TV Oddaje

Maša in Fabijan osupla nad odločitvijo sodnikov, dobila sta drugo priložnost

Ljubljana, 08. 04. 2022 22.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Po sladko-grenkem individualnem izzivu so štirje tekmovalci morali na maratonski test, med katerim je Daša skuhala najboljšo jed sezone. V zadnjem krogu sta ostala Maša in Fabijan, a tudi po zadnjem kuhanju se ni poslovil nihče.

Člani obeh poraženih skupin so se morali izkazati na individualnem izzivu. Miro je bil popolnoma miren, Fabijan je po odličnih kritikah v kuhinjo vstopil poln samozavesti, Dašo pa je bilo strah in je bila jezna nase: “Nekako že pakiram kovčke.” Tekmovalci so morali pripraviti rulado in Karim Merdjadi ni na njihovih obrazih opazil prav nobenega navdušenja. Celo Maša je bila pesimistična: “To pa ni v redu. Ne vem, kdo sploh to peče doma?” Za pripravo rulade s svojim podpisom so imeli 60 minut.

Karim: "Biskvit in marmelada, to je rulada."
Karim: "Biskvit in marmelada, to je rulada." FOTO: POP TV

Fabijanova samozavest se je v hipu razblinila in zamenjal jo je strah. Obžaloval je, da ni opazoval svoje mame, ki je doma že večkrat pripravila to klasično sladico. Luka Jezeršek se je veselil Mašine rulade, saj je nameravala uporabiti njemu najljubši nadev iz kisle smetane. Jure se je odločil za beljakovo rulado z malinami. Eviti je bilo med peko težko, saj se je na skupinskem izzivu izkazala, a se je vseeno morala boriti za obstanek. To jo je očitno tako iztirilo, da je v rulado želela vključiti sorbet. Bine jo je še pravočasno opozoril na morebiten polom. Tudi Daša ni bila zbrana, povedala je, da zaradi neuspeha ni dobro spala. Bine ji je svetoval, naj pretekle neuspehe pusti za seboj: “Poskusi vzeti vsak izziv posebej, samo tako lahko daleč prideš.

 Bine je Evito rešil pred morebitnim polomom.
Bine je Evito rešil pred morebitnim polomom. FOTO: POP TV

Karim je pohvalil Lukovo idejo za rulado, ki se mu je zdela najbolj obetavna. Fabijana je opozoril, da imajo njegovi sotekmovalci zelo kreativne ideje, kar je pomenilo, da bi moral biti drznejši. Miro je denimo premišljeval o kokosovi ruladi s pehtranovim nadevom. Daša je imela zadnjih petnajst minut težave, saj je bila njena masa preveč tekoča. Grabila jo je panika in izgubila je motivacijo. Tudi Luka je bil v skrbeh: “Bolj se je približeval konec, bolj je šla vsa zadeva v napačno smer.” Kot je ocenil Karim, je tudi pripravljal tehnično najzahtevnejšo rulado. Tekmovalca pa nista bila edina, ki sta imela težave. Tudi ostali so hiteli in lovili zadnje sekunde.

Luka si je zamislil tehnično najzahtevnejšo rulado.
Luka si je zamislil tehnično najzahtevnejšo rulado. FOTO: POP TV

Lukova rulada ni bila lepo zavita, je pa bila izredno sočna in okusna. Juretova beljakova rulada je bila videti lepo, tudi biskvit je bil odličen, je pa Bine pričakoval, da bo drznejši in bolj nepredvidljiv pri nadevu. Mašina rulada je bila lepo zavita, a je bilo testo zbito in nadev je stekel ven. Petrina rulada je bila lepo zavita, biskvit puhast, bila je izredno sočna. Bine bi si želel le malo manj čokolade, da bi pasijonka prišla bolj do izraza. Fabijan ni lepo razmazal nadeva, zato rulada ni bila lepo zvita in ni bila sočna. Tudi Mirova rulada ni bila lepo zvita, uspeli mu niso niti okusi, na katere je stavil. Tudi Evitina rulada je imela luknjo, poleg tega je dodala preveč čilija. Dašina rulada je veliko obetala, a okusov ni uravnotežila. Tekmovalko so kritike zelo potrle.

