MasterChef Slovenija

Jure Pavlič o brušenju svojega talenta: Brusim se konstantno

Velenje, 25. 06. 2024 09.30 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Jure Pavlič se je poslovil tik pred velikim finalom, a z velikim optimizmom. Zaveda se, da je dober kuhar in da bi lahko bil kos obema finalistoma. Svoj ogromen talent pa neguje še naprej in kot samostojni podjetnik odhaja novim zmagam naproti – na kulinaričnem področju.

Ko si zadnjič vstopil v MasterChef kuhinjo, si povedal, da so ti šle kocine pokonci, saj je bilo kar malce strašljivo. Po žrebu jedi Sare Rutar pa smo slišali, da bo 'spet teklo'. Kakšno je bilo zate to zadnje kuhanje?

Zame je bil vstop v polfinale kar malo strašljiv. Zakaj? Ker smo prišli v kuhinjo in zagledali naše slike na balkonu in potem se zaveš, da smo samo še trije. Res, zadnje kuhanje, potem pa finale. Kar koli bi izžrebal, mi je bilo vseeno, ker moram v tem delu tekmovanja znati kuhati z vsemi sestavinami. Zadnje kuhanje je bilo epsko in vedel sem, da bodo odločali detajli, ker okuse obvladamo vsi trije, ki smo ostali.

Jure Pavlič
Jure Pavlič FOTO: POP TV

Imel si odlično idejo, a so ti na koncu ponagajala tebi ljuba jabolka, ki bi jih moral v jed vkomponirati kako drugače. Si potem še sanjal to tebi menda zelo ljubo sestavino oz. prigrizek?

Moja ljuba jabolka ... Neštetokrat sem se vprašal, ali naj jih narežem na mandolino ali naribam, pa je bil strah, da bodo naribana preveč kašasta, in sem se odločil, da jih pustim v rezinah. In na koncu to ni bila prava odločitev.

Povedal si, da si v MasterChef kuhinjo prišel kot 'hribovski fantek', ki je imel v glavi samo meso, krompir in solato, odšel pa boš z ogromno idejami in ogromno širino. Kako bi lahko opisal ta skok v znanju?

Skok v znanju mogoče težko opišem, lahko pa opišem skok v razmišljanju, ki se pa ne more primerjati s tem, kako je bilo, preden sem vstopil v MasterChef, ker avtomatsko vedno razmišljam, da spravim pet okusov na krožnik, pa naj bo burger ali pa restavracijska jed, in na koncu se mora to povezati v takem razmerju, da ti brbončice igrajo na polno in si želiš še.

Mojmir Šiftar se je spominjal tvoje poti, med katero se nisi boril samo z izzivi, temveč tudi sam s seboj. Bi se strinjal z njegovimi besedami?

Strinjam se z njegovimi besedami in tudi ob tej priliki lahko pohvalim 'Momota', ker je res kralj z nasveti, osebnostjo in vsem ostalim, kar pride zraven. Je človek, ki razume vse poglede na kulinariko.

Opisal si se kot pogumen, vztrajen in načelen. Mojmir je dodal, da si dober učenec. Ali si pridobil tudi na samozavesti, ki je med tekmovanjem še nisi mogel izpostaviti?

Seveda sem pridobil na samozavesti, bolj smo šli proti koncu, močnejši sem bil, ampak še vseeno smo amaterski kuharji, kar se pozna na izkušnjah, in proti temu ne morem nič. Samo naučim se lahko.

Poslovil si se tik pred velikim finalom kot tretji najboljši kuhar sezone. Pred slovesom so se ti malce orosile oči in verjetno je nekdo tam v kuhinji rezal čebulo, kajne?

Ja, želja, da bi bil duo Mrki v finalu, je bila ogromna. Mislim, da tudi najina zgodba. Ampak nimam kaj, kar je, je. Od mene sta bila boljša Klara in Luka in tako pač je. Še vedno vem, da znam odlično kuhati in da lahko obema pariram, ampak tekmovanje je tekmovanje in šteje zadnji krožnik, vedno. Je bila pa ogromna želja, da se udariva Luka in jaz.

Povedal si, da boš tudi navijal za drugo polovico dua Mrki. Kako pa je bilo, ko so se za teboj zaprla vrata MasterChef kuhinje?

Jah, škoda zame, ampak veliko veselje za mojega Pangija. Pa saj vsi vemo, da bo on zmagal v tem primeru.

Med tekmovanjem si zelo pogrešal svoje domače. Kakšno je bilo vaše snidenje po tako dolgem času?

Ja, nič posebnega, čustva naredijo svoje. Poljub, objem in kosilo, potem pa novim zmagam naproti.

