MasterChef Slovenija

Eva Kastelic: Bilo mi je bolj hudo, kot je bilo prikazano v oddaji

Velenje, 04. 04. 2020 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Eva Kastelic je hvaležna, da je lahko izkusila borbo v MasterChef kuhinji. Kljub temu, da se je končala prehitro, je nepozabna izkušnja v njej, kot pravi, prižgala plamen. Zasluga za to gre tudi njenim strastnim, vztrajnim sotekmovalcem in prepričana je, da je pred njimi še ogromno razburljivih projektov. In kaj sporoča Žanu, ki ji je želel pomagati, a je bil njegov nasvet napačen?

V prvi oddaji MasterChefa Slovenija si se predstavila z jedjo, ki jo je še posebej pohvalil sodnik, ki si se ga najbolj bala. Govorimo o Binetu Volčiču. Kako si se počutila ob tako uspešnem začetku tekmovanja?
 
Pohvala mi je dala ogromno spodbudo! Prvo kuhanje je seveda najbolj stresno. Prvič si pod časovnim pritiskom, prvič vidiš sodnike, ki si jih poprej spremljal samo po televiziji, in prvič si soočen s priložnostjo, da se izkažeš. Jaz sem na krožnik postavila jed, ki zaznamuje mene, jed, ki vsebuje okuse, ki jih imam zelo rada, in da Bine izrazi, da so to okusi, ki jih ima tudi sam zelo rad, in da sem le-te izvrstno pripravila, mi ogromno pomeni! Bila sem v oblakih (smeh).

Kaj vse bi še pokazala v nadaljevanju šova?
Kaj vse bi še pokazala v nadaljevanju šova? FOTO: POP TV

 
Zaradi sodniških pohval smo se spraševali, kaj vse boš še pokazala, žal se je tvoja pot končala na drugem izločitvenem testu. Z omleto te je prehitel Žan, zalomilo se je tudi pri piščancu, ko ti oziroma vam je Luka Jezeršek poskušal dopovedati, da sodniki od vas zahtevajo file. Kako to, da se ti v tistih trenutkih ni posvetilo, kaj delaš narobe?
 
V trenutku, ko si na izločitvenim testu, ti gre vsako sekundo po glavi miljon misli. Hkrati sem razmišljala o jedeh, ki jih lahko pripravim naenkrat, o jedeh, ki jih bom pripravila naslednje, o jedeh, ki jih imam lahko na rezervi, koliko časa potrebuje kakšna jed, kdo od tekmovalcev pripravlja katero jed, katerega od tekmovalcev lahko premagam pri določeni jedi, koliko časa potrebujem, da se segrejejo posode, katere pripomočke najbolj potrebujem, kakšne tehnike naj uporabim, da bo jed popolno in najhitreje pripravljena itd. V teh trenutkih sem vso svojo energijo vložila v okus jedi, ki je bila na mojem krožniku, da je ta popolnoma sočna, izvrstno pečena, prav začinjena in tako naprej, ob tem na žalost nisem pomislila na to, da pomen besede, s katero je jed poimenovana na tabli, razkriva pot do balkona. Mogoče, če bi na tabli pisalo 'butterflied chicken breast', bi se mi hitreje posvetilo. Mogoče je tukaj lekcija, da moram prebrati več knjig tudi v slovenščini (smeh).
 
Zadnja tvoja priložnost je bil raviol z rumenjakom, a si na žalost sledila nasvetu z balkona. Kaj si se naučila v tej situaciji?

Naučila sem se veliko. Predvsem mi je izločitveni test dal lekcijo, da je razbrati med situacijo, v kateri je koristno poslušati samega sebe in v kateri je pomembno poslušati nasvet nekoga drugega, težko, a vendarle zelo pomembna veščina. Raviol mi je pokazal, da imam pri kuhanju dovolj znanja, da zaupam svoji intuiciji. Poleg tega mi je izločitveni test dokazal, da se kljub stiski, kljub mnogim oviram in manjšim neuspehom ne bom nikoli predala. Preko izziva sem se prepričala, da mi možnost predaje v življenju ne grozi, da ko sem z vsem srcem pri neki stvari, se ne bom nikoli predala, ne glede na vse.

Žanu je bilo zaradi nasveta, ki je zapečatil tvojo usodo, strašno žal. Kaj bi mu sporočila?
 
Žan, meni je žal, da gledalci preko televizije vidijo samo del celotne zgodbe iz tistega dne. Jaz vem, da z nasvetom nisi imel nobenih slabih namenov, še najmanj pa to, da bi preko njih mene popeljal domov. Tako kot sem se izrazila tik po izpadu, prosim, ne očitaj si, kajti končna odločitev je bila moja. Konec koncev sem se jaz odločila, katerim napotkom naj sledim, koga naj poslušam. In jaz sama sem bila tista, ki je na koncu zgradila raviol v piramido. Sama prevzemam odgovornost tistega dne in zaradi enega raviola oziroma mošnjička definitivno ni zamer.
Raviol doma
Raviol doma FOTO: osebni arhiv

 
Karim Merdjadi je občudoval tvojo pozitivno naravnanost, toda v poslovitvenih izjavah so ti solze vseeno privrele na oči. Žal ti je bilo, ker si se hotela še učiti, še naprej tekmovati. Kakšna izkušnja je to bila zate?
 
