MasterChef Slovenija

Kaja Balentič je znova dokazala, da z njo ni šale

Velenje, 29. 05. 2024 22.10 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmagovalec zadnjega testa prepoznavanja okusov je bil Luka Pangos, ki se je boril že za drugo časovno prednost. Izbiral je tudi sestavino za kuhanje, eno njegovih najljubših vrst zelenjave, a je njegova nasprotnica Kaja Balentič na koncu pripravila boljšo jed.

V zadnji boj za časovno prednost gre Luka

Zmagovalca izziva v parih, Julija Bukvič in Luka Pangos, sta se pomerila v še zadnjem boju za prednost. Sodniki pa niso pozabili na Klaro Šmigoc in Blanko Erniša, ki sta pripravili odlični jedi, a se jima je balkon izmuznil iz rok. Karim Merdjadi: "Vajini jedi sta nas tako navdušili, da smo se odločili, da naredimo izjemo." Dali so jima priložnost, da se tudi onidve borita za dodatnih 10 minut za kuhanje. 

Izziv je potekal v dveh krogih, prvi je bil test prepoznavanja okusov. Ker je bil test zadnji v sezoni, so ga sodniki začinili s prevezami, tekmovalci pa so morali prepoznati okus sadja ali zelenjave v soku. Klara je izpadla prva, saj ni prepoznala jabolčnega soka. Julija ni prepoznala paradižnikovega soka, Blanka pa ni prepoznala malininega soka, zato se je Luka že drugič boril za dodatno prednost.

Luka Pangos je bil zmagovalec prvega dela izziva.
Luka Pangos je bil zmagovalec prvega dela izziva. FOTO: POP TV

Neustrašna Kaja Balentič in kuhanje z grahom

Lukova nasprotnica je bila Kaja Balentič, finalistka šeste sezone MasterChefa Slovenija. Karim: "Ona se ne ustraši nobenega izziva." Mojmir Šiftar: "Danes je sous-chef pri enem najbolj priznanih kuharjev v Sloveniji." Kaja je bila ob prihodu polna čustev, prisotne je bilo tudi malo treme. Luka pa je čutil strahospoštovanje, zavedal se je, da ima močno nasprotnico in da se bo moral dokazati.

Oba sta kuhala z isto sestavino, ki je morala biti zvezda na krožniku. Izbiral jo je Luka, odločil pa se je za grah, ki je ena njegovih najljubših vrst zelenjave. Kaja ga po drugi strani sploh ne je. Luka se je odločil za hladno predjed, s čimer si je zadal težko nalogo. Kuhal je z mislimi na domače in s spomini na nedeljska kosila. Kaja se je odločila za grahove tacose, bila je sproščena kot še nikoli. Pol ure pred koncem kuhanja je le dala v višjo prestavo, je pa umirjeno servirala svojo jed, medtem ko je Luku zmanjkalo časa za cvrtje čebule, pozabil je tudi na mikrozelenje graha. Povedal je, da je bilo kuhanje zelo čustveno zanj, tudi zaradi telefonskega klica njegovega dekleta.

Zmagovalna jed Kaje Balentič
Zmagovalna jed Kaje Balentič FOTO: POP TV

Kuharja stopita pred sodnike

Kaja je pripravila lep, barvit krožnik, vse komponente na njem so bile jasno predstavljene. Na koruzni tortilji z grahom, je bila grahova krema s kozjim jogurtom, dimljen brancin in grahova solata. Za hrustljav okus in sladkobo je dodala pistacije. Luka Jezeršek je pohvalil njen napredek, ponosen je bil, ker razmišlja na takšnem nivoju. Jed je bila tudi zelo okusna, komponente odlično pripravljene. Karim je pohvalil svežino ter dodatek pistacije, Mojmir je pogrešal samo malce več omake.

Luka je imel občutek, da bi lahko jed pripravil bolje. Pripravil je grahovo strjenko s karpačom iz kapesant in grahovo kremo. Sodnik Luka je pohvalil okuse, a je pogrešal še kakšno komponento na krožniku, predvsem nekaj bolj hrustljavega. Mojmir je povedal, da krožnik ni eden Lukovih najboljših, želel bi si več mete in več citrusov. Karim je povedal, da je jed okusna, komponente so se lepo dopolnjevale. Pohvalil je nežno omako, lepo pripravljen karpačo, tudi grahova terina mu je bila všeč, a se je spraševal, če je to dovolj za zmago.

Zmagovalna jed je Kajina, Luka ostane brez prednosti

Sodnik Luka je na koncu čestital Luku in Kaji: "Delala sta z grahom. Čeprav se ta sestavina na prvi pogled zdi dolgočasna, sta vidva uspela dokazati ravno nasprotno." Karim je za zmagovalno jed razglasil Kajino: "Znova si dokazala, da s tabo ni šale." Luka je dodal, da je njegova nasprotnica zasluženo zmagala, svoje izbire sestavine ni obžaloval: "Ker sem kuhal s čustvi, spomini, in to je vedno lepo v MasterChef kuhinji."

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija v ponedeljek ob 21.15 na POP TV.

MasterChef Slovenija
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.