MasterChef Slovenija

Karim Merdjadi se je opravičil Žigu Škvorcu: Zelo sem se motil

Velenje, 30. 03. 2023 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tekmovalci so morali brez recepta pripraviti rjavčke, kar je najbolje uspelo Sašu Košuti. Žiga Škvorc pa je presegel pričakovanja sodnikov in svojo osnovo povzdignil v dovršeno, vrhunsko sladico. Karim Merdjadi se mu je zato opravičil.

Rjavčki brez recepta

Osem tekmovalcev se je pomerilo na individualnem izzivu, ki je bil tokrat sladek. Luka Jezeršek: "To so sanje vsakega pravega čokoholika." Karim Merdjadi: "Na zunaj rahlo hrustljav, znotraj polnega, bogatega čokoladnega okusa, s sredico, ki se topi v ustih." V 45 minutah so morali pripraviti rjavčke, toda brez recepta. Sodniki so jim malce olajšali delo s tem, da so dobili glavne sestavine.

Osmerica, ki se je brez recepta spopadla z rjavčki.
Osmerica, ki se je brez recepta spopadla z rjavčki. FOTO: POP TV

Najbolj suverena je Anja Fir

Lucijan Lipovšek je bil vesel, da je bil v zadnji vrsti, saj je imel dober razgled na postaje pred seboj. Predvsem se je osredotočil na Anjo Fir, ki je rjavčke že pripravljala. Nik Marolt je imel težave s preveč suho zmesjo, priznal je, da so sladice šibkejša točka njegovega kulinaričnega znanja. Žiga Škvorc masla ni stopil, Zala Pungeršič in Brina Robinik Kobal sta delali po občutku. Sabina Jeršin je rjavčke pripravljala prvič, ker vsebujejo jajca, ki jih pri pripravljanju sladic doma ne uporablja zaradi sina. Anja ni bila zaskrbljena, rjavčke je že imela v pečici. Tudi Saša Košuta je delal po občutku in Bine Volčič je pohvalil izgled njegovih rjavčkov, a je tekmovalca tudi spomnil, da je pozabil na papir za peko.

Rjavčki na pokušanju

Lucijan je v svoje rjavčke dal preveč kakava, zaradi česar se niso topili v ustih, imeli pa so rahlo hrustljavo skorjico. Anjini rjavčki so bili le malo premalo sočni, imeli so hrustljavo skorjico in niso bili presladki. Žigovi rjavčki so imeli, kot je povedal Luka, hribčke in doline. Bili so preveč sladki, skorjica ni bila hrustljava, uporabil je tudi preveč pecilnega praška. Brinini rjavčki so bili dokaj sočni, s preveč pecilnega praška. Naredila je napako, ker je pripravila premalo mase. Nikovi rjavčki so bili suhi in prav nič podobni originalu. Tudi Sabinini rjavčki so bili suhi, s preveč pecilnega praška. Zalini rjavčki so bili malce preveč pečeni, uporabila je preveč kakava, a bi tudi to lahko rešila s krajšim časom peke.

Saša pripravi najboljše rjavčke

Saševi rjavčki so imeli lepo skorjico, sredica pa je bila sočna. Bine je ocenil, da je pripravil najboljše rjavčke, Karim pa je dodal, da imajo vse zahtevane elemente strukture, zaradi česar se je lahko tekmovalec povzpel na balkon. Sodniki so za najslabšega slaščičarja izziva določili Nika, ki je šel avtomatično na izločitveni test. Pridružila se mu je tudi Sabina.

Sodniki pričakujejo novo, kreativno sladico

Peterico je čakal drugi del izziva, in sicer so morali svoje že pečene rjavčke povzdigniti v novo, kreativno sladico z novimi elementi. Tudi tokrat so imeli na voljo 45 minut. Sodniki so pričakovali svežino in najbolje je kazalo Zali, a je Bineta z idejo presenetil tudi Žiga. Karima pa so navdušile Lucijanove ideje, komponente pa je tudi z užitkom pokušal.

Brina se je lotila popravljanja svojih rjavčkov, namesto da bi delala na nadgradnji osnove. Luka jo je opozoril, da ni vključila dovolj svežine. Anja je v svoje rjavčke vključila komponente tiramisuja. Bine je želel, da ne bi dostavila tortice iz menze. Sodnik je pohvalil Žigove komponente, opozoril ga je, naj na koncu vse še enkrat poskusi. Bine: "Vse ti mora biti všeč." Žiga je povedal, da doma ni tako kreativen: "Zdaj, ko sem v MasterChefu, spoznavam mogoče neko drugo plat sebe, ki je prej nisem."

Vrhunska sladica Žige Škvorca.
Vrhunska sladica Žige Škvorca. FOTO: POP TV

Žiga preseneti z vrhunsko sladico, Karim se mu opraviči

Zala je dobro razmislila, kako nadgraditi rjavčke, je pa dodala preveč drobljenca. Karim je ocenil, da je dobro uravnotežila okuse, Luka je pohvalil tudi njene tehnike. Lucijan je pripravil zelo lep krožnik, a se okusi niso povezovali v lepo harmonijo. Tudi Anjina sladica je bila lepa, tekmovalka je obenem poskrbela za lepe okuse in teksture, lahko bi uporabila samo manjši kos rjavčka. Le Luka je bil kot velik ljubitelj kave navdušen. Brinina sladica je bila po pričakovanjih sodnikov pretežka. Karim: "Drugače na pogled obeta ... Slika včasih zavaja.

Zadnji je pred sodnike stopil Žiga, ki je s svojo sladico navdušil. Bine: "To si pa tako dobro naredil, da ne bi mogel nehati jesti." Opisal jo je kot dovršeno, vrhunsko sladico. Bine: "Najboljša nadgradnja danes." Karim se mu je opravičil: "Sem rekel, da ne polagam veliko upov v tebe, kar se tiče sladice, in sem se zmotil. Zelo sem se motil." Sladico je opisal kot lahko, svežo in prijetno, bil je navdušen.

Karim Merdjadi se je posul s pepelom.
Karim Merdjadi se je posul s pepelom. FOTO: POP TV

Sodniki so ocenili, da morajo Brina, Lucijan in Zala na izločitveni test. Anja in Žiga sta bila najboljša, toda zmagovalec je bil samo eden – to je bil Žiga. Žiga: "To, da greš na balkon, je res češnja na vrhu teh komentarjev. To je pa res neverjetno."

Šesterico tekmovalcev čaka izločitveni test, kjer vsakega izmed njih čaka prav posebno darilo. Ne zamudite jutri ob 21.10 na POP TV, oddajo pa si lahko ogledate že zdaj na VOYO.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.