MasterChef Slovenija

Čudež v MasterChefu, Aljina skupina potopila Jerneja!

Velenje, 17. 05. 2018 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Alja Viryent in Jernej Žavcer sta se skupaj z izbranimi tekmovalci borila za svoj obstanek v šovu. Po vseh zapletih v modri skupini ter odličnem kuhanju in organizaciji rdeče skupine se je zgodilo nekaj neverjetnega - sodnike je bolj navdušila Aljina skupina.

Alja in Jernej sta sama izbrala mornarje, s katerimi sta želela zapluti v varen pristan. Na Jernejevo ladjo so se vkrcali Jaka, Žan, Siniša in Tibor, na Aljino pa Leon, Boris, Gašper in Simone. Skupini sta morali v 60-ih minutah pripraviti predjed, glavno jed in sladico. Meni je moral imeti rdečo nit, sodniki pa so od tekmovalcev pričakovali drznost.

Dve močni posadki sta se borili za nadaljnji obstanek Alje in Jerneja.
Dve močni posadki sta se borili za nadaljnji obstanek Alje in Jerneja. FOTO: POP TV

Obe skupini sta morali v petih minutah nabrati 15 sestavin in se odločiti za rdečo nit svojega menija. Modra skupina se je odločila za pomarančo, Jernej pa je razmišljal v smeri ‘surf and turfa’, želel je združiti nekaj morskega, nekaj mesnega in nekaj osvežujočega. Skupini sta bili kritični do idej druga druge, rdečim se je zdela ideja modrih preveč zapletena, da bi jo lahko realizirali v tako kratkem času, modrim pa se ideje nasprotne ekipe niso zdele nič posebnega.

Sodniki vedno znova presenečajo z različnimi ovirami.
Sodniki vedno znova presenečajo z različnimi ovirami. FOTO: POP TV

Da pa bi lahko uresničili vse svoje ideje, sta morali obe skupini še skozi potapljanje ladjic. Potem ko sta svoje sestavine postavili na izbrana polja, sta izmenjaje poskušali potopiti čim več sestavin nasprotne skupine. Rdečim je uspelo potopiti pomaranče in s tem rdečo nit Aljine skupine, ta pa je zadela pomembne sestavine za sladico Jernejeve skupine.

Trenutek, ko je Jernejeva skupina potopila rdečo ladjico s pomarančami.
Trenutek, ko je Jernejeva skupina potopila rdečo ladjico s pomarančami. FOTO: POP TV

Skupini sta po potapljanju ladjic sklicali hitri sestanek, da bi sestavili nov bojni načrt. Alja je napovedala, da bo poskušala ohraniti mirno kri, da pa bo od svoje skupine zahtevala maksimum in ne bo popuščala. Luka je bil začuden nad njeno namero, da bo sama pripravljala predjed, saj bi to lahko pomenilo težave z organizacijo. Jernej je ubral drugačno taktiko in je bil vpleten v celoten proces dela, kar so sodniki odobravali.

Krizni kuharski sestanek po potapljanju ladjic.
Krizni kuharski sestanek po potapljanju ladjic. FOTO: POP TV

In res se je Aljini skupini kmalu začelo vse podirati. Leon je opazil, da je njihova vodja zmedena, ne daje jasnih navodil in se izgublja. Rdeča skupina je bolje komunicirala in bila bolj angažirana, modra pa ni bila povezana in tekmovalci niso pokazali prave energije.

Aljo je ohromil strah in njena skupina je to prav dobro občutila.
Aljo je ohromil strah in njena skupina je to prav dobro občutila. FOTO: POP TV

Luka je opozoril Aljo, da imajo samo še 20 minut, da rešijo predjed, ki jo je pripravljala sama. Luka je pričakoval, da se bo zbrala: "Ti si organizator, ne jaz." Leon pa se je spraševal: "Jaz ne vem, kaj je Alja počela 45 minut." Z odgovorom je postregla kar tekmovalka sama, ki jo je ohromil strah pred izločitvijo. Alja: "Ne morem ugasniti te misli in se prepustiti in na polno odigrati svojo vlogo."

Rdeči so verjeli v svojega vodjo in ga podpirali.
Rdeči so verjeli v svojega vodjo in ga podpirali. FOTO: POP TV

Jernej pa je člane svoje skupine navdušil kot vodja, saj je imel vse pod kontrolo. Luka je 15 minut pred koncem kuhanja ocenil, da je tehtnica nagnjena njim v prid. Bine je dodal, da bi se moral zgoditi čudež, da se Aljina ladja ne bi potopila. A rdeči so ob izteku časa ugotovili, da na krožnik niso dali omake, na katero je Bine še posebej opozarjal.

Zaplet tik pred koncem kuhanja, rdeči so zažgali omako.
Zaplet tik pred koncem kuhanja, rdeči so zažgali omako. FOTO: POP TV

In res se je zgodil čudež!

