MasterChef Slovenija

Bili so prepričani v zmago, doživeli pa hladen tuš

Velenje, 27. 03. 2020 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Člani skupine, ki jo je vodil obetavni Žan Milosavljević, niso mogli verjeti svojem očem, ko je Karim Merdjadi razkril, katero jed bi morali pripraviti, da bi se lahko povzpeli na balkon. Zadnji so se tako smejali člani skupine Petra Mužiča, ki so si kljub razprtijam prikuhali varnost.

Sodniki so tekmovalce razdelili na štiri skupine. Za vodjo prve, zelene skupine so določili Kajo Balentič, s katero sta kuhala Mojca Kravina in Žiga Deršek. Peter Mužič je postal vodja druge, rumene skupine, z njim so kuhali Gašper Peklaj, Tanja Pirc in Kaja Jurač. Iza Logar je vodila tretjo, modro skupino, dobila je Sandija Komlanca, Ano Potočnik in Kristino Jakopič. Četrto, rdečo skupino je vodil Žan Milosavljević, ostali so mu Jerneja Trofenik Dimnik, Miha Robnik in Eva Kastelic.

Prvi izziv skupin
Prvi izziv skupin FOTO: POP TV

Bedro odločalo o zmagovalcu prvega dvoboja

Najprej se je rdeča skupina pomerila z modro skupino. Tekmovalci so v živo spremljali, kaj kuha Luka Jezeršek, opazovati so morali sestavine in postopek kuhanja, da so lahko sami pripravili jed. Na voljo za ugotavljanje in kuhanje so imeli 36 minut. Vsaka skupina je morala določiti dva tekmovalca, ki sta si ogledala pripravo in ugibala. Žan je določil Miho in Jernejo, Iza se je odločila za Sandija in Ano.

Člana rdečih in člana modrih med ugibanjem
Člana rdečih in člana modrih med ugibanjem FOTO: POP TV

Luka se je ležerno lotil priprave, kar je tekmovalcem otežilo delo. Po posredovanju Bineta Volčiča so se končno lotili priprave francoske solate in cvrtja piščančjih beder. Iza je potrebovala nekaj časa, da je ugotovila, kaj se sploh dogaja, medtem so se rdeči takoj lotili dela. Sodniki so se spraševali, ali jim bo tokrat uspelo dovolj speči bedra. Izina modra skupina je poleg tega imela težave s fritezo, zato so bili njihovi strahovi še bolj upravičeni. Bine ni želel, da bi doživel déjà vu s surovim mesom.

Razočaranje
Razočaranje FOTO: POP TV

Obe skupini sta se razveselili, ker sta pravilno ugotovili, za katero jed gre. Kmalu zatem je Izino modro skupino minilo veselje, saj je bil piščanec res premalo pečen. Priprave so se lotili tri minute prepozno. Rdeči so postregli izjemno okusno francosko solato in ker so uspeli do konca speči bedro, so postali zmagovalci prvega kroga.

Veselje rdečih ob prvem uspehu
Veselje rdečih ob prvem uspehu FOTO: POP TV

Nesoglasja v rumeni skupini in kukanje v lonce

Kaja je za ugotavljanje določila sebe in Mojco, Peter je prav tako določil samega sebe in Tanjo, s čimer se Kaja Jurač ni strinjala, vodja pa je bil zaradi njenega nestrinjanja malce nejevoljen. Skupini sta imeli na voljo za ugibanje in kuhanje samo 28 minut. Tekmovalcem sprva ni bilo prav nič jasno, Peter je postal še bolj nervozen, ko ga je Kaja opozorila, koliko časa je že minilo.

Živčno ugotavljanje
Živčno ugotavljanje FOTO: POP TV

Rumeni so se nato odločili za začetek kuhanja, a niso bili organizirani. Peter tudi ni predal navodil, zato sta bila Kaja in Gašper povsem izgubljena. Samo 19 minut pred koncem so se kuhanja brez prave ideje lotili še Kajini zeleni. Ker si z Mojco nista zapomnili, kaj je Luka naredil s krompirjem, je Žiga šel mirno pogledat k rumeni skupini. Vodja Kaja se s tem ni strinjala, saj bi lahko na ta način ponovili njihove napake. Nato pa sta jim Kaja Jurač in Gašper vrnila milo za drago in zanalašč pogledala v lonec nasprotne skupine.

Žiga je šel v izvidnico
Žiga je šel v izvidnico FOTO: POP TV

Peter in Tanja sta med kuhanjem ugotovila, da se ne strinjata, katero jed sploh pripravljajo, nakar sta se hitro uskladila. Peter ji je v nadaljevanju pustil proste roke, saj ji je povsem zaupal, se jima je pa Kaja trudila dopovedati, katere sestavine ne sodijo v krompirjev golaž. Tudi v nadaljevanju je pomagala s svojimi nasveti glede termične obdelave, a je Tanja ni spustila blizu lonca. Kaji se je zdelo, da je Tanja zanalašč ne posluša. Zelena skupina se je sodnikom zdela povsem izgubljena, pripravili so tudi sestavine, ki jih Luka pri kuhanju ni uporabil.

