MasterChef Slovenija

Gašper z višav na trda tla: Razočaran sem nad samim seboj

Velenje, 01. 10. 2020 21.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na individualnem izzivu se je s slano malico dokazala Ana Potočnik, ki je zatem krojila usodo ostalih tekmovalcev. Ko je že vse kazalo, da bo Gašper Peklaj tudi z njeno pomočjo zablestel na izločitvenem testu, je doživel hladen tuš in se je moral posloviti od pokala.

Čas je za malico

Potem ko sta si Žan Milosavljevič in Žiga Deršek s kraljico potico prislužila vstopnico za balkon, so se morali ostali tekmovalci pripraviti na individualni izziv. To je bila njihova zadnja možnost, da ubežijo izločitvenemu testu. Njihova naloga je bila v pol ure pripraviti “res dober, okusen in hranljiv obrok za malico”, pri čemer je bil vonj bolj pomemben od prezentacije.

Luka: Mal'ca je mal'ca
Luka: Mal'ca je mal'ca FOTO: POP TV

Jerneja je pred kuhanjem imela živčen posvet z Žanom, medtem ko se je Gašperju izziv zdel zabaven in se je takoj lotil dela. Tudi Kaja Balentič je bila prepričana vase, saj se je odločila pripraviti malico, ki se večkrat znajde na njenem jedilniku. Sodnike pa je zelo zanimalo, kaj bo pripravila Ana, ki se še ni dokazala s slano jedjo.

Večina proti Jerneji

Sodniki so namignili tekmovalcem, da si bodo z najboljšim krožnikom priigrali prednost na izločitvenem testu in odločali o nadaljnjem poteku igre. Kaja je povedala, da si želi Jernejine izločitve, saj ji predstavlja veliko konkurenco. Gašper je bil prav tako mnenja, da bi morala domov Jerneja, tudi zaradi svojega obnašanja. Gašper: “Kar se mene tiče ima tarčo na hrbtu.” Ani je Jerneja trn v peti, ker ji predstavlja konkurenco v pripravljanju sladic. 

Jerneja je slišala, da jo sotekmovalci omenjajo, a je s tem dobila dodatno motivacijo. Sama si je želela Gašperjeve izločitve: “Gremo se MasterChef, ne pa šlepat.” Tudi Iza bi izločila Gašperja, ki po njenem mnenju ne obvlada kuhanja. Na njegovem mestu bi si po Izinem mnenju zaslužili biti tisti, ki so že izpadli.

Večina tekmovalcev se želi znebiti Jerneje
Večina tekmovalcev se želi znebiti Jerneje FOTO: POP TV

Iza znova preseneti

Izina malica je imela prijeten vonj in sodniki so jo pohvalili kot izredno okusno, svežo in lahko jed, ki je bila privlačna tudi na oko. Luka: “Za mene je popoln obrok.” Tudi Kristinina malica je zadišala sodnikom, pripravila je zelo okusen riž z zelenjavo in piščancem, kar je bilo za Bineta “klasično in predvidljivo, toda skrbno pripravljeno”. Gašperjeva malica ni zadišala, a tudi ni imela neprijetnega vonja, v posodi je bilo veliko vsega. Luka: “To je pa veselica v eni posodi.” Bine je ocenil, da ni harmonije med vsemi komponentami, ki jih je Gašper pripravil. Kaja Balentič je pripravila zelo okusen sendvič, ki pa je bil tudi zelo masten, kruh na spodnji strani pa razmočen. Kaja Jurač je presenetila z malico z najlepšim vonjem, a so bile njene testenine s piščancem in ananasom presladke. Jerneja je pripravila dišeče zvitke iz kitajskega  zelja, polnjene z ajdovo kašo, orehi in gobicami. Žal je razkuhala ajdovo kašo, orehov je bilo preveč, svežine pa premalo. Bineta je zanimalo, kaj se dogaja z njo, kajti na zadnji izzivih se ni dokazala. Rekel ji je, naj se spravi k sebi in naj spet začne delati okusne krožnike.