Petra je dobila morda najlepše pohvale za rulado.
Petra je dobila morda najlepše pohvale za rulado. FOTO: POP TV

Na izločitveni test so morali Miro, Daša, Maša in Fabijan. Kuhati so morali s sestavino, ki je, kot je povedal Karim, marsikaterega dobrega kuharja spravila na kolena. Test je bil tristopenjski, vsak je dobil svojega piščanca in 40 minut za pripravo jedi iz izbranega dela. Daša in Maša sta bili povsem potrti, Miro pa je bil prepričan o uspehu svoje jedi. Tudi Fabijan je bil videti umirjen, Maša pa je potrebovala malo spodbude sodnika Luke. Miro je zaključil tri minute pred koncem in juha je bila zelo okusna. Karim je povedal, da bi lahko jed mirno stregli v restavraciji. Daša je premalo skuhala polento, kar je pokvarilo sicer okusno obaro. Sodnikom je bil všeč Mašin krožnik, pohvalili so vse komponente, je pa bil zelo klasičen. Fabijan pa ni dovolj spekel beder, zato sodniki niso poskusili jedi. Na balkon se je lahko povzpel Miro.

Mirova restavracijska jed.
Mirova restavracijska jed. FOTO: POP TV

Maša, Daša in Fabijan so se premaknili na naslednjo kuharsko postajo in kuhali s preostankom piščanca. Maša se je odločila za rižoto, Daša je pripravljala cmočke, Fabijan se je odločil za torteline, a je bil prepočasen. Tudi sama ideja, da predhodno termično obdela piščanca, ni navdušila Bineta, a tekmovalec ni želel znova tvegati s surovim mesom. Maša je dodala toliko parmezana, da so se sodniki prijeli za glavo. Sir je na koncu res zasenčil piščanca. Dašin krožnik je bil zelo lep, pa tudi izredno okusen. Luka: “To je najboljši krožnik osme sezone do tega trenutka.” Pohvale so tekmovalko tako ganile, da je komaj zadrževala solze. Fabijanovi ravioli na koncu niso bili dovolj kuhani, bili so brez okusa, tako kot posteljica iz špinače. Na balkon se je lahko povzpela Daša.

Daša je pripravila najboljšo jed doslej.
Daša je pripravila najboljšo jed doslej. FOTO: POP TV

Maša in Fabijan sta se prestavila na zadnjo, odločilno postajo. Maša se je čudila, kako dobro se zna odzivati na stres, se zbrati in v sebi najti novo moč. Pripravljala je pašteto, Fabijan pa se je odločil za ocvrtega piščanca z omako. Bil je popolnoma osredotočen na kuhanje. Tekmovalca sta se borila do konca, Maši pa je bilo hudo, ker je imela v mislih, da bo to kuhanje za enega izmed njiju zadnje. 

Tekmovalca sta pokazala vso svojo borbenost.
Tekmovalca sta pokazala vso svojo borbenost. FOTO: POP TV

Fabijanov krožnik so sodniki pohvalili kot okusen. Prsi so bile sočne, dvakrat panirane, omake okusne, le Bine je od tekmovalca pričakoval več. Maša je pripravila dobro jed, a je bila, kot je povedal Karim, "samo piščančja pašteta". Bine: “Pa je tudi samo pohano … Ne glede na vse obadva slecita predpasnika.” Karim je nadaljeval, da ne smeta obupati: “Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo.” Luka je nato presenetil z vprašanjem: “Maša, ali verjameš v drugo priložnost v življenju?” Oba tekmovalca sta odgovorila pritrdilno. Bine: “V življenju se redko zgodi, da dobimo drugo priložnost, in vidva sta jo ravnokar dobila.” Tekmovalca sta se s hvaležnostjo podala novim izzivom naproti, naslednjič se bosta lahko izkazala kot vodji skupin.

Presrečna Maša in Fabijan nadaljujeta tekmovanje.
Presrečna Maša in Fabijan nadaljujeta tekmovanje. FOTO: POP TV

Ne zamudite novih oddaj MasterChef Slovenija v četrtek in petek ob 21. uri na POP TV.

