MasterChef Slovenija

Klarina skupina sodnike štirikratno navdušila

Velenje, 22. 04. 2024 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Skupine so morale navdih za svoje jedi črpati iz pravljic in z vsemi štirimi enkratnimi, domiselnimi in dodelanimi jedmi je sodnike navdušila skupina Klare Šmigoc. Poleg vodje so ta teden varni še Matej Muhvič, Lidija Subašić in Jure Pavlič.

Vodje Luka Pangos, Amadeja Lube in Klara Šmigoc
Vodje Luka Pangos, Amadeja Lube in Klara Šmigoc FOTO: POP TV

Tri skupine, tri pravljice

Mojmir Šiftar je novi skupinski izziv napovedal z besedami: "Srce vsake pravljice je dobra zgodba in želimo, da vaše jedi spregovorijo." Za vodje so sodniki določili Amadejo Lube, Klaro Šmigoc in Luko Pangosa. Prva se še ni preizkusila v tej vlogi, medtem ko sta imela Klara in Luka za seboj že eno takšno izkušnjo, a takrat svojih skupin nista popeljala na balkon. 

V prazničnem prvomajskem tednu bomo namesto šova MasterChef Slovenija predvajali prvo sezono srbske serije Toma. V tem obdobju odpade tudi 24UR ZVEČER. MasterChef Slovenija in 24UR ZVEČER se na POP TV vrneta 6. maja.

Vodje so se morali sami dogovoriti, katere pravljice bodo izbrali. Luka si je zaželel Alico v čudežni deželi, Amadeja Sneguljčico in sedem palčkov, Klari pa je ostala pravljica Janko in Metka, kar pa je v resnici bila njena želja.

Nato so bili na vrsti tekmovalci in Dana Ilić je izbrala Luko oziroma Alico, Domen Beribak prav tako. Martina Pušnik se je pridružila Amadeji, Julija Bukvič pa je zapolnila še zadnje mesto v Lukovi skupini. Matej Muhvič se je pridružil Klari, Lidija Subašić prav tako, Jure Pavlič pa je zapolnil še zadnje mesto v njeni skupini. Rok Novak in Blanka Erniša sta se tako pridružila Amadeji.

Vsaka skupina je morala pripraviti štiri različne jedi, tako sladke kot slane, vsako po štiri porcije. Za kuhanje so imeli na voljo 100 minut. Amadeja je stavila na svojo domišljijo, a je Rok pogrešal konkretnejše dogovore. Luka je povedal, da v njegovi skupini prav uživajo, poleg tega so dobili dobre ideje. Je pa Mojmir Domnu povedal, da pričakuje polnjene mocarele, ki jih je obljubil že v enem preteklih izzivov. V rumeni skupini se je Matej želel dokazati s sladico, vodja Klara pa je pokazala svojo ambicioznost in je Karima navdušila z idejami svoje skupine. Člani so bili obenem pozitivno naravnani in samozavestni.

V nadaljevanju se je začelo zapletati v rdeči skupini, saj je imel Domen težave s pripravo polnjenih mocarel. Luka mu ni mogel pomagati ali svetovati, saj ni poznal te tehnike, poleg tega se je moral ukvarjati s svojo sladico, ki mu ni šla ravno po načrtih. Luka je Domna zato ustavil in mu naročil, naj pripravi drugačno jed, saj je bila v igri varnost cele skupine. Rok pa je moral miriti Amadejo, ki je bila proti koncu izziva pod velikim pritiskom.

Amadejina in Lukova skupina se predstavita

Amadejini modri so za začetek pripravili sladko zrcalce v kozarcu, v katerem pa bi si Karim želel več svežine. Okvir oziroma piškot je bil malce pretrd, sladoled bi moral priti bolj do izraza. Rok je pripravil okusno pašteto in džem, a so sodniki pričakovali več v 100 minutah kuhanja. Njihova druga slana jed, jelenov medaljon in kruhov kipnik, je bila zelo okusna, a bi si sodniki želeli drugačne postavitve. Druga sladica je sodnike navdušila s svežino, prijetno sladkobo in hrustljavim elementom.

Luka je nato napovedal čajanko, ki se je namesto s čajem pričela z miso juho, s kockami tofuja v vlogah sladkorčkov. Sodniki so se veselili nadaljevanja in dočakali so še eno okusno jed, ki jo je pripravil Domen, a seveda brez polnjene mocarele. Za pripravo slednje je tekmovalec dobil prepoved v prihodnjih izzivih. Naslednja jed so bili makroni z medom in tartufi. Karim je pohvalil tehnike in okuse. Lepljiv mango riž, ki je zaradi limoninega soka spremenil barvo, pa sodnike ni navdušil.

Klarina skupina navduši z vsemi jedmi

Klarini rumeni so sodnike odpeljali v gozd. Prva jed je bila jelenov hrbet z gelom črnega ribeza, peteršiljevim biskvitom, pastinakovim pirejem in hrustkom z dodatkom gobic. Sodniki so bili navdušeni nad vsemi elementi. Sladka hiša iz lešnikovega biskvita, malininega džema, meringe in s sladoledom vanilije in trobentic je bila zelo lepa, sveža in okusna, kar je še posebej razveselilo Mateja. Mojmir je komentiral, da je biskvit najboljši, kar jih je jedel v MasterChef kuhinji. Zajčja čorba je bila naslednja in Luka je komentiral, da so jo odlično umestili, poleg tega je bila izredno dodelana in okusna. Za konec so presenetili še z bombo presenečenja z mandljevim drobljencem, karamelnim jabolčnim gelom in karameliziranimi jabolki. Karim je sladico opisal kot izredno okusno, povezavo vseh okusov pa fantastično.

Luka je po koncu kuhanja razglasil: "V pravljicah se dogajajo čudeži. Domišljija nima meja in vedno zmaga dobro. In najboljše jedi je pripravila rumena skupina." Klara je bila ponosna nase in na vse člane svoje skupine. Klara: "Dokazali smo, da znamo, da zmoremo."

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.