Iza  se je znova dokazala
Iza se je znova dokazala FOTO: POP TV

Ana se dokaže s slano jedjo

Ana je pred sodnike prinesla piščančji paprikaš. Karim: “Mislim, da se bomo končno nehali spraševati, ali znaš pripraviti slano jed, ali je ne znaš.” Paprikaš ga je spomnil na ženinega in je bil izredno okusen. Ana je bila ganjena, Žan pa je bil mnenja, da se ji je jed enostavno posrečila. Tudi Kaja je povedala, da se bo morala Ana še dokazati, toda prav njen krožnik so sodniki izbrali za najboljšega. Poleg Ane so sodniki na balkon poslali Izo.

Solze sreče
Solze sreče FOTO: POP TV

Skutin izločitveni test

Tekmovalci so morali na izločitvenem testu pripraviti jed iz skute. Ana je med peterico razdelila 'mystery boxe', med katerimi so bili trije težji. Kristina je na 10. minuti kuhanja izvedela, da mora pripraviti tri identične krožnike. Odločila se je, da bo preprosto pripravila tri manjše porcije. Jerneja, ki je dobila drugi rdeči 'mystery box', je morala začeti znova, a se je hitro zbrala. Zadnji rdeči 'mystery box' je dobila Kaja Jurač, in sicer je morala svojo slano jed spremeniti v sladico. Kaja je bila zelo jezna na Ano, povedala je, da za vsako zadnjo plat raste šiba.

Gašper je nato dobil zelen 'mystery box' in z njim dodatnih 10 minut za kuhanje. Sodnike je skrbelo, da nima načrta B, kajti pri ponesrečenem quicheu ni nobenega izhoda več. Kaja Balentič je kot zadnja izvedela, da lahko na pomoč pokliče tekmovalca z balkona. Odločila se je za Ano, ki je bila prava izbira za pripravo sladice.

Povsem obupana Kaja
Povsem obupana Kaja FOTO: POP TV

Kaja Jurač se je počutila grozno, zdelo se ji je, da je imela najtežji izziv. Gašper pa se je veselil, kajti sodnikom se je njegov krožnik zdel zelo lep. Gašper: “Na tej točki pričakujem, da letita ven ali Kaja Jurač ali pa Jerneja.” Povedal je, da bo po njunem odhodu tekmovanje bolj mirno in prijetno.

Gašper se je veselil prehitro

Sodnike je zmotilo, ker je Kristina postregla majhne porcije, komponente pa so se ji ponesrečile, toda dala je vedeti, da se s sodniki ne strinja. Kajina sladica je bila preveč pusta, reševali sta jo le dve izjemno okusni omaki. Kaja Jurač je pripravila zelo dobre štruklje, četudi z že pripravljenim testom, je pa Karim opozoril, da bodo sodniki v nadaljevanju tekmovanja pozorni na detajle. Jerneja je pred sodnike prinesla krožnik, na katerem je bila okusna le omaka. Bine je povedal: “Če bi tole moj gost dobil v restavraciji, bi kuhar tisti trenutek dobil odpoved.

Ko je Gašper prinesel svoj lep krožnik pred sodnike, je Luka začel: “Ti si genij.” Ko pa je z nožem zarezal v pito, ga je zaskrbelo, saj ni bila dovolj pečena. Luka jezno: “Da v 50-ih minutah pripraviš krhko testo in ga ne spečeš, je meni dokaz, da ne veš, kaj počneš.” Gašper je bil razočaran nad seboj, imel je občutek, da se je osmešil. Bine: “V tem trenutku ti lahko samo rečem, da ti ne moreš priti do pokala.” Gašper se jim je opravičil, se zahvalil za priložnost in odšel.

Razočarani Gašper
Razočarani Gašper FOTO: POP TV

V tekmovanju tako ostaja le še osem amaterskih kuharjev. Kaj bo prinesla nova oddaja? Ne zamudite je v četrtek ob 20. uri na POP TV, na VOYO pa si jo lahko ogledate že 24 ur prej.

