3°C

Katarina: Še sedaj ne morem verjeti, kaj se je dejansko zgodilo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
AVTOR
Su.S. /
KOMENTARJI
10
Katarino Uplaznik je najbolj ganilo, ker si ne sodniki ne tekmovalci niso želeli njenega odhoda iz šova MasterChef Slovenija. V kulinariki še ni rekla zadnje besede, s partnerjem pa sta si zastavila tudi velike projekte v fitnes industriji.

Vsako oddajo MasterChef Slovenija si lahko ogledate že 24 ur pred predvajanjem na televiziji. Ekskluzivno na VOYO.

V prvi oddaji si se dokazala s prvo jedjo in si prikuhala varnost. Resda so sodniki pogrešali malce več soli, pa vendar. Začetek je bil torej dober, potem pa so bili tvoji tacquitosi predolgo na termični obdelavi v olju. Si pozabila nanje?

Takšne tacquitose, kot sem jih pripravila, midva s partnerjem najbolj obožujeva, ker zahrustajo. Tako kot pri tortilji ali pri pici, ko jo vzameš iz pečice, mora biti na kakšnem robu malo zapečeno. Seveda pa je to stvar okusa in si tega v MasterChef kuhinji ne bi smela privoščiti. Morali bi biti lepe enakomerno zlato rjave barve.

Katarina na balkonu po prvem uspehu v MasterChef kuhinji
Katarina na balkonu po prvem uspehu v MasterChef kuhinjiFOTO: POP TV

Zaradi njih si pristala na izločitvenem testu, tam pa je tvojo usodo zapečatil štrukelj, ki si ga pripravljala prvič. Kaj je šlo narobe?

Nisem razmišljala, da testo ne bi bilo prožno, tako mi je bilo nekako samoumevno, da ga lahko upognem v lonec, saj je bil zelo velik. Če bi bilo po moje, bi ga tudi prerezala na tretjino in niti ne bi postregla tako velikega štruklja. Mislim, da tokrat sreča ni bila na moji strani.

Katarina Uplaznik
Katarina UplaznikFOTO: osebni arhiv

Ob slovesu si bila zelo čustvena, navdala te je žalost, ker si želela pokazati več, se dokazati. Ali si bila presenečena nad svojo reakcijo?

Žalost izjemno redko začutim tako intenzivno, ampak nisem presenečena, da sem tako reagirala. Moji občutki so bili iskreni in resnično mi je bilo hudo, da sem morala zapustiti tako prijetno okolje, ljudi in izkušnjo. Najbolj me je ganilo, ko sem v očeh sodnikov in tekmovalcev na balkonu videla, da si nihče ni želel takšnega izida. In to je resnično ogrelo moje srce. Želela sem se izkazati, no, niti ne tako izkazati kot jaz, ampak pokazati, kaj vse lahko vi odnesete od mene.

Tvoja pot v MasterChefu Slovenija se je končala veliko prehitro. Zdelo se je, da je bilo sodnikom žal, da odhajaš. Si tudi sama dobila tak občutek?

Veliko prehitro. Še sedaj ne morem verjeti, kaj se je dejansko zgodilo. Do zadnjega trenutka sem bila prepričana, da grem na balkon. V tisti situaciji sem občutila žalost vsakega posameznika v dvorani in tudi Dušana. Sodniki so oklevali z odločitvijo in to je bilo začutiti. A žal se je splet dogodkov tako odvil in mogoče je prav, da so drugi ostali v tekmovanju. Sedaj se osredotočite na njih, mene pa lahko spremljate po drugi poti.

V kakšnem spominu ti bodo ostali trije mojstri, Bine Volčič, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi?

Šefe izredno spoštujem in šele sedaj, po osebni izkušnji z njimi, vidim, kako srčni so. V spominu mi bodo ostale moje besede, da bodo še jedli moj okusen štrukelj, in upam, da bom imela kdaj priložnost z njimi sedeti ob mizi, sproščeno in zadovoljno.

Ljubezen v MasterChefu Slovenija
Ljubezen v MasterChefu SlovenijaFOTO: POP TV

Kako so tvojo izločitev sprejeli in komentirali tvoji najbližji?

Je***ti štrukelj!

Mimogrede, si doma naredila popravni izpit iz priprave štruklja?

Sedaj se lahko pohvalim z ajdovim štrukljem z orehi in brusničnim prelivom ter čokoladnimi štruklji.

Se je pa v tebi prebudila želja, da bi se naučila vsega, kar bi se lahko naučila v MasterChefu. Ali jo nameravaš uresničiti in kako?

Najbolj si želim, da bi s sotekmovalci pripravili dogodek, tečaj ali kaj podobnega. Rada bi bila tudi sama organizatorka in kot goste povabila odlične kuharje. Še vedno pa kuham doma in preizkušam nove ideje. Do sedaj sem se udeležila tečaja kuhanja pri Marku Pavčniku, še več takšnih srečanj pa načrtujem v prihodnosti.

Kakšni so še tvoji načrti za prihodnost?

S partnerjem Anžetom v fitnes industriji načrtujeva velike projekte. Med drugim želiva odpreti obsežen športni center, ki zajema celosten pristop, od psihološkega profila stranke do vadbe in prehrane, spreminjanja načina življenja in regeneracije. V sklopu tega projekta bi si želela tudi ‘Brunch corner’, kjer bi si na lepo popoldne ali po treningu lahko privoščili zdrav in okusen obrok. Bi tudi vi prišli?

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Z veseljem. Tekmovanje pa se nadaljuje in za konec nas zanima, kateremu tekmovalcu pripisuješ največ možnost za zmago?

Kolikor sem uspela spoznati tekmovalce, sem bila v pogovoru najbolj navdušena nad Natalijinimi idejami, največ možnosti za zmago pa pripisujem Brunu. Verjamem, da bodo vsi rasli z oddajo in izkušnjami, tako imajo priložnost tudi drugi. So pa prav vsi tekmovalci neverjetni in res lepi ljudje in sem vesela, da poznam tako dobre ljudi, ne samo kuharjev.

Ne zamudite novih oddaj MasterChef Slovenija v četrtek in petek ob 21. uri na POP TV. Vsaka oddaja že 24 ur pred predvajanjem na televiziji ekskluzivno na VOYO.

Koronavirus pasica nova