MasterChef Slovenija

Dana Ilić: Starša nista vedela, kam se podaja

Velenje, 15. 03. 2024 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dana Ilič dela na zavarovalnici, sanja pa o službi, v kateri bi kulinariko združevala s potovanji. V MasterChefu Slovenija bi rada izvedela, kaj si o njeni za najdražje odlični hrani hrani mislijo trije sodniki.

35-letna Dana Ilić iz Ljubljane ima rada mir in dobre odnose, takrat na plano prideta njena družabnost in smisel za humor. Dela na zavarovalnici kot skrbnica poslovnih strank, toda njeno srce jo vleče v kuhinjo in k novim izzivom. V življenju namreč potrebuje kreativnost in dogajanje. Dana: "Delo na zavarovalnici me ne izpopolnjuje v tej meri, kot bi si sama želela. Delodajalec je super in tudi samo delo je v redu, ampak sanje so pa nekaj drugega ... Želela bi si in stremim k temu, da mi bosta moja dva največja hobija, kuhanje in organizacija dogodkov, lahko nekega dne omogočila sanjsko službo."

Dana Ilić
Dana Ilić FOTO: POP TV

Kot je povedala v svoji predstavitvi, bi rada imela svoje podjetje ter opravljala delo, ki združuje potovanja, hrano in organizacijo. In kakšno delo bi to bilo? Dana: "To je definitivno kombi, doma predelan v 'food truck', in gas ... Rada sem kreativna, zato ga ne bi rada samo kupila, ampak bi ga pomagala soustvariti, potem pa organizirala različne dogodke, na katerih bi nudili dobro lokalno in tujo hrano po Sloveniji in tujini." V smehu doda: "Včasih si predstavljam, da bi bila kot polžek, ki nosi vse s sabo v hišici na hrbtu. Takšna bi bila jaz s svojim 'food truckom'."

V letošnji sezoni MasterChefa Slovenija je veliko tekmovalcev navdušenih popotnikov. Tudi Dana v tekmovanje prihaja z lepo popotnico in lepimi spomini: "S potovanj mi najbolj ostanejo v spominu kakšne zgodbe ljudi, ki jih spoznam mimogrede. Ali so to ljudje, pri katerih prespimo, ljudje, ki jih srečam na ulicah, lastniki kakšnih manjših restavracij, v katerih jemo na poti, taksisti ali ljudje na letališčih itd. Definitivno mi vsako potovanje omogoča večjo kulinarično širino z različno uporabo začimb, kombinacijami okusov, idejami in možnostjo pokušanja tako sestavin kot jedi."

Kuhati je pričela, ko je videla, da je sodelavka za navaden 'wrap' (zavitek) plačala pet evrov, kar se ji je zdelo pretirano. Predlagala ji je, naj raje plača njej in bo kuhala ona. Če bi imela restavracijo, bi se torej v njej lahko ugodno najedli? Dana: "Hmmm ... Dobro vprašanje ... Sama rada jem poceni in dobro in pa tudi drago in dobro ... (smeh) Glede na to, da mi je ulična hrana bližje, se bom trudila, da ostanejo tudi cene temu primerne in ne po cenah visoke kulinarike."

V MasterChef Slovenija prihaja po nova znanja in tudi mnenja treh sodnikov o njeni hrani. Kaj pa o Daninih jedeh menijo njeni najdražji? Dana: "Ker so moji najdražji zelo hvalili mojo hrano, da je 'njamsi', kot jaz rada rečem, je bil tudi to ravno eden izmed razlogov, zakaj sem se prijavila v MasterChef. Da vidim in slišim, a jaz sploh znam kuhati in kaj si o mojem kuhanju mislijo trije chefi." Družina je tudi njena največja opora, toda vsi niso vedeli, da se podaja na nepozabno pustolovščino. Dana: "Ker sem od začetka želela, da bi bilo to presenečanje za moja starša, jima nisem povedala. Ker vem, da spremljata to oddajo vsako leto, se mi je zdelo lepo presenečenje ... Brat pa mi je v šali rekel: Ta mala, samo ne jokat, prosim. Šalo na stran, drugače pa vsa čast za pogum in odnesi lepo izkušnjo."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delavec_Slo
15. 03. 2024 13.50
+0