MasterChef Slovenija

Barbara po koncu poti v MasterChefu že odpira svojo slaščičarno

Velenje, 12. 04. 2024 09.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Za Barbaro Perić je bila prijava v MasterChef Slovenija kot nekakšna brca, da je končno uresničila svoje sanje. Le še nekaj papirjev jo loči od odprtja slaščičarne in veseli jo, ker je v tekmovanju dobila potrditev, da je na pravi poti.

V tem tednu ste na izločitvenem testu kuhali z rebri. Povedala si, da to ni tvoj dan, in res se je tako tudi končalo. Tisto ni bil tvoj dan. Kako si se počutila, ko je prišel čas slovesa?

Tisti dan moja glava ni bila prava, prav tako moje telo. V tistem trenutku sem bila samo vesela, da je konec, ker je bilo zame res naporno. Seveda mi je bilo žal, da zapuščam tekmovanje, ampak v tistem trenutku je predvsem prevladovalo veselje, da je konec res napornega dne.

Amadeja Lube je ob tvojem odhodu jokala, povedala je, da brez tebe ne bo več enako. Kakšna je bila ta vajina vez?

Vsi mislijo, da sva se z Amadejo poznali že pred šovom, ampak v bistvu sva se spoznali, ko smo stopili v MasterChef kuhinjo. Takoj sva se povezali in od takrat sva res nerazdružljivi.

Povedala si, da ne ješ mesa. Bi to lahko bila prevelika ovira v nadaljevanju tekmovanja?

Že ob vstopu sem vedela, da to, da ne jem mesa, zna biti ovira zame, ampak sem si vseeno rekla, da grem poskusit.

Sodniki so ti ob slovesu povedali, da ne bodo pozabili tvojih sladkih jedi, praznične torte in piškota s Karimovo podobo. Koliko so ti pomenili ti komentarji?

Zagotovo sem res ponosna nase, da mi je uspelo v tem kratkem času pokazati, da so sladice moje življenje, in mi ti komentarji res ogromno pomenijo.

Na kateri svoj dosežek ali dosežke v tekmovanju pa si najbolj ponosna sama?

Najbolj sem ponosna na ekipno zmago in na to našo torto. Res nisem verjela, da znam biti taka vodja in skupino popeljati na balkon in seveda zraven še 'iz glave' v dveh urah narisati Karima (smeh).

Pričakovala si, da se boš v MasterChefu Slovenija veliko naučila o kulinariki in o sebi. Kaj bi lahko izpostavila glede prvega in drugega?

Dobila sem tisto, kar sem iskala. Naučila sem se ogromno o sebi, kaj zmorem in na čem moram morda še delati. Dobila sem tudi nekaj samozavesti, ampak to je zagotovo področje, na katerem moram še delati.

Barbara in Amadeja Lube
Barbara in Amadeja Lube FOTO: POP TV

Slišali smo, da si sicer povsem zadovoljna, ko čas preživljaš doma. Kakšna pa je bila potem ta izkušnja zate v smislu ločenosti od najbližjih in življenja, sprva s popolnimi neznanci?

Jaz sem res tak 'introvert', rada sem doma z družino. Tudi če sem sama, se vedno zaposlim, tako ali tako pa tri četrtine svojega časa preživim sama s piškoti. Zato je bila ta izkušnja zame po eni strani še težja, ampak sva se z Amadejo tako povezali, da je bilo skoraj kot doma (smeh). Mi je pa grozno manjkal mož, ker sem res navajena, da mu povem vse, kar se mi dogaja, tukaj je bilo pa malo težje zaradi urnika snemanj in službe mojega moža.

Sicer skrbiš za svojo mamo. Je bila vesela tvoje vrnitve ali bi si želela, da bi še ostala v tekmovanju?

Mami je bila vesela, da sem prišla nazaj, ampak je pa tudi rekla, da bi lahko še ostala kakšen teden.

Tvoj mož, profesionalni kuhar, je bil ob tvojem prvem uspehu s predstavitveno jedjo ganjen. Kako pa je komentiral tvoje nadaljnje uspehe, pa tudi tvoje slovo od sodnikov?

Mož je bil izredno ponosen name, pa čeprav sem šla že druga ven. On je verjel vame veliko bolj, kot sem sama verjela vase. In ja, spet ga nisem poslušala (smeh).

Tvoje sanje so, da bi imela svojo slaščičarno, kjer bi bila med gorami piškotov. Ali jih nameravaš uresničiti kljub temu, da bo nagrado domov odnesel nekdo drug?

Moja slaščičarska delavnica je že končana, zaključujemo še s papirji in smo pripravljeni na štart življenja z goro piškotov. Moja prijava v MasterChef je bila kot nekakšna brca, da sem se resno lotila sanj.

Tekmovanje se nadaljuje, za 10. MasterChef pokal se še vedno bori 14 tekmovalcev. Kdo bi ga lahko po tvojem mnenju odnesel domov in za koga boš navijala?

Imam več favoritov, ampak seveda pa navijam za Amadejo.

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija v ponedeljek ob 21.15 na POP TV.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.