MasterChef Slovenija

Zmago si je prikuhal mladi Anže Kuplenik, pokal prvič na Dolenjsko

Ljubljana, 20. 06. 2019 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Velika finalista MasterChefa Slovenija sta kljub prijateljskim vezem v kuhinji pokazala pravo borbenost in sodnike presenetila z odličnimi jedmi. Po nizu lepih ocen je bil rezultat tik pred koncem celo izenačen, a je Anže Kuplenik ciljno črto prečkal z dvema točkama prednosti in prekinil niz primorskih zmag.

Anže Kuplenik je zmagovalec pete sezone šova MasterChef Slovenija, pokal pa je tako romal na Dolenjsko.
Anže Kuplenik je zmagovalec pete sezone šova MasterChef Slovenija, pokal pa je tako romal na Dolenjsko. FOTO: POP TV

V velikem finalu pete sezene šova MasterChef Slovenija sta se pomerila študent Anže Kuplenik in predana mama Sanja Sirk. Sanja: "Za mano stoji ena vojska nevidnih žensk, ki se dan za dnem trudijo zagotoviti kosilo, zagotoviti čisto hišo, oprano, zlikano svoji družini. Brez plačila, samo iz ljubezni." Anžetu pa so šle kocine pokonci, ker se je znašel v končni bitki. Bine Volčič mu je polaskal z besedami, češ da ne morejo verjeti, "da v eni taki majhni študentski kuhinjici raste tako velik talent".

Prvi izziv za velika finalista je bila vrhunska predjed. Sestavine zanjo je nabral Bine. Finalista sta globoko vdihnila, nato sta predse dobila skoraj enake sestavine, le da je Sanja dobila lignje, Anže pa je v jed moral vključiti kapesante. Na voljo sta imela 50 minut, borila pa sta se za prvih 30 točk, kajti vsak sodnik je lahko tekmovalcu za eno jed namenil največ 10 točk.

Med seboj sta se pomerila nasprotnika, ki sta se med tekmovanjem vzljubila in povezala. Bila sta kot mati in sin, zaradi česar jima je bilo težko, a v kuhinji ni bilo prostora za čustva. Začela sta s precej podobno idejo, oba sta samozavestno napovedovala zmago. Sanja je vztrajala, da bo šel tudi peti pokal na Primorsko, Anže pa, da bo prekinil to tradicijo in postal najmlajši zmagovalec v Sloveniji.

Tako tesnega finala pa še ne ...
Tako tesnega finala pa še ne ... FOTO: POP TV

Bine je Anžetovo predjed opisal: "Zelo prefinjena, elegantna, dovršena jed." Vse komponente je lepo povezal, jo je pa premalo začinil s soljo. Sanja se je zavedala, da glede postavitve zaostaja za Anžetom. Vse komponente je lepo pripravila, a Luka Jezeršek si je želel, da bi stopila iz svojih okvirjev. Sanja si je za predjed prislužila 19, Anže pa 22 sodniških točk.

V nadaljevanju je Luka pričakoval, da bosta finalista pripravila najboljšo glavno jed v svojem življenju. Imela sta popolnoma proste roke in sta v trgovini lahko nabrala, kar sta si želela, kar je bil dvorezen meč. Sanja se je odločila, da ne bo komplicirala, bila je zelo osredotočena. Anžeta pa je neubogljiva folija vrgla iz tira, postal je nervozen in se ni mogel odločiti, katero meso naj uporabi. Sanja je v nadaljevanju presenetila Luko, ki je ugotovil, da pripravlja tehnično zahteven sadni kaviar.

Deset minut pred koncem izziva sta že postavljala svoje krožnike, ki sta jih ponosno prinesla pred sodnike. Anže bi skoraj prepekel meso, a je pripravil izredno okusne komponente, zato bi Karim Merdjadi njegovo jed z veseljem še kdaj jedel. Kmalu zatem se je čudil nad Sanjinim krožnikom in moderno postavitvijo. Luka: "Zdaj mi gredo kocine pokonci. Nekaj neverjetnega." Meso je pripravila naravnost mojstrsko. Karim ji je segel v roko, povedal ji je, da takšnega krožnika v MasterChefu še ni bilo. A Bine je dodal, da korenčka ne bi smela obdelovati z brenerjem. Anže si je v drugem krogu prislužil 23 točk, Sanja kar 27 in je prevzela vodstvo.