Bilo mi je bolj hudo, kot je bilo prikazano v oddaji. MasterChef mi je v tistem trenutku pomenil vse, nikoli nisem pričakovala, da se bom toliko vživela v tekmovanje, kot sem se. Nasmeh na mojem obrazu je izhajal iz hvaležnosti, da sem se znašla v tej kuhinji in da sem lahko izkusila borbo, ki se razvija v njej. Ampak občutek po izhodu iz kuhinje je bil zelo podoben selitvam iz mojega otroštva. Spomini so sladko-kisli, kajti neskončno sem hvaležna za vse izkušnje in ljudi, ki sem jih spoznala, ampak vedno znova se je od njih, četudi samo začasno, izredno težko posloviti. Poleg tega sem se v kuhinji hotela bolj izkazati, kot sem dejansko se. Še dolge tedne po izpadu sem v svojih sanjah kuhala za MasterChef pulti in se odlično odrezala (smeh). Potrebovala sem nekaj dni, da sem se pravzaprav začela zavedati, kaj se je zgodilo. Vendar, kljub nezgodi verjamem, da mi bo v življenju naproti prišlo še mnogo priložnosti, da se v kuhinjah izkažem, tako kot se resnično znam, in da pokažem znanje, ki ga imam v rokavu! Če se pa MasterChef ekipa slučajno kdaj odloči, da posname oddajo s tekmovalci, ki so prekmalu izpadli, pa komaj čakam povabilo (smeh).
 
Tekme je zate res konec, priložnosti za nabiranje znanja pa bo še veliko. Ali že delaš v tej smeri?
 
Seveda! Učim se vsak dan, veliko veselja mi prinaša ustvarjanje v kuhinji in za to namenim vsaj par ur vsak dan. Sedaj ko sem doma zaradi korone, imam tudi veliko več časa, da se posvetim kulinaričnim knjigam in od teh poberem novo znanje.
 
Kakšnih odzivov si bila deležna in kako je celotna izkušnja vplivala nate in na tvoje življenje?
 
Sama prijava v MasterChefa mi je razširila kulinarična obzorja. Izkušnja mi je dala ogromno lepih spominov! Strast, zagnanost, vztrajnost in ljubezen do hrane, ki so jih tekmovalci izražali noč in dan, so nepopisne. Te izkušnje ne bom nikoli pozabila, prižgala je plamen v meni in izklesala mojo ljubezen do kuhanja. To energijo držim v svojem srcu, skupaj z ogromno ljubezni do kuhanja in seveda do tekmovalcev. Ne mislim je izpustiti, naj bo ta energija gorivo za nadaljne izzive in nove kulinarične izkušnje! Kljub temu, da domov nisem odnesla pokala, sem s seboj odnesla veliko nepopisno lepih spominov, lekcij in prijateljstev, ki so vredni veliko več kot končna denarna nagrada.
Lepi spomini
Lepi spomini FOTO: osebni arhiv

Kakšno so tvoji načrti za naprej, kar se  tiče kulinarike? Videli smo, da v času izolacije še naprej sodeluješ in ustvarjaš s tekmovalci.
 
Med snemanjem prve oddaje so me opisali s stavkom, ki me lepo predstavlja. Ta je:
"Potujem, da se spoznam, kuham, da se izrazim." Rada se kreativno izražam, s kuhanjem, fotografijo in videom. Vse to lahko skupaj, s potovanji vred, povezujem na socialnih omrežjih. Na tem delam že sedaj in tudi to nameravam nadgraditi v prihodnjih letih. Želim si deliti svoje dogodivščine, kreativnost in strast do kuhanja z ostalimi, in kakovost tega, kar delim, ponesti še višje, zato se nameravam o kulinariki še veliko naučiti in pridobiti še več znanja, da ga bom lahko delila z ostalimi. Če lahko to pot, ali kakšen del te poti delim s sotekmovalci, ki so dodatno prebudili mojo strast do kuhanja, mi to pomeni še toliko več! Srčno verjamem, da bomo s tekmovalci med sabo ostali povezani in vem, da je po koroni na vidiku ogromno razburljivih projektov!
 
Kako sicer preživljaš te dni? Si v Sloveniji in nadaljuješ s študijem?
 
Sem v Sloveniji! Karanteno seveda preživljam v kuhinji, v hribih in za knjigami, kjer pišem diplomsko nalogo.

Tekmovanje MasterChef Slovenija se nadaljuje. Kateremu tekmovalcu pa pripisuješ največ možnosti za zmago in zakaj?
 
Vsak od tekmovalcev v kuhinjo prinese svoj čisto poseben pridih, vendar menim, da ima Žan med vsemi največ znanja. Pozna raznolike veščine, tehnike, sestavine in kuha s samozavestjo in zelo suvereno.

Spremljajte šov MasterChef Slovenija ob petkih ob 20. uri na POP TV in že 24 ur prej na VOYO.