Masterchef Slovenija
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

morfo
09. 04. 2022 20.23
+0
Ko kurja juha v 30 min. postane restavracijska jed....🤣🤣🤣
pomlad14
09. 04. 2022 19.58
+3
Kdor mora izpadei, mora izpasti. Kuhna v dobesednem pomenu.
Christi Miles
09. 04. 2022 19.33
+1
Bedarija na kvadrat so tile kopirani ameriški šovi
Pepo Bolcev
09. 04. 2022 13.51
-3
Ja seveda vrtnar. Samo novicko preberes tu in tam. Drugace pa visis na filozoskih portalih in geldas same evropske filme… zakaj mate nekateri tako potrebo vsem razlagat, da vi pa te oddaje ne gledate… samo komentirate… tu in tam… 😂🤦🏼😂
vrtnar_1
09. 04. 2022 19.22
+7
Ker ne gledam, po pravici ne vem ime niti za enega tekmovalca. Pri meni je TV vglavnem za gledanje športa, poročil...V kaj pa ti verjameš zame ali cela kaj veš pa je tvoj problem ne moj.
vrtnar_1
09. 04. 2022 13.48
+10
"Čar" odaje ko sodniki ne želijo, da se najslabši poslovi, ker mu je všečen. Čez cca.5 odaj bodo tekmovalci imeli možnost, da nekoga pošlejo domov in odločili se bodo, da gre največji konkurent, torej poteencionalni zmagovalec. A potem res zmaga najboljši ali....?! 🤔 Zato tega s.... ne gledam, le preberem kako novičko o odaji.
pooyayoo
09. 04. 2022 16.23
-9
Sani prebereš kakšno novičko, ampak jasno ti je pa vse:). Sj ni nič narobe, če pač gledaš oDDajo :)
Duh8
09. 04. 2022 13.42
+7
Večja sramota od nepečenega piščanca je banana split in rolada,ki spominja na 🤮se pa strinjam . Vsako leto slabša izbira kandidatov.
Duh8
09. 04. 2022 13.40
+3
To,da gre Miro na balkon,kateri je dan prej z.....sladico in v d. ..povlekel Evito kot vodjo...mmm...in potem tip reče se zgodi
Mavrični sij
09. 04. 2022 13.13
+8
Hahaha tale Fabijan ma z8hr bogate sponzorske starse, kot prejsnjo sezono Bruno.. Najbolj, da se recejo sodniki, ce bi piscanec surov se splih pogovarjal ne bomo, potem pa mudajo se eno priloznost... Buranija od sova
SigmaP40
09. 04. 2022 12.29
+15
To sezono se pa kuha v skrajno dobro ali pa ful slabo! Nekega srednjega nivoja kot da ni!
flisd
09. 04. 2022 12.10
+2
Iz leta v leto slabsi kandidati. Nehajte s tem, ker delate sramoto franšizi.
na22mor
09. 04. 2022 12.02
+13
A je še kdo drug opazu ogromno razliko med pacarijo, od sladice,ki jo je ustvaril Miro na predzadnjem izzivu od tistega kar je prinesel pred sodnike, no to je razlog zakaj včeraj ni nihče izpadel. ker bi zagotovo kdo kaj zinu o tem le poglejte si, če ne verjamete
Bebo2
09. 04. 2022 10.20
+9
Ta Maša je ful simpatična <3
HUSO BOSS
09. 04. 2022 09.55
+1
SUROVEGA PIŠČANCA MENI ŠE V MIŽE NEBI USPELO SPEČI...
Gordij
09. 04. 2022 09.53
+16
že samo dejstvo da v 40 minutah dostavis surovega piščanca bi morala biti dovolj za izločitev!
User1944291
09. 04. 2022 08.55
+9
..spet slepanje
matdej
09. 04. 2022 08.08
+12
Tu in tam pogledam to oddajo.Ampak skoraj vedno vidis ene in iste ljudi na izločitvenem testu in potem še takšni dobi drugo priložnost,da ostane v oddaji,kjer v 40min napravi surovega piščanca…Taki nima kaj iskat vec v oddaji.
Oliguma
09. 04. 2022 08.20
+10
Glavno, da si ti popolen..kdor dela ta greši..
matdej
09. 04. 2022 08.45
+8
Kolikor se spomnim v 2 poskusih izločitvenih testov je bila njegova jed surova….
Brtoldo
09. 04. 2022 10.29
+16
Tip je ziher zalo priljubljen, ker dobro zgleda in na njem gradijo neko zgodbo. Tisti, ki smo gledali več kot 1 sezono MC, vemo kakšna je formula šova.
Pepo Bolcev
09. 04. 2022 11.51
-1
matdej. A ves kaj je najbolj smesno. Da se sprenevedas. Tu in tam pogledas… in kolikor se spomnis… 😂🤦🏼😂 kar smesno… zakaj ti je nerodno priznat da gledas to oddajo? Si sicer en velik intelektualec?
SigmaP40
09. 04. 2022 12.24
+7
Pepo Bolcev
09. 04. 2022 13.53
-1
Sigma. Nastrgano govedino s spraglji in crnim cesnom. Pa rdeci riz zraven.