18°C

Žan in Janez v boj za zunanjo učilnico

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
AVTOR
S.V. /
Šov Mali šef Slovenije se bliža h koncu in prav kmalu bomo priča velikemu kuharskemu finalu. Vstopnico v finale sta si v nedeljski oddaji prikuhala najboljša prijatelja že od otroštva, Janez Zibelnik in Žan Kern. Poglejmo si, za kaj bo šola, iz katere prihajata, OŠ Matije Valjavca Preddvor, porabila denarno nagrado, ki jo podarja Mercator.

V nedeljski oddaji šova Mali šef Slovenije je bilo napeto, saj sta se para borila za vstopnico v finale. Lazanja iz rdeče pese je bila tista, ki je najboljša prijatelja, Janeza in Žana, pripeljala do tega, da se bosta z nasprotnim parom borila za laskavi naziv Malega šefa Slovenije 2021. Do finala, ki bo v nedeljo, 9. maja, na POP TV, pa si preberite, zakaj se bosta Janez in Žan v finalu tako močno borila.  

'Nagrada bo šla za zunanjo učilnico'

Do danes smo vam predstavili že želje sedmih parov, ki so prihajali iz različnih šol, a vsi so se borili za enak cilj – za čim višjo donacijo, ki jo šolam podarja Mercator. Dokazali so, da njihove želje presegajo otroško razigranost in da znajo razmišljati odgovorno, saj so bile vse želje do sedaj take, ki bodo šoli zares prišle prav, da se bodo lahko današnje in prihodnje generacije učile kakovostnejše. Predstavljamo vam še željo zadnje šole, ki sodeluje v šovu Mali šef Slovenije, to je OŠ Matije Valjavca Preddvor. Predstavnika, nadobudna mala šefa, ki prihajata iz omenjene šole, sta Janez Zibelnik in Žan Kern, ki sta nam zaupala, da bodo osvojena sredstva porabili za zunanjo učilnico. "Da se bomo mi lahko lepo sončili zunaj, pa da se bomo lahko na zraku učili in boljše ocene bodo," pravita mala šefa. Združili bodo koristno z lepim in to je res super. Janez in Žan bosta z uresničitvijo želja tudi s pomočjo donacije Mercatorja pripomogla k temu, da se bodo učenci lahko učili na prostem, tam tudi malicali v toplejših mesecih leta ter zunaj kakovostno preživljali proste ure ter tako uravnoteženo odraščali. Predstavniki šole so ju pri željah še dopolnili:"Denar bi porabili za izgradnjo zunanje učilnice, za nadstandardno računalniško in športno opremo ter kot pomoč socialno ogroženim učencem, ki bi se tako enakovredno udeleževali nadstandardnih šolskih dejavnosti."

Glasujte in podprite šole!

Spremljajte oddajo Mali šef Slovenije na POP TV in glasujte! Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef na računu prejmete kodo za glasovanje. Z njo namalisef.mercator.si glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. Šolarji, ki tekmujejo v oddaji Mali šef Slovenije, bodo s prvimi tremi mesti, ki jih določi žirija, svojim šolam prinesli zmagovalne donacije, preostale šole, ki tekmujejo v oddaji, pa so odvisne od vaših glasov. Zato glasujte in pomagajte mednje razdeliti skupaj 30.000 evrov. Glasovanje poteka od 8. 3. do 10. 5. 2021.

Osnovna šola Matije Valjavca, Preddvor
Osnovna šola Matije Valjavca, PreddvorFOTO: arhiv šole

Šov Mali šef Slovenije pa je veliko več kot le tekmovanje za najboljšo uvrstitev, širi pozitiven odnos do kuhanja, uravnotežene prehrane, učenja in hkrati zabave. S tem se strinjajo tudi predstavniki OŠ Matije Valjavca Preddvor, ki od šova pričakujejo veliko. "Pričakujemo, da bo oddaja še bolj povezala naše učence, tako v razredih, kjer sta naša tekmovalca, kot celotno šolo, ki bo navijala in držala pesti, da se fanta čim bolje uvrstita. Hkrati pričakujemo, da je sporočilnost oddaje, da je važno sodelovati (se pri tem učiti in zabavati), ne pa zmagati za vsako ceno," so nam zaupali predstavniki šole, ki še dodajo: "Projekt popularizira kuhanje, kar v današnjih časih že med odraslimi postaja redkost. Oddaja ima zaradi svojega načina, pristopa velik vpliv na otroke, saj hitreje sprejemajo tovrstne izzive in tudi bolj "srkajo" znanje o zdravem načinu prehranjevanja."Res je, šov je drugačno okolje, kot ga predstavljajo šolske klopi, čeprav so kamere, sodniki in drugi dejavniki, se učenci zabavajo in tudi posredno učijo novih veščin.  

Preizkusite se v domači kuhinji in se potegujte za kuharski tečaj z Michelinovim šefom Urošem Štefelinom

Mali šefi in šefinje pa lahko postanejo tudi vaši otroci in to ne nujno s sodelovanjem v oddaji. Učno kuharsko okolje si lahko pričarate kar v vaši domači, sproščeni kuhinji, saj je Mercator za vas pripravil prav poseben izziv in nagradno igro. Več si preberite spodaj.

Preživite kakovosten čas s svojim otrokom, prijavite se in na dom boste prejeli »Vsakdo je lahko Mali šef« začetniški paket. Nato skuhajte jed iz tedenske oddaje Mali šef, pošljite fotografijo in sodelujte v nagradnem žrebanju za številne nagrade. Če v času trajanja šova skuhate več kot pet receptov in pošljete njihove fotografije, se potegujete za glavno nagrado – kuharski tečaj z Michelinovim šefom Urošem Štefelinom.

 

Sponzorirana vsebina