Rdeči so navdušili s prezentacijo vseh jedi, pri predjedi pa so po mnenju sodnikov pretiravali s črnim česnom, s čimer se Jernej ni strinjal. Modra skupina je pripravila okusno prežganko, a sodniki so pričakovali več.

Jernej med ocenjevanjem predjedi, ki se mu je za razliko od sodnikov zdela odlična.
Jernej med ocenjevanjem predjedi, ki se mu je za razliko od sodnikov zdela odlična. FOTO: POP TV

Ker pri glavni jedi rdeče skupine ni bilo omake, je bil krožnik suh, poleg tega so sodniki skritizirali obrezovanje dragocene pljučne. Bine se je spraševal, zakaj niso odrezanih kosov uporabili za pripravo omake. Modrim je za razliko od njih v celoti uspelo pripraviti odlično glavno jed. Karimove besede so povedale vse: "Zdaj lahko umrem od sreče."

Boris, Gašper in Simone so pripravili fantastično glavno jed.
Boris, Gašper in Simone so pripravili fantastično glavno jed. FOTO: POP TV

Tudi sladica rdeče skupine je Karimu pričarala nasmeh na obraz. Karim: "Moram reči, da sem vesel, da sem dobil tako sladico." Sladica modre skupine je bila na pogled neprivlačna, po okusu pa odlična. Leon se je tako razveselil potrditve svojega dela, ter doprinosa h končni zmagi.

Leon je z izjemno okusno sladico prispeval izredno pomemben delež h končni zmagi modrih.
Leon je z izjemno okusno sladico prispeval izredno pomemben delež h končni zmagi modrih. FOTO: POP TV

Sodniki so se namreč odločili, da je svojo ladjico potopil Jernej. Bine je ob tem poudaril, da Alja ni popeljala svoje skupine na balkon, da so torej njeni mornarji rešili njo. Modri so lahko stekli na varno, Jernej pa je moral sleči svoj predpasnik. Jernej: "Moja želja je bila, da pridem vsaj med top 6, 5, ampak na žalost se to zdaj ni uresničilo. Ampak kljub vsemu grem z glavo pokonci." Luka mu je ob slovesu zaželel: "Še naprej širi svoja kulinarična obzorja. Veliko sreče na tej poti."

Razočaranje v rdeči skupini.
Razočaranje v rdeči skupini. FOTO: POP TV

Nocoj se bo v kuhinji marsikaj zgodilo prvič. Prvič bodo tekmovalci doživeli Lukin mojstrski tečaj. Prvič se bodo do balkona prebijali čez kar tri različne kulinarične izzive in prvič v tej sezoni se bo v kuhinji odvil izločitveni dvoboj. Vse to bo štiri obetavne kuharje pripeljalo do tega, da bodo trepetali za svoj obstoj. Ne zamudite ob 21. uri na POP TV.