Bine, Karim in Luka so si po Anžetovi zmagi dali duška ...
Bine, Karim in Luka so si po Anžetovi zmagi dali duška ... FOTO: POP TV

Zadnje dejanje sezone je bila Karimova finalna sladica, prava lepotica, ki je bila lahka samo po okusu in teži. Sanjo in Anžeta je čakalo 116 korakov priprave in receptura na desetih straneh, na voljo sta imela dve uri in pol. V studiu sta se jima pridružili družinski člani, ki so jima vseskozi stali ob strani. Tudi Karim ju je pred zadnjim izzivom spodbudil z lepo mislijo: "Omejitve so samo v glavah, nič ni nemogoče."

Recept finalne sladice najdete na Okusno.je.

Oba finalista sta se zagnala v pripravo. Sanja je takoj naletela na oviro, kajti v recepturi niso bili navedeni pripomočki, ki bi jih morala uporabiti. Prvi korak je zato ponovila, a je takoj zatem naredila novo napako in kmalu zatem skupaj z Anžetom še eno. Bine ju je opozoril, naj sledita recepturi. Sanja se je začela izgubljati v korakih, ni se mogla zbrati, zato je Luka z balkona poklical njenega moža, ki ji je dal nov zagon.

Anže je med pripravo želel mir, zato je odločno utišal navijače na balkonu. Sanja je začela ugotavljati, da ji bo uspelo, zato je bilo za njeno kuharsko postajo moč čutiti povsem drugačno energijo. Oba tekmovalca sta bila že zelo utrujena, a sta se borila do konca. Bila sta zelo izenačena, zato so o končnem rezultatu odločali detajli. Anže je storil napako, ki pa ni vplivala na okus sladice. Karim: "Če bi bil ti moj učenec in bi mi pripravil takšno sladico, bi bil jaz zelo vesel, ker zelo dobro vem, da je ta sladica daleč od tega, da bi bila enostavna." Tudi Sanja je naredila napako, in sicer pri pripravi treh komponent, kar je bila hkrati napoved slabših ocen.

Bine je Sanji namenil 8, Anžetu pa 9 točk, zato je bil rezultat izenačen. Luka: "Tako tesno v finalu ni bilo še nikoli." Tudi on je Sanji namenil 8 točk, Anžetu pa 9 točk, zato je slednji spet prevzel vodstvo. Tekmovalec je bil v tistem trenutku, kot je opazila Sanja, povsem bled in se je tresel, zato si je želela, da bi zmagal, saj si je to po njenih besedah resnično zaslužil.

Karim je oceno podal zadnji, Sanji je namenil 7 točk, Anžetu pa 8 točk, s čimer je samo še potrdil tekmovalčevo prednost. Anže Kuplenik je postal peti in najmlajši slovenski MasterChef Slovenije. In prvič v zgodovini slovenskega Masterchefa je pokal šel na Dolenjsko. Čestitamo!

Že zdaj pa se lahko tudi prijavite za sodelovanje v novi, šesti sezoni kuharskega šova Masterchef Slovenija:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.20

Mladi Anže Kuplenik. je zmagovalec pete sezone šova MasterChef Slovenija!!!!

Zmagal je z dvema točkama prednosti in prekinil niz primorskih zmag, saj bo pokal odnesel na Dolenjsko.

22.18

Koga bodo sodniki razglasili za zmagovalca?

22.17

Komu je sladica uspela bolje?

22.16

Finalni dvoboj ju je dodobra izmučil ...

22.00

Kdo bo bolje kos pritisku finalnega izziva?

