MasterChef Slovenija

Aljoša Galun: Te izkušnje ne bom pozabil nikoli v življenju

Velenje, 25. 03. 2023 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Aljoši Galunu so se s sodelovanjem v MasterChefu Slovenija uresničile sanje, ki pa so se končale v tretjem tednu tekmovanja. Prvotno razočaranje zaradi izločitve sta zamenjala ponos nad doseženim in veselje, da je med tekmovanjem spoznal čudovite ljudi.

Svojo pot v MasterChefu Slovenija si začel z navdušenjem in ponosom, oči so se ti kar svetile, ko si prvič stopil pred sodnike. Kako si sam doživljal tisti dan?

V trenutku, ko sem prvič stopil pred sodnike, sem seveda bil ponosen, saj sem si neizmerno želel uvrstitve med top 16 tekmovalcev. S tem so se mi uresničile sanje, da sem bil v tej kuhinji in pred našimi sodniki, do katerih imam spoštovanje, saj vsi vemo, da so na svojem področju izvrstni. Tisti dan sem bil neizmerno živčen, ampak sem sam pri sebi vedel, da se moram umiriti in to živčnost nekako preusmeriti v pozitivnost.

Aljoša Galun se je iz vsega srca veselil vsakega uspeha v MasterChef kuhinji.
Aljoša Galun se je iz vsega srca veselil vsakega uspeha v MasterChef kuhinji. FOTO: POP TV

Po dvoboju s Špelo Leskovar nisi šel na balkon. Želel si se dokazati s sladico, ki si jo izpopolnjeval štiri mesece, a ti ni šlo vse po načrtih. Kakšna pa bi morala biti?

Vsaka šola nekaj stane in po dvoboju s Špelo sem to tudi ugotovil, saj če bi se lahko vrnil v tiste trenutke, zagotovo ne bi več izbral te sladice, temveč področje, ki ga veliko bolje obvladam. Sladico bi pa poskusil še bolje izpopolniti z znanjem, ki sem ga pridobival, in bi jo po možnosti izkoristil v nadaljevanju tekmovanja. Sladica bi morala biti lepša in vse teksture, ki sem jih načrtoval, bi morale biti bolje narejene. Poleg tega je manjkala hrustljava komponenta, ki je nisem naredil, saj sem se skozi celotno kuhanje trudil, da naredim oz. da dostavim vsaj približek tega, kar bi moralo biti.

Preživel si prvi izločitveni test, ki je bil pravi sladki maraton, v prvem skupinskem izzivu pa si bil deležen največjih pohval v šovu. Pomagal si pri pripravi 'polne, če ne popolne' glavne jedi, kot se je izrazil Bine Volčič. Kakšno priznanje je to bilo zate?

Prvi izločitveni test je bil zame popolna nočna mora, saj sem v tistem trenutku, ko smo videli, kaj bomo v prvem krogu kuhali in kaj nas čaka, vedel, da bo sladko na sladko. Na veliko srečo mi je uspelo, da nisem bil izločen že v prvem izločitvenem boju, da so drugi prav tako naredili napake in da sem se rešil za šivankino uho. Na prvem ekipnem dvoboju pa sem dejansko začel v MasterChef kuhinji uživati in je živčnost kar odšla iz mene. Takrat sem vedel, da je to to, in to sem tudi prikazal pri glavni jedi s tem, da je bila jed skoraj popolna. Besede Bineta Volčiča pa so mi dale priznanje, da sem res dober na mesnem področju, saj je bila račka res lepo pečena in mi je to dalo motivacijo za naprej.

Področje, ki ga Aljoša obvlada.
Področje, ki ga Aljoša obvlada. FOTO: POP TV

Izziv v parih je bil tudi posebna kulinarična preizkušnja za vse vas. Z Barbaro Nonis sta morala pripraviti identična krožnika, imela sta odlično idejo, pri realizaciji se je pa zalomilo prav pri tvojem krožniku. Česa si se naučil med tistim kuhanjem?

