MasterChef Slovenija

Klara o uvrstitvi v polfinale: To je bil pravi vrtiljak čustev

Velenje, 18. 06. 2024 11.59 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Klara Šmigoc je zelo ponosna na trihodni meni, ki ji je prinesel vstopnico v polfinale. Še posebej ji je v veselje to, da se je dokazala tudi na slanem področju, saj jo gledalci bolj poznajo po sladkih jedeh.

Klara Šmigoc je prejšnji teden zasedla zadnje mesto med najboljšo peterico kuharjev sezone. Morda je bilo to za koga presenečenje, saj je bil izločitveni test preizkus slaščičarskega mojstrstva in na tem področju je tekmovalka domala vedno blestela. Klara: "To je bil pravi vrtiljak čustev. V top pet sem prišla kot zadnja tekmovalka, kjer je v izzivih bilo potrebne veliko zbranosti in fokusa. Žal sem se za mesto v top pet morala boriti z Julijo, svojo cimro, in to je bilo zadnje, kar bi si kdaj želela. Ampak na mojo srečo mi je uspelo Julijo premagati in odleteti na balkon ter obkljukati nov mejnik, ki sem si ga zastavila."

Klara Šmigoc
Klara Šmigoc FOTO: POP TV

V nadaljevanju tekmovanja je poskrbela za popoln preobrat. Sodnike je navdušila s tremi čudovitimi jedmi, znova se je dokazala kot talentirana slaščičarka in znova se je dokazala tudi na slanem področju. Znova zato, ker je v tekmovanju že navdušila z vsemi. Klara: "Zelo sem bila vesela, da je izziv bil slan in sladek. Vsi se zavedamo, da moraš za vstop v finale nekaj pokazati na obeh področjih, hkrati pa bi lahko rekla, da sem s tem izzivom mnogim gledalcem zaprla usta. Lahko bi rekla, da sem se na večini izzivov izkazala s sladico, če je bila možnost, a tudi o slanih jedeh sem imela dobre komentarje sodnikov." Kot primere izpostavi vegi burgerje, ki jih je pripravila med izzivom pivniških jedi, raviole z muškatno bučo, njoke s tofujem in jurčki, piščanca z ajdovo kašo in mandarino, ki ga je pripravila skupaj z mamo, ter s strani sodnikov zelo pohvaljen jastogov creme brulee.

Občudovanja vredno je, da tekmovalci v tako kratkem času skreirajo izvrsten trihodni meni. Še posebej, če pomislimo na to, da chefi svoje jedi kreirajo precej dolgo. Klari je uspelo dobro izkoristiti odmerjenih 15 minut: "Lahko bi rekla, da je ta dan bil zelo dober dan. Že zjutraj sem bila zelo prepričana vase in od tukaj naprej sem si samo rekla, da je mejnik top pet opravljen in sedaj je potrebno samo to, da med kuhanjem uživam, in naj se zgodi, kar se mora. Skreirala sem tri jedi, na katere sem zelo ponosna, še posebej zato, ker sta bili dve slani in me gledalci poznajo samo iz perspektive sladkih jedi. Navdih sem črpala najbolj iz knjig, iz katerih se učim, in pa ta dan sem si rekla, da za polfinale mora biti nekaj posebnega, zato sem se odločila za nenavadno sestavino, kot so možgani. Na začetku moram priznati, da sem doživela majhen 'black out', ampak sem zadihala in si rekla, da bo vse v redu, ker danes mora biti moj dan." In res je bil njen dan. Ko je postala prva polfinalistka, so jo navdali neverjetni občutki, sedaj jo čaka bitka za mesti v velikem finalu. S katerima dvema tekmovalcema se bo pomerila?

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija nocoj ob 21.15 na POP TV.

MasterChef Slovenija

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krompirček
18. 06. 2024 13.19
+5
tale punca je zacela zadnje case delat sam vrh od kroznikov . punca je sposobna. na samem zacetku pa noben ni vrhunski kuhar in kreator ker ne mores bit.
luna.3
18. 06. 2024 13.10
+5
Za pogledat dobri krožniki, glede na to, da bi si v restavraciji to privoščil, pa dvomim. Lepo za oko, prazno za želodec, polno za denarnico. Taka kuharija je resnično bolj ali manj za v šov. Nekaj krožnikov je uporabnih, večina pa samo za slikat. Toliko razno-raznih okusov, če bi to doma kuhal, bi bila ena plača ali penzija dosti premalo, pa še lačni bi bili. Drugače pa čestitke Klari, ker je včeraj resnično naredila nekaj, kar ji ne-bi pripisali, prav-tako Luku ne, saj je popolnoma "zmrznil", škoda. Upajmo na najboljši izid.
SigmaP40
18. 06. 2024 13.07
+6
Roko na srce kar velikokrat je za mišjo dlako prilezla čez izločitvene teste naprej tudi žal s kuhano vrvico klobase. Tako da se na njenem mestu ne gre preveč hvaliti. Seveda vse z veeliko sodniško potuho.
Ali63
18. 06. 2024 12.37
+13
Grozno je, da je Klara sploh prišla do sem, kaj šele v polfinale. Pokazala je par sladičk in tisto včeraj. Grozno res!