Gašper o najtežji bitki v svojem življenju: Nisem hotel umreti

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
Su.S.
KOMENTARJI
8
Tekmovalec šova MasterChef Slovenija je odkrito spregovoril o svoji bitki z odvečnimi kilogrami. Čeprav ga je v življenju najbolj prizadel odkrit komentar njegove simpatije, dekleta niso bila motiv za drastično spremembo, temveč ga je gnal strah pred smrtjo.

29-letni Gašper Peklaj je v prvi oddaji nove sezone šova MasterChef Slovenija iskreno spregovoril o težavah z odvečnimi kilogrami, ki so se zaradi prenajedanja in ljubezni do sladkega začeli nabirati že v vrtcu. Zaradi njih je bil deležen nešteto bolečih opazk. Gašper: "To obdobje je trajalo večino mojega življenja, od vrtca in še nekaj let po tem, ko sem končal fakulteto. To je bilo res dolgo obdobje in na eni točki preprosto odnos drugih ljudi do tega stanja postane norma, ni več velik pritisk. Proti koncu osnovne šole sem se nehal obremenjevati s tem." A globoko v sebi ga je zaradi komentarjev še vedno grizlo, bolj kot zloba nekaterih pa ga je prizadela odkritost. Najbolj ga je zabolelo, ko mu je dekle, s katero se je res dobro razumel, kar naravnost povedalo, da je super fant, da pa je preveč debel. Gašper: "Vse ostalo je slej ko prej postalo normativ, to pa me je konkretno zabolelo."

Gašper kot otrok
Gašper kot otrokFOTO: POP TV

Toda dekleta niso bila motiv za izgubo odvečne telesne teže, ki je bila pri njegovih dveh metrih višine na vrhuncu 164 kilogramov. Gašper: "Je seveda pomislek, a bolj je šlo za to, da če bi že enkrat imel dekle, da bi bil moj življenjski čas skrajšan preprosto zato, ker se nisem vzel v roke." Kot je zaupal Karimu Merdjadiju, ga je gnal strah pred smrtjo. Z omejevanjem svojih porcij, in ko je začel hoditi v službo, so kilogrami začeli kopneti. Uspelo mu je priti pod magično stotico, trenutno ima nekaj kilogramov več, a še to zaradi povečane mišične mase.

Po njegovih stopinjah bi želel iti marsikdo in marsikdo se na svoji poti spotakne in pade, vse pa se v večini primerov začne in konča v glavi. Gašper: "Ni preprosto, je najtežja stvar, ki se je človek loti v življenju. Treba se je zavedati, da se je najtežje sprijazniti z dejstvi, ampak ne moreš napredovati, dokler se ne sprijazniš z dejstvi. Druga pomembna stvar pri tem je, da se človek tekom let navadi na neki standard, v tem primeru standard vnosa hrane, in traja dolgo, ko samega sebe prevzgaja nazaj, na normalen odnos do hrane. Vsaka prevzgoja je naporna za sistem in je resnično zelo težko." Njemu je uspelo.

Ali mu bo uspelo osvojiti tudi pokal MasterChef Slovenija? Spremljajte Gašperja Peklaja v šovu MasterChef Slovenija vsak petek ob 20. uri na POP TV. Enodnevna predpremiera oddaj na VOYO.

Masterchef, petek 20h
Masterchef, petek 20hFOTO: POP TV