Res je, z Barbaro sva naredila odličen načrt in je vse potekalo po njem, dokler nisem sam začel komplicirati in sem 10 minut pred koncem izgubil rdečo nit, ko sem videl, da hrustek ne bo takšen, kot bi moral biti, prav tako sem imel težave z avokadom in še zdaj, ko se spomnim, kakšne barve je bil moj in njen, mi ni najbolj jasno, zakaj moj ni bil takšne barve, ker ko sva se kasneje pogovarjala, sva oba naredila isti postopek. Med kuhanjem sem se najbolj naučil tega, da je vse v komunikaciji. Vmes je prišlo do velikega šuma, mogoče tudi zaradi tega, ker sta bila Doris in Tilen izredno glasna in Barbare nisem tako dobro slišal in zaradi tega sem tudi prenehal komunicirati z njo. V tem izzivu je res bila glavna komunikacija.

Na drugem individualnem izzivu ste morali kuhati s čim manj sestavinami. Ker si jih sam nabral največ, tvoj krožnik žal ni prišel na okušanje. Kako si se takrat počutil?

Uf, ta individualni mi je res dal vetra, že sam vstop v kuhinjo mi je bil težek in moja glava ni bila na pravem mestu. Prav tako pa sem si ta izziv 'manj je več' v glavi predstavljal povsem drugače. Počutil sem se razočaranega, ampak v glavi sem imel, da imam še eno možnost, da se rešim izločitve.

Na tretjem izločitvenem testu te je odnesel krompir, oziroma čisto na koncu krompirjev golaž. Po oceni sodnikov si storil napako, ker si ga zgostil s škrobom. Kakšen udarec je bil to zate?

Moj zadnji izločitveni je bil zelo zahteven, saj sem res moral pokazati multifunkcionalnost in razmišljanje, katero krompirjevo jed moram pripraviti najprej in katero na koncu. Časovno pa mi na koncu ni šlo in so mi v prvem delu izziva zmanjkale 3 minute, saj sem bil za odtenek prepočasen. Ko sem pa videl, da nas čaka priprava samostojne jedi iz krompirja, pa nisem imel nobenega dvoma, kaj bom pripravil. Od samega začetka sem vedel, da bo na jedilniku krompirjev golaž. Jaz ne vidim, da sem storil s škrobom kakršno koli napako, saj vsak, ki dela z moko, ve, da se mora moka kar prekuhati, drugače pusti okus škroba, tako pa sem vedel, da z gustinom tega ne bo. In konec koncev sem bil nad komentarjem, da je krompirjev golaž pregost, izredno šokiran, saj golaž mora biti gost, kajti jaz nisem predstavljal krompirjeve juhe, ampak golaž. In me je kar šokiralo, da strokovnjaka, kot sta Luka in Karim, ne poznata te razlike. Udarec je bil kar velik, ampak v vsakem porazu je treba najti napake in se iz njih naučiti.

MasterChef Slovenija bo zanj nepozabna izkušnja.
MasterChef Slovenija bo zanj nepozabna izkušnja. FOTO: POP TV

Kuhanje v MasterChefu je bila tvoja velika želja. Kako si se počutil, ko so se za teboj zaprla vrata MasterChef kuhinje?

V prvem trenutku sem bil izredno razočaran, saj sem imel željo po tekmovanju, ampak ko potegneš črto in razmisliš, kaj vse si doživel v kuhinji, od stresa do veselja, pa vidiš, da ne smeš biti razočaran, ampak ponosen na to, kaj si dosegel in kakšne čudovite ljudi si spoznal. Sedaj pa, ko je vse za mano, sem pa ponosen na to, da sem bil v MasterChefu, in te izkušnje ne bom pozabil nikoli v življenju.

Luka Jezeršek je ob tvojem slovesu povedal, da te morebiti čaka svetla kulinarična prihodnost. Ali boš delal na tem, da se njegove besede uresničijo?

