Kakšni tekmovalci MasterChefa bi bili sodniki Karim, Luka in Bine?

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
Katja Dobrijević /
KOMENTARJI
43
Pogovarjali smo se s sodniki kuharskega šova MasterChef Slovenija. Razkrili so, kaj najraje pripravljajo in česa sploh ne marajo, povedali pa tudi, kakšni bi bili, če bi bili v šovu v vlogi tekmovalca. A ne v vlogi tekmovalca z izkušnjami, ki jih imajo danes, pač pa v vlogi tekmovalca, ki je star 18 let in še precej neizkušen …

Bine, Luka in Karim so povedali, kako bi se znašli v MasterChef kuhinji.
Bine, Luka in Karim so povedali, kako bi se znašli v MasterChef kuhinji.FOTO: POP TV

Dragi gledalci, kuharsko tekmovanje MasterChef Slovenija gre po današnji oddaji na medsezonski odmor. Nadaljevanje bo sledilo jeseni. Za vse, ki boste junake aktualne sezone pogrešali, bomo v vmesnem času objavljali novice o njihovih poletnih dogodivščinah, za vas pa bodo pripravili tudi uporabne poletne recepte.

Karim Merdjadi, Luka JezeršekinBine Volčič so kuharski chefi, ki so se specializirali vsak za tisto, kar jim je najljubše. Karmin je mojster sladic, Luka prihaja iz družine, ki da veliko na tradicionalne slovenske jedi, Bine pa se trudi iskati nove izzive in nove priprave jedi iz različnih sestavin. Vsi trije pa imajo eno nekaj skupnega: imajo leta in leta izkušenj, v svojem poslu so samozavestni in vedo, kaj delajo, kako se spoprijeti z novimi izzivi. Kakšni pa bi bili sodniki, če bi bili brez izkušenj in bi se preizkusili v MasterChef kuhinji? Za naš portal so si zamislili, da so stari 18 let, da nimajo veliko izkušenj in da se morajo dokazati v šovu.

Kaj sodniki najraje pripravljajo in česa sploh ne?

Na vprašanje, kaj v kuhinji najraje pripravijo, je najprej odgovoril Karim. Z navihanim nasmehom je povedal: "Zelo malo kuham, žena veliko kuha. (smeh) Najraje pripravljam vse, kar je od testenin, njokov … To imam najraje."Luko pa je vprašanje popeljalo v poletje, zamislil si je piknik. A ne klasičnega: "Pripravil bi kakšen dober kos mesa, ki bi ga moral pripravljati vso noč ter bi naslednji dan res pustil tisti pravi vtis."In Bine? No, on pa se rad vrača k domačemu: "Ni ga čez dober segedin ali dober golaž. Te domače jedi me zadnje čase navdihujejo."

Prijave za sedmo sezono šova MasterChef Slovenija so odprte. Prijavite se TUKAJ.

In čeprav naj bi pravi chef znal pripraviti vse in bi v večini primerov moral imeti rad skoraj vso hrano, nas je zanimalo, česa sodniki ne marajo pripravljati. Luka se najraje izogne pripravi sladic: "Iz enega preprostega razloga: tako mi gre na živce, ko prideta sladkor in sladkoba med prste, da živce izgubim. Kakšnega zvitka in teh stvari se lotim, česa bolj kompleksnega pa res ne." Karim bi se s težavo spravil k pripravi piščančje obare, ki ga spominja na tisto, ki jo je pripravljala njegova stara mama:"Kost je plavala na eni strani lonca, maščoba na drugi strani. Uh, tega res ne maram."Bine pa se je nostalgično vrnil v leta, ko je bil še začetnik, ko je moral kot vajenec očistiti velike količine vampov: "Ta vonj je ostal nekje v mojem nosu, tega res ne bi mogel pripraviti v svoji kuhinji. Pa vem, da so dobri, sem jih poskusil, a čez ta vonj preprosto ne morem."

Trije sodniki, trije chefi, trije mojstri: kaj bi se naučili drug od drugega?

Ker ima vsak svojo vrlino in slovi po različnih stvareh, nas je zanimalo, kaj bi se vsak od njih rad naučil od svojih dveh kuharskih kolegov. Več v videu: