MasterChef Slovenija

Jure blažen med ženami: Po dežju vedno posije sonce

Velenje, 15. 05. 2024 22.25 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Pet tekmovalcev je na individualnem izzivu kuhalo s tuno, ki jo je v MasterChef kuhinji razkosal Ernest Barać. Sodnike je s svojim tuninim burgerjem navdušil Jure Pavlič, ki se je pridružil tekmovalkam na balkonu in tako ubežal izločitvenemu testu.

Veličastna tuna in gost Ernest Barać

Tekmovalke so po zmagi na skupinskem izzivu individualnega spremljale z balkona. Preizkušnja je bila najtežja doslej, Luka Jezeršek je napovedal: "Izžareva eleganco in moč. Je morska orjakinja. Tehta kar 45 kilogramov." Karim Merdjadi: "Da jo obvladate, morate biti res pravi mojstri." Zvezda izziva je bila tuna, ki jo je kot za šalo in s spoštovanjem razkosal gost Ernest Barać, med postopkom pa je tekmovalcem dal več koristnih nasvetov glede priprave posameznih delov. Na koncu jim je položil na srce: "Moj učitelj, sensei, je pristopil k ribi, jo pobožal in rekel: 'Spoštovanje do živila.' Če temu sledite v svoji kuhinjski karieri, so uspehi zagotovljeni."

Tuno je pred tekmovalci razkosal mojster Ernest Barać.
Tuno je pred tekmovalci razkosal mojster Ernest Barać. FOTO: POP TV

Lidija razdeli kose tune, začne se kuhanje

Vsak od tekmovalcev je kuhal z enim kosom tune, te je mednje razdelila zmagovalka prednostnega izziva, Lidija Subašić. Luka Pangos je moral iz najbolj zahtevnega krvavega dela pripraviti toplo predjed s cvrtjem. Roku Novaku je Lidija določila potrebuševino, iz katere je moral pripraviti ceviche. Jure Pavlič je glavo tune moral uporabiti v burgerju. Mateju Muhviču je namenila vratno kost, iz katere je moral pripraviti pašteto, Domen Beribak pa je moral iz repa pripraviti Ossobuco. Na voljo so imeli 70 minut.

Jure je razveselil sodnike, ko je začel pripravljati svoj kruh, da bi burger imel dodano vrednost. Mojmir Šiftar je bil navdušen tudi nad njegovimi idejami za ostale komponente. Rok se je jedi lotil z mislijo na nasvet Ernesta Baraća glede spoštljivega ravnanja s sestavino. Luka ni prav dobro vedel, kako mora obdelati najtežji kos tune, zato je kuhal s poskušanjem. Matej pa ni užival, saj si ni želel pripravljati paštete, niti ni imel prave ideje, kako bi jed nadgradil. Domen je pripravljal kompleksno jed, zato se je Karim bal, da bodo ostale komponente povozile tuno.

Sodnike najbolj navdušita Jure in Luka

Luka je pred sodnike prinesel ocvrt krvavi del tune v sezamu, s sezamovo majonezo, omako iz telečjih kosti ter ocvrtimi kaprami in inčuni. Karim je pohvalil panado, Mojmir pa kombinacijo s teletino, a je v jedi bolj prišla do izraza prav slednja. Luka je pohvalil kompleksnost jedi, ki pa bi jo sam postregel na eni žlici.

Zmagovalna jed Jureta Pavliča
Zmagovalna jed Jureta Pavliča FOTO: POP TV

Juretov tunin burger v sipini bombici z omako iz soje, solato iz rukole, feta sira in orehov ter sladki krompir s sezamom je bil sodnikom mamljiv že na pogled. Mojmir mu je čestital za vse komponente, ki jih je tudi pravilno doziral, polpet pa je bil popolno pečen. Mojmir: "Upam, da se boš še kdaj lotil takih ekstra okusov." Luka se je obregnil le ob sladek krompirček, ki ni bil dovolj pečen.

Domen je pripravil tunin Ossobuco s fregolo, morsko peno iz inčunov in solato iz koromača in jabolka. Krožnik je bil zelo lep, žal pa tuninega repa ni pravilno termično obdelal. To se mu je potrdilo, ko je tudi sam poskusil košček, a ga ni mogel pojesti. Karim: "Škoda, ker si se tako veselil in jaz sem se veselil s tabo."

Rok je pripravil ceviche s koromačevo solato, jabolčno čežano in sojino omako. Mojmir ga je opozoril, da bi moral tuno narezati na debelejše kose, jedi tudi ni pravilno postregel. Karima je motilo, ker je moral njegovo jed sestavljati sam. Luka je povedal, da od kuharjev v tem delu tekmovanja sodniki enostavno pričakujejo več.

Matej se je odločil, da svoje jedi ne bo prinesel pred sodnike, ker se mu krožnik ni zdel dovolj dober za najboljšo deseterico. Izjavil je, da bi raje oblekel črn predpasnik, a so ga sodniki poslali po jed. Luku ni bilo všeč, ker je kuhal črnogledo, zanimalo ga je, če se želi posloviti. Matej je povedal, da želi nadaljevati, a da v tokratnem izzivu enostavno ni užival.

Jure blažen med ženami

Matej je moral na izločitveni test skupaj z Rokom in Domnom. Pred sodniki sta ostala Luka in Jure, tuna je varnost prinesla prav slednjemu. Povedal je, da je zmaga sladka, saj ima Luko za enega najboljših tekmovalcev. Jure: "Take premagati je vedno najbolje." Na balkonu, kjer so po zmagi v skupinskem izzivu že bile vse tekmovalke, pa je bil blažen med ženami: "Zadnjič sem rekel, da ko so šle punce gor, da bo dež. Po dežju pa vedno sonce posije."

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ice_Cat
16. 05. 2024 08.40
Mateja nagnat.....ne mors se tko obnasat. Ko nekdo razlaga o spostovanju ....ta tip povozi vse na celi crti.
slovenka62
16. 05. 2024 08.30
+2
Se strinjam Sigma.Lidija preveč govori in spet je ona ljubljenka sodnikov čeprav si tega ne zasluži.Res odlična sta Jure in Luka.
SigmaP40
16. 05. 2024 08.22
+2
Matej, Domen še vedno bluzita... Martina in Andreja pa nepošteno izpadli. Res obvlada Luka, Jure, Rok, Julija, Dana so blizu. Lidija, Blanka preveč ju forsirajo in rinejo naprej. Klari pa je itak žirija pogledala skozi prste pri klobasa izzivu.