MasterChef Slovenija

Dana je odšla s cmokom v grlu, sedaj ima nove razloge za veselje

Velenje, 06. 06. 2024 11.02 | Posodobljeno pred 19 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Za Dano Ilić je bilo sodelovanje v MasterChefu Slovenija ena lepših zgodb, ki jih piše njeno življenje. Ob slovesu od sotekmovalcev, sodnikov in ekipe ji je bilo zelo težko, sedaj pa se že veseli novih kulinaričnih dogodivščin in izzivov.

Poslovila si se med individualnim izzivom, ki se je nepričakovano spreobrnil v izločitveni test. Kako je ta preobrat vplival na tvoje kuhanje?

Ta preobrat ni posebej vplival na moje kuhanje, ker je bil vsak izziv sam po sebi stresen oziroma nekaj posebnega. Nikoli nismo vedeli, kaj nas čaka, in vsakič sem šla v kuhinjo s fokusom samo na določeno kuhanje oziroma samo za določen izziv in nisem razmišljala za naprej ali kaj bo jutri. To, da smo na individualnem kuhanju izvedeli, da gre za izločitveni test, ni spremenilo mojega fokusa oziroma same zamišljene jedi.

Dana Ilić
Dana Ilić FOTO: POP TV

Jure Pavlič in Lidija Subašić sta se rešila z imuniteto, ostali tekmovalci so se odrezali bolje od tebe. Bi bilo lepo imeti eno takšno značko na predpasniku, kajne?

Seveda, da bi bilo super imeti katero koli od prednosti. Sploh pa imuniteto. Verjamem pa, da je bilo težko tudi tistim, ki so jih dobili, ker so se ubadali z drugimi vprašanji, kot sta: "A izkoristim ali ne? Je moja jed dovolj dobra?" To je bil en tak dvorezen meč. Sedaj, ko sem zunaj, je pa seveda lahko reči, da bi imela značko ... Še kako bi mi prav prišla na tem individualnem testu, samo ne vem, če je ne bi potem že kdaj prej izkoristila.

Zanimivo je, da si se ravno med to oddajo spraševala, ali je čas za odhod domov, saj da morda nisi več kos številnim izzivom. Je to bila dobra intuicija ali realna ocena konkurence?

To je bila kar dobra ocena konkurence ... Sotekmovalci, ki so ostali, so res vsi tako zelo dobri in vsi težko premagljivi.

Odločilen je bil, kot vedno, zadnji krožnik, a pred njim si sodnike razvajala tudi s popolnimi. Na katere dosežke v tekmovanju si najbolj ponosna?

Če začnem na začetku, sem ponosna na svojo prvo jed, namreč to je bil en tak velik mejnik oziroma osebna zmaga, da sem v MasterChef kuhinji in da sodniki okušajo mojo hrano. Druga stvar je bil piškotek, ki me je prvič popeljal na varno stran – na balkon. Kako malo potrebujemo, da smo na varni strani. (smeh) Drugače pa seveda nikoli pozabljen piščančji burger, tistih pohval ne bom pozabila nikoli v življenju. Mislim, da si je vsak od nas v samem tekmovanju zaželel, da bi bil vsaj eden izmed njegovih krožnikov 'uau'. Potem pozdrav iz kuhinje – da sem dobila take lepe pohvale, kot to, da je to definicija pozdrava iz kuhinje, kajti mi smo le amaterji in teorij ter definicij ne poznamo. Pa tudi zaradi tega, ker smo kot ekipa žensk lahko odšle varno na balkon. Skratka, je ena lepših zgodb, ki jih piše moje življenje ...

Ko si se poslavljala, si bila zelo čustvena. Kako pa je bilo, ko so se za teboj zaprla vrata MasterChef kuhinje?

Ko zapustiš MasterChef kuhinjo, mislim, da je prvi tisti občutek olajšanje, ker vseeno je tukaj prisotno veliko enega umetno ustvarjenega stresa in ves čas so določeni pritiski, časovni, fizični ... Tako da jaz sem najprej to občutila, prvih nekaj sekund, potem se pa zaveš, da je pa tega 'ta lepega kot celota' konec. Mi sotekmovalci smo bili kot ena družina, in da ne bomo več skupaj, da tega intenzivnega tečaja, na katerem se res ogromno naučiš, ter vseh nasvetov sodnikov, pa seveda neverjetne ekipe, ki sodeluje pri tem projektu, nimaš več prilike videti, slišati, sodelovati. Takrat te pa seveda stisne ... Nabral se mi je en velik cmok v grlu in v mislih sem imela samo 'ne zlomi se sedaj, ves čas tekmovanja si se imela lepo, si se smejala in zaključi tudi tako'.