Kaja je drzno privzdignila pokrov
Kaja je drzno privzdignila pokrov FOTO: POP TV

Nastopil je trenutek resnice. Kajini zeleni so pripravili okusno zelenjavno jed, žal pa niso zadeli žebljice na glavico. Petrovi rumeni so pripravili izredno okusen krompirjev golaž. Ker je bila to tudi pravilna jed, so postali zmagovalci.

Veselje ob prvi zmagi
Veselje ob prvi zmagi FOTO: POP TV

Preobrat v bitki za balkon

Za varnost so se Petrovi rumeni spopadli z Žanovimi rdečimi, tokrat pa je skupaj z Luko pekel Karim Merdjadi. Žan je za ugibanje določil sebe in Jernejo, Peter pa je tokrat določil Tanjo in Kajo. Na voljo so imeli 58 minut, saj so morali pripraviti zahtevnejšo sladico. Tanja je prva dobila idejo, da bi lahko šlo za grmado. Rumeni so se tako lotili priprave. Žan je medtem ugotavljal, da je bilo morda modro, da sta z Jernejo še malo počakala, a tudi onadva na koncu nista vedela, katero sladico morajo pripraviti.

Luka in Karim med pripravo sladice
Luka in Karim med pripravo sladice FOTO: POP TV

Težave med pripravo sta imeli obe skupini, rumeni s štedilnikom, rdeči z biskvitom. Jerneji se je šele kasneje utrnila ideja, da gre morda za pijano nevesto. Karim je povedal rumenim, da nimajo prižgane pečice, čas pa se je iztekal. Rdeči so 10 minut pred koncem že zaključevali in Žan se je počutil, kot da je z Jernejo zadel glavni dobitek na loteriji. Rdeči so začeli prepevati, zaradi česar so bili rumeni jezni, a so še vedno upali, da se bodo smejali zadnji. In to se je tudi zgodilo. Peter, Tanja, Kaja in Gašper bodo tako varni pred izločitvenim testom. Upanja pa še ni konec za preostale tekmovalce, kajti boj za obstanek čaka samo sedmerico.

Veselje rumenih
Veselje rumenih FOTO: POP TV

Ne zamudite izločitvene oddaje MasterChef Slovenija v petek ob 20. uri na POP TV in že dan prej na VOYO.