  • ES_PL_24ur_309x5138
  • ES_PL_24ur_309x5137
  • ES_PL_24ur_309x5136
  • ES_PL_24ur_309x5135
  • ES_PL_24ur_309x5134
  • ES_PL_24ur_309x5133
  • ES_PL_24ur_309x5132
  • ES_PL_24ur_309x513

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nosmoke
02. 10. 2020 16.31
+0
Kapo dol ! Vrhunska režija !
morfo
02. 10. 2020 11.56
+5
Ko je paprikaš višek kulinarike, ko odkrivajo toplo vodo v ajdovi kaši, ko mislijo da so štrukli nekaj novega.......OMG ma kje živijo tej ljudje?
Ici
03. 10. 2020 21.23
+1
pepi bolcev
02. 10. 2020 11.13
+0
provokator. Cista neumnost. Ce ti mislis, da so se kdajkoli v oddajo prijavljali najboljsi amaterski kuharji se mocno motis. Najboljsi amaterski kuharji se ne prijavljajo v take in podobne tv showe.
pepi bolcev
02. 10. 2020 11.12
-1
Folk, za tv show gre! Kaj vam ni jasno??? Se na volitvah se vedno bolj pogosto dogaja, da ne zmaga najboljsi kandidat. Vi bi pa radi, da zdaj nek tv show popravi to napako??? Smesno. Gre za zabavno oddajo, ne za olimpijske igre.
provokatorr
02. 10. 2020 10.30
+1
ne vem, zakaj se nekateri jezite nad slabim znanjem amaterskih kuharjev v tej oddaji. to je že šesta sezona, v prvih treh, štirih, so šli skozi oddajo vsi, ki znaj kuhati, potem pa jih počasi za to našo majhno slovenijo zmanjka. nismo avstralija ali ZDA z nekaj deset milijoni prebivalcev, kjer bo trajalo še desetletja, preden zmanjka dobrih amaterskih kuharjev.
coalsack
02. 10. 2020 10.13
+6
iza je pa ornk zalita
provokatorr
02. 10. 2020 10.31
+3
Dinho8O
02. 10. 2020 13.01
+1
Eat big to get big je vzela preveč dobesedno.
Think Pink
02. 10. 2020 10.06
+3
Ana mi je pa najboljša. Rad bi, da mi pripravi večerjo z zajtrkom.
Dany75
02. 10. 2020 09.56
+7
stari,bolana omaka 😂😂😂
borisss
02. 10. 2020 09.54
+5
Tip je totalna nula v kuhanju..se vprašaš kako je sploh se znašel tu
dadinho10
02. 10. 2020 09.49
+5
cisto nakljucje je bilo, da sem sinoci pogledal oddajo, ker je ze dolgo ne gledam vec. in spet sem moral vmes iti na wc, da se dobro izpraznim. koliko nevoscljivosti, zavidanja, samohvale vidis v 40 minutah, je to cudo. zacel bom z ano. naredila je tisti paprikas, s katerim je zmagala, vendar so ostali bili seveda hm. saj, en kroznik ne pomeni, da zans kuahti itd. in potem seveda jerneja, ki je itak delala v pisarni in je kuhala malice vsaki dan. jap. seveda. v bistvu mi je najbolj vsec bila ana, ko je rekla, da pac doloceni se ful hvalijo in potem se od njih pricakuje neki presezek, na koncu pa dajo povprecje. je res, raje bodi tiho, bom probal, se potrudil itd. ampak tukaj izstopata predvsem jerneja in kaja, ki znata vse, in se potem cudita, ko nista zmagovalki. se je pa potrebno zavedati, da je show narejen na nacin, da si lahko zmagovalec, ceprav si bil vedno v izlocilnem testu in imel "sreco" da je nekdo skuhal ali spekel dosti slabse kot ti. ceprav so tvoje jedi cisto povprecne, brez posebnosti itd.
BETONSKI
02. 10. 2020 09.56
+1
TO JESAMO ODRAZ RAZMER V SLOVENIJI IN DRUŽBI KOT CELOTI,SAMI SE BOMO POJEDLI IN UNIČILI.
Dinho8O
02. 10. 2020 09.33
+2
No, to pa je bil solski primer karme. Pa prečudovit vložek sarkazma. Sem se iz srca nasmejal. Bravo!
