MasterChef Slovenija

Andreja Špeh: Lukove besede so neizmerno lepa popotnica

Velenje, 19. 04. 2024 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Andreja Špeh bi si želela v MasterChefu pokazati še kakšno dobro sladko ali morsko jed ter izkusiti nenavadne 'mistery box' izzive, a se je njena razburljiva dogodivščina prehitro končala. Poslovila pa se je z neizmerno lepo popotnico za svojo kulinarično pot, ki se ji bo bolj posvetila jeseni.

MasterChef tekmovanje si začela odlično, zato je bila tvoja izločitev presenečenje za vse. Nekateri sotekmovalci so te videli med najboljšo peterico, če ne celo v finalu. Ali je bil očitno prehiter konec tvoje poti presenečenje tudi zate?

MasterChef tekmovanje je nepredvidljivo, zato tudi sama nisem gledala preveč naprej, ampak sem se lotila izziva za izzivom. Nekaj sekund po koncu kuhanja me je začelo skrbeti, da jed ni postrežena na pravilen način, sem pa vseeno še upala, da me okusi rešijo.

Žal si se morala posloviti. Na balkonu smo videli nekaj solz, jokala si tudi sama. Kakšna čustva so te prevevala ob slovesu?

Mislim, da v trenutku, ko stojiš pred sodniškim pultom, še ne dojemaš popolnoma, kaj se dogaja. Priznam, da sem bila razočarana, ker se končuje moje učenje v okviru oddaje. Želela bi si pokazati še kakšno dobro sladko in morsko jed ter odpreti kakšen nenavaden 'mistery box'. Po drugi strani pa sem bila tudi vesela, da sem imela možnost doživeti to izkušnjo ter da se moje življenje po nekaj razburljivih mesecih spet vrača malo bolj v normalo.

Luka Jezeršek je povedal, da si lahko ponosna nase in na vse, kar ti je v MasterChef kuhinji uspelo. Povedal je tudi, da iz srca verjame v tvoje okuse, znanje in širino. Kakšna popotnica je bila to zate?

Lukove besede so neizmerno lepa popotnica. Glavne prednosti tekmovanja so gotovo to, da tvoje jedi poizkusijo profesionalni kuharji, ter vsi nasveti, ki jih dobiš od njih. To je bilo zame kot za amaterskega kuharja prvič in znak, da sem na dobri poti.

Sicer si slavila že v prvi oddaji, s svojo predstavitveno jedjo. Sledilo je še več uspehov, med katerimi je bil tudi poklon tvoji Loški dolini gyoza cmočki na način kaure. Na katere svoje dosežke v tekmovanju si najbolj ponosna?

Kaura v obliki gyoza cmočkov je gotovo eden izmed izzivov, ki bo vedno ostal z menoj. Morda sem najbolj ponosna na metino pito s sladoledom, saj smo kuhali z res omejenimi sestavinami in sem v tem izzivu presenetila še samo sebe. Metina krema je pravzaprav izpadla veliko bolje, kot sem si sama predstavljala.

Povedala si, da je dobro, da včasih pokukamo zunaj svoje cone udobja. MasterChef Slovenija je vsekakor odlična priložnost za to. Kakšna izkušnja je bila to zate?

S tekmovalci smo se pogovarjali, da toliko stvari, kot jih doživiš med tekmovanjem, drugače ne doživiš v obdobju nekaj let. Težko je na kratko povzeti ... Bilo je zelo zabavno, novo, malo adrenalinsko, stresno in tudi naporno.

Pričakovala si, da bo v tekmovanju tudi veliko smeha in zabave. So se tvoja pričakovanja izpolnila?

S sotekmovalci smo skupaj preživeli veliko časa, skupaj smo praznovali rojstne dneve, pojedli veliko dobre in slabe hrane, igrali ogromno družabnih iger ter se sproščali še na druge načine. Smeha in zabave pri tem ni manjkalo.

Kako pa so tvojo pot v tekmovanju komentirali tvoji najdražji in krajani?

Moji najdražji so z velikim veseljem spremljali tekmovanje, z izjemo mojega brata, ki je vsako oddajo preživljal v največjem stresu. Mislim, da so krajani ponosni, da je naša preprosta, domača kaura uzrla tudi televizijske žaromete.

Pred začetkom tekmovanja si povedala, da si pripravljena iti v kulinarične vode. Kakšne načrte pa imaš za prihodnost?

V času predvajanja zadnje oddaje letim na dopust na Japonsko, ki se ga neizmerno veselim. Za zdaj načrtujem, da septembra doktoriram, potem pa lahko več časa posvetim tudi kulinarični poti. Želim se še naprej izobraževati in izkoristiti morebitne priložnosti, ki se odprejo na tem področju. Želela bi si tudi organizirati kulinarične delavnice, če bo seveda dovolj interesa za to.

Tekmovanje se nadaljuje, za 10. MasterChef pokal se odslej bori 12 tekmovalcev. Kdo bi ga lahko po tvojem mnenju odnesel domov in za koga boš navijala?

Že od začetka ogromno širino znanja kaže Luka, obenem pa menim, da je Jure zelo napredoval in pokazal veliko željo po učenju. Z veseljem bi spremljala, kako se cimra spopadeta med seboj v finalu, pa naj zmaga tisti, ki seveda boljše skuha.

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija v ponedeljek ob 21.15 na POP TV.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Berth
19. 04. 2024 16.37
+7
Čudovita je. Luštna, umirjena, prijetna in še kuha odlično. Ni si zaslužila tega. Klara bi morala domov.
InaB
19. 04. 2024 12.36
+4
Klara bi morala domov.
metkabetka
19. 04. 2024 11.36
+5
Meni gre pa zelo na živce, ker si ženske ne spnejo las. Večina ima dolge. Lidija plahuta z tisto dogo grivo okoli jedi, mi gre na bruhanje, ko si mislim, da bi dobila las v juho. Fuj.
inside1
19. 04. 2024 11.35
+11
Škoda, lušten deklič, malo ga je usrala s tem ananasom. Čemu sodniki nisi obeh nič opozorili, da se hotdoga ne razreže.... Domov bi morda vseeno morala Klara, z špago se pač ne postreže.... Zgleda pa da vsak od tekmovalcev nekaj svojega obvlada, na drugem je pa tema...
pina1
19. 04. 2024 11.26
+4
Lidija bi morala domov.
slovenka62
19. 04. 2024 11.12
+13
Dobra si bila.Ven bi morala Klara.Naredila veliko napako.
bad-grandpa
19. 04. 2024 10.17
+13
Dejansko ima več znanja od večine notri, škoda. Mi gre pa na živce kako Lidijo promovirajo
BakaŽvaka
19. 04. 2024 11.50
+5
Balkance so vedno bolj naprej potiskal. Ta Jure iz Kamnika tid nima pojma pa una tamala, pa so še zmer notri. Včeraj pa itak Klara ... špaga .. HALO!!!
Pojma_Nimaste
19. 04. 2024 13.58
in kdo je tle balkanec care klara ŠMIGOC ali pa kdo potvoje?
Gorka
19. 04. 2024 09.59
+19
Dobro si se odrezala... Vse dobro ti želim....