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pepe Bolcev
21. 06. 2019 11.29
-4
Jaz tud to ne stekam... in jih kar pustijo komentirat..
Nosmoke
21. 06. 2019 09.19
+25
Anže iskrene čestitke ! Prigaran denar. Sanja , Oseba z veliko začetnico,kot da nisi s tega planeta,vsaj pokal bi lahko podelili tebi. Bine-strokovnjak,ampak DOST TE MAM(O) !
Mungos2
21. 06. 2019 08.58
-5
Zanima me samo, zakaj so kuhali brez kap ??? Ali ni higiena kuharja na prvem mestu ???
Stanislava Zidar
21. 06. 2019 09.09
-1
WHog
21. 06. 2019 08.52
-4
Kuhna v kuhinji.
uporabnica1
21. 06. 2019 09.49
+10
Kuhinja bi bila ce bi zmagal Bojan ne pa Anze
Dany75
21. 06. 2019 08.28
+55
Cestitke Anzetu, predvsem pa tudi Sanji za cudovit odnos in obnasanje! Sanja in Maj sta letos bla pravi pokazatelj kako bi morali biti ljudje v glavah, res kapo dol obema za karakter in odnos! 24ur pa je lahko sram da grejo kaj takega ze pred koncem oddaje razkrijejo na Voyo!
tv1206802
21. 06. 2019 08.17
+40
Bine je vceraj pihnil totalno mimo pri ocenjevanju in na koncu krojil usodo. Navijal sem za Anzeta od zacetka samo Sanja je izjemna oseba in vsa cast.
Stanislava Zidar
21. 06. 2019 09.11
+11
Mali Anže je legenda, ter izkušena sanja in gospodinja tu sta imela Tut oporo domačih in izpadli tekmovalcev kar se je vidl
Silvey
21. 06. 2019 08.17
+34
Nič ne bi bilo narobe, če bi si ta laskavi naslov zaslužila kar oba in nagrado tudi delila, bilo bi pač nekaj prvič.
uporabnica1
21. 06. 2019 08.19
+17
Marjeta
21. 06. 2019 07.52
+36
Čestitke Anžetu in Sanji ...... oba sta bila vrhunska. Maj pa je tudi zmagovalec, ki se ni pustil sprovocirat tema dvema hudobnima osebkoma, kot sta Bojan in Špela! Vesela sem, za poraz Bojana in Špele. Ju ju juhuhu ..... ! Ognjemet za njih dva je bil veličasten!
uporabnica1
21. 06. 2019 07.34
+38
Če bi Sanja bila Slovenka, Anžetu ne bi privoščila zmage. Veliko je neprivoščljivcev in foušarije. Še enkrat bravo Anže, od 1.dneva sem vedla da bo zmagal on ali pa Maj! Bravo tudi Sanja, odlicna kuharica, krasna oseba, z velikim srcem, sem kar solze dobila vceraj! Ma oba sta mi simpaticna in prav s srcem kuhata, verjamem pa da Anzeta caka lepa kuharska prihodnst 👌
Nikdar več
21. 06. 2019 07.30
+35
Bine je Anžetu oprostil, da srna vleče na jetrca, Sanji pa ne, ker je korenček imel priokus brenerja. Sanja je imela veliko lepšo sladico.... Oba bi si zaslužila naziv masteršefa.
LaJaArTi
21. 06. 2019 08.49
+6
Tomaz1980
21. 06. 2019 07.24
+9
O madona samo kakšno glasbo ste imeli v ozadnju... Kot, da gre za reševanje sveta pred kometom!!
luckysss
21. 06. 2019 07.17
+1
Kruha in iger za ovce...malo več iger in manj kruha...Ti reality showi vam bodo popili še tisto malo mozga, ki vam ga še niso politiki ali ekobluzerji...
uporabnica1
20. 06. 2019 21.57
+40
Haha Sanja faca 👌
uporabnica1
20. 06. 2019 21.43
+24
Bine malce strog, v vsaki oddaji je sicer vsaj eden, ki je strog ampak ja mogoce bi lahko dal vec tock Sanji, ampak vsak ima svoj okus :D
malametulja
20. 06. 2019 21.39
+14
Hm...Sam res...kdo bo zmagal? Sanja? Anze? ... Anze? Sanja? Mogoce Lolek in Bolek? Hm...vprasanje za miljon evrov! Napeto huj kot elastika od gat stare mame! Maaa dejte no, iz koga se norca delate! Bolj zgresenega koncepta, kot je pa tale kuhna v kuhni, znajo pa sam se nasi politiki zakuhat! Ce pa ze sprasujete no, pejte na Voyo pogledat, tam zih vse vejo!
uporabnica1
20. 06. 2019 21.12
+16
Bojan bi se lahko od Anžeta naučil, kaj pomeni narediti lep krožnik :)
uporabnica1
20. 06. 2019 21.10
+33
Lepo, da sta se tako povezala, res sta prava sončka ampak to je tekmovanje! 😆
Min1Gun
20. 06. 2019 20.51
+13
Poglejte masterchef junior pa bote vidlo da naši bureki nimajo za burek😂😂
plu190 1
20. 06. 2019 20.43
+64
A vi to resno? Date finalno oddajo na voyo in zdaj sprasujete kdo se bo zavihtel na prestol? Uničili ste vse.
User154348
20. 06. 2019 21.20
+26
Ma ja, sem šla brat en podoben članek pa je ena ženska napisala kdo je zmagu, ker je gledala na voyu. In mi je spoilala cel finale. Take bi blo treba zapret:P
hotchilipoper
21. 06. 2019 08.46
+4
tv1206802
20. 06. 2019 20.15
+14
Anze zmaga samo Bine je Sanjo zeli strogo ocenil na glavni jedi. Presodite sami...