Že pred samim šovom sem se z ekipo Jablanskih smokerjev trudil na kulinaričnem področju, saj smo se izobraževali na določenih področjih. V prihodnosti pa imam željo, da bi se besede Luke Jezerška še mogoče obrnile meni v prid, in bom izkoristil ta potencial. Kulinarika je moje področje in rad sem v njej.

Aljoša na enem izmed tekmovanj, ki zagotovo ne bo zadnje.
Aljoša na enem izmed tekmovanj, ki zagotovo ne bo zadnje. FOTO: osebni arhiv

Kako pa so konec tvoje poti v tekmovanju komentirali tvoji najdražji?

Domači so bili najprej razočarani, ampak ko so videli, da sem se spremenil in da sem se sprijaznil s tem, da sem zaključil z MasterChefom, pa so bili tudi oni zadovoljni s tem, kar sem dosegel.

Za konec, kdo ima po tvojem mnenju in opažanjih največji potencial za zmago?

Po mojem mnenju imata Brina in Doris velik potencial, čeprav mislim, da zna Zala premešati štrene vsem, ker mislim, da se pri njej nekje zadaj skriva nekaj, česar še nismo videli.

MasterChef Slovenija bo na sporedu znova v sredo ob 21.10 na POP TV. Oddajo si lahko ogledate že dan prej na VOYO.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srecnii
26. 03. 2023 12.35
Ovce serviserane,
hipi007
26. 03. 2023 11.43
-2
Tale luzer izgleda kot mini Kangler, ko odpre usta pa sploh. Ne vam pa kaj je delal v tej oddaji, po moje je bil mišljen za pomivat po tleh :)
Slavko BabIč
26. 03. 2023 09.10
+0
3 dni že luzer na naslovni strani, kaj to pomeni?
90136
26. 03. 2023 10.23
+3
Exiip
25. 03. 2023 16.06
+22
Sm upu da bo sabina izpadla...k ta ženska je do konca antipatična....
janezdollar
25. 03. 2023 14.43
+9
Faca je ta Aljoša…
180 stopinj
25. 03. 2023 14.36
+6
Sforcirali ste ga do amena , sedaj bo malo laže pogledat kakšno oddajo . Sploh če pošljete domov še kakšno mega jokico ....
WD40
25. 03. 2023 14.27
+5
promoviranje mesa !!!! presvetli pravi čim manj ga uživajte
Lojze Biber
25. 03. 2023 14.07
+6
Aljoša super da si odnehal do časa.
Čriček mali
25. 03. 2023 13.26
+3
Aljosa sašo barbara SPOKAJTE!!
Sveti Peter
25. 03. 2023 12.58
+13
Koncept oddaje je ze zgresen. Izberejo tiste, ki imajo neko zivljensko preizkusnjo za sabo in to seveda povedo. V vsaki sezoni je kaksen tak.
Dany75
25. 03. 2023 12.41
+15
Aljoša pač ni neki strokovnjak...tak da jeasterchef prevelika ovira zanj...tam je treba pokazat veliko vec..doma je pac deuga zgodba.
Tommy Shelby
25. 03. 2023 12.16
+16
če si želite gledati dobro kuharsko oddajo si poglejte masterchef avstralija. vsi kuharji obvladajo se ne kregajo in ne jokajo, v ospredju je kuhanje,
enapi
26. 03. 2023 09.43
Marck
25. 03. 2023 12.08
+15
Hišni kuhar, brez znanja. Enako Barbara, ki nekaj blefira. Prav tako Saša. Neznajo niti krompitja nardit, bog pomagaj !
er0nixx
25. 03. 2023 12.06
+19
neboš verjel aljoša... ampak krompirjev golaž se gosti z krompirom in čebulo ... vsaj tak je mene babi učila
Ljhdsvd
25. 03. 2023 11.28
+2
Lojze Biber
25. 03. 2023 10.38
+12
Sej ni nič znal. Ni to mortadelo prodajat
Slavko BabIč
25. 03. 2023 09.47
+5
a da si izpadel?