V tej sezoni ste tekmovalci prvič kuhali s svojimi najdražjimi. Tebe je z lepo asistenco razveselila prijateljica Fikreta. Kako pa so ostali tvoji najdražji pokomentirali to vajino kuhanje?

Toliko enih lepih komentarjev sem dobila na to oddajo, od tega, kako sva povezani, da se vidi, da sva res najboljši kolegici, da kako sva se zabavali, in vse, kar so povedali, je res ... Res sem hvaležna sebi, da sem toliko časa ostala v MasterChef kuhinji, ekipi MasterChefa, ki je vse zorganizirala, in seveda moji Fiki, da si je vzela čas. Ker ta izkušnja je neponovljiva in neprecenljiva in za vedno se je bom spominjala. Večkrat sem rekla, da je moja odločitev stopiti v ta projekt resnično ena mojih najboljših odločitev in seveda lepših zgodb, ki jih piše moje življenje.

Kako pa so tvoji najdražji pokomentirali konec tvoje poti v tekmovanju?

Moji najdražji so seveda veseli, da sem spet med njimi, hkrati pa bi si želeli, da bi še malo ostala, ker vedo, koliko mi to pomeni.

Zmagala nisi, toda kljub temu si iz MasterChef kuhinje odšla bogatejša. Omenila si nova prijateljstva in pa kulinarično širino. S kom si se najbolj povezala in ali lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo kakšno kulinarično sodelovanje?

V tako kratkem času sem res dobila kar nekaj dobrih prijateljev, najbolj sem se seveda povezala z Blanko. Ta njen pogled na svet in pa seveda humor bom pogrešala na dnevni bazi, ampak bova že nadoknadili s kakšnim obiskom v Prekmurje. Poleg Blanke bom še sodelovala z Domnom, Lidijo in Julijo .... Nekaj projektov imamo že potrjenih, pa upam, da še s kom, s katerim nisem imela prilike toliko sodelovati znotraj MasterChef kuhinje. Vsi so okej, tako da če nam bo le čas dopuščal, da skupaj poustvarimo še kakšen dogodek zunaj magične MasterChef kuhinje, bo super.

Kakšne načrte za prihodnost pa še imaš in ali je 'food truck' še vedno eden izmed njih?

Načrti za prihodnost so razna sodelovanja na dogodkih odprtega in zaprtega tipa, potem chef na domu, poleg tega pa imam namen organizirati razne kuharske tečaje sama in v sodelovanju. 'Food Truck' seveda ostaja na listi želja, ampak si bo treba še malo izkušenj nabrati in pa seveda dinarčkov prej prišparati, da ko odprem, da odprem, tako kot je to v moji glavi.

Ob svojem slovesu si zmago napovedala Luku Pangosu. Ali si še vedno takšnega mnenja?

Še vedno sem mnenja, da ima Luka največ možnosti, zmago pa privoščim čisto vsakemu, ki je še ostal v tekmovanju. 

Ne zamudite nove oddaje MasterChef Slovenija nocoj ob 21.15 na POP TV.

MasterChef Slovenija
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Da se mene pita..
06. 06. 2024 15.06
+5
Dana se bo sla na Cres mal odpočit od vsega tega.
Giorgia fan
06. 06. 2024 16.45
+2
Je tam doma najbrž , ampak priimek ima srbski .
Podlesničar
06. 06. 2024 13.16
-4
Vsaj nekaj ji je ratalo dobro skuhat, cmok v grlu.
Zmagovalec
06. 06. 2024 12.45
+17
Skozi celoten šov je bila pozitivna, nasmejana, realna. Težko bi našel neko slabo lastnost na njej. Všeč mi je, da se tako dobro razume z njeno najboljšo prijateljico, ki ji je hkrati tudi sodelavka, ampak preveč pa se tudi ni dobro družit z eno osebo, ker potem ne spuščaš drugih blizu. Predvsem kakega fanta, ki bi se k Dani lepo podal.
slovenka62
06. 06. 2024 14.07
+12
Mogoče ima pa rajši punce.Drugače se pa strinjam s tabo.
gullit
06. 06. 2024 12.43
+17
Se pridružujem spodnjemu mnenju, simpatična tekmovalka, ki je tudi kar nekaj znanja pokazala. Glavo gor in naj se ti uresničijo vse želje v prihodnosti.
luna.3
06. 06. 2024 12.34
+17
simpatična tekmovalka, trudila se je, ampak vsi ne morejo biti zmagovalci. Srečno, Dana , veliko kuharskih uspehov v prihodnosti!