Masterchef, petek 20h
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Radimamsladoled
08. 04. 2020 15.06
+3
Thor33
08. 04. 2020 11.03
+4
Šefov raviol si Bine poglej ko si delu? Al je zdj po novem raviol okrogel al ga pa tut ti nisi znau nrdit!
Marija1975
06. 04. 2020 08.35
+26
Bine Volčič svojo stvaritev (Gostilna išče šefa - Šefov raviol) imenuje raviol, Evino, narejeno po enakem postopku, pa mošnjiček???
Iztok Draksler
04. 04. 2020 19.11
+15
je pa jasno..bolj das v sov nore...konfliktne osebe...vecja je gledanost...to je formula za uspeh..ni nova...
Iztok Draksler
04. 04. 2020 19.09
+21
lustna ta Eva....
Ultra bass
04. 04. 2020 17.09
+1
Zatupi, zaglupi in vladaj.
uporabnica1
04. 04. 2020 13.56
+29
To je vedno tako, v vsakem šovu morajo biti eni smotani ljudje notri, drugače ne bi bilo zanimivo :(
weber1
04. 04. 2020 13.27
+19
V tem masterchifu so pa sami čudaki.. Le kako so našli vse z istim sindromom obnašanja..?
Koronavirusovec
04. 04. 2020 14.30
-1
borut_p
04. 04. 2020 15.02
+4
verjetno je izbor podoben kot pri bigbrotherju. konfliktne osebe z velikim egom. drugace bi bila mogoce celo oddaja o kuhanju
Dinho8O
04. 04. 2020 13.00
-41
Ena izmed cudakov, ki se se na pogrebu smejijo.
devlon
04. 04. 2020 13.14
+9
jaz sem se tud. ko sem bil majhen. Mahjen. :)
i141
04. 04. 2020 12.50
+148
Eva od tiste prepotentne grde šlaščičarke si bila 100x boljša.
Slovencelj1302
04. 04. 2020 12.46
+111
prosim ce tekmovalci izlocijo to slascicarko Jernejo ali pa naj se obnasa letom primerno
i141
04. 04. 2020 12.51
+34
V SHESHELJ
04. 04. 2020 12.40
+81
Lustna..mlada perspektivna..glavo po konci..ni konec sveta
lambert
04. 04. 2020 12.25
+26
Glavno da ste spet en kup hrane zmetali stran. Poden od poden od podna. Show must go on ...
AxisDeus
04. 04. 2020 12.14
+79
Boste videli, dobri in slabi se ločijo kot olje in voda, počasi bodo ven eden za drugim kapljali OK posamezniki in tisti, ki ne privabljajo dovolj demografije, ostala pa bo skisana smetana, ki ji bo "uspelo" v ključnem trenutku. Še vedno ne morem preboleti lanske "izločitve" Maja ... Eva, tebi pa še enkrat srečno, zelo sposobna punca si in izjemno simpatična, boš še vesela, da si izpadla tako zgodaj, ker ne bodo mogli ljudje nič slabega nadrobiti za tabo, samo pozitivo, za slaščičarko pa ne vem, če bo lahko glavo še kdaj tako pokonci držala, vsaj jaz bi se takega obnašanja zelo sramoval!
hotchilipoper
04. 04. 2020 12.13
+89
Eva ne se sekirat,si pa lepša od vseh
VAREN
04. 04. 2020 12.27
-54
Si pa bogi. Padaš na nekaj kar ni nič posebnega.
i141
04. 04. 2020 12.46
+21
Varen ti ko si ga še kr na roke, doma pa 100 kilsko grdavso, ki je ne bi noben. Maš pač kompleks majnvrednosti.
VAREN
04. 04. 2020 12.08
-27
Kdo pa še to gleda.
V SHESHELJ
04. 04. 2020 12.41
+28
Sebaibro
04. 04. 2020 13.36
+10
Info@
04. 04. 2020 12.06
+123
Cuker pekarco, bi že moral izločit zaradi grdih besed in neprimernega obnašanja!
devlon
04. 04. 2020 12.03
+49
Morda bo še kaksno presenecenje..in jo poklicejo nazaj
devlon
04. 04. 2020 12.02
+63
Boljs bi blo, da bi ti sla naprej. Skoda, ker si se pustila zavest tistemu bradonji. Tisto zoprno slascicarko tecno bodo oa itak kmal ven ruknli, ker je mal kolericna
Benzi
04. 04. 2020 12.02
+37
Če bi Žan bil vsaj pol moškega, bi zaradi svoje napake, ki jo je stala napredovanja, svoje mesto prepustil Evi ...
dadinho10
04. 04. 2020 12.09
+25
hm, res jo je on malce zaj, ampak kot punca sama pravi, sama je sprejela ta nasvet, ker ocitno ni vedela kako bi se stvari lotila. drugo je, ko se nekdo mora odlociti za tebe in te potunka, ampak tu je slo za nasvet, ki pac ni bil pravi. sam pa se odlocis ali bos sprejemal nasvete balkona, od koga, kaksne itd.
999Questions
04. 04. 2020 12.35
+5
Sai ni če živi v senci bratov... glede na to da je en že bil v tem šovu, čakamo še tretjega...