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lambert
18. 05. 2018 16.50
+5
Cel koncept oddaje je za mene stran metanje denarja in norca se delat s hrano.
pippila
18. 05. 2018 10.49
+19
Prežganka? Resno? 5 minut rabim za prežganko, Alja jo je packala eno uro, že to je direkt razlog za odhod domov. Sicer Gašper in Boris sta se res potrudila. Samo vseeno je bila rdeča ekipa očitno boljša. Moja favorita sta definitivno Gašper in Sinke....še nisem videla, da bi kaj zafrknila, vedno dobro skuhata, medtem ko mi ni jasno zakaj Žana tako opevajo....niti enkrat še ni skuhal neki vrhunskega v tem šovu....
flisd
18. 05. 2018 18.55
+7
Meni Žan tudi ni favorit. Mi je pa všeč njegov odnos do sodnikov:"Ti kar govori, bom že jaz po svoje."
vale
18. 05. 2018 19.21
+2
Mah mali skor mal pretirava s to nadutostjo...
Brandi
18. 05. 2018 09.44
-2
Rdeči so bili že preden so sploh kaj skuhali, prepričani, da bodo zmagali. Ravno to jih je dejansko stalo zmage ... in to samo zaradi omake ...
Kvagleas
18. 05. 2018 09.43
+0
Edin kar je pri Alji dobr, je oprsje.
MrSiMPA
18. 05. 2018 09.40
+28
Vseeno mi je za Jerneja ali Aljo samo tukaj so sodniki dali "dreku focn". Edino glavna jed je bila od modrih boljša, da pa še vedno sodniki šlepajo tole živčno razvalino Aljo naprej je pa polomija od sodnikov. Nevem v prejšnjih sezonah ko je bil Alma namesto Bineta takšnih kiksov ni bilo...
Hachi
18. 05. 2018 09.37
+37
Se en dokaz vec, da tole Aljo tiscijo naprej od zadaj in od spredaj. Ne vem sicer kaksne veze ima s sodniki ali produkcijo, vendar je vse skupaj ze prav smesno. pripraviti so morali predjed. ona pripravi juho! pri rdecih so iskali dlako v jajcu. na konuc jih je motilo, ker so kos mesa odrezali na kocko in ker je bil drag konc mesa. ja halo, ko so pa modri zmetali 3/4 materiala stran, ko Alji ni uspela predjed, ko Leonu ni uspela sladica,..., pa niso tega nic omenili, da mecejo stran hrano. Za namecek je bila sladica rdecih neprimerljivo boljsa od modrih, ki je izgledala kod zmazek na krozniku. in ocitno so modri sli naprej samo zato, ker so naredili omako. kr neki. Ze zadnjic bi morala Alja izpasti, pa so jo resili z nenacrtovanim manevrom. dajmo ji se eno moznost, naj bosta oba vodji. skratka, ocitno je res veliko kuhinje, predvsem v ozadju.
penintheass
18. 05. 2018 13.44
+2
Pati.x
18. 05. 2018 15.40
+9
da ne govorimo o tem klko piscanca je slo v smeti v prvi odaji pa kak je alja prejšni teden unicla tri fileje lososa to pa so zgleda pozabli preracunat
Kvagleas
18. 05. 2018 09.21
+3
Tibor gre domov.
zbut
18. 05. 2018 08.53
+3
v finalu sta na koncu baje ŽAN in SIMKE. tako sem slišal. bomo videli, če bo res...KUHNA!
vale
18. 05. 2018 08.39
+23
To je bilo jasno ze prejsni teden zaradi napovednika, ki je prikazoval kot da bo alja sla... sej vedno tako naredijo ..nas kao zavedejo , ker ocitno ne znamo razmisljat....
Kliko7
18. 05. 2018 08.31
+11
Kaj pa tistle buzek Leon?
AlesU
18. 05. 2018 08.27
+24
Sodniki sramota!!! Bine je že tako ves čas pristranski, in se ne zna vesti (poniževalen odnos do Ane...) da se je pa prodal Luka in Karim, žalostno!!! Glede na to da gre Binetu na živce Žan, bo šel gotovo kmalu domov...
Kaktus111
18. 05. 2018 08.09
+45
Aljo so potegnil iz dreka Gašper , Boris in Simone. Ti trije se nikoli ne hvalijo, naredili pa so kar nekaj dobrih jedi.
Brandi
18. 05. 2018 09.46
+8
se strinjam. njim se ni treba hvaliti, znajo dokazati
Ali63
18. 05. 2018 08.07
+36
Katastrofa! Pržganka ala puding je zmagala. Res je to kuhinja in šefi so res vrhunski kuharji te oddaje.
SloG pavelšek
18. 05. 2018 07.50
+68
Da v tej fazi tekmovanja das na kroznik przganko ti vse pove kok je ta punca sposobna...
SloG pavelšek
18. 05. 2018 07.47
+20
Aceman1108
18. 05. 2018 07.19
+98
Res sem rad gledal tole oddajo ampak, ko sem videl že v napovedni špici pred ocenjevanjem da je pri rdečih problem, sem vedel kaj napoveduje. Prežganka premaga izredno lični karpačo, vredu glavna jed je rdečim sfalila omaka pa naj bo to pika za modre. Potem pa še sladica. Karim je lepo rekel, da je doživel razodetje s sladico od rdečih. IN POTEM????? Koga imate za norce resno? Rdeči so imeli mnogo bolj kompleksni 3 hodni meni, imeli so rdečo nit, med tem pri ocenjevanju modrih govora o kakšni rdeči niti sploh ni bilo, ker je ni bilo nikjer!!! Pokvarili ste mi edino oddajo, katera je bila prebavljiva in si se na vsake kvatre res še nekaj naučil. No jaz je ne gledam več, pa naj Alja komu drugemu vsak četrtek in petek joka v TV.
Pati.x
18. 05. 2018 15.45
+6
točno to edina oddaja ki je bla gledljiva zdaj ni več gledljiva zato ker bine ucenjuje kako energijo ima kdo grem stavit da ce bi anaa dostavla tako juho bi jo zavrnili
iva60
18. 05. 2018 07.08
+69
To kar so naredili sodniki danes je pa sramota za kuharsko stroko, pljunili so samo sebi v skledo. SRAMOTA,SRAMOTA in še enkrat SRAMOTA
Pati.x
17. 05. 2018 22.57
+48
jasno je blo da bo tak bubano bubano bubano ker nemore bit 8 moških pa dve ženski ocino čeprav je vsem jasno da je alja nesposobna kot kuharca in kot vodja niti recepta nezna prebrat mislim da bo za gledanost sova naslednje leto potrebno da pride alma nazaj!
Lev07
17. 05. 2018 22.41
+48
Prodane duše!
Lev07
17. 05. 2018 22.44
+68
Jernej, drži se! Nekateri, ki ostajajo v šovu, ti ne sežejo niti do kolen!
Semdoberr
17. 05. 2018 22.41
+74
No, danes pa totalno razočaranje. Danes je bila javno pokazano in dokazano, da je vse zrežirano v naprej. In žal na zelo krivičen, predvsem pa nepošten način. Sodniki pa so danes pokazali, kako so totalno nepošteni. SRAMOTA, PODEN OD PODNA!!!!!