Masterchef, petek 20h
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Čriček mali
29. 03. 2020 19.02
+10
Sem se tak presmejala bulil v pečico pa kaj noče biskvit narast 😂 pečica izkloplena, potem so rdeci peli nakonc pa ni pijana nevesta 😂 Komedija
converse94
29. 03. 2020 10.13
+13
Tega 45letnega maminega sinčka pa komaj gledaš...
Robert Gaspersic 1
28. 03. 2020 14.16
+5
Rumeni tako je treba rdeci niso vredni niti ene zmage.pojma nimajo
Sputnik
28. 03. 2020 18.18
+4
Uporabnik1838239
28. 03. 2020 12.40
+7
Rdeča skupina je poskrbela da je bila oddaja zabavna za gledat :) Pa ne pozabimo, da rumena skupina brez Karima ne bi imela na krožniku nič ;) Ajmo..raje kak zabaven komentar od "fotra" pokažite! :D
Mungos2
28. 03. 2020 10.08
+32
Če daš v pripravo hrane tudi delček sebe, se bi z Jernejino hrano zastrupil !!!
zavetnik
28. 03. 2020 10.03
+33
Ali ni žalostno, ko toliko ljudi na svetu strada zaradi pomajnkanja hrane, tukaj pa gledamo ocenjevanje palačink in metanje proč zaradi debeline oz. luknje koliko lačnih ust otrok bi lahko nahranili in tisto razbijanje jajc a ni to podlo in egoistično raje hrano v smeti kot pomoč lačnim in če bi pomagali lačnim ne bi bilo toliko migrantov?
hotchilipoper
28. 03. 2020 10.34
+1
Sanuka
29. 03. 2020 16.17
+3
kolikor so govorili nekaj časa nazaj naj bi to hrano pojedli sodelujoči in ekipa iz ozadja.zdej pa nevem kolilo je resnice v tem :)
janezpodre
28. 03. 2020 09.58
+31
Pečt biskvit v neprižganem roru je vrhunec kulinaričnega znanja. Ramsey bi jim raz*ukal kuhno,to pa zato, ker ima v pogodbi, da ne sme nikogar ubit.
janezpodre
28. 03. 2020 10.03
+12
p.s. v vsaki resni profesionalni kuhinji, so pečice vedno prižgane, saj se vam svetlika, zakaj
Mirko Poto?nik
28. 03. 2020 20.23
+4
Ne gre za neznanje, ampak je nekdo gotovo namenoma pritisnil tipko za pauso. Tudi najbrž ni slučajno, da modri skupini kar dve fritezi nista delovali in so zato zagotovo porabili več kot tri minute, ki so manjkale, da bi bilo meso pečeno.
A si ti mal bogi
28. 03. 2020 09.40
+8
Kaja je drzno dvignila pokrov :D nekdo je plačan za take članke :D
Aurora 1
28. 03. 2020 09.14
+40
Karim jim je res povedal da pečica ne dela, ampak potem so sladico pripravili vseeno brez tistega biskvita. Mogoce so rdeči res malo pretiravali in slavili zmago prehitro. Jernejo pa upam, da je to izučilo. Je imela pa vsaka skupina naporne posameznike, ki so s svojimi komentarji in nastopom res težko gledljivi
vinogradnik33
28. 03. 2020 09.03
+61
Prepotentna Jerneja s svojim izrazoslovjem je dobila veliko klofuto , čeprav sta z vojdem ekipe skoraj do konca gledala kaj delata Karim in Luka , sta usekala mimo in naredila povsem drugo sladico !
Sentis
28. 03. 2020 08.58
+26
Vse skupaj mi deluje zrežirano.
Sputnik
28. 03. 2020 08.55
+23
peter tipični nevrotik in yugo fotr. ker je kaja mlajša ima tip probleme z živci če mu hoče kaj rečt. dečko ti rabiš anger management ne masteršefa
Ali63
28. 03. 2020 11.22
+24
hotchilipoper
28. 03. 2020 08.53
-2
Kaj pa virus pa maske?
mijam75
28. 03. 2020 08.57
+44
a ni očitno, da je to snemano že pred časom.... ko še vedeli niso, kaj so virusi...
Ali63
28. 03. 2020 08.49
+79
Jerneja je slaščičarka? Grozna sladica, njen besedni zaklad na ravni kočjaža, škodoželjna, čas je da gre domov. Negledljiva.
Primož Rus
28. 03. 2020 08.48
-10
kako NEUMEN moraš bit,v tem primeru rumene skupine,da prvič ne pripraviš pečice,šele nato greš narest vse ostalo.....včerajšnja ZMAGA gre RDEČI SKUPINI ne glede na to,da so dostavili napačen izdelek,vseeno so boljši team od vseh ostalih.....najbolj na jetra mi gre pa egoistična rumena skupina z "pametnima"kajo in Petrom
Maxx365
28. 03. 2020 11.29
+11
Lahko bi naredili pijano nevesto za 5 mišelinovih zvezdic, pa so še vedno delali napačno sladico
hotchilipoper
28. 03. 2020 08.44
-1
Ne vem če je tale oddaja primerna temu času,da se norca delate iz hrane,medtem ko eni v naši obljubleni deželi stradajo.Zadnjič se je nekdo zmotil in narobe odrezal dva stejka,šele tretji mu je odgovarjal.In to kažete otrokom po televiziji,ki še za malico nimajo.
mijam75
28. 03. 2020 09.03
+21
V bistvu lahko pogledaš z drugega zornega kota... Take oddaje spodbudijo pri nekaterih ljudeh željo do kuhanja. Marsikdo se nauči kuhati, ker gleda te šove in hoče poskusiti tudi sam. Ali pa se vsaj potrudi uporabiti še kakšno drugo sestavino, kot je bil vajen do zdaj in tako porabijo vso tisto nabavljeno hrano, ki bi sicer končala v kontejnerju.
hotchilipoper
28. 03. 2020 09.25
+9
V tej oddaji vidiš bolj malo kuhanja,v glavnem je to šov za zaslužek pop tv
lambert
28. 03. 2020 08.05
+17
Kdaj boste dojeli, da je ta oddaja vse skupaj poden od podna? Norcevanje iz hrane, jokanje ... in jeb ljudi v glavo.
Zevs
27. 03. 2020 21.52
+21
Zmagali so rdeči, ker če Karim nebi rumenim umetnikom povedal za pečico bi dostavili en dren!
Maxx365
28. 03. 2020 08.07
+61
V nobenem primeru rdeči ne bi zmagali, ker so pripravljali napačno jed.
AxisDeus
27. 03. 2020 21.47
+25
Da resno padajočih standardov sploh ne omenjam, veliko več solzavih zgodb kot pa kakršnega koli talenta in izvirnosti ...
AxisDeus
27. 03. 2020 21.40
+80
A lahko prosim, prosim, pokažete malo spoštovanja in ne dovolite, da sodniki in tekmovalci jedi prijemajo z golimi rokami, si vmes malo čelo od potu obrišejo, lasje padajo v hrano, kuhajo z vsemi prstani, uhani ... za domačo kuhinjo je to normalno, za resni šov pa ... rokavice in kape.