MasterChef Slovenija

Kaj si o tekmovalcih nove sezone MasterChef mislijo sodniki?

Ljubljana, 29. 02. 2024 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Alen Podlesnik, K.A.
Komentarji
7

Vse bližje je dan, ko bomo spet vsi skupaj nabrusili nože, zagreli pečice in oblekli predpasnike. Na POP TV namreč to pomlad prihaja nova, deseta sezona šova Masterchef Slovenija. V jubilejni ediciji najslavnejšega kuharskega šova se bo za 50.000 evrov pomerilo 15 novih tekmovalcev. O tem, kaj lahko pričakujemo od nove generacije kuharjev, smo se pogovarjali z novo sodniško trojko. Karimu in Luki se je namreč pridružil kuharski mojster Mojmir Šiftar.

Letošnjo pomlad se na male zaslone ponovno vrača priljubljen kuharski šov MasterChef Slovenija, tokrat v jubilejni deseti sezoni. Nova sodniška postava je pripravljena na novo sezono, predvsem pa na nov tekmovalce. Kakšni pa so prvi vtisi po snemanju? "Impresiorani smo. Predvsem nad znanjem enega tekmovalca, ki je do danes ogromno pokazal. Do te točke v vseh sezonah največ," je razkril Karim Merdjadi, Luka Jezeršek pa se je strinjal z njim. "Vsaka sezona je nek svoj paket, vsaka sezona je unikatna," je še dodal. 

Še posebej unikatna pa bo za sodnika, ki je, kot pravi Karim, 'tanov' pr' hiš. Za Mojmira Šiftarja je to prva sezona v šovu MasterChef Slovenija. "Za nazaj ne morem govoriti, a za zdaj sem navdušen. 15 tekmovalcev, 15 zgodb, 15 okusov, 15 slik. Vsak je svoja zgodba. Pričakoval sem manj, kot so pokazali in res sem navdušen," je priznal novopečeni sodnik in dodal: "Navdušujejo iz kroga v krog, iz izziva v izziv in sam mislim, da smo na pravi poti, da najdemo zmagovalca."

Tekmovalci šova zaenkrat še niso vajeni kamer, zato so nasveti sodnikov, kako se sprostiti, vsekakor na mestu. "Ko se kamere prižgejo, avtomatsko pride živčnost, a zelo hitro tako tekmovalci kot tudi mi ugotovimo, da kamera ni bavbav. Ko si enkrat v MasterChefu, začneš tekmovati, od začetka je to nekakšen tabor, ko se bližamo finalu pa vsi ugotovijo, da je to resno tekmovanje in vse ostalo odmislijo," je povedal Luka. "Za vsako kamero se skriva človek, ki ne grize, samo to morajo vedeti tekmovalci," je dodal Karim, Mojmir pa je opozoril na bolj pomemben izziv, kot so kamere. "Bolj se morajo bati naše ure, ker je to večji pritisk," je podaril. 

Nova sodniška postava je pripravljena na novo sezono, predvsem pa na nov tekmovalce.
Nova sodniška postava je pripravljena na novo sezono, predvsem pa na nov tekmovalce. FOTO: Lipar Design

Nekaj tekmovalcev se je na to že navadilo. "Na začetku so imeli večje težave, zdaj pa bolj, kot jih opazujemo, večje izzive, kot jim dajemo, bolj se kažejo, svoje karakteristike, dušo in ljubezen na krožnikih," je še povedal novi sodnik. Deseta sezona MasterChefa jih bo postavila pred številne izzive, napore in preizkušnje. Sodniki pa v novi sezoni obljubljajo več kuhanja in tudi druge novosti. "Zelo veliko bo obiskovalcev, gostov in to zelo zanimivih in tudi iz tega vidika se splača pogledati," je zaključil in k ogledu povabil Luka. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomahawk
01. 03. 2024 15.17
+1
Super oddaja, sem se že marsikaj naučil in sprobal. Ja slovensko pa je itak spet pljuvat, oddaja je zanič, brez veze, poglejte avstralsko......ja kr glejte 3/4 sestavin iz tiste oddaje naj grem iskat pa kam? v Avstralijo? Sam da se pljuva ne zna se pa jajc spečt doma.....
bad-grandpa
29. 02. 2024 21.21
+2
Napihnjenca Bineta ni več. Mogoče bom celo gledu
Podlesničar
29. 02. 2024 21.05
+5
Kdo bi si mislil, da bo Jezeršek prešišal slaščičarja v luknjah na pasu.
Resnica v obraz
29. 02. 2024 20.42
+6
Prašiči vladajoči azilni dom mora biti v Šempetru pri Gorici saj ima ograjeno parcelo ta izdajalec Golob.. mars
Boogieweeed
29. 02. 2024 20.39
+2
Lej če te kuhanje malo zanima se lahko kaj novega naučiš pa malo popestriš jedilnik. Drugače pa itak da je bedni hedonistični koncept kjer je hrana samo uživancija in okus. Hrana je zdravilo, če veš kaj delaš.
mikica247
01. 03. 2024 08.50
Hrana ni zdravilo. Hrana je nuja za obstoj oz. življenje.
papi1
29. 02. 2024 20.05
+2
Kaj se boste vprašali kaj si o tem skropucalu mislijo gledalci?