Ali je krušna peč zdržala vse obremenitve po tvojem prihodu domov?

Krušna peč je zdržala in še vedno drži (smeh).

Lahko si samo predstavljam, kako so tvoji prijatelji, očitno veliki gurmani, vse do konca navijali zate. Kakšnih odzivov pa si bil in si še deležen?

Vsi so ponosni name, na polno. Res tisti najbližji in sem zato zelo vesel, seveda se pa vedno najde kdo, ki ga malo srbi – po domače. Ampak jaz vedno rečem: pojdi in poskusi.

Karim Merdjadi ti je dal še en kompliment, in sicer da se v tebi skriva ogromen talent, ki ga je treba samo še brusiti. Kako bo potekalo to brušenje v prihodnosti?

Brusim se nenehno, seveda na svoj način, je pa 'master šeg' odlična brusilna deska.

Videli smo lahko kulinarično ustvarjanje z Luko Pangosom. Kakšne načrte še imaš na kulinaričnem področju?

Z Luko sodelujeva naprej, prav tako z Lidijo in z veseljem povabim tudi ostale MasterChefovce, ker mislim, da smo super povezani. Sem pa samostojni podjetnik in delujem na kulinaričnem področju.

Prihodnjič bosta znana velika finalista letošnjega MasterChefa, zato ne zamudite v ponedeljek ob 21.15 na POP TV.

MasterChef Slovenija
 • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
 • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
 • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
 • 17 - Giant Reign E+ 1
 • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
 • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
 • 14 - Giant Stance E+ 2 29
 • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
 • 12 - Giant Propel Advanced Pro
 • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
 • 10 - Giant Talon 1 29 GE
 • 9 - Giant Defy Advanced 2
 • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
 • 7 - Giant Explore E+ 2
 • 6 - Giant Trance X 1 29er
 • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
 • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
 • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
 • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
 • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rogla
25. 06. 2024 13.45
+8
Jure, vse čestitke! Veliko si dosegel in dokazal, naj se tvoja dobra volja, želja po kuhanju in znanju strmo vzpenjajo in nadaljujejo!
4890
25. 06. 2024 13.45
+7
Moja boljša polovica je priznana kot dobra kuharica, a sama pravi, da Juretu ne seže do kolen, Jure ti si car.... .
aezakmi
25. 06. 2024 10.51
-4
Vrvica bo zmagala. Grem stavit
Pig Brother
25. 06. 2024 10.25
+4
Spoštujem podpiram in privoščim zmagovalcim. Ampak vedno me bega ena stvar pri teh šovih. Kolko kemije je uporabljene v samih dodatkih in začimb. Namreč, kdo se malo spozna na kulinariko ve, da se pravi kuharji izogibajo začimb v velikem loku, razen soli in morda popra, ker začimbe priprivajo vonj seveda s tem kvaliteto mesa. Skoraj sem prepričan, da se tu ne uporablja kvalitetno meso, torej meso, kjer živali cel življenjski period jedo izključno domačo hrano, naprimer govedo ječmen koruza krma. Tudi detelje ne pa čeprav je sladica za živali. In tudi paša ne. To potem pomeni, edina opcija kvalitetnega mesa brez priokusov. Začimbe pa se uporabljajo samo takrat kadar želimo hrani dati navdih nekega področja, ne vem mediteranski okus, azijski , italijanski itd. A meso še vedno ne sme biti začinjeno kot tako. Tle mi padejo vsi na izpitih s komisijo vred. Prva stvar, ki bi jo jaz izpostavil v takem šovu kot jedru skoraj vsake hrane je izvor mesa...Kdo redi, kaj živina je itd. Potem se lahko pogovarjamo o kvaliteti. Dobre stare gostilne, ki dejansko iščejo po celi Sloveniji tako meso, ne rabijo nobene medijske reklame, ampak rabiš 1 tedn , da stol dobiš. Vse ostalo je umetno napihjena zadeva za nepoznavalce , kot so mišelin zvezdice. Pojma o pojmu nima mišelin komisija. Če jim daš najslabše sestavine, samo okrasiš, pa bo super za njih. rojeni brez okusa.
mak0521
25. 06. 2024 09.45
+15
Bravo, Jure. Res škoda, da ne bo finala mrkih. Srečno!
Indawood
25. 06. 2024 09.44
+15
Jure zame zmagovalec , on he pokazal največji napredek od zacetka do zdaj ... Za luka se ve da bo zmagovalec od 3 oddaje naprej .. to je vse tako narjeno da pridejo naprej uni k so močni na jeziku da je tut šov gledan