjevi kupci pa z nakupom teh prejmejo kode za glasovanje za šole. V izvedenih petih sezonah projekta smo v tem času razveselili z denarnimi sredstvi v višini 150.000 EUR že 40 šol, na katerih se skupno šola več kot 16.000 otrok. Mercatorjevi kupci pa so šolam podelili že več kot 480.000 svojih glasov," je za 24ur.com povedala Andreja Zadnik Andoljšek, direktorica tržnega komuniciranja Mercator.

Oddajte svoj glas in pomagajte razdeliti 30.000 evrov.

Spremljajte oddajo Mali šef Slovenije na POP TV in glasujte! 

Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef na računu prejmete kodo za glasovanje. Z njo na malisef.mercator.si glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. Šolarji, ki tekmujejo v oddaji Mali šef Slovenije, bodo s prvimi tremi mesti, ki jih določi žirija, svojim šolam prinesli zmagovalne donacije, preostale šole, ki tekmujejo v oddaji, pa so odvisne od vaših glasov. Zato glasujte in pomagajte mednje razdeliti skupaj 30.000 evrov. 

Še več zanimivosti o naših letošnjih malih velikih kuharjih lahko izveste TUKAJ. Oddaje Mali šef Slovenije si lahko en dan vnaprej pogledate na VOYO.

Glasovanje poteka od 11. 3. 2024 do 13. 5. 2024.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medvescak
30. 03. 2024 21.38
+2
....zato se jih pa že v rosnih letih poriva v vere. Če bi se lahko odločali ob polnoletnosti, bi vse vere propadle, da ne omenjam poseganja v telo (obrezovanje).
Semek
30. 03. 2024 21.09
+5
Ce je to voditelj in smesen sem jaz papez
Watcherman
30. 03. 2024 20.47
Čudni odnosi in veselje vedno,ko so zraven mlade punce neprimerno vse skupaj.
Pa kaj
30. 03. 2024 17.57
+4
Ob šalah tega poba, bi se nasmejal na vsako prestopno leto..no..mogoce ne tako pogosto
Potouceni kramoh
30. 03. 2024 17.45
+10
Sašo ni komik.Kaj šele da bi bil kemik...
Buči Buči
30. 03. 2024 17.44
+7
Prej bo to, da voditelj ni smešen....
Resnica v obraz
30. 03. 2024 16.47
-3
A res, kaj pa oni Palestinec, ki je posilil slovensko deklico in je še vedno na prostosti?