BETONSKI
02. 10. 2020 09.57
+5
TO NI BILA NOBENA KARMA TO JE ŠOU,PA NE DA TI TRIJE GLAVNI KUHARJI V SLOVENIJI NISO ŽE PREJ KO SO JED HVALILI VIDELI DA NI PRAV PEČENA.
DJ-Pero
02. 10. 2020 09.31
+11
"Večina tekmovalcev se želi znebiti Jerneje." In večina gledalcev...
User154348
02. 10. 2020 09.30
+11
Ta ana se bo čist izsušila, k joka v vsaki oddaji
Dinho8O
02. 10. 2020 09.34
+9
Je malo nestabilna oseba, pa nadležna v 3 krasne.
BETONSKI
02. 10. 2020 09.58
+2
ČLOVEK SAMOZAVESTI NIMA,KJE NAJ BI JO PA DOBILA,ČE BI IMEL TI NJENO OTROŠTVO TE BILO NEBI.
Dinho8O
02. 10. 2020 13.02
+1
kekec_pokec
02. 10. 2020 09.02
+17
Cukr pekarca je spet imela srečo, da je bil nekdo 100x slabši od nje in se je zmazala z drugim mestom od zadaj. Te sreče ji bo slej ko prej zmanjkal.
DJ-Pero
02. 10. 2020 09.31
+4
hotchilipoper
02. 10. 2020 08.48
-1
Vsaj komisija najbolj uživa
blazter
02. 10. 2020 08.43
+21
No štruklji iz kupljenega testa in driskasto omako z drobtinami so bili pa super.
morfo
02. 10. 2020 11.58
-1
blazter
02. 10. 2020 21.46
No figurativno. Ampak na MC ne more sodnik primerjat okusa s planinsko kočo, da izgleda ne omenimo. Kje je tu inovativnost, fuzija, okusi. Bljak. Ja s čežano in cimetom sladkani, malo smetane z dodatkom jagod, ruma?
brodovi
02. 10. 2020 08.40
+6
Zanimivo, kaj se zadnji dve sezoni ponavlja - zares potencialnega kuharja, beri Žan, beri prejšnja sezona Maj, izločijo, pustijo pa neke šoviniste, beri Bojan, beri Jerneja/Kaja oz. celotna ta sezona. Zgleda so tisti z dejanskim znanjem prevelika konkurenca sodnikom, kar izraža žalost slo. MC.
vonbongo
02. 10. 2020 08.53
+13
Nas mastercheff dela na šovu ,medtem ko Avstralski dela na kvalitetnem kuhanju !! Nasi zalijo tekmovalce , medtem ko Avstralskem spodbujajo tekmovalce !! Nasi so bedni do konca !
morfo
02. 10. 2020 11.59
+0
real....
02. 10. 2020 08.39
+3
...kuhanje...pecenje pa to je itak...podn od podna...ane?
Lihtirna
02. 10. 2020 08.38
+4
ce bil kdo res sposoben lani tukaj noter je bila ana in tanja za moje pojme
Ici
02. 10. 2020 08.30
+3
Kot vsa druga tekmovanja te vrste v Sloveniji, je tudi MasterChef nastavljen tako, da primitivizem prevlada nad strokovnostjo in socialna noto nad kvaliteto. Zato pri nas zmeraj zmaga nekdo s skromnim ozadjem in sluzasto zgodbo. Če pa nekdo samo malo izstopa, zapeljejo producenti zgodbo tako, da se ga izloči.
dadinho10
02. 10. 2020 09.53
+1
seveda. masterchef je predvsem show, ki se zeli prikazati, kao kuharsko tekmovanje. pa ni. ze to, da imas neke olajsevalne ali otezevalne okoliscine ni posteno. kuhajmo vsi, imamo enake moznosti in konec debate. ne pa, meni ugasni plin, zacni znova, iz slane naredi sladko, zamenjaj kosare itd. je pa zanimivo da je luka dejal, da je kroznik taki, da bi moral vse 3 zdruziti v enega, da bi pojedel. pa kao, hoces mi prodati kot predjed. ne vem no, ampak v teh restavracijah, ki jih zagovarjajo nasi sodniki, so res porcije minimalne. tudi bine je v gostilni delal pene, mousse in jih na kroznik zlagal tako, da je bilo par pikic.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.