MasterChef Slovenija

Domen je napovedal začetek konca prijateljstev, a se je motil

Velenje, 03. 04. 2024 10.08 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po taktični igri, v kateri so trije rdeči modrim ukradli tri recepte, je Domen Beribak napovedal začetek konca prijateljstev v tekmovanju. In kaj se je zgodilo, ko so kamere ugasnile?

Tekmovalci so skupinski izziv tedna pričeli s taktično igro, v kateri so se borili za dele recepta Karima Merdjadija. Modro skupino je vodil Matej Muhvič, rdečo Domen Beribak, člani pa so se morali dogovoriti ali pa ugotoviti, ali bodo recepte delili ali jih bodo ukradli. Igra se je končala s 3:0 za rdeče, saj je Luka Pangos recept ukradel Juliji Bukvič, Amadeja Lube ga je izmaknila Roku Novaku, vodja Domen pa vodji Mateju. Trije modri so bili neprijetno presenečeni in razočarani, rdeči pa so več kot očitno imeli slabo vest. Videti je bilo, da se je še posebej slabo počutil prav Domen, ki je dramatično napovedal začetek konca prijateljstev v tekmovanju. A se njegova napoved ni uresničila. 

Matej je za nas razkril, da sta se prijatelja, ko so kamere ugasnile, takoj pogovorila. Matej: "Z Domnom se dosti druživa in kuhava skupaj. Po sami oddaji sem mu takoj rekel, da z moje strani ni bilo nobenih zamer. So pač ubrali takšno ekipno taktiko. Sem pa mu dal vedeti, da je vseeno, navkljub temu, da je to igra, meni potrditev verbalnega dogovora z rokovanjem res visoko na lestvici. Ampak zaradi te igre najino prijateljstvo ne bo prav nič ogroženo in res upam, da si ne dela prevelikega križa zaradi situacije. Na koncu dneva, bila je igra in v igri je zmagal (smeh)."

Zmagal je v igri, ne pa tudi v samem izzivu. Na presenečenje vseh so namreč na koncu slavili prav Matejevi modri in to brez enega samega recepta. Matej: "Po tistem, ko sem odšel od mize do skupine, sem razmišljal samo še o tem, kako priti do cilja in opraviti nalogo. Tudi če ne bi šli na balkon, ne bi bilo nobenih grdih pogledov ali zamer z moje strani. Bom pa v prihodnje malo bolj previden pri takih igrah (smeh). Je bila pa zmaga res sladka."

Matej Muhvič: Na Domna nisem bil niti jezen, niti mu nisem ničesar zameril, zagotovo pa sem bil šokiran.
Matej Muhvič: Na Domna nisem bil niti jezen, niti mu nisem ničesar zameril, zagotovo pa sem bil šokiran. FOTO: POP TV

Življenje je ena sama velika lekcija. In kaj je Matej odnesel iz te izkušnje? Matej: "Res je. Učimo se celo življenje in nato umremo. Ah, lahko bi natvezil, da sem se naučil kakšnega nauka, ampak to sem jaz. Če bom s kom kdaj sklenil dogovor z rokovanjem, je to zame kot overjena pogodba (smeh). Bom pa malo bolj previden, kje in kdaj jo bom ponujal."

Domen je potrdil, da sta se po snemanju z Matejem pogovorila. Domen: "Obema je bilo jasno, da je to le igra in ne resnično življenje. Z njim sem še vedno v dobrih odnosih kot pred oddajo." Na vprašanje, ali bi ravnal enako, če bi imel možnost igro ponoviti, pa je odgovoril: "V primeru, da bi imel možnost igro ponoviti, bi se enako odločil, saj je to le igra, dajmo se igrati. V skupini smo se dogovorili, da bomo vsi ukradli recepte, zato sem se tega držal tudi jaz. Na koncu nismo prišli na balkon, za kar je bil odgovoren vsak posameznik skupine."

Ne zamudite nove oddaje MasterChef Slovenija nocoj ob 21.15 na POP TV.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RVN
03. 04. 2024 12.37
+3
Hja.... drži dejstvo, da je to igra. Čudno je potem le to, da se je zaradi svojega dejanja, ko je dal roko in snedel besedo, potem slabo počutil. Če je igra je igra in potem ni čustev ob takih dogodkih.
štajerc65
03. 04. 2024 12.11
+3
pogrešam Bedanca
tekač
03. 04. 2024 12.00
-1
Domen je stremuški,egoističen in ambicizoen tekmovalec. Jaz bi bil previden na Matejevem mestu...vsi so zelo dobri kuharji in MasterChef je po mojem v tem letu najmočnejši po kvaliteti kuharjev in kuhanja..
Franc Biber
03. 04. 2024 12.39
+4
SigmaP40
03